Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Meksiko

Luksusmatka – Meksiko
Taidetta, kulttuuria ja historiaa

Meksiko  
Mexico City | San Miguel de Allende | Guanajuato | Oaxaca | Riviera Maya

Meksiko

Pinta-ala
1 972 550 km2

Asukasluku: 
128 649 565 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Mexico City (asukasluku n. 21 miljoonaa)

Väestö
60% mestitsejä ja 30% alkuperäisasukkaita

Kieli
Espanja ja 54 eri alkuperäiskieltä

Päätuotteet
Maissi, tupakka, kemikaalit, rauta, teräs, petroli, tekstiiliteollisuus, matkailu

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Uskonto
Noin 90 prosenttia meksikolaisista kuuluu roomalais-katoliseen kirkkoon ja noin 6 prosenttia on ortodokseja

Meksikossa on maantieteellisesti ja kulttuurillisesti toisistaan hyvin paljon poikkeavia alueita. Se on äärimmäisyyksien maa, josta löydät laajoja aavikoita, lumihuippuisia tulivuoria, siellä voit vaellella trooppisilla hiekkarannoilla tai muinaisilla rauniolla. Se on samanaikaisesti ultramoderneja metropoleja ja kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen vuosisatojen taakse. Maasta löytyy useita erilaisia toisistaan poikkeavia kulttuureita ja historiaa. Meksikon pinta-ala on n. 2 miljoonaa neliökilometriä. Tyynenmeren puolen Tijuanasta matkaa Cancuniin Karibianmerelle on 3500 km.

Maa on nähnyt useita, toinen toistaan suurempia kulttuureita ja sivilisaatioita mm. mayat, asteekit, tolteekit. Maassa elää edelleenkin noin 50 alkuperäiskansaa, joilla kaikilla on eri kieli sekä elävät perinteet. Vaikka alkuperäiskansoja on vieläkin lukuisia, valtaosa väestöstä on mestitsejä, jotka polveutuvat alkuperäiskansojen, eurooppalaisten ja afrikkalaIsten orjien jälkeläIsistä.

Maassa on noin 120 miljoonaa asukasta ja jo pelkästään maan pääkaupungissa, Mexico Cityssä, elää yli 21 miljoonaa ihmistä. Kaupungin laitamien hökkelikylät kasvavat edelleen kovaa vauhtia, sillä maaltamuuttajia tulee arviolta jopa tuhat päivässä. Muinaiset tavat ja perinteet elävät ja voivat hyvin nykypäivänkin ja perinteet näkyvät kulttuurissakin. Meksikolainen kuvataide on tunnettua räiskyvästä ja rohkeasta värienkäytöstä. Musiikki näyttelee suurta roolia niin jokapäiväisessä elämässä kuin kuukausittain pyhimysten kunniaksi vietettävissä kyläjuhlissa

Mexico City

Vuorten ympäröimässä laaksossa sijaitsee yli 20 miljoonan asukkaan kaupunki Mexico City, joka on maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurillinen sydän. Kaupunki on yhdistelmä nykyaikaa ja vuosisatoja vanhaa kulttuuria. Pilvenpiirtäjät ja ostoskeskukset ovat vieretysten vanhojen käsityöpajojen, kirkkojen ja historiallisten nähtävyyksien kanssa. Kaupungin keskusaukiolla Zocalolla voi tutustua vanhan kaupungin historiaan ja nähdä Espanjan siirtomaa-aikaisen katedraalin. Kaupungin läheisyydestä löytyy Teotihuacanin massiiviset pyramidit, jotka kertovat muinoin eläneestä, nykyisin lähes tuntemattomasta kansasta.

HOTELLIT

Four Seasons Hotel Mexico City (5)

Keskellä Mexico Cityä jää suurkaupungin hälinä Four Seasonsin ulkopuolelle. Rakennus muistuttaa espanjalaista kartanoa ja huoneet on sijoitettu rauhallisen sisäpihan ympärille, jonka keskellä koristelee suihkulähde. Four Seasonsiin ominainen suoralinjainen sisustus ja tummat puiset huonekalut tuovat ylellisyyttä hotellin huoneisiin. Kaikki huoneet on varustettu televisiolla, tallelokerolla, minibaarilla ja kahvinkeittimellä.Hotellilla on kaksi ravintolaa, katolla sijaitseva uima-allas, poreallas, spa ja kuntosali.

San Miguel de Allende

San Miguel de Allende on hyvin omalaatuinen moderni, mutta samalla hyvin vanhanaikainen kaupunki. Monista Meksikon viehättävistä koloniaalisista kaupungeista San Miguel on se kaunein. Tämän kauneuden ovat löytäneet myös monet matkailijat, eritoten taiteilijasielut. Taide ja kulttuuri ovatkin näkyvillä hyvin vahvasti. Samoin hyvän ruoan ja viinin ystäviä San Miguel hemmottelee monilla huippuravintoloillaan.

Värikkään ja mukulakivisen kaupungin mielenkiintoista ja monimuotoista arkkitehtuuria hallitsee neoklassisuus ja barokkiaikakauden rakennustyyli, lisäksi sieltä löytyy useampikin goottilaistyylinen katedraali. Kaupunki on myös UNESCON maailmaperintökohde ja se on hyvin eläväinen kulttuuriaktiviteetteineen, konsertteineen ja esityksineen ympäri vuoden.

HOTELLIT

Belmond Casa de Sierra Nevada (5)

Kuudesta siirtomaatyylisestä talosta muodostuva Belmond Casa de Sierra Nevada sijaitsee San Miguel de Allenden keskustassa, mukulakivisten katujen ympäröimänä. Keskeinen sijainti kaupungissa tarjoaa loistavat nähtävyydet, ostosmahdollisuudet ja ravintolat kävelymatkan sisällä. Ylläpitäen Belmondin kansainvälistä palveluntasoa, kuuluu jokaiseen huoneeseen henkilökohtainen hovimestari. Huoneet on sisustettu yksilöllisesti, mutta yhdistävänä teemana on siirtomaatyylinen hienostuneisuus. Tummat, puiset huonekalut, koristellut metalliset sängynrungot ja kirjotut päiväpeitot ja tyynyt muistuttavat kaupungin historiasta. Hotellissa on kauneushoitola, lämmitetty ulkoallas, ravintola, baari ja siellä järjestetään ruuanlaittokursseja.

Guanajuato

Guanajuato on saman nimisen osavaltion pääkaupunki Meksikossa. Kaupunki sijaitsee kuvankauniissa laaksossa, jota ympäröi Sierra de Guanajuato-vuoret. Guanajuaton kaupunki on perustettu vuonna 1559 ja se oli pitkään Meksikon vauraimpia kulta- ja hopeaesiintymien kaupunkeja. Nykyään Guanajuato tunnetaan kulttuuri- ja yliopistokaupunkina. Kaupungissa on uusklassisia ja barokkityylisiä siirtomaarakennuksia. Keskustassa voi kävellä värikkäillä ja kapeilla kujilla ja kuunnella paikallisten kertomia legendoja kaupungista. Guanajuatossa voi vierailla mm. Guanajuaton yliopistolla, The Callejon del Besossa (suudelmakuja), La Valencianan- kaivoksella, Juarezin- teatterissa, Alhondiga de Granaditassa (museo), the Plaza de la Paz ja Presa de la Olla Dam-puistoissa ja muumioiden museossa. Guanajuaton kaupunki lisättiin Unescon-maailmanperintöluetteloon vuonna 1988.

HOTELLIT

Villa Maria Cristina (5)

Guanajuaton rauhallisessa kaupunginosassa sijaitseva Villa Maria Cristina mahtailee siirtomaatyylisellä, ranskalaisella arkkitehtuurilla ja sisustuksella, jossa on myös ripaus nykyaikaa. Hotellin huoneet ovat hienostuneesti sisustettuja ja tilavia. Puulattiat, ranskalaiset huonekalut ja suuret, valoisat ikkunat ja ylelliset liinavaatteet takaavat mukavuuden pitkän päivän jälkeen. Hotellilta löytyy suuri ulkoallas, sauna, kuntosali ja huippuluokan ravintola.

Oaxaca

Oaxaca on yksi Meksikon kiehtovimmista kaupungeista. Se on tunnettu alkuperäiskansojen kulttuurikaupunki, siellä on lukuisia kirjakauppoja, taidegallerioita, museoita ja kahviloita. Kaupunki on kuuluisa kudonnaisista, keramiikasta ja taidekäsitöistä. Oaxaca:ssa on upeat vuoret, joilla myös sijaitsee Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Monte Alban, eli muinainen intiaanien temppelikeskus. Kaupunki on noin 6 tunnin bussimatkan päässä Mexico City:stä.

HOTELLIT

Quinta Real Oaxaca (5)

Quinta Real Oaxaca sijaitsee Oaxacan keskustassa, 1500-luvulla toimineen Santa Catalinan luostarin tiluksilla. Linnanpihoineen ja paksuine tiilimuurauksineen hotellilla on rauhallinen tunnelma kuin toisesta maailmasta. Tätä tunnelmaa tuo myös henkilökunta, joka munkeiksi pukeutuneena sytyttää iltaisin kynttilät huoneiden ulkopuolelle, sekä laajasti läsnä oleva tuoreiden kukkien tuoksu. Seinillä on nähtävillä alkuperäisiä freskoja ja monet muutkin alkuperäiset yksityiskohdat, kuten nunnien suihkulähde, ovat säilyneet nykypäivään. Hotellin alla kulkee tunneleita, jotka johtavat kahteen Oaxacan tärkeään kirkkoon. Huoneet ovat suuria ja niissä on puinen sälekatto, tummat puiset huonekalut ja kaakeloidut lattiat. Jokaisesta huoneesta löytyy ripaus Oaxacaa, kuten paikallisten tekemät lamput, päiväpeitteet ja tyynynpäälliset. Huoneiden ikkunat on suunniteltu vähentämään ulkoa tulevaa melua. Pitkän päivän jälkeen on mukava rentoutua hotellin lämmitetyllä uima-altaalla ja altaan vieressä sijaitsevassa Las Novicias baarissa. Hotellin palveluihin kuuluvat myös ravintola, kuntosali ja pesula.

Riviera Maya

Meksikon Riviera Maya on suosittu matkailukohde, jonne ihmiset tulevat nauttimaan Karibian merestä, kauniista rannoista ja auringosta. Alueeseen kuuluvat esimerkiksi Playa del Carmen ja Tulum. Sää sekä merivesi pysyttelevät lämpiminä ympäri vuoden, sadekauden ajoittuessa touko-lokakuun välille. Riviera Mayan rannikkoa pitkin kulkee maailman toiseksi suurin koralliriutta, joten kohde on suosittu snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa.

HOTELLIT

Chable Maroma (5)

Trooppisen viidakon ja oman rannan ympäröimä Chable Maroma sijaitsee Riviera Mayan rannikolla. Sisustuksessa on huomioitu erityisesti luonto ja sisustusmateriaaleina on käytetty alueen puita ja paikallisesti kudottuja tekstiilejä. Huoneiden terassilta löytyy oma pulahdusallas ja riippumatto. Lisäksi luksusta tuo ulkoilmasuihku. Huoneet eivät sijaitse rannalla, mutta niistä on lyhyt matka hotellin rannalle. Hotellissa on kolme ravintolaa, jossa käytetään ensisijaisesti vain paikallisia ruoka-aineita. Hotellin infinity pool -allas virkistää mukavasti kuuman päivän jälkeen. Kauneushoitolassa voi nauttia rentouttavasta hieronnasta tai treenata kuntosalilla. Hotellilta saa varattua myös joogaa ja huoneiden omat terassit ovat omiaan meditointiin.