Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Yhdysvallat

Yhdysvallat ja Kanada
Itärannikon kiertomatka

Yhdysvallat | Kanada  
Washington | New York | Niagaran putoukset | Toronto

Yhdysvallat
Pinta-ala
9 826 630 km²

Asukasluku
332 639 102 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Washington DC

Kieli
Englanti, espanja

Uskonto
51,3 % on protestantteja , 23,9 % katolilaisia, uskontokuntiin kuulumattomia 12,1 ja 1,7 % juutalaisia

Hallitusmuoto
Liittovaltio

Maailman kolmanneksi suurin valtio koostuu 50 osavaltiosta. Yhdysvaltojen ilmasto on monimuotoinen. Etelässä ilmasto on lämmin ja kasvillisuus on trooppista. Itärannikolla sateet ovat kesäaikaan yleisiä. Länsirannikolla sateet puolestaan sijoittuvat loka-maaliskuulle. Maatalouden suurimpia tuotteita ovat maissi, vehnä ja puuvilla. Yhdysvallat on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa. Valtion sisään mahtuu sekä monet miljoona kaupungit, että upeat luonnonpuistot ja rantakohteet.

New York

New York sijaitsee Yhdysvaltain koillisrannikolla Hudson-joen suulla. New Yorkin metropolialueeseen kuuluu kolme saarta, Manhattan, Staten Island ja läntinen Long Island, sekä niiden kaupunginosat Brooklyn, New Jersey, Queens ja Bronx. Kaupunki on Yhdysvaltojen runsasväkisin ja tiheimmin asutettu, sekä merkittävä median, kulttuurin, ruoan, muodin, taiteen ja talouden keskus. Kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet ovat muun muassa Empire State Building, Vapauden patsas, Broadway, Central Park sekä Metropolitan- ja Guggenheim-museot. New York on erittäin kansainvälinen ja kaupunki viehättääkin matkustajia värikkään kulttuurinsa ansiosta.

Kanada

Flag of Canada

Pinta-ala
9 984 670 km²

Asukasluku
37 694 085 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Ottawa

Kieli
Englanti ja ranska

Päätuotteet
Kulkuneuvot, teollisuuskoneisto, lentokoneet, mineraalit, muovi, sellu, puutavara ja sähkö.

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia, liittovaltio

Kanada on Kansainyhteisöön kuuluva liittovaltio Pohjois-Amerikassa. Ainoa maarajanaapuri on Yhdysvallat, johon Kanada rajoittuu etelässä ja Alaskan osavaltioon luoteessa. Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio. Paleointiaanit saapuivat Kanadaan noin 16 000 vuotta sitten, ja nykyisten inuitien edeltäjä Thulen kulttuuri muodostui noin vuonna 1000. Viikingit asuttivat itärannikkoa hetkellisesti samoihin aikoihin, mutta Kanadan varsinaisesti löysi John Cabot tai Jacques Cartier. Ranska alkoi asuttaa maata 1530-luvulla ja Britannia kiinnostui alueesta sen turkismaiden ansiosta. Hudson’s Bay Company hallitsi pitkään suurta osaa Kanadasta, ja Ranska menetti 1763 Kanadan Britannialle. Kanada itsenäistyi 1931 ja on sen jälkeen toiminut aktiivisesti kansainvälisissä järjestöissä, muun muassa YK:n ja Naton perustamisessa.

Toronto

Toronto on Kanadan suurin kaupunki ja Ontarion provinssin pääkaupunki. Monikulttuurinen kuuden miljoonan asukkaan kaupunki on musiikin ja teatterin keskus, joiden lisäksi kaupungissa tuotetaan monia elokuvia sekä televisio-ohjelmia. Suurkaupungissa sijaitsee useiden yritysten päämajoja sekä useita yliopistoja. Toronto on tunnettu pilvenpiirtäjistään, joista CN Tower on kaupungin sekä koko läntisen pallonpuoliskon korkein tornirakennelma. Toronton suosituimpiin aktiviteetteihin kuuluu päiväretki upeille Niagaran putouksille, jotka avautuvat kauniisti Kanadan puolelta. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Ripley’s Aquarium, Royal Ontario Museum, Hockey Hall of Fame sekä Distillery Historic District. Shoppailla voi esimerkiksi St. Lawrence Marketissa sekä Eaton Centressä.

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Karibian saaret

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.