Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Havaiji (Yhdysvallat)

Havaijin henkeäsalpaavan kauniit paratiisisaaret
Kauai ja Big Island

Yhdysvallat | Havaiji (Yhdysvallat)  
Los Angeles | Kauai | Big Island | San Diego

Yhdysvallat
Pinta-ala
9 826 630 km²

Asukasluku
332 639 102 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Washington DC

Kieli
Englanti, espanja

Uskonto
51,3 % on protestantteja , 23,9 % katolilaisia, uskontokuntiin kuulumattomia 12,1 ja 1,7 % juutalaisia

Hallitusmuoto
Liittovaltio

Maailman kolmanneksi suurin valtio koostuu 50 osavaltiosta. Yhdysvaltojen ilmasto on monimuotoinen. Etelässä ilmasto on lämmin ja kasvillisuus on trooppista. Itärannikolla sateet ovat kesäaikaan yleisiä. Länsirannikolla sateet puolestaan sijoittuvat loka-maaliskuulle. Maatalouden suurimpia tuotteita ovat maissi, vehnä ja puuvilla. Yhdysvallat on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa. Valtion sisään mahtuu sekä monet miljoona kaupungit, että upeat luonnonpuistot ja rantakohteet.

Los Angeles

Los Angeles sijaitsee Kalifornian osavaltiossa, ja se on asukasluvultaan maan toiseksi suurin kaupunki. Siellä asuu noin 4 miljoona asukasta. Losangelesilaiset tunnetaan nimellä "angelenos". Kaupungissa elää yli 140 kansallisuuden edustajia, jotka puhuvat vähintään 224 eri kieltä. Etnisiä kaupunginosia ovat muun muassa Chinatown, Koreatown, Little India, Little Armenia, Thai Town, Filipinotown ja Little Ethiopia. 1900-luvun alun asukasmäärän nopea kehitys johtuu osittain silloin kasvaneesta Hollywoodin filmiteollisuudesta. Lämpimimmät ja sademäärältään vähäisimmät kuukaudet ovat heinä-, elo- ja syyskuu. Hollywoodin nähtävyyksiä ovat muun muassa The Walk of Fame ja Hollywood-kyltti. Lisäksi kuuluisa boulevardi "Sunset Boulevard" on yksi suosituimpia katuja. Myös legendaarisen valtatie 66:n toinen päätepiste sijaitsee Los Angelesissa.

HOTELLIT

Kimpton Everly (4)

Kimpton Everly on Hollywoodissa sijaitseva tyylikäs boutique-hotelli. Hotellin katolla on viihtyisä kattoterassi ja pieni uima-allas ja sieltä avautuu upeat näkymät kaupunkiin sekä Hollywood Hillsiin ja ikoniselle Hollywood -kyltille. Hotellin huoneet ja sviitit ovat viihtyisiä ja modernisti sisustettuja. Hotellissa on viihtyisä ravintola sekä baari.


San Diego

San Diego sijaitsee Kalifornian osavaltiossa aivan Meksikon rajan tuntumassa ja on aikoinaan perustettu suojaisan San Diegon lahden ympärille. Tässä monipuolisessa kaupungissa voit helposti yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Kaupungista löytyy nähtävää kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle, toisaalta täällä on upeita rantoja joilla viettää rentoa rantalomaa. Voit tehdä ostoksia tai vierailla eläintarhassa tai Sea Worldissa, noin 50km päässä sijaitsevassa Legoland Californiassa tai tehdä päiväretken Disneylandiin joka sijaitsee Anaheimissa noin kahden tunnin ajomatkan päässä. Alueen asukkaista yli 30 prosenttia on latinalaista alkuperää ja he tuovat oman värinsä kaupunkikuvaