Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Intia


Kerala Karitan kanssa – Hyvää oloa ja mieltä aamusta iltaan!

Intia  
Kumarakom | Thekkady | Munnar | Alappuzha |

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 296 834 042 (07/2018)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Kumarakom

Kumarakom on kylä Vembanad-järven rannalla, lähellä Kottayamin kaupunkia. Alueella on tarjolla kukoistavaa, monimuotoista luontoa; eksoottisia retkiä sekä veneilyä ja kalastusta perinteisillä kettuvallam-laivoilla. Paratiisimaisessa luonnossa on runsaasti mangrovemetsää, smaragdinvihreitä riisipeltoja sekä kookospuita. Backwater-jokien ja kanaalien reunat kukoistavat kauniisti hibiscus-kukista sekä vesihyasinteista. Vesillä kulkevat asuntolaivat ovat laajasti tunnettuja ja niiden lisäksi alueella kulkevat perinteiset kettuvallam-laivat, joita käytetään yleensä kalastukseen ja tavaroiden toimitukseen.

HOTELLIT

Coconut Lagoon (4+)

Coconut Lagoon sijaitsee Vembanad-järvellä, joka on yksi Intian suurimmista järvistä. Hotellille saavutaan yksityisellä veneellä ihaillen kaunista luontoa. Hotellin jokainen mökki laguunin rannalla on yksilöllinen käsityönnäyte, sillä ne rakennettiin vanhan aateliston kartanon osista, jotka tuotiin paikalle ja kasattiin uudelleen. Huoneet on sisustettu perinteisin huonekaluin sekä paikallisten käsityöläisten koristein.

Thekkady

Thekkady on pieni alue Periyarin kansallispuiston rajalla, sekä lähellä Periyarin tiikerien suojelualuetta. Alue on tunnettu ikivihreistä metsistään ja ruohoisista savanneistaan, joissa asustaa mm. norsuja, peuroja, tiikereitä, partamakakeja sekä nilgirinlangureita. Thekkadyssa kasvaa useita luonnonmausteita, kuten pippuria, kanelia, kardemummaa, muskottipähkinää ja inkivääriä.

HOTELLIT

Spice Village (4)

Spice Village sijaitsee Thekkadyn kuvankauniilla kukkuloilla. Hotelli rakennettiin ympäristöystävällisesti, suosien paikallisia materiaaleja sekä perinteistä tekniikkaa ja käsityötä. Mökkien kivilattioita peittävät kookosmatot ja tuuli kulkee ilmavasti avatuista ikkunoista ja terassien ovista. Ympäri hotellia pääsee nauttimaan luonnon läheisyydestä ja ruokaan saadaan aineksia hotellin omasta puutarhasta. Hotellilla on uima-allas ja kauneushoitola virkistäytymiseen sekä sulkapallo- ja koripallokenttä kevyeen liikuntaan.

Munnar

Munnar on kaupunki vuoristoisessa Keralassa ja se sijaitsee 1 600 metrin korkeudella merenpinnasta. Jo brittien siirtomaa-aikaan se oli suosittu kesälomakohde. Alueella on useita teeviljelmiä sekä luonnonsuojelualueita, joilla voi ihailla reheviä kukkuloita mausteiden tuoksuisessa ilmassa. Alueen eläimistöön kuuluvat mm. jättioravat, nilgirinkyyhkyt, norsut, gaurit, sambarhirvet sekä nilgirinlangurit. Eravikulamin kansallispuisto, uhanalaiset nilgiri tahrit sekä neelakurinji-kukat ovat alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Tuliaisiksi kannattaa ostaa paikallista teetä ja mausteita, kuten kardemummaa.

HOTELLIT

Spice Tree (5)

Spice Tree -boutiquehotelli sijaitsee ikivihreiden Kannan Devan ja Bison Valley -kukkuloiden kauniissa maisemissa. Luonnonläheisyys inspiroi ja auttaa rentoutumaan. Jokaisesta huoneesta on kauniit näkymät vuoristoon ja ympäröivään laaksoon. Tarjolla on useita aktiviteetteja ja palveluja, kuten kauneushoitoja, joogaa, meditaatioita, teen maistelua, ruoanlaittokursseja ja retkiä lähiluontoon. Hotellilta löytyy uima-allas sekä oma ravintola, jossa on tarjolla mestarikokkien annoksia.

Alappuzha

Alappuzha, joka tunnetaan myös Alleppeynä, on kaupunki ja alue Intian länsirannikolla, 70 kilometriä Kochista etelään. Kaupunki on historiallisesti merkittävä rannikon sekä Keralan takavesien satamakaupunki. Sanotaan, että Marco Polo nimesi alueen ”idän Venetsiaksi” sen kanaaliverkoston takia. Matkailijoille takavesien alue tarjoaa palmujen reunustamia kanaaleja, tyyniä laguuneja ja pitkiä hiekkarantoja.

HOTELLIT

Abad Turtle Beach

Abad Turtle Beach sijaitsee Mararikulamin kalastajakylässä. Hotellin mailla voi nauttia valkoisista hiekkarannoista sekä virtaavista puroista. Tilavissa mökeissä ja huviloissa on omat terassit luonnosta nauttimiseen. Kauneushoitolassa on mahdollista nauttia hoidoista ja hieronnoista ja virkistäytymään pääsee myös hotellin uima-altaalla ja hotellin puutarhassa. Ravintola tarjoaa herkullista intialaista sekä länsimaista ruokaa.

 

Samankaltaisia matkoja

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Palatsien Rajasthan

> Intian kultainen kolmio ja Bhutan

Haluatko lisäpäiviä?

Kerala ja/tai Goa (Intia)

Agra ja Taj Mahal (Intia)

Malediivien rantapäivät

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.