Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Ecuador

Reilusti Ecuadorissa
Inkojen mailla - Paholaisen nenän selässä

Ecuador  
Quito | Otavalo | Cotopaxi | Banos | Riobamba | Cuenca | Guayaquil |

Ecuador
Pinta-ala
283 520 km²

Asukasluku
16 904 867 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Quito

Väestö
40 % mestisejä, 40 % intiaaneja, 15 % espanjalaisia, 2% mustia

Kieli
Espanja, quechua (ketsua), quichua sekä muut intiaanikielet

Päätuotteet
Öljy, banaanit, katkaravut, kala, kahvi, tekstiili,metalliteollisuus, paperituotanto, puuntuotanto, kemikaalit, muovi

Hallitusmuoto
Tasavalta

Ecuador on hieman Suomea pienempi maa, joka sijaitsee nimensä mukaisesti päiväntasaajalla. Andien läntinen ja itäinen pääjono jakaa maan kolmeen pääalueeseen; Tyynenmeren rannikkoon, vuorijonojen väliseen ylänköön ja lähes luonnontilaiseen sademetsäalankoon. Ecuadorille kuuluvat myös tuliperäiset Galapagos-saaret. Kasvi- ja eläinlajisto on saarten erillisen aseman vuoksi maapallon erikoisinta. Monet saarten kotoperäiset lajit kiinnostivat myös Charles Darwinia ja tutkimusmatka saarille vaikutti hänen käsitykseensä eliölajien kehityksestä.

Ecuador on Etelä-Amerikkaa monipuolisimmillaan; lumihuippuisia tulivuoria, vehreitä kumipuumetsiä ja Andien rinteitä viljeleviä intiaaniheimoja.

Ecuador tunnetaan monipuolisista elämyksistä, joihin kuuluu alueen merkittävimpiä matkakohteita. Galapagossaaret, Cotopaxin ja Chimborazon lumihuiput, Amazonasin alueen viidakot löytyvät kaikki sopivan matkan päästä.

Ecuadorissa Andien alueen alkuperäinen kulttuuri, luonnonihmeet sekä siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri yhdistyvät upeisiin rantoihin ja Galapagoksen ainutlaatuiseen luontoon.

Etäisyydet ovat naapurimaita lyhyempiä ja matkailupalvelut tasokkaita. Jos aikaa on rajoitetusti ja haluat kokea Andien alueen kaikki elementit yhdellä kertaa, voidaan kohteeksi suositella lämpimästi Ecuadoria.

Ecuadoriin voi tutustua myös helposti vaikka maastopyöräillen, meloen, surffaten tai sukeltaen.

Quito

Maan pääkaupunki, jossa asuu n. 1,2 miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee 2850 m merenpinnan yläpuolella lumihuippuisten vuorten ympäröimässä laaksossa. Kirkkaana päivänä kaupungista avautuu upea näkymä kaupunkia ympäröiville lumen peittämille tulivuoren huipuille. Kaupunki oli muinoin yksi inkojen suurimmista kaupungeista. Espanjalaisten vaikutus näkyy kaupungissa huomattavasti inkoja paremmin. Vanhassa kaupungissa on säilynyt useita kolonialismin aikaisia rakennuksia. Kaupunki on hyväksytty vuonna 1978 UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

HOTELLIT

La Casona de la Ronda (3+)

Astuessasi puisista ovista sisään astut keskelle Ecuadorin historiaa. Quitossa sijaitseva La Casona de la Ronda sijaitsee Las Corralasin vanhassa espanjalaisessa rakennuksessa, joka rakennettiin vuonna 1738. Hotellin sisäpiha on kaunis puisine pylväineen ja rehevine kasveineen. Hotellin yleiset tilat ja kaikki huoneet on sisustettu Ecuadorin kulttuuria vaalien. Hotellilla on oma ravintola ja mahdollisuus pesulapalveluihin. Myös internetyhteys löytyy. Keskeinen sijainti tekee kaupungin keskustaan tutustumisen helpoksi. Lähellä sijaitsevat mm. San Franciscon aukio, useat suositut museot ja kirkot.

