Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Kuuba

Kuuba
Havanna ja Trinidad

Kuuba  
Havanna | Trinidad

Kuuba

Pinta-ala
110 860 km²

Asukasluku
11 116 396 (07/2018)

Pääkaupunki
Havanna

Väestö
60 % espanjalaista syntyperää, 22 % sekoituksia, 11 % afrikkalaista syntyperää, 1 % kiinalaisia

Kieli
Espanja

Päätuotteet
Sokeri, mineraalit, tupakka, maataloustuotteet, lääkkeet, matkailu

Hallitusmuoto
Kommunistinen tasavalta

Kuuba on Karibian suurin saari, lähes yhtä pitkä kuin Suomi kyljelleen kallistettuna. Pääsaaren lisäksi Kuuban valtioon kuuluu joukko pienempiä saaria. Kolumbus joukkoineen saapui vuonna 1492 Kuubaan, ja maa oli espanjalaisten siirtomaana aivan 1800-luvun lopulle. 

Vuoden 1959 alussa alkoi lähes 60 vuotta kestänyt Castrojen johtajuus. Fidel Castro hallitsi maata vuodet 1959–2008 ja sen jälkeen seuraavat kymmenen vuotta Fidelin veli Raúl Castro. 19.4.2018 Kuubaan nimitettiin uusi presidentti, 57-vuotias Miguel Diaz-Canel. Hän on koulutukseltaan sähköinsinööri ja on poliittisella urallaan toiminut mm. vuodet 2009–2012 opetusministerinä ja vuodesta 2013 varapresidenttinä. Uusi presidentti jatkaa Castrojen viitoittamalla tiellä.

Noin puolet kuubalaisista ilmoittaa olevansa uskonnoltaan roomalaiskatolisia. Atlantin yli orjalaivoissa kulkeneet afrikkalaiset uskonnolliset perinteet ovat sopeutuneet espanjalaisten mukanaan tuomaan katolisuuteen. Kuubassa Länsi-Afrikasta kotoisin olevien joruba-heimon uskonnon maailmaa sanotaan santeriaksi. Uskonnonharjoitus on käytännöllistä; ihmisillä on kotonaan alttareita ja jumalille kelpaavat rommi, sikarit, hunaja, hedelmät ja makeiset. Maan pohjoisrannikkoa huuhtovat Atlantin aallot ja etelän rantoja taas Karibianmeren laineet. Kuubalaiset puhuvat äidinkielenään espanjaa, mutta matkaaja pärjää englannilla.

Aventuralla on Suomen monipuolisin Kuuban matkojen tarjonta – Kuuban ränsistynyt olemus ja rento elämänrytmi lumoavat matkailijan heti Havannaan saavuttaessa. Salsan rytmit, vanhat amerikanraudat ja kauniisti ränsistyneet koloniaaliset kaupunkien keskustat tekevät Kuubasta ainutlaatuisen matkakohteen. Juuri nyt Kuuba on suurten muutosten kynnyksellä. Lähde mukaamme tutustumaan tähän mielenkiintoiseen maahan ennen kuin se menettää vanhan charminsa.


Havanna

Yli 2 miljoonan asukkaan Havanna on monien mielestä maailman kaunein ränsistynyt kaupunki. Havannan tärkeimpien kaupunginosien, Vanhankaupungin (La Habana Vieja) ja Vedadon keskustat sijaitsevat noin 2,5 kilometrin etäisyydellä toisistaan, jättäen väliinsä asutusta. Vanhassakaupungissa on paljon ruokaravintoloita ja baareja, joissa on elävää musiikkia salsaorkestereineen. Paikat sulkevat pääsääntöisesti ovensa jo ennen puoltayötä, mutta Vedadossa voi jatkaa salsan parissa aamun tunneille. Vanhakaupunki sijoittuu Paseo José Martín eli Pradon ja Havannan lahden väliin. La Habana Vieja on noin kuuden neliökilometrin kokoinen ja juuri sopiva mielenkiintoisille päiväkävelyille sekä valokuvausretkille. Kuuba on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka innokkaille valokuvaajille, sillä hienojen rakennusten, vanhojen amerikanrautojen ja polkupyörätaksien lisäksi kuubalaiset itsekin rakastavat olla kuvattavina.

HOTELLIT

Hotel Parque Central (4 [paikallinen luokitus 5])

Espanjalaisen Iberostar-hotelliketjun Hotel Parque Central sijaitsee historiallisen keskuspuiston (Parque Central) laidalla, lähellä Malecónia ja vanhaa kaupunkia.

Neokolonialistista tyyliä edustavassa hotellissa on mm. katolla upea uima-allas ja ulkoilmaravintola, kauneussalonki, kuntosali sekä ympärivuorokautinen huonepalvelu. Hotellissa on 278 hyvin varusteltua huonetta, joissa on kylpyhuone kylpyammeella ja suihkulla, ilmastointi, televisio sekä minibaari.

Trinidad

Trinidad, kenties eheimpänä Kuubassa säilynyt siirtomaatyylinen kaupunki, sijaitsee maan etelärannikolla Havannasta itään. Trinidadin vanhakaupunki on ollut vuodesta 1988 lähtien UNESCO:n maailmanperintökohde. Upeat mukulakivikadut, hyvin säilyneet värikkäät Espanjan vallan aikaiset rakennukset, salsan rytmit sekä vahvat santería-uskonnon perinteet tekevät Trinidadista ainutlaatuisen kaupungin, jossa vallitsee leppoisa pikkukaupungin tunnelma. Trinidadiin saa tuntuman parhaiten kävelemällä pitkin kaupungin ihastuttavia mukulakivikatuja. Matkaajan kannalta kiinnostavimmat kohteet löytyvät kaupungin vanhimmasta osasta, Plaza Mayorin ympäristöstä.

HOTELLIT

Iberostar Grand Trinidad (4)

Tämä upea hotelli sijaitsee aivan Trinidadin kaupungin sydämessä kulttuurinähtävyyksien läheisyydessä. Tämän historiallisen kaupungin löysi espanjalainen barokkitaiteilija Diego Velázquez ja kaupunki julistettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 1988. Tämä koloniaaalinen kaupunkihotelli on entisöity moderniin tyyliin kunnioittaen vanhoja perinteitä. Hotellissa on 40 huonetta ja ne on sisustettu elegantilla tyylillä sekä hippusella siirtomaakaupungin henkeä. Kaikista huoneista on näkymät pääaukiolle. Huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, tallelokero, minibaari, puhelin ja huonepalvelu. Hotellin palveluihin kuuluu: baari, ravintola, kahvila, autonvuokraus, valuutanvaihto, hissi, internetyhteys ja pesulapalvelut

 

Aventuran Kuuban
Combo-matkojen esittelyt
> Kuuban Combo-matkat

 

---

Tutustu Aventuran
Kuuban kiertomatkoihin
> Kuuban opastetut kiertomatkat


---

Samankaltaisia matkoja

> Havanna ja Trinidad
> Havanna ja Santiago de Cuba

> Havanna ja Varadero

 

---

Haluatko lisäpäiviä?

Trinidad ja Anconin rannat
Santiago de Cuba
Varaderon rannat

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.