Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Intian valtameren saaret

Madagaskarin kiertomatka
Makien ja kameleonttien saari

Madagaskar  
Antananarivo | Andasibe-Mantadian luonnonpuisto | Isalo | Toliara | Ifaty

Madagaskar

Pinta-ala
587 040 km²

Asukasluku
26 955 737 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Antananarivo

Väestö
Kreoleja (malasialais–indonesialaisia), intialaisia, ranskalaisia

Uskonto
Perinteiset uskonnot 52 %, kristityt 41 %, muslimit 7 %

Kieli
Ranska, malagassi

Valuutta
Ariary (MGA)

Päätuotteet
Kahvi, vanilja, kookos, riisi, banaani, sokeri, karjatuotteet, tekstiilit, paperi, raakaöljy, turismi.

Hallitusmuoto
Tasavalta

Maantieteellisestä sijainnistaan huolimatta, on afrikkalaisen kulttuurin vaikutus saaren kulttuuriin ollut yllättävän vähäinen. Madagaskarilaisessa kulttuurista löytyykin enemmän vaikutteita Kaakkois-Aasiasta ja Intiasta. Tämä ei ole yllättävää, sillä saaren ensimmäiset ihmispopulaatiot saapuivat Indonesiasta ja Malesiasta noin 2000 vuotta sitten. Muutama vuosisata myöhemmin saaren löytäneet arabit perustivat myös kauppa-asemia saaren pohjoisrannikolle. Todisteet aasialaisvaikutteista ovat löytyneet mm. laivanrakennustekniikoista ja malagassin kielestä, josta on löydetty sanskritin elementtejä. Lähinnä hiekkarannoistaan tunnetulta saarelta löytyy myös vuoristoa, aavikkoa ja sademetsää. Ehkä juuri tästä syystä rautateitä löytyy vain saaren itäosista. Saarella on kuitenkin toimiva lentoliikenneverkosto.

Madagaskar on jokaisen luonnonystävän unelma – ihmeiden maa, joka takaa mieleenpainuvat matkailukokemukset.

Madagaskarin saarivaltio tarjoaa ainutlaatuisen eläimistönsä ja kasvillisuutensa lisäksi monipuolisen maisemien kirjon aina valkoisista hiekkarannoista vuorimaisemien kautta trooppisiin sademetsiin.

Antananarivo

Madagaskarissa on 6 provinssia ja maan pääkaupungin mukaan niistä on nimetty yksi, joka on samalla myös saaren taloudellinen ja poliittinen keskus. Tämä saaren suurin kaupunki on rakennettu kukkuloille ja 1470 metriä merenpinnan yläpuolelle. Kaupungin keskusta on jakautunut kahteen osaan, Haute–Ville ja Basse–Ville, joista ensiksi mainitussa sijaitsee muun muassa kaupungin ainoa pieni järvi Lac Anosy. Kaupunkiin tutustuu parhaiten kävellen ja yksi kannattavimpia vierailukohteita on Analakelyn kaupunginosa ja sen ulkoilmamarkkina-alue Zoma. Antananarivo on aiemmin tunnettu nimellä Tananarive ja siitä on vielä nykyäänkin käytössä lempinimi "Tana".

HOTELLIT

Royal Palissandre (4)

Elegantti Royal Palissandre sijaitsee lähellä Itsenäisyydenaukiota, keskellä kukkulalla. Hotelli on sisustettu tyylikkäästi puulla ja sieltä avautuvat upeat näkymät yli Antananarivon. Hotellin huoneissa on ilmastointi ja perusmukavuudet. Hotellissa on Spa ja ulkouima-allas.

Andasibe-Mantadian luonnonpuisto

Andasibe-Mantadian luonnonpuisto Antananarivon itäpuolella koostuu kahdesta osasta; Indri d´Analamazaotran luonnonpuistosta ja Mantadian luonnonpuistosta. Analamazaotra tunnetaan paremmin nimellä Perinet ja se on kuuluisa indri indri-lemureistaan, joka on suurin elossa olevia indrilaji. Indriheimo kuuluu kädellisten lahkoon kuten lemuri- eli makiapinoiden heimokin. Perinetissä on kaksi indripopulaatioita ja matkailijalla onkin suhteellisen suuri todennäköisyys törmätä tähän ihmeelliseen luontokappaleeseen kävelyreitillään – ainakaan indrin kutsuhuudolta ei puistossa voi välttyä. Mantadian puoleinen osa puistosta on vaikeampikulkuista ja siellä eläimistä kiinnostuneella matkailijalla on mahdollisuus nähdä lakkisifakasta. Sekä Perinetin että Mantadian puolella on lukuisia sammakko- ja liskolajeja.

HOTELLIT

Analamazaotra Hotel (3-)

Analamazaotra sijaitsee vehreiden maisemien ympäröimänä, vain 5 minuutin matkan päässä Andasiben lounnonpuistosta. Asiakkaat voivat nauttia omasta rauhasta yhdessä hotellin kymmenestä bungalowista, joissa jokaisessa on pieni terassi sekä kylpyhuone, langaton internet-yhteys, tv sekä tallelokero.
Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari ja uima-allas. Mikäli kaipaat rentoutumista, voit varata lisämaksusta esimerkiksi hieronnan.


Isalo

Isalon kansallispuisto sijaitsee Toliaran provinssissa Madagaskarin eteläosassa. Puiston ainutlaatuinen maisema koostuu uljaista kalkkikivimuodostelmista, upeista kanjoneista ja palmusavannista. Tässä "Madagaskarin Coloradoksi" kutsutussa puistossa voi ihailla muun muassa monia eri lintulajeja, matelijoita ja nisäkkäitä, joista eritoten lemurit viihdyttävät vierailijaa. Kasvillisuus on paikoittain niukkaa mutta kaunista ja puistossa pääseekin ihailemaan muun muassa siroja orkideoja ja kukkivia aloelajeja.

HOTELLIT

Isalo Rock Lodge (4)

Isalo Rock Lodge on moderni hotelli, joka sijaitsee upealla paikalla kivikkoisessa maastossa. Hotellista avautuvat kauniit maisemat. Huoneiden mukavuuksiin kuuluvat muun muassa ilmastointi, kylpyhuone suihkulla, minibaari, ilmaiset kahvin ja teen valmistusvälineet.

ISalo Rock Lodge -hotellin keittiö tarjoaa sekä eurooppalaista että paikallista madagaskarilaista ruokaa. Hotellista löytyy myös lounge- ja allasbaari.


Toliara

Eteläisen Madagaskarin suurin kaupunki Toliara, ranskalaiselta nimeltään Tuléar, on kuuma ja pölyinen kaupunki, missä moniväriset pousse-pousse -riksat täyttävät liikenteen. Katukuvassa liiketoimintaa ja kauppoja hoitavat pääasiassa aasialaiset, mutta myös ranskalaiset ovat näkyvä kansanryhmä. Kaupunkia ympäröivä luonto on fantastinen useine luonnonpuistoineen. Lähin ranta ja sen hyvät mahdollisuudet snorklaukseen, sukellukseen, surffaukseen ja purjehtimiseen löytyvät Ifatysta, Toliarasta hieman pohjoiseen. Etelässä on pitkät Anakaon hiekkarannat.

Ifaty

Kaunis, pieni rannikkokylä Ifaty sijaitsee Madagaskarilla saaren lounasosissa, noin 30 kilometriä Toliarasta pohjoiseen. Itseasiassa kahdesta pienestä kylästä muodostuva Ifaty oli alun perin kalastajakylä, mutta on ajan saatossa kehittynyt enemmänkin rantalomailijoiden rentoutumiskohteeksi. Ifaty onkin ideaali kohde rannalla loikoiluun, vesi on lämmintä ja aurinko paistaa 300 päivää vuodesta. Kohde on myös erinomainen vesiurheiluun ja vedenalaisen elämän tutkiskeluun joko sukeltaen tai snorklaten. Snorklaus- ja sukellusreissuilla voi hyvinkin nähdä mm. haita ja tiettyyn aikaan vuodesta vedestä voi bongailla jopa vaellusreissuillaan olevia valaita! 

HOTELLIT

Hotel Les Dunes D'Ifaty (3-)

Hotelli sijaitsee 27 km pohjoiseen Tulearista, upein näkymin yli Mozambique -kanavan (the Mozambique Channel). Hotelliin kuuluu yhteensä 19 villaa ja 22 hotellihuonetta, joissa kaikki perusmukavuudet muun muassa oma kylpyhuone suihkulla sekä televisio. Alueella rentoutumisen ja upeiden maisemien lisäksi tarjolla upea koralliriutta ja kuuluisa Baobabin metsä. hotellin allas ja rantabaari tarjoavat puitteet leppoisammallekin lomanvietolle.

 

Samankaltaisia opastettuja matkoja

> Madagaskar ja Komorit

> Madagaskar ja Kenian safari

> Ruanda, Uganda ja Kenia

> Tansanian safari ja Sansibar

> Victorian putoukset, safari ja Kapkaupunki

> Kenian suursafari
> Kenian ja Tansanian suursafari

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Nosy Be -saaren rannat

• Tsarabanjina-saari

• Morondava

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.