Otavalo

Kylä sijaitsee turistien suosimalla alueella Quitosta pohjoiseen. Nähtävyyksiin kuuluu kylän perinteiset käsityöläismarkkinat, jossa on tarjolla perinteisiä käsitöitä sekä vaatteita. Kylän ympäristön vuoristomaisema on täplittynyt hohtavan valkoisilla kirkoilla, joita sijaitsee alueen pienissä kylissä. Ennen kaikkea maisemaa kuitenkin hallitsee maan kolmanneksi korkein tulivuori, Cayambe.

HOTELLIT

Hosteria Hacienda Pinsaqui (4)

Hotel Hacienda Pinsaquin sijaitsee Otavalossa, Cotacachin ja San Antonio de Ibarran kylien välissä. Cotacachin kylä on tunnettu nahkatuotteistaan ja San Antonio de Ibarra puolestaan puuveistoksistaan. Hotel Hacienda Pinsaqui on yksi Ecuadorin historiallisista maatiloista, siellä Simón Bolívar yöpyi matkustaessaan Ecuadorin ja Kolumbian väliä. Hotelli on rakennettu 1790 ja se toimi ennen tekstiilitehtaana. Hotellin jokainen huone on erilainen ja niissä kaikissa on joko takka tai kamiina sekä oma kylpyhuone. Hacienda Pinsaquissa vieras tunteekin enemmän olevansa kotona kuin hotellissa. Hotellin palveluihin kuuluvat mm. ecuadorilainen sekä kansainvälinen ravintola, jossa on myös oma menu kasvissyöjille, baari, kirjasto, huonepalvelu sekä hyvät urheilumahdollisuudet. Hotelli omistaa muutamia hevosia ja sieltä on mahdollisuus tehdä ratsastusretkiä lähimaastoon.

Cotopaxi

Cotopaxin kansallispuisto on maan yksi suosituimmista vierailukohteista ja sen pinta-ala on lähes 34 000 hehtaaria. Kansallispuiston sisäänkäynti on noin 5 kilometriä Lassosta pohjoiseen. Puiston päänähtävyys on ehdottomasti Cotopaxi, jonka lumen peittämä huippu kohoaa aina 5 890 metriin asti. Kansallispuistossa on rikas eläimistö mm. condorikotkia, haukkoja sekä andien lokkeja, jotka elävät yli 4000 metrin korkeudessa. Nisäkkäistä saattaa puistossa nähdä mm. piikkohirviä, andien kettuja (colpeo), puumia ja valkohäntäpeuroja. Paras aika Cotopaxin valloitukseen on joulukuusta huhtikuuhun, muina aikoina vuoren peittävät pilvet ja voimakkaat tuulet haittaavat kiipeämistä.

HOTELLIT

Chilcabamba Lodge (3)

Chilcabamba Lodgella tunnet Andien ylängön rauhallisen tunnelman. Hotelli sijaitsee 3480 metrin korkeudessa, vain kuuden kilometrin päässä Cotopaxin kansallispuistosta. Yleiset tilat ja kymmenen huonetta on sisustettu ihastuttavasti ja vaatimattomasti. Raikasta vuoristoilmaa ja näköaloja voi lähteä tutkimaan jalan, pyöräillen tai hevosen selässä. Kaikissa huoneissa on kamina, joka pitää lämpimänä iltaisin, mukavia ponchoja sekä paksut peitot. Huoneiden ikkunoista on upeat näkymät luontoon. Hotellin ravintola tarjoaa maittavia aterioita. Hotellilla on internetyhteys sekä pesulapalvelu.

Banos

Nimensä mukaisesti Baños on vanha kylpyläkaupunki. Kaupungissa on edelleen ulkoilmakylpylä, jossa pääsee nauttimaan kuumista lähteistä. Kaupungin ulkopuolella on useita muitakin kuumia mineraalivesikylpylöitä. Näkymää hallitsevan, yhä aktiivisen Tungurahua-tulivuoren ympäristö tarjoaa mainiot aktiviteettimaastot.

HOTELLIT

Hotel La Floresta (3)

Pieni ja rauhallinen La Floresta hotelli sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Bañosin kävelykaduilta. Vuoriston juurella sijaitsevassa hotellissa luonto sulautuu yhteen perinteisen ecuadorilaisen arkkitehtuurin kanssa. Jokaisessa 29 huoneessa on oma kylpyhuone, internetyhteys ja televisio. Ravintolassa voi nauttia herkullisen ruoan lisäksi hotellin rehevästä puutarhasta ja vuorisista maisemista. Hotellissa on pesulapalvelu sekä polkupyörävuokraamo.

Riobamba

Riobamba on perinteinen ecuadorilainen kaupunki. Kaupunki sijaitsee jylhien Andien keskellä, maan korkeimman vuoren Chimborazon (6 310m) lähistöllä. Riobamba toimii lähtöpaikkana kuuluisalle maisemajunalle Nariz del Diablolle. Kaupungin ravintola- ja kahvilatarjonta ei ole kovinkaan laajaa. Riobambassa vietetään tyypillisesti yö ennen junaseikkailua tai Chimborazon vaelluksen alkua.

HOTELLIT

Hacienda Abraspungo (4)

Hotelli Hacienda Abraspungo sijaitsee Riobamban keskustan ulkopuolella. Hotellin kaikki huoneet nimetty ecuadorilaisten vuorien mukaan. Huoneista löytyy televisio, huonepalvelu sekä internetyhteys. Jokaisesta huoneesta pääsee suoraan kauniiseen puutarhaan. Hotelli tarjoaa ratsastus- ja pyöräilyaktiviteetteja. Hotellin ravintolassa pääsee maistelemaan paikallisista aineksista valmistettuja aterioita.

Cuenca

Cuenca on koloniaalinen kaupunki reilut 400 km Ecuadorin pääkaupungista, Quitosta, etelään. Vuonna 1557 espanjalaiset alkoivat rakentaa kaupunkia vanhalle inkojen asuinsijalle, Tomebamban kaupungin raunioille. Nykyisin kaupunki on maan kolmanneksi suurin - ja yksi kauneimmista. Vanhakaupunki on viehättävä mukulakivikatuineen ja keskiaikaisine kirkkoineen ja kaupungin vanha keskusta onkin yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Vaikkakin tunnettu koloniaalisesta maineestaan Cuencalla on myös moderni puolensa: kaupungista löytyy kansainvälisiä ravintoloita, kahviloita ja taidegallerioita. Cuencan maantieteellinen sijainti Andien ylängöllä n. 2 500 metrissä takaa mukavan leudon ilmaston vuoden ympäri.

HOTELLIT

Hotel Victoria (4)

Hotel Victoria sijaitsee Cuencan historiallisessa keskustassa, Tomebamba-joen varrella. Sisustuksessa voi löytää kaupungin pitkän historian mukaisesti niin ranskalaisia kuin espanjalaisia koriste-esineitä, cañarien veistoksia ja paikallisia maalauksia. Jokaisessa huoneessa on televisio, internetyhteys ja tallelokero sekä upeat näkymät kaupunkiin. Hotellissa on useita yleisiä tiloja, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa lämpimän takan ääressä. Hotellin ravintola El Jardín on yksi Cuancan parhaista gourmet ravintoloista. Hotellin El Barril -baari on hyvä paikka rentoutua pitkän päivän jälkeen.

Guayaquil

Guayaquil on Ecuadorin tärkein satama, jota pidetään myös maan talouspääkaupunkina. Vaikka Guayaquil on moderni kaupunki, esimerkiksi ‘Las Peñas´:n alue puutaloineen ja kapeine mukulakivikatuineen tarjoaa matkailijalle siirtomaa-aikaista tunnelmaa. Guayaquilista löytyy myös komeita kirkkoja, lukuisia museoita ja taidekeskuksia. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on mm. Guayaquilin luonnonhistoriallinen museo. Muutaman tunnin ajomatkan päässä kaupungista sijaitsevat kaupungin kauneimmat rannat, jossa voi nauttia auringosta ja vesiurheilulajeista.

HOTELLIT

Wyndham Guayaquil (4)

Wyndham Guayaquil sijaitsee kaupungin keskustassa, monien nähtävyyksien läheisyydessä. Hotellin palveluihin kuuluu kuntosali, kauneushoitola, uima-allas kattoterassilla, ravintola ja baari. Tilavat huoneet on sisustettu modernisti ja niissä on suuret valoisat ikkunat. Jokaisesta huoneesta löytyy minibaari, tallelokero, televisio sekä internetyhteys.

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Galapagosin saaret

• Amazon (Ecuador / Peru) 

• Patagonia

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.