Opastetut hyvinvointimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Portugali


Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

Portugali  
Sintra | Lissabon

Portugali

Pinta-ala
92,090km2

Asukasluku
10 302 674 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Lissabon

Kieli
Portugali

Uskonto
Väestöstä 81 % kuuluu katolilaiseen kirkkoon. Muiden kristillisten uskontokuntien edustajia on 3,3 % ja muihin uskontokuntiin kuuluvia 0,6 %. Uskontokuntiin kuulumattomia on 6,8%.

Valuutta
Euro

Päätuotteet
Maataloustuotteet (elintarvikkeet, viini, nahka), puunjalostustuotteet ja korkki, öljy- ja kemianteollisuuden tuotteet sekä vaatteet ja jalkineet.

Hallitusmuoto
Demokratia


Portugali on valtio Pyreneiden niemimaalla, Euroopan lounaisosassa. Se on manner-Euroopan läntisin maa. Portugali rajoittuu idässä ja pohjoisessa Espanjaan, lännessä ja etelässä Atlantin valtamereen. Manner-Portugalin lisäksi maalla on Atlantilla kaksi saaristoa, Azorit ja Madeira. Lisäksi Selvagens-saaret ovat hallinnollisesti osa Madeiraa. Portugalissa on 3 100 vuoden aikana vaikuttanut useita eri sivilisaatioita. Portugalin kulttuuriin, historiaan, kieleen ja väestöjakaumaan ovat jättäneet jälkensä muun muassa iberit, tartessolaiset, keltit, foinikialaiset, karthagolaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, germaanit, egyptiläiset, seemiläiset kansat ja maurit. 1400–1500-luvuilla Portugali oli tärkeä taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen keskus ja sen imperiumi ulottui Brasiliasta Malakan niemimaalle. Portugalin siirtomaaimperiumi oli Euroopan vanhin ja pitkäikäisin. Sen historia alkoi vuonna 1415 Ceutan valloituksesta ja päättyi vuonna 1999 Macaon, Portugalin siirtomaan luovutukseen Kiinalle. Maa on nykyisin Euroopan unioniin kuuluva teollisuusmaa.

Sintra

Sintra on Lissabonin läänissä sijaitseva kaupunki ja yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Se on myös suosittu turistikohde muun muassa Pena palatsin, Castelo dos Mourosin ja henkeäsalpaavan Sintra-Cascais luonnonpuiston, sekä kaupungin itsensä ansiosta. Sintra sijaitsee Sintravuorten pohjoisrinteellä noin 25 kilometriä Lissabonista. Maurien palatsi (port. Castelo dos Mouros) on rakennettu 700- ja 800-luvuilla vuorenhuipulle. Toisella huipulla on Penan palatsi 1800-luvulta. Palatsin laajoissa puutarhoissa on yli 2 000 kasvilajia. Kuninkaallinen linna on itse Sintran kaupungissa. Se rakennettiin 1400-luvulla, ja kuningasperhe käytti sitä kesälinnanaan, kun Lissabonissa oli epämiellyttävän kuuma.

HOTELLIT

Casa do Valle

Noin puolen kilometrin päässä Sintran vanhasta kaupungista ja sen tarjoamista palveluista, sijaitsee vanhan viinitilan tiluksille perustettu vierastalo Casa do Valle.  Viihtyisältä, useiden eri hedelmäpuiden ja tuoksuvien kukkasten puutarhalta aukeaa näkymät rinteille, joilla linnoitukset sijaitsevat. Alueella on uima-allas virkistäytymiseen sekä grillillä varustettu keittiöpuutarha vieraiden käyttöön. Alue tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja hotellilta voi varata myös rentouttavan hieronnan aktiivisen päivän päätteeksi. Suomalainen saunakin löytyy halukkaille. Hotellin 22 laadukkaan kotoisasta huoneesta löytyy jääkaappi, vedenkeitin, leivänpaahdin sekä kahvin- ja teen keittomahdollisuus. Casa do Valle huomioi ympäristön toimissaan, tekee yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa sekä tukee paikallisia hyväntekeväisyysjärjestöjä.

Lissabon

Lissabon on Portugalin pääkaupunki, jonka väkiluku noin puoli miljoonaa asukasta. Metropolialueella asuu 2,8 miljoonaa ihmistä (2012). Lissabon on Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Portugalin länsiosassa, Atlantin valtameren rannalla, Tejojoen suulla. Lissabonin pinta-ala 84,6 km². Toisin kuin monien muiden suurkaupunkien, Lissabonin rajat ovat kaupungin historiallisten rajojen mukaan vedetyt. Historiallinen keskus on rakennettu seitsemälle kukkulalle, mikä aiheuttaa osaan kaupungista hyvin suuria korkeuseroja. Läntisessä osassa Lissabonia on Monsanton luonnonpuisto, yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Maurien vaikutus on yhä havaittavissa Lissabonissa. Lissabonista tuli Portugalin pääkaupunki vuonna 1255 keskeisen sijaintinsa vuoksi. Lissabonin kaupunkikuva on varsin monipuolinen ja kaupunginosat sinänsä muodostavat kukin omanlaisensa nähtävyyden. Melko kattavan kuvan Lissabonista saa tutustumalla maurilaisvaikutteiseen, keskiaikaista asemakaavaa noudattelevaan vanhaankaupunkiin eli Alfamaan, 1700-luvulla luotuun ruutuasemakaavaiseen liikekeskustaan Baixaan sekä moderniin keskustaan Tejojoen rannalla Orientessä kaupungin pohjoispuolella. Myös yläkaupunki Bairro Alto sekä vauras, pääasiassa muotiin ja ylellisyystavaroihin keskittyvä Chiado ovat matkailijalle antoisia. Alfamassa kaupunkikukkulan huipulla sijaitseva maurilinnoitus Castelo de São Jorge on nähtävyys jo upeiden maisemiensa ansiosta.

HOTELLIT

Corpo Santo

Hotelli sijaitsee Corpo Santon aukiolla kuvauksellisten rakennusten ja kauniiden historiallisten aukioiden välittömässä läheisyydessä. Kävellen pääsee tutustumaan lähiympäristön ja joukkoliikennekin on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Hotellille on vain noin 20 minuutin ajomatka lentokentältä. Viisi kerroksisen hotellin, jokaisella kerroksella on oma teemansa eri maanosista aina tuoksua myöten. Rakennuksen arkkitehtuurin ansiosta jokainen hotellin 75 huoneesta on erilainen ja yksilöllinen. Kaikissa kylpyhuoneissa on käytössä väriterapia järjestelmä, joka värejä vaihtamalla palauttaa kehon, mielen ja sielun harmonian. Huoneissa on lisäksi tyynymenu, minibaari, Nespresso kahvinkeitin, Ultra HD television, langaton nettiyhteys, Bluetooth kaiutin ja tallelokero. Hotellilla on myös oma ravintola.

 

Samankaltaisia matkoja

> UUTUUS: Kenia Karitan kanssa

> UUTUUS: Italian Toscana Karitan kanssa

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa

> Nepal Karitan kanssa

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven


Haluatko lisäpäiviä?

Kysy suositukset toimistoltamme.


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.