Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Meksiko

Reilusti Meksikossa
Merileijonia, kilpikonnia ja valaita

Meksiko  
La Paz | Puerto San Carlos | San Jose del Cabo

Yhteistyökumppanimme

Lentoyhtiöt 


Finnair

Tällä matkalla kaukomatkojen osalta lentoyhtiönä toimii Finnair. Finnair on investoinut moderneihin polttoainetehokkaisiin koneisiin: uudet A350-koneiden päästöt ovat 25 % pienemmät kuin edellisen sukupolven koneet. Finnair panostaa myös koneiden painon vähentämiseen käyttämällä esimerkiksi keveämpää astiastoa, mikä vaikuttaa suoraan polttoaineen kulutukseen. Paino onkin kriteeri kaikelle koneeseen tulevalle materiaalille. 

Finnairin Push for Change -kompensointiohjelma tarjoaa matkaajalle kaksi erilaista mahdollisuutta kompensointiin: 

1. Lennon hiilidioksidipäästöt voi hyvittää tukemalla projektia, jossa edistetään tehokkaiden liesien käyttöönottoa Mosambikissa. Projekti vähentää paikallisten metsien hakkuuta polttopuuksi ja tukee siten hiilinielujen säilymistä. Projektilla on myös positiivisia sosiaalisia vaikutuksia naisten ja tyttöjen elämään. Kumppanimme projektissa on NEFCO, pohjoismainen ympäristö- ja ilmastoprojekteja rahoittava rahoituslaitos, jonka takana ovat Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin valtiot. 

2. Biopolttoaineen tuki menee biopolttoainelentoihin. Biopolttoaine tulee Finnairin lennoille SkyNRG:ltä Kaliforniasta, ja se on valmistettu käytetystä keittorasvasta. Biopolttoaine on tällä hetkellä kolmesta viiteen kertaa kalliimpaa kuin fossiilinen polttoaine. Sen saatavuus on vielä rajallista, ja ne kehittyvät vain laajemman käytön myötä. 

Alaska Airlines

Alaska Airlines pyrkii löytämään innovatiivisia keinoja vähentää palveluidensa ympäristövaikutustaan vähentämällä päästöjä ja jätettä toiminnassaan. Modernien lentokoneiden, aerodynaamisten parannusten ja operationaalisten innovaatioiden avulla lentoyhtiö kuluttaa huomattavasti vähemmän polttoainetta kuin keskiverto yhdysvaltalainen lentoyhtiö. Sisaryhtiönsä kanssa Alaska Airlinesilla on kattavin kierrätysohjelma lennon aikana syntyville roskille, jossa muovikupit ja jopa kahvinpurut kierrätetään oikein. Alaska Airlines tekee yhteistyötä Carbonfund.org Foundationin kanssa ja kannustaa matkustajia kompensoimaan lentämisestä syntyvät hiilidioksidipäästöt.

Paikallinen yhteistyökumppani

Yhteistyökumppanimme Meksikossa järjestää ainutlaatuisia elämyksiä. Heillä on yli 30 vuoden kokemus ja laaja tietämys alueista niin suurkaupungeissa kuin etäisissä kylissä ja sademetsissä.

Toiminnassa tärkeää on ympäristöystävällisyys, johon kuuluu mm. luonnonsuojelu, matkailijoiden vaikutusten pienentäminen sekä paikallisten yhteisöjen tukeminen yhdessä voittoa-tavoittelemattomien järjestöjen kanssa.

Journey Mexicon luonnonsuojeluprojekteihin kuuluvat mm. aksolotlien (salamanterieläinlaji), merikilpikonnien ja valashaiden suojelu sekä metsien istutus ja turvaaminen urbanisaatiolta. Matkailijat voivat halutessaan osallistua vapaaehtoisena useisiin projekteihin luonnossa ja paikallisissa yhteisöissä. He ovat jäseniä Global Sustainable Tourism Councilissa sekä World Travel & Tourism Councilin laittoman villieläinten kaupan torjumisen työryhmässä. Tavoitteena on jakaa Meksikon kulttuuri- ja luontomahdollisuuksia sekä luoda positiivinen vaikutus niin matkailijoille kuin paikallisillekin. 

Haluatko lisäpäiviä?

• Meksikon Copper Canyon junamatka

• Meksikon Riviera Maya

• Guatemala

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista