Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret


Luksusmatka – Madagaskarin luontoa ja rantaa

Madagaskar  
Antananarivo | Anjajavy | Tsarabanjina

Madagaskar
Pinta-ala
587 040 km²

Asukasluku
26 955 737 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Antananarivo

Väestö
Kreoleja (malasialais–indonesialaisia), intialaisia, ranskalaisia

Uskonto
Perinteiset uskonnot 52 %, kristityt 41 %, muslimit 7 %

Kieli
Ranska, malagassi

Valuutta
Ariary (MGA)

Päätuotteet
Kahvi, vanilja, kookos, riisi, banaani, sokeri, karjatuotteet, tekstiilit, paperi, raakaöljy, turismi.

Hallitusmuoto
Tasavalta

Maantieteellisestä sijainnistaan huolimatta, on afrikkalaisen kulttuurin vaikutus saaren kulttuuriin ollut yllättävän vähäinen. Madagaskarilaisessa kulttuurista löytyykin enemmän vaikutteita Kaakkois-Aasiasta ja Intiasta. Tämä ei ole yllättävää, sillä saaren ensimmäiset ihmispopulaatiot saapuivat Indonesiasta ja Malesiasta noin 2000 vuotta sitten. Muutama vuosisata myöhemmin saaren löytäneet arabit perustivat myös kauppa-asemia saaren pohjoisrannikolle. Todisteet aasialaisvaikutteista ovat löytyneet mm. laivanrakennustekniikoista ja malagassin kielestä, josta on löydetty sanskritin elementtejä. Lähinnä hiekkarannoistaan tunnetulta saarelta löytyy myös vuoristoa, aavikkoa ja sademetsää. Ehkä juuri tästä syystä rautateitä löytyy vain saaren itäosista. Saarella on kuitenkin toimiva lentoliikenneverkosto.

Madagaskar on jokaisen luonnonystävän unelma – ihmeiden maa, joka takaa mieleenpainuvat matkailukokemukset.

Madagaskarin saarivaltio tarjoaa ainutlaatuisen eläimistönsä ja kasvillisuutensa lisäksi monipuolisen maisemien kirjon aina valkoisista hiekkarannoista vuorimaisemien kautta trooppisiin baobab- ja sademetsiin. Noin 90 prosenttia maan kasvilajeista, matelijoista ja nisäkkäistä ei tavata Madagaskarin ulkopuolella. Makeja eli puoliapinoita (lemur) ei elä muualla ja monia kameleonttilajejakin elää vain Madagaskarilla.

Antananarivo

Madagaskarissa on 6 provinssia ja maan pääkaupungin mukaan niistä on nimetty yksi, joka on samalla myös saaren taloudellinen ja poliittinen keskus. Tämä saaren suurin kaupunki on rakennettu kukkuloille ja 1470 metriä merenpinnan yläpuolelle. Kaupungin keskusta on jakautunut kahteen osaan, Haute–Ville ja Basse–Ville, joista ensiksi mainitussa sijaitsee muun muassa kaupungin ainoa pieni järvi Lac Anosy. Kaupunkiin tutustuu parhaiten kävellen ja yksi kannattavimpia vierailukohteita on Analakelyn kaupunginosa ja sen ulkoilmamarkkina-alue Zoma. Antananarivo on aiemmin tunnettu nimellä Tananarive ja siitä on vielä nykyäänkin käytössä lempinimi "Tana".

HOTELLIT

La Varangue (4-)

Persoonallisesti sisustettu La Varangue huokuu kodikkuutta ja takapihan oma puutarha kutsuu viihtymään. Hotellilla on oma ravintola, joka tarjoaa herkullista ruokaa paikallisin sekä kansainvälisin vivahtein. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, langaton internetyhteys, televisio, puhelin sekä minibaari. Huoneita on neljän tasoisia – standard, deluxe, junior suite sekä senior suite. Hotellissa on 24 h vastaanotto.


Anjajavy

Anjajavyn yksityinen luonnonpuisto sijaitsee Madagaskarin luoteisrannikolla hämmästyttävän kauniilla paikalla, kaukana saaren muusta elämästä. Alueelle saavutaan lentäen Madagaskarin pääkaupungista Antananarivosta. PIenkoneella tehtävä lento 1 h 40 min kuljettaa asiakkaat suoraan yksityisen luonnonpuiston sydämeen. Anjajavyssa pääsee tutustumaan Madagaskarin ainutkertaiseen luontoon – muun muassa kuuluisiin Baobab-puihin. 750 hehtaarin luonnonpuistosta voi löytää 1 800 kasvilajia, joista suurin osa on paikallisia. Apinanlehtipuiden ja ruusupuiden kätköistä löytyy monen paikallisen eläimen koti. Anjavyn alueella asuu seitsemän eri lemur-lajia, kirjo endeemisiä lintulajeja sekä matelijoita ja harvoin nähtäviä fossia.

HOTELLIT

hotel Anjajavy (4)

Hotel Anjajavyn le lodge sijaitsee luonnonpuiston keskellä ja sen ylpeyden aihe on täysin uniikki puutarha, joka on Pariisilaisen maisemapuutarhurin, Camille Mullerin, suunnittelema. Siellä voi nauttia aamiaisen tai ihastella kasvien monimuotoisuutta sekä palmujen suojissa viihtyviä lemureita ja lintuja. Ranta avautuu suoraan hotellin edessä.

Anjajavyssa on 24 ylellistä ruusupuusta tehtyä villaa, jotka reunustavat hotellin rantaa. Jokaisessa villassa on tilava terassi, joka avautuu merelle päin. Villoista löytyy olohuone, makuuhuone, toisen kerroksen lepohuone, kylpyhuone suurella ammeella sekä ilmastointi. Hotellin omassa ravintolassa voi herkutella tuoreista raaka-aineista tehdyillä annoksilla. Kalat ja äyriäiset pyydystetään merestä, vihannekset ja hedelmät saapuvat päivittäin suoraan paikallisilta kyläläisiltä.


Tsarabanjina

Tsarabanjina on ainutlaatuinen paratiisisaari, joka sijaitsee Madakaskarin pääsaaren luoteispuolella, 60 kilometriä Nosy Be -saarelta. Neljän tähden Constance-ketjun hotelli Tsarabanjina omistaa koko saaren. Saarella ei ole koskaan kerralla enemmän ihmisiä kuin 25 bungalowin asukkaat ja hotellin henkilökunta, minkä vuoksi Tsarabanjinassa voi todella rentoutua rauhassa. Ilmasto on rantalomailulle suosiollinen ympäri vuoden. Saarella on oma aikansa, ja aikaeron vuoksi voit nauttia auringosta tunnin pidempään kuin muualla Madagaskarilla. Upeat rannat sekä monipuolinen luonto tarjoavat hienot puitteet esimerkiksi häämatkalle. Saarella on monipuoliset mahdollisuudet vesiurheiluun, kuten snorklaukseen, vesihiihtoon, lainelautailuun,purjehdukseen, kalastukseen ja sukellukseen. Hotelli järjestää myös retkiä lähisaarille.

HOTELLIT

Constance Tsarabanjina (5)

Neljän tähden Constance-ketjun hotelli Tsarabanjina omistaa koko saaren. Saarella ei ole koskaan kerralla enemmän ihmisiä kuin 25 bungalowin asukkaat ja hotellin henkilökunta, minkä vuoksi Tsarabanjinassa voi todella rentoutua rauhassa. Hotellissa on korkeatasoinen ravintola; hummeri-illallinen kahden kesken autiolla hiekkarannalla kynttilän valossa on unohtumaton kokemus! Rannalla palmujen alla sijaitsevat bungalowit on tehty käsin luonnonmateriaaleista. Bungaloweissa on terassi, merinäköala, kylpyhuone, wc ja hiustenkuivain. Jokainen villa on omanlaisensa ja luonnonläheiset bungalowit on nimetty saaren kasvien ja kalalajien mukaan.