Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Meksiko

Reilusti Meksikossa
Merileijonia, kilpikonnia ja valaita

Meksiko  
La Paz | Puerto San Carlos | San Jose del Cabo

Meksiko

Pinta-ala
1 972 550 km2

Asukasluku: 
128 649 565 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Mexico City (asukasluku n. 21 miljoonaa)

Väestö
60% mestitsejä ja 30% alkuperäisasukkaita

Kieli
Espanja ja 54 eri alkuperäiskieltä

Päätuotteet
Maissi, tupakka, kemikaalit, rauta, teräs, petroli, tekstiiliteollisuus, matkailu

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Uskonto
Noin 90 prosenttia meksikolaisista kuuluu roomalais-katoliseen kirkkoon ja noin 6 prosenttia on ortodokseja

Meksikossa on maantieteellisesti ja kulttuurillisesti toisistaan hyvin paljon poikkeavia alueita. Se on äärimmäisyyksien maa, josta löydät laajoja aavikoita, lumihuippuisia tulivuoria, siellä voit vaellella trooppisilla hiekkarannoilla tai muinaisilla rauniolla. Se on samanaikaisesti ultramoderneja metropoleja ja kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen vuosisatojen taakse. Maasta löytyy useita erilaisia toisistaan poikkeavia kulttuureita ja historiaa. Meksikon pinta-ala on n. 2 miljoonaa neliökilometriä. Tyynenmeren puolen Tijuanasta matkaa Cancuniin Karibianmerelle on 3500 km.

Maa on nähnyt useita, toinen toistaan suurempia kulttuureita ja sivilisaatioita mm. mayat, asteekit, tolteekit. Maassa elää edelleenkin noin 50 alkuperäiskansaa, joilla kaikilla on eri kieli sekä elävät perinteet. Vaikka alkuperäiskansoja on vieläkin lukuisia, valtaosa väestöstä on mestitsejä, jotka polveutuvat alkuperäiskansojen, eurooppalaisten ja afrikkalaIsten orjien jälkeläIsistä.

Maassa on noin 120 miljoonaa asukasta ja jo pelkästään maan pääkaupungissa, Mexico Cityssä, elää yli 21 miljoonaa ihmistä. Kaupungin laitamien hökkelikylät kasvavat edelleen kovaa vauhtia, sillä maaltamuuttajia tulee arviolta jopa tuhat päivässä. Muinaiset tavat ja perinteet elävät ja voivat hyvin nykypäivänkin ja perinteet näkyvät kulttuurissakin. Meksikolainen kuvataide on tunnettua räiskyvästä ja rohkeasta värienkäytöstä. Musiikki näyttelee suurta roolia niin jokapäiväisessä elämässä kuin kuukausittain pyhimysten kunniaksi vietettävissä kyläjuhlissa

La Paz

La Paz sijaitsee Kalifornian niemimaan eteläosassa Kalifornianlahden rannalla. Baja California Sur -osavaltion pääkaupunkina se on alueen suurin kaupunki melkein 250 000 asukkaallaan. Ensimmäiset merkit ihmisten läsnäolosta ovat yli 10 000 vuoden takaiset kalliopiirustukset alueella. 1500-luvulta alkaen eurooppalaiset yrittivät perustaa siirtokuntia alueelle, mutta pysyvä kaupunki perustettiin vasta vuonna 1811. Kaupungin tärkein tulonlähde on ekoturismi. Kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Museo de la Ballena, Museo Regional de Antropología e Historia ja Unidad Cultural Profesor Jesús Castro Agúndez. Espíritu Santon saari kaupungin pohjoispuolella kuuluu Unescon maailmanperintölistalle.


HOTELLIT

Posada de Las Flores La Paz (4)

Posada de Las Flores La Paz hotelli sijaitsee Malecón-rantabulevardin varrella kaupungin keskusalueella. Jokainen huone on sisustettu yhdistäen meksikolaista ja siirtomaa-aikaista tyyliä, ja huoneista löytyy ilmastointi, televisio, minibaari ja kahvinkeitin. Hotellin ravintola tarjoaa herkullista paikallista ruokaa upeissa merimaisemissa. Hotellilta löytyy lounge rentoutumiseen, solarium ja internetyhteys kaikissa tiloissa.

Puerto San Carlos

Puerto San Carlos sijaitsee Kalifornian niemimaalla Tyynenmeren rannalla. Kylässä asuu 5 500 asukasta, joista suurin osa saa elantonsa kalastuksesta. Helmikuusta maaliskuuhun kylän lähellä sijaitsevaan laguuniin matkustaa valaita poikimaan laguunin lämpimiin vesiin. Luonnossa asustaa myös merikilpikonnia.

HOTELLIT

Eco Camping Facilities in Puerto San Carlos

Tasokas telttamajoitus sijaitsee Magdalena Bayn rannalla, missä kilpikonnatkin liikkuvat. Olet lähellä uskomatonta luontoa mangrovekasvillisuuden ja dyynien ympäröimänä. Käytössäsi on jaetut WC- ja suihkurakennelmat. Kokit valmistavat sinulle paikallista ruokaa. Luksusteltat kasataan aina muutamaksi kuukaudeksi kilpikonnien ja valaiden ollessa lahdella. alueella on 8 telttaa majoitusta varten. Kun kilpikonnat ja valaat poistuvat alueelta, puretaan leiri pois, jotta luonto pääsee lepäämään.

Retkellä on otettu huomioon kestävä kehitys monipuolisesti. Ympäristön vaikutuksia on vähennetty jättämällä pois kertakäyttömuovit, käyttämällä paikallisia ruoka-aineksia, lajittelemalla jätteet ja kompostoimalla. Ainutlaatuista ympäristöä suojellaan kaivostoiminnalta ja laiduntamiselta esimerkiksi istuttamalla metsää. Paikallisen yhteisön työllistäminen ja kouluttaminen sekä pienyritysten tukeminen on tärkeää, jotta matkailun tulot jäävät kohteeseen ja jotta paikallisetkin osaavat tiedostaa ympäristönsuojelun tärkeyden.

San Jose del Cabo

San José del Cabo sijaitsee aivan Kalifornian niemimaan etelärannalla. Kaupungissa asuu 93 000 asukasta. San José del Cabon rikas ja värikäs historia ulottuu 1700-luvulle asti. Kaupungissa voi tuntea meksikolaisen vieraanvaraisuuden sekä espanjalaisen siirtomaa-aikaisen luonteen. Vuosisatoja San José del Cabo oli luonnontilassaan intiaanien ja villieläinten asuinpaikka. Alueella liikkuneet merirosvot toivat epävakautta alueelle, kunnes jesuiitat rakensivat vuonna 1730 linnakkeen suojaksi ryöstelyiltä. Päänähtävyyksiin kuuluu Mission San José -kirkko, jota vastapäätä on kaupungin keskustori. Ravintoloissa on tarjolla meksikolaista ja italialaista ruokaa. Muihin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Art Walk -tapahtuma torstaisin, Casa de la Cultura San Jose del Cabo, San Jose del Cabo Convention Center ja Estero de San José or San José del Cabo Estuary.

HOTELLIT

Casa Natalia (3)

Casa Natalia on pieni, 18 huoneen boutiquehotelli San José del Cabon historiallisessa keskustassa. Ympärillä kulkee viehättävät mukulakivikadut, espanjalaiset siirtomaa-ajan rakennukset ja luonnonkaunis Baja California. Tilavissa huoneissa on moderni ja vaalea sisustus sekä paikallisen taiteilijan töitä. Hotellin ulkotiloissa voit rentoutua palmun alla pitkän päivän jälkeen, pötkötellä riippumatossa tai pulahtaa hotellin uima-altaaseen. Hotellilla on oma ravintola, Mi Cocina, ja Baja Oyster -baari. Hotellissa on internetyhteys.

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Meksikon Copper Canyon junamatka

• Meksikon Riviera Maya

• Guatemala

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista