Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret


Rantaloma – Malediivit

Malediivit  
North Ari Atoll | Raa Atoll | Lhaviyani Atoll | North Male

Malediivit

Pinta-ala
298 km²

Asukasluku
391 904 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Malé

Väestö
Enemmistö aasialaista alkuperää

Kieli
Divehin kieli

Uskonto
Islam on pääuskonto

Päätuotteet
Matkailu, kalastus, kookospalmun kopra, kookospähkinä, maissi, bataatti

Hallitusmuoto
Tasavalta

Malediivit sijaitsevat n. 700 kilometriä lounaaseen Sri Lankasta ja koostuu 26 atollista. Alue mihin saaret ovat asettuneet on n. 98 000 neliökilometrin kokoinen, kuitenkaan maata ei ole enempää kuin 300 neliökilometriä, mikä on noin Espoon suuruinen pinta-ala. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia. Näistä 200 on asuttuja. Saarista 80 on hotellien käytössä. Malediivit on maailman matalin valtio. Korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella.

Malediivien pääkaupunki on Malé, joka sijaitsee omalla saarellaan. Lentokenttä Hulhule sijaitsee myös omalla saarellaan, muutaman minuutin venematkan päässä Malesta.

Melediivit sai itsenäisyyden vuonna 1965, johon asti se oli Ison-Britannian protektoraatti. Uskonto on hyvin tärkeässä asemassa paikallisten elämää ja islaminuskon vuoksi esimerkiksi alkoholia saa ainoastaan turistisaarilta. Muuten uskonnon vaikutukset ovat turisteille melko vähäiset. Monilla malediivien saarilla on yksi ainoa hotelli ja ne ovat eristäytyneitä toisistaan.

Rauhallisen rantaloman lisäksi voi Malediiveilla myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. sukellusta, snorklausta, kalastusta tai surffausta. Sesongit vaihtelevat hyvinkin paljon ja esimerkiksi sukelluskausi on syyskuusta maaliskuuhun, kun taas parhaimmat aallot surffaukseen ovat kesä-elokuussa trooppisten myrskyjen saapuessa.

North Ari Atoll

HOTELLIT

Constance Halaveli (5)

Constance Halaveli sijaitsee North Ari Atollilla, jonne matka seaplanella Malen kentältä kestää 25 minuuttia. Hotelli on tyylikäs ja pienehkö, vain 86 villaa; jotka sijaitsevat joko rannalla tai veden päällä. Kaikissa villoissa on pieni allas. 3 ravintolaa ja 3 baaria tarjoavat sekä kansainvälisiä, että paikallisia herkkuja. Halavelissa onnistuu myös kattava all-inclusive. Meren yllä sijaitseva SPA hellii kehoa ja mieltä. Aktiviteettitarjonta on monipuolinen, jos pelkkä auringosta nauttiminen ei riitä; tenniskenttä, kuntosali, vesiaktiviteetit. Loman kruunaa delffiniien ja valashaiden bongaus.

Hotellin kotisivut


Raa Atoll

HOTELLIT

Heritance Aarah (5)

Uusi tasokas hotelli Raa Atollilla.

40 minuutin vesitasolennon päässä Malesta. Premium All Inclusive kuuluu hintaan. 150 tyylikästä ja tilavaa villaa joko rantahiekalla tai veden päällä. Myös perhevilloja. Useita ravintoloita ja baareja tarjoten herkkuja ympäri maailman. Aktiviteetteja, mm. snorklaus, sukellus, surffaus, leijasurffaus, tennis, vesihiihto, kanootteja. SPA. Hintaan kuuluu myös useita retkiä. Tasokas valinta unelmamatkallesi!

Aarahin kokit pokkasivat useita palkintoja kulinaarisissa Olympialaisissa helmikuussa 2020, joten asiakkaiden makunystyröitä hemmotellaan maailmanluokan tyyliin!

Upea tarjous 31.03. mennessä tehtäviin varauksiin, kun matkustus on 01.05. - 31.10. välillä.

Hotellin kotisivut


Lhaviyani Atoll

HOTELLIT

Hurawalhi Island Resort (5)

Intiimiä luksusta vain aikuisille!

90 tilavaa ja tyylikästä villaa, sekä meren päällä, että rantahiekalla. Myös omalla uima-altaalla varustettuja villoja lisäluksukseen. Useita ravintoloita ja baareja, mm. Malediivien suurin vedenalainen ravintola 5.8 Undersea Restaurant. Se tarjoaa upeita maisemia ja ruokaa 5.8 m merenpinnan alapuolella. Runsaasti aktiviteetteja, mm. sukellusta, snorklausta, purjehdusta, kalastusta, tennistä, kuntosali ja SPA. 40 minuutin seaplane-lento Malesta. Kattava all-inclusive takaa helpon ja onnistuneen lomanautinnon.

Hotellin kotisivut

Kuredu Resort & Spa (4)

Malediivien vanhimpia ja suurimpia hotellisaaria.

383 bungalovia ja villaa, joissa monissa on käytetty rakennukseen suomalaista puuta. Myös veden päällisiä ns. water villoja (nämä ovat vain aikuisille). Kuredun saari on 1,8 km pitkä, joten tungoksen tuntua ei tule. Paljon aktiviteetteja, mm. snorklausta, sukellusta, jalkapalloa, 6 reikäinen pitch&putt-golfkenttä lähipelin hiomiseen, tenniskenttä, kuntosali. 4 buffetravintolaa, 3 a-la-carte-ravintolaa, 9 baaria. 40 minuutin vesitasolento Malesta. Kuredu on ollut skandinaavien suosikki jo yli 30 vuotta. Rento ja kotoisa tunnelma. Täällä viihtyvät kaikki!

Hotellin kotisivut

North Male

North Malen atollilla matkailu on hyvin kehittynyttä. Saariryhmällä on monia eri hotelleita ja hotellikomplekseja. Malediivien pääkaupunki, Male, sijaitsee juuri North Male atollilla niin kuin lentokenttäsaari, Hulhulekin.  Sukelluskohteena North Male on suosittu ja suurin osa liveaboard-veneistä lähtee tältä atollilta. Alue on tunnettu värikkäästä korallistaan, luolista ja makrosukelluksesta, sillä siellä tavataan usein monia hailajeja sekä paholaisrauskuja. Koska atolli on vanhan kauppareitin varrella, löytyy sieltä muutama hylkykin. Manta Point on nimensä mukaan spotti jolla hyvällä onnella voi nähdä enemmän paholaisrauskuja kuin pystyt kahden käden sormilla laskemaan mutta sukelluksilla tavataan myös mustekaloja, murenoja ja riuttahaita. Paras sukellus aika on marraskuusta toukokuuhun. Toinen suosittu urheilulaji tällä atollilla on surffaus maaliskuusta lokakuuhun. 

HOTELLIT

Meeru Island Resort & Spa (3)

Meeru Island Resort & Spa sijaitsee n. tunnin venematkan päässä lentokentältä, Meerufenfushi-saarella, North Malen atollilla. Hotellin ympärillä on kaunis laguuni ja valkoiset pitkät hiekkarannat. Alueella on paljon tekemistä mm. spassa hemmottelua, golfin pelaamista saaren 9 reiän pitch&putt-kentällä, sukellusta tai snorklausta. Saari on kooltaan 1,2 km pitkä ja 350m leveä. 284 huonetta ja villaa, sekä puutarhassa, rannalla että meren päällä. Kaikille löytyy omanlaisensa. Meeru Island Resort&Spassa on mm. erilaisia ravintoloita ja baareja sekä 24 h huonepalvelu.

Meeru on rento ja helppo lomapaikka niin perheille, kuin häämatkalaisille!

Hotellin kotisivut