Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Costa Rica

Reilusti Costa Ricassa
Ekomatkailijan unelmakohde

Costa Rica  
San Jose | Corcovadon kansallispuisto | Monteverde | Papagayo Beach | Alajuela

Costa Rica
Pinta-ala
51 100 km²

Asukasluku
5 097 988 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
San José

Väestö
94 % espanjalaista syntyperää, 3 % afrikkalaista syntyperää, 1 % alkuperäisiä intiaaneja, 1 % kiinalaisia, 1 % muita

Kieli
Espanja, englanti, kreolienglanti ja intiaanimurteet

Päätuotteet
Matkailu, elektroniikka, kahvi, banaani, sokeri

Hallitusmuoto
Demokratia

Costa Rica on yksi kaukokohteista, johon voimme suositella matkustamista jo nyt syksyllä 2021.

Costa Rica on yksi maapallomme monipuolisimmista luontokohteista. Keski-Amerikan pieni valtio tarjoaa dramaattisia tulivuorinäkymiä, karuja vuorimaisemia, villiä viidakkoa sekä mystisiä pilvisademetsiä. Kaiken tämän lisäksi on upeita rantakohteita niin Karibianmeren kuin Tyynenmeren puolellakin. Tämä ekosysteemien monimuotoisuus takaa kodin yli 230 eläinlajille ja maa lumoaa matkailijan kuin matkailijan, etsit sitten seikkailua tai rauhallisempaa lomakohdetta.

Kun puhutaan ympäristöystävällisestä matkailusta, on Costa Rica maana yksi sen edelläkävijöistä. Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta. Maalla on maine myös rauhan ja koulutuksen keitaana Keski-Amerikassa, sillä armeija on maasta lakkautettu jo vuonna 1948.

PURA VIDA, kuten costaricalaiset usein iloisina huutelevat!

San Jose

Muiden Väli-Amerikan maiden pääkaupunkeihin verrattuna San José on eniten länsimaistunut ja melkeinpä amerikkalaistunut. Katukuvaan kuuluvat kauppakeskukset ja pikaruokaketjut. Ensimmäinen merkki costaricalaisuudesta on ystävällisyys. Hymy ja luontainen auttamisen halu erottavat San Josén selkeästi muista pääkaupungeista. Kaupunki on perustettu jo 1737 mutta kaupunkikuvassa on kolonialismista enää hyvin vähän jäljellä. Tänä päivänä kaupungissa on useita museoita, hyviä ravintoloita ja hyvä ilmasto, joiden pohjalle San Josén matkailuvetovoima pitkälti perustuukin.

HOTELLIT

Grano de Oro (5)

Hotelli Grano de Oro sijaitsee San Josén keskustassa vanhassa viktoriaanisessa kartanossa. Huoneet on sisustettu vaalein seinin, puisten ja mustien yksityiskohtien kanssa. Huoneissa on valoisat ikkunat, leveät sängyt, kahvinkeitin, ilmastointi, minibaari ja tallelokero. Hotellilla on wifi, oma ravintola, kuntosali, kattoterassi ja kaksi poreammetta. Hotellin ekologisuus ei jää vain kierrätykseen ja luonnonmukaisiin tuotteisiin. Hotellilla on projekteja paikallisen yhteisön hyväksi. Hotellilla on kestävän kehityksen sertifikaatti Costa Rica Tourism Boardilta.

Corcovadon kansallispuisto

Corcovadon kansallispuisto sijaitsee Costa Rican eteläosassa Tyynenmeren rannikolla. Tämä trooppinen sademetsä on täynnä monimuotoista elämää, joka vetää vertoja Amazonin ja Indonesian sademetsille. Alueella voit kulkea Keski-Amerikan viimeisessä luonnontilaisessa sademetsässä sekä kulkea 13 erilaisen ekosysteemin läpi. On pilvimetsää, palmu- ja mangrovesoita sekä rannikon merellisiä ja rantaisia alueita. Voit pulahtaa uimaan metsän vesiputouksille tai rannikon rannalle, jossa voit törmätä merikilpikonniin. Eläimistöön kuuluu mm. neljä apinalajia, kuusi kissaeläinlajia, 28 liskolajia, yli 40 sammakkolajia, yli 400 lintulajia ja ainakin 10,000 erilaista hyönteislajia. Corcovadon uhanalaisiin asukkaisiin kuuluvat bairdintapiiri, jaguaari, puna-ara, harpyija, panamansaimiri ja huulipekari.

HOTELLIT

Lapa Rios Lodge (Luxury ecolodge)

Lapa Rios Lodge sijaitsee Corcovadon kansallispuiston itärajalla, Golfo Dulce -lahden rannan tuntumassa. Hotelli on saanut nimensä alueella esiintyviltä puna-ara-papukaijoilta. Hotelli tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, kuten opastettuja vaelluksia, lintujen bongausta ja kestävän kehityksen kierroksia, tarjoten perusteellisen kokemuksen alueen villissä luonnossa. Palveluihin kuuluu ravintola, jossa voit nauttia paikallisista aineksista valmistetuja aterioita. Pitkän päivän jälkeen pääset rentoutumaan hieronnoissa ja kauneushoidoissa. Jokaisesta 17 bungalowsta voit nauttia näkymistä kauniiseen luontoon ja viettää aikaa riippumatossa omalla terassilla.

Vuonna 1993 avattu Lapa Rios Lodge on alusta asti pyrkinyt suojelemaan ympäröivää sademetsää ja tukemaan paikallisen yhteisön kehitystä. Hotelli pyrkii levittämään asiakkailleen syvemmän ymmärryksen alueen ekosysteemistä sekä luonnonsuojelun tärkeydestä. Hotelli on mukana monissa paikallisissa projekteissa, kuten kissaeläinten suojelussa ja veden tarkkailussa.

Monteverde

Monteverden luonnonsuojelualue sijaitsee n. 1 500 metrin korkeudessa ja kostuu sademetsäalueesta sekä pilvimetsäalueesta. Vuoristossa on viileämpää kuin alavilla mailla. Niissä vesihöyry tiivistyy uduksi, sumuksi tai pilviksi, ja kasvillisuus on pilvimetsää. Puiden oksat ovat sammalten, orkideojen ja muiden päällyskasvien peittämät. Alueella tavataan yli 2500 kasvilajia, pelkästään orkidealajeja on 420. Lisäksi alueelta on löydetty yli 500 lintulajia ja monia nisäkäs-, matelija- ja sammakkolajeja.

Kahvintuoksuinen Monteverden kylä, Santa Elena, sijaitsee maan luoteisosassa ja matkaajien parissa suosittu. Alue on myös tunnettu juustotehtaastaan.

Monteverde on suosittu myös lintubongaajien keskuudessa, sieltä löytyy monia erikoisia lintulajeja. Lisäksi vaijeriliuku (zipline) ja riippusiltakävely ovat alueen suosittuja aktiviteetteja keskellä pilvimetsää.

HOTELLIT

Senda Monteverde (4)

Senda Monteverde sijaitsee Puntarenasin maakunnassa vuoristoisissa sademetsämaisemissa Monteverden luonnonsuojelualueella. Jokaisessa tilavassa huoneessa on sohvaryhmä, oma pieni terassi ja näkymät kukkuloille tai pilvimetsään. Ravintolassa voit nauttia herkullisista aterioista ikkunoiden läpi näkyvissä uskomattomissa maisemissa. Hotellilla on tarjolla useita aktiviteetteja kuten retkiä läheiselle luonnonsuojelualueelle, metsäpolkuja omatoimiseen kiertelyyn, ratsastusta, vaijeriliukua ja kiipeilyä tuhansia vuosia vanhoissa puissa. Senda Monteverde pitää tärkeänä suojella ympäröivän luonnon biodiversiteettiä. He ovat istuttaneet puita tuodakseen vehreämmän maiseman takaisin sekä osallistuneet metsän siivousprojekteihin. Hotelli on myös auttanut yhteisöään paikallisten koulujen korjauksessa. Hotellilla on käytössä ekologista tekniikkaa mm. veden säästämiseksi sekä uusiutuvan energian lisäämiseksi. Jotta paikalliset hyötyisivät matkailijoiden tuloista, työskentelee hotellilla mahdollisimman moni paikallinen ja palveluihin tarvittavat ainekset ostetaan paikallisilta tuottajilta.

Papagayo Beach

Papagayo beach sijaitsee Costa Rican pohjoisosassa lähellä Santa Rosan luonnonpuistoa. Ranta on tunnettu loputtomasta auringonpaisteestaan. Täällä pääsee nauttimaan valkoisesta hiekkarannasta turkoosin meren äärellä. Rantaa ympäröi koskematon trooppinen sademetsä ja eksoottisten lintujen laulu korostaa paikan tunnelmaa. Lähellä sijaitsee Guanacasten kansallispuisto jonne voi mennä vaeltamaan.                        

HOTELLIT

Kasiiya Papagayo (Luxury ecolodge)

Kasiiya Papagayo sijaitsee Costa Rican pohjoisrannikolla lähellä Playa Hermosan kylää. Hotellin mökit ovat metsäisessä maastossa ja niiden suurista ikkunoista ja yksityisiltä terasseilta voi nauttia kauniista maisemista Tyynen valtameren rannalla. Hotellilla on tarjolla erilaisia aktiviteetteja niin rentouttavaan kuin aktiiviseen lomaan. Hotellilta pääsee helposti snorklaamaan, kalastamaan, melomaan tai ajamaan polkuveneillä. Seikkailijat voivat kiipeillä puissa ja tasapainotella nuoralla. Tarjolla on myös jooga- ja kapoeiratunteja luonnon keskellä sekä luonnonmukaisia kauneushoitoja kauneushoitolassa. Kasiiya on jo alusta asti ottanut huomioon kestävän kehityksen toiminnoissaan. Kaikki rakennelmat on rakennettu paalujen päälle ja niissä on käytetty vain luontoystävällisiä materiaaleja. Kaikki käytettävä energia on täysin uusiutuvista lähteistä, kulkuneuvotkin käyvät sähköllä. Tavoitteena on, että luontoon kohdistuvat vaikutukset eivät olisi vain vähäiset, vaan että niitä ei olisi olleenkaan.

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Guatemala

• Panama 

• Nicaragua

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.