Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Costa Rica

Reilusti Costa Ricassa
Vuolaiden virtojen ja turkoosin meren äärellä

Costa Rica  
San Jose | Tortuguero | Pacuare | Puerto Viejo de Talamanca

Costa Rica
Pinta-ala
51 100 km²

Asukasluku
5 097 988 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
San José

Väestö
94 % espanjalaista syntyperää, 3 % afrikkalaista syntyperää, 1 % alkuperäisiä intiaaneja, 1 % kiinalaisia, 1 % muita

Kieli
Espanja, englanti, kreolienglanti ja intiaanimurteet

Päätuotteet
Matkailu, elektroniikka, kahvi, banaani, sokeri

Hallitusmuoto
Demokratia

Costa Rica on yksi kaukokohteista, johon voimme suositella matkustamista jo nyt syksyllä 2021.

Costa Rica on yksi maapallomme monipuolisimmista luontokohteista. Keski-Amerikan pieni valtio tarjoaa dramaattisia tulivuorinäkymiä, karuja vuorimaisemia, villiä viidakkoa sekä mystisiä pilvisademetsiä. Kaiken tämän lisäksi on upeita rantakohteita niin Karibianmeren kuin Tyynenmeren puolellakin. Tämä ekosysteemien monimuotoisuus takaa kodin yli 230 eläinlajille ja maa lumoaa matkailijan kuin matkailijan, etsit sitten seikkailua tai rauhallisempaa lomakohdetta.

Kun puhutaan ympäristöystävällisestä matkailusta, on Costa Rica maana yksi sen edelläkävijöistä. Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta. Maalla on maine myös rauhan ja koulutuksen keitaana Keski-Amerikassa, sillä armeija on maasta lakkautettu jo vuonna 1948.

PURA VIDA, kuten costaricalaiset usein iloisina huutelevat!

San Jose

Muiden Väli-Amerikan maiden pääkaupunkeihin verrattuna San José on eniten länsimaistunut ja melkeinpä amerikkalaistunut. Katukuvaan kuuluvat kauppakeskukset ja pikaruokaketjut. Ensimmäinen merkki costaricalaisuudesta on ystävällisyys. Hymy ja luontainen auttamisen halu erottavat San Josén selkeästi muista pääkaupungeista. Kaupunki on perustettu jo 1737 mutta kaupunkikuvassa on kolonialismista enää hyvin vähän jäljellä. Tänä päivänä kaupungissa on useita museoita, hyviä ravintoloita ja hyvä ilmasto, joiden pohjalle San Josén matkailuvetovoima pitkälti perustuukin.

HOTELLIT

Hotel Park Inn

Park Inn Hotel sijaitsee San Josén keskustassa lähellä monia nähtävyyksiä, kuten La Sabana Parkia, Jade Museumia ja Costa Rican Art Museumia. Hotellin jokaisesta 117 huoneesta löytyy kahvinkeitin, minibaari, televisio ja internetyhteys. RBG Bar & Grill on auki koko päivän ja tarjoaa aamiaisen lisäksi lounasta sekä illallista. Ruokalistalta löytyy grilliruokaa, paikallisia erikoisuuksia, keittoja sekä salaatteja. Hotellin palveluihin kuuluvat muun muassa myös kuntosali, ulkoallas sekä huonepalvelu.

 

Ympäristöystävällisyyteen panostanut Park Inn on saanut hotellin toimintojen, kuten veden säästöjärjestelmien, suunnittelusta LEED-sertifikaatin. Radisson -hotelliketju työskentelee aktiivisesti parantaakseen hotelliensa kestävyyttä. Suurella osalla hotelleista on Green Key -sertifikaatti ja hotelleissa kiinnitetään huomiota energian kulutuksen sekä kertakäyttöisten tuotteiden vähentämiseen että kestävien materiaalien hyödyntämiseen.


Tortuguero

Limón – nimisessä provinssissa sijaitseva Tortugueron luonnonpuisto sijaitsee Karibian rannikon helmassa, noin 80 kilometrin päässä Limónin kaupungista. Laguunien ja kanaalien lävistämässä puistossa voi hyvin liikkua myös vesiteitse mutta kannattaa muistaa että vesistöt ovat myös monen krokotiilin, kilpikonnan, manaatin ja ravun kotipaikka. Alue on tunnettu myös hyvistä kalavesistään. Puisto perustettiin luonnon ja eläimistön suojelemista sekä tieteellisiä tutkimuksia varten. Kaikkein tunnetuin Tortuguero on kuitenkin sen tarpeellisuudesta rannalle munimaan saapuville kilpikonnille, joille paikka on erittäin tärkeä koko läntisen Karibian alueella.

HOTELLIT

(Mawamba Lodge)

Mawamba Lodge sijaitsee Karibianmeren rannalla Tortugueron kansallispuistossa. Lodge sijaitsee sademetsän rauhassa ja kanaalien ympäröimälle syrjäiselle alueelle ei pääse autolla. Sademetsän luonto on monimuotoinen, täynnä trooppisia kasveja ja eksoottisia eläimiä, joita ei löydä muualta. Päästäksesi syventymään trooppisiin maisemiin ja sademetsän ääniin, ei huoneista löydy televisiota tai ilmastointia. Tarjolla on aktiviteetteja mielenkiintoisista veneajeluista viidakossa kajakointiin ja iltaretkiin. Hotellin ravintolat sijaitsevat altaan äärellä sekä rannan vieressä. Hotellilta löytyy myös kahvila, matkamuistokauppa sekä laaja puutarha perhos- ja sammakkotarhoineen.

 

Mawamba Lodge työskentelee vähentääkseen ympäristövaikutuksiaan mahdollisimman paljon ja on ansainnut sertifikaatin toiminnastaan. Maankäyttö on mahdollisimman minimaalista, jotta toiminta ei häiritse ekosysteemiä ja siellä asuvia eläimiä. Ympäristön lisäksi hotellin kestävään toimintaan kuuluuvat paikallisen kulttuurin ja yhteisön tukeminen.


Pacuare

Limónin provinssissa Karibianmeren rannalla sijaitseva Pacuaren luonnonpuisto on tunnettu hyvistä aktiviteettimahdollisuuksistaan, erityisesti huikeasta koskenlaskusta. Alueen suuri trooppinen sademetsä on koti monille eksoottisille eläimille kuten jaguaareille, oseloteille, apinoille, laiskiaisille ja yli 230 eri lintulajille. Pacuaren luonnonpuiston kaunis 6 km pituinen ranta on maailman neljänneksi tärkein jättiläiskilpikonnien munimispaikka. Pacuaren luonnonpuisto on tunnettu luonnonsuojelusta ja toimivasta ekosysteemistään.

HOTELLIT

Rios Tropicales Lodge

Rios Tropicalesin ekolodge sijaitsee Pacuare-joen varrella, Costa Rican keskiosissa. Hotellia ympäröi laaja yksityinen luonnonsuojelualue patikkapolkuineen ja koskematon sademetsä aukeaa joka suuntaan. Ruokaa on mahdollista nauttia ravintolassa sekä ulkona villin luonnon ympäröimänä, kuunnellen metsän ääniä. Lodgella on tarjolla useita aktiviteetteja, kuten opastettuja kierroksia, puiden istutusta ja vaijeriliukua.

 

Rios Tropicales Lodgen toimintaa kehitetään jatkuvasti, jotta ihmiset ja ympäröivä luonto voisivat elää kestävästi. Mökit rakennettiin aikoinaan kierrätetyistä materiaaleista ja osa sähköstä tuotetaan vesivoimalla. Luontoon ei jätetä jälkeäkään, sillä kaikki kierrätetään ja metsissä kuljetaan valmiilla poluilla. Lodge toivoo, että seuraavatkin sukupolvet pääsisivät nauttimaan Costa Rican kauniista luonnosta. Paikallisia tuetaan ostamalla ruoka-ainekset pieniltä yrittäjiltä ja samalla päästään tarjoamaan vieraille kaikkein tuoreimpia aineksia.


Puerto Viejo de Talamanca

Pieni matkailijoiden ja surffareiden kansoittama kylä tunnetaan paikallisten keskuudessa Puerto Viejona. Se sijaitsee lähellä Panaman ja Costa Rican rajaa. Puerto Viejon kylä on sympaattinen ja siellä on nykyisin hyvin palveluita matkailijoille. Suurimman osan vuodesta Puerto Viejon rannoilla on kovat virtaukset ja suuret aallokot siksi myöskin surffista kiinnostuneet viihtyvät kylässä. Lisäksi alue tarjoaa paljon aktiviteetteja, mm. koskenlaskua ja ziplining-seikkailuratoja. 

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Guatemala

• Panama 

• Nicaragua

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista