Opastetut kiertomatkat, englanninkielinen opas / Patagonia (Argentiina ja Chile)

Argentiinan ja Chilen patikointimatka
Patagonian parhaat

Argentiina | Chile  
Buenos Aires | El Chalten | El Calafate | Torres del Paine | Ushuaia

Argentiina

Pinta-ala
2 770 000 km²

Asukasluku
44 694 198 (07/2018)

Pääkaupunki
Buenos Aires

Väestö
85% eurooppalaista syntyperää, 15% mestitsejä, intiaaneja sekä muita vähemmistöjä

Kieli
Espanja, quechua (ketsua), guarani, araucanian, italia

Päätuotteet
Viini, moottoriajoneuvot, ruoanjalos- tus, kemikaalit, teräs, maatalous

Hallitusmuoto
Tasavalta

Pinta-alaltaan Argentiina on valtava; yli kahdeksan Suomen kokoinen. Pääkaupungin, Buenos Airesin kohdalle espanjalaiset löytöretkeilijät perustivat siirtokunnan jo vuonna 1516. Argentiina julistautui itsenäiseksi vuonna 1816, mutta entinen isäntämaa, Espanja tunnusti sen vasta vuonna 1842. Lännessä Argentiinaa reunustavat Andit. Siellä sijaitsevat maapallon läntisen puoliskon korkeimmat vuorenhuiput, kuten Aconcagua 6 962 m. Pohjoisessa ja idässä luontoa hallitsee savannimetsää kasvava pampa, etelässä arokasvillisuuden peittämä Patagonia ja aivan etelässä viileän kostea Tulimaan saaristo. Lähellä Aconcaguaa, Andien rinteillä sijaitsevat kuuluisat Mendozan viiniviljelmät. Pohjoisessa Brasilian, Paraguayn ja Argentiinan rajojen yhtymäkohdassa myllertää Iguazún 94 metriä korkeat putoukset.

Buenos Aires

Argentiinan pääkaupunki on yksi Etelä Amerikan hienostuneimmista ja kauneimmista kaupungeista. Kolmen miljoonan porteñolaisen lisäksi, esikaupunkilaisia on yhteensä jopa 10 miljoonaa. Kaupungin elegantit vanhat rakennukset sijaitsevat keskustan alueella ja kaupunki jakautuu useisiin kaupunginosiin, joista kuuluisin on muun muassa tangon synnyinpaikka San Telmo. Hieman etelämpänä sijaitsee La Bocan satamakaupunginosa värikkäiksi maalattuine metallitaloineen. Toisella puolella kaupunkia löytyvät muun muassa trendikkäät Recoletan, Palermon ja Belgranon kaupunginosat.

HOTELLIT

Retket Buenos Airesissa

Buenos Airesin kaupunkikierros (3 h), hinta 40 EUR / hlö
Kierroksella tutustumme Buenos Airesin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kierrämme eri kaupunginosissa. Tutuiksi tulevat Toukokuun aukio (Plaza de Mayo), Buenos Airesin yksi vanhimmista alueista – viehättävä San Telmo – sekä tangosta tuttu La Boca. Ajamme ohi Puerto Maderon, Retiron ja Palermon ja päätämme kierroksen Recoletan hautausmaalle,joka on kuuluisa Evitan viimeisestä leposijastaan. Kaupunkikierros on mahdollista toteuttaa myös yksityisin palveluin.

Tango-show illallisineen, puoli päivä - ilta, hinta 105 EUR / hlö
Lähtö illalla hotellilta tangoravintolaan yhteiskuljetuksella. Ennen mahtavaa tango-showta nautitaan illallinen viineineen. Show kestää n. 1,5 tuntia. Takaisin puoliltaöin. Hintaan sisältyy korkealuokkaisen shown lisäksi illallinen sekä kuljetus. Matkaemäntä suosittelee! Mahdollisuus toteuttaa myös yksityiskuljetuksin.

Estancia El Ombu, koko päivä, hinta 150 EUR / hlö
Aamulla lähtö Buenos Airesista ja noin 1 ½ tunnin ajomatka kohti San Antonio de Arecoa. Retken aluksi tutustumme San Antonio de Arecon kylään, jonka jälkeen siirrymme estancialle.Maatilalla voi ratsastaa, uida, pelata pallopelejä ym. Grillilounaan jälkeen on tilaisuus ihailla taidokkaiden gauchojen (cowboy) ratsastustemppuja. Päivän päätteeksi kuljetus takaisin hotellille. Mahdollisuus toteuttaa retki myös yksityiskuljetuksin.

Rio Tigre Delta Premium, puoli päivää, hinta 105 EUR / hlö
Lähtö aamulla Puerto Maderon satamasta Buenos Airesista veneillen kohti Tigren deltaa. Matkalla tutustutaan Tigren hienostoalueisiin, vieraillaan Mercado de Frutos -markkinoilla ja tutustutaan San Isidron historialliseen keskustaan. Paluu Buenos Airesiin iltapäivällä. 

El Chalten

El Chaltenin pikkukylä on vaeltajien ehdoton kohtauspaikka. Se toimii porttina Parque Nacional Los Glaciaresin kansallispuistoon ja Glaciar Torre -jäätikölle. Kaupungin reunamilla kohoavat kaksi alueen korkeinta huippua, 3405m korkea Monte Fitz Roy sekä 3128m korkea Cerro Torre.

El Calafate

Kaupunki sijaitsee Santa Cruzin provinssissa, etelään Lake Argentinolta. Kaupunki perustettiin vuonna 1927, ja asukkaita on nykyään noin 6 500. Se on saanut nimensä Etelä-Patagoniassa kasvavan kasvin mukaan. Sanotaan, että jos kasvin marjoja maistaa, palaa varmasti takaisin kaupunkiin. Ilmastollisesti alueella on kuivaa, kesän korkein lämpötila on noin 18 °C ja talvella lämpötila voi alimmillaan olla jopa 2 °C. Kesällä päivät ovat pitkiä, mutta talvella aurinko pysyttelee taivaanrannan yläpuolella vain noin 8 tunnin ajan. El Calafate sijaitsee noin 80 km päässä kuuluisasta Parque Nacional Los Glaciares -luonnonpuistosta, ja sen suosio matkailijoiden keskuudessa kasvaa koko ajan. Suosituin ja ruuhkaisin aika on tammikuun alusta helmikuun loppuun.

Ushuaia

Ushuaia sijaitsee Patagoniassa. Eurooppalaiset nimesivät tämän maailman eteläisimmän kärjen Tulimaaksi yamaná-intiaanien kokot nähtyään. Valitettavasti alueen intiaaniväestö kuoli lähes täydellisesti eurooppalaisten mukanaan tuomiin tauteihin. Beagle-kanaalin risteilyllä pääsee tutustumaan Tulimaan elämykselliseen luontoon.

Chile

Pinta-ala
748 800 km²

Asukasluku
17 925 262 (07/2018)

Pääkaupunki
Santiago

Väestö
95 % eurooppalaista syntyperää ja mestitsejä, 5 % intiaaneja

Kieli
Espanja, rapanui, aymara

Päätuotteet
Kupari, kalanruoka, viini

Hallitusmuoto
Tasavalta

Chile on kapea ja peräti 4 300 km pitkä maa; niin pitkä, että se ulottuisi Inarista Kairoon. Koska leveyttä on vain 90–435 km, pinta-alaa kertyy vain noin kahden Suomen verran. Chilelle kuuluu paljon saaria mm. mystinen Pääsiäissaari Tyynellä valtamerellä 3 700 kilometriä mantereesta. Pohjois-Chilessä sijaitsee maapallon vähäsateisin autiomaa, Atacama. Keski-Chile kuuluu samaan ilmastotyyppiin kuin Kalifornia ja Välimeren maat, joten kasvillisuuskin on samankaltaista. Länsituulten Etelä-Chilessä sataa runsaasti ja vuorten rinteillä kasvaa ikivihreitä pyökkimetsiä.

Torres del Paine

Noin 312 km pohjoiseen Punta Arenasin kaupungista sijaitsee Torres del Paine, Chilen ihmeellisen hieno luonnonpuisto. Tässä UNESCON perintökohteeksi rauhoitettussa kansallispuistossa pääsee ihailemaan jylhiä vuoristoja ja vaikuttavia jäätiköitä, sekä henkeäsalpaavia joki- ja järvimaisemia.

 

Haluatko lisäpäiviä?

Iguassun putoukset

Saltan luontopäivät

Buenos Aires

Etelämanner

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista