Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Jamaika


Jamaika – reggaeta ja rantaa

Jamaika  
Montego Bay | Negril | Treasure Beach

Jamaika
Pinta-ala
4 411 km²

Asukasluku
2 808 570 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Kingston

Väestö
76 % afrikkalaista syntyperää, 15 % afro-eurooppalaista syntyperää

Kieli
Englanti ja patois

Uskonto
80 % kristittyjä, jamaikalaiset ovat myös hyvin taikauskoisia

Päätuotteet
Matkailu, banaani, sokeri

Jamaika on Karibian saarista kolmanneksi suurin ja suurin englanninkielisistä saarista. Se sijaitsee Karibian merellä 145 km Kuubasta etelään ja 160 km Haitista länteen. Saari on vuoristoinen ja sen korkein huippu Blue Mountain Peak yltää aina 2 221 metriin. Tämä huippu sijaitsee saaren itäosassa Blue Mountainin vuoristossa. Pohjoisen rannikko on kapeaa ja rikkonaista, kun taas etelässä rannikko on laajaa ja tasaista. Kasvusto on pohjoisrannikolla rehevää ja etelärannikolla savannimaisen kuivaa . 

Lähde tutustumaan aitoon Jamaikaan – leveästi hymyilevät ihmiset ja letkeä reggaen rytmi valloittavat. Reggaen ohella Jamaika tarjoaa valkohiekkaisia rantoja, turkoosina hohtavaa merta ja idyllisiä rantakyliä. Jamaika on mainettaan turvallisempi matkakohde. Etenkin Negrilin rannoilla ja Montego Bayn ympäristössä on hyvät palvelut matkailijalle.

Montego Bay

Montego Bay on St. Jamesin seurakunnan pääkaupunki. Kaupunki on neljänneksi suurin kaupunkialue Kingstonin, Espanjan kaupungin ja Portmorein jälkeen, jotka muodostavat Suur-Kingstonin pääkaupunkiseudun. Tällä pääkaupunkiseudulla asuu yli puoli miljoonaa ihmistä. Montego Bay on suosittu matkailukohde, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet, useita rantoja ja lomakohteita. Montego Bay on myös risteilyalusten pysähdyspaikka. Kaupungissa on Donald Sangsterin kansainvälinen lentokenttä, joka on vilkkain lentokenttä Karibian Anglophone -alueella. 

HOTELLIT

S Hotel Montego Bay (4)

S Hotel Montego Bay sijaitsee Montego Bayn kuuluisalla Doctor’s Cave -rannalla. Kahdesta ravintolasta, allasgrillistä, kahvilasta ja kahdesta baarista löytyy syötävää ja virkistävää juotavaa jokaiseen hetkeen. Tästä modernista hotellista löytyy myös kauneushoitola, kuntosali sekä kaksi uima-allasta.

Negril

Negril on tunnettu rantalomakohde. Negril sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Sir Donald Sangsterin kansainväliseltä lentokentältä. Alue tunnetaan useamman kilometrin pituisesta kauniista rannasta, joka on luokiteltu yhdeksi maailman kymmeneksi parhaista rannoista. Sukellus ja snorklaus ovat erityisen hyviä suojelluilla riutta-alueilla. Ranta-alueilta löytyy sekä all- inclusive resortteja, hotelleja sekä pienempiä perheomisteisia hotelleja. Negrilin keskustan eteläpuolella on West End Road, joka tunnetaan nimellä West End, joissa on useita lomakohteita, jotka tarjoavat enemmän yksityisyyttä. Matkaa Montego Baysta Negriliin on noin 84 km.


HOTELLIT

Sunset at the Palms Resort (4)

Sunset at the Palms Resort sijaitsee Bloody Bayn kauniilla rannalla Negrilissä. Trooppisen puutarhan ja kukkivien kasvien keskellä sijaitseva lomakohde on suunnattu aikuisille, tarjoten rentouttavan loman pareille ja ystäväporukoille. Tilavissa mökeissä on suuret ikkunat sekä terassi ulkoilmasta nauttimiseen. Mökeissä on myös ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivain sekä internetyhteys. Voit valita mukaan halutessasi all inclusive-palvelut. Hotellin palveluihin kuuluvat kaksi ravintolaa, kolme baaria sekä yksi baari hotellin altaalla; vesiurheilulajeja ja muita aktiviteetteja sekä kuntosali. Ginger Lilly Garden Spassa on mahdollista ottaa hierontoja ja kasvohoitoja. Useina iltoina on tarjolla elävää reggae-musiikkia.

Treasure Beach

Treasure Beachin asutusalueeseen kuuluu neljä lahtea; Billy Bay, French Bay, Calasbash Bay sekä Great Pedro Bay. Treasure Beach on tunnettu rauhallisemmasta ranta-alueestaan. Kalastus ja maanviljely ovat keskeisiä elinkeinoja alueella, suurimmat viljellyt tuotteet ovat erilaiset hedelmät ja vihannekset. Lahtien kallioiset niemenkärjet rajaavat eristyneet korallien värjäämät hiekkarannat.


HOTELLIT

Jakes Treasure Beach (3+)

Jakes Hotel sijaitsee Treasure Beachilla saaren etelärannikolla. Tämä ravintolasta kasvanut boutiquehotelli tunnetaan erityisesti ainutlaatuisena, paikallisena käsityönä sisustettuna hotellina. Osasta huoneista näkyy merelle ja osasta puutarhaan. Huoneissa on ilmastointi, minibaari, tallelokero sekä internetyhteys. Hotellissa voin nauttia herkullisesta lähiruoasta ravintolassa sekä baarissa.

 

Samankaltaisia opastettuja matkoja

> Eteläisen Karibian saarikierros

> Pohjoisen Karibian saarikierros

> Suriname, Guyana, Trinidad ja Tobago sekä Curaçao

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Negrilin jatkopäivät (Jamaika)

• Treasure Beach (Jamaika)

• Miami (Yhdysvallat)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.