Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Intia


Kerala Karitan kanssa – Hyvää oloa ja mieltä aamusta iltaan!

Intia  
Kumarakom | Thekkady | Munnar | Alappuzha |

Päiväohjelma

5.-6.3.2020
Tapaaminen lentokentällä kello 14.00. Lennot Dohan kautta Kochiniin, jonne saavumme perjantai-aamuna klo 9.40. Kuljetus Kochinin kansainväliseltä lentokentältä hotelliimme Kumarakomiin (2h30min/95 km). 

Kumarakom on Vembanad-järven rannalla sijaitseva kylä Etelä-Intian Keralassa. Ns. sanottu backwaters alue on tunnettu upeista kanavistaan ja asuntoveneistään. Järven Pathiramanalon saari on uhanalaisten lintujen turvasatama. Muinainen Thazhathangady-moskeija sijaitsee Kumarakomista itään.

Yöpyminen Coconut Lagoon -hotellissa. 

7.3.2020
Ihana lempeä aamujooga klo 8-9. Nautimme aamiaisen hotellissamme, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan kyläelämään Kumarakomissa. Matkaamme kylään vallomeilla eli paikallisilla veneillä, joita perinteisesti kylän naiset työntävät sauvoilla kanavia pitkin. Tämän hitaan matkan aikana kanaalien kylien elämä tulee tutuksi, näemme mm. kyläläisiä riisipelloillaan, lasten ilakoivan kanaaleissa, monenlaisia kalastajia, naisia kutomassa kookoskuiduista mattoja. Tämän puolipäivänretken aikana näemme selvästi aidon ja unohtumattoman häivähdyksen elävästä elämästä Kurakomin joen rannoilla.Täältä jatkamme matkaamme vierailulle paikalliseen orpokotiin ja laitamme hyvää kiertämään (tästä tulee lähtijöille lisää infoa lähempänä matkaa). Tarkoitus on konkreettisesti osallistua orpokodin elämään pieneksi hetkeksi ja viettää aikaa lasten kanssa.

Yöpyminen Coconut Lagoon-hotellissa.

8.3.2020
Aloitamme aamun Karitan ohjaamalla joogalla klo 8.00-9.00, jonka jälkeen nautimme aamiaisen.

Tänään matkaamme Kumarakomista Thekkadyyn (4h/130 km), jossa nautimme vapaasta ajasta rentoutuen tai nauttimalla esim. Ayurveda-hoitoja tai hierontoja. 

Yöpyminen Spice Village-hotellissa. 

9.3.2020
Auringon noustessa lähdemme pienelle "Tiger-walk" -vaellukselle Periar Wildlife Sanctuary - kansallispuistoon. Retken aikana tulemme näkemään monenlaisia maisemia ja eläimiä, pieniä ja isoja. Periarin alueella asuu norsuja, tiikereitä, villisikoja, kauriita ja lukuisia muita eläimiä.

Thekkady on tunnettu norsuistaan, jotka vaeltavat Periyar-järven rannoilla ja virkistäytyvät sen vesissä. Jos olemme onnekkaita voimme nähdä näitä viidakon jättiläisiä retken aikana omissa luonnollisissa puuhissaan.

Aamuisen seikkailun jälkeen palaamme aamiaiselle hotelliimme ja vähän rentoutumaan ennen seuraavaa seikkailua. Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan tähän kansallispuistoon myös vesitse. Osallistumme risteilyyn, jolta käsin voimme turvallisesti seurata rannoilla kulkevia eläimiä, toivottavasti näemme myös norsuja vauvoineen vedessä virvoittelemassa ja leikkimässä. Myöhemmin iltapäivällä Karitan lempeä Yin-jooga ja illallinen. 

Yöpyminen Spice Village -hotellissa.

10.3.2020
Aloitamme aamumme 
paikallisen intialaisen joogaopettajan joogalla klo 8.00-9.00, jonka jälkeen nautimme aamiaisen.

Tänään matkaamme Thekkadystä kohti upeita Munnar-vuoria (n. 3,5 h/100 km). Munnar on Länsi-Ghatin vuoristossa sijaitseva kaupunki Intian Keralan osavaltiossa. Matkalla näemme upeita vesiputouksia, teeplantaaseja ja silmän kantamattomiin niin upeita maisemia. Ei ihme että Keralasta sanotaan että se on "God´s own country". Alueella on myös Eravikulamin kansallispuisto, jossa asustaa mm. uhanalainen Nilgiri tahra-vuohi. 

Auringon laskua menemme ihalemaan pyhälle The Dolmens -paikalle.

Yöpyminen Spice Tree -hotellissa. 

11.3.2020
Tänään vuorossa on jeeppisafaripäivä. Suuntamme ensimmäisenä ylös vuorenrinnettä Kolukkumalai Tea Estate -plantaasille, joka sijaitsee noin 2,4 km korkeudessa ja on siten yksi maailman korkeimmista teeviljelmistä. Koukeroinen tie plantaasille on elämys itsessään ja matkan aikana nautimme henkeäsalpaavista maisemista. Kolikkamalain teeplantaasi on tunnettu maailmanlaajuisesti aromaattisesta mausteisesta teestään. Tähän kultaiseen juomaan saamme tutustua teehuoneella, jossa perehdymme myös teen valmistukseen ja siihen liittyviin perinteisiin. 

Yöpyminen Spice Tree -hotellissa.

12.3.2020
Tänään vuorossa hieman rauhallisempi päivä. Aamiaisen jälkeen teemme muutaman tunnin city-seikkailun Munnarin kaupungissa ja loppupäivän rentoudumme hotellimme uima-altaalla. Illalla pitkä yin-jooga ja illallinen.

Yöpyminen Spice Tree -hotellissa.

13.-16.3.2020
Jätämme Munnarin vuoret sydämiimme ja matkaamme alas kohti upeaa ayurveda-resorttiamme. Tästä alkaa lomamme rentouttava "zen-osuus". Seikkailuosion jälkeen onkin ihana nauttia rauhallisista aamiaisista, lempeästä joogasta aamuin ja illoin, pitkistä illallisista ja ah niin ihanista ayurveda-hoidoista. Luvassa on meille jokaiselle lääkärin pika-ayurvedakonsultaatio. Saamme vinkkejä omalle keholle sopivasta ruokavaliosta ja elämäntavasta. Viikonlopun aikana nautimme omalle kehotyypillemme (Vata, Pitta, Kapha) sopivista hoidoista, joilla saamme niin kehon, kuin mielenkin tasapainoon.

Viikonlopun aikana Karita pitää meille Dharma-Code -luennon (purpose of the soul, passion). Luennolla kirkastetaan omia vahvuuksia, oman elämän arvoja ja tärkeimpiä asioita. Täydellinen pysähtyminen oman elämän äärelle. Tavoitteena on löytää ja hyödyntää omat vahvuudet ja oppia elämään tasapainoista, onnellista ja omien arvojen mukaista elämää.

Viimeiset 3 yötä vietämme Abad Turtle Beach Resortissa

16.3.2020
Aamiaisen jälkeen aloitamme kotimatkamme siirtymällä ensin Kochinin lentokentälle, josta lennot Dohan kautta Helsinkiin. Saapuminen illalla.

 

Samankaltaisia matkoja

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Palatsien Rajasthan

> Intian kultainen kolmio ja Bhutan

Haluatko lisäpäiviä?

Kerala ja/tai Goa (Intia)

Agra ja Taj Mahal (Intia)

Malediivien rantapäivät

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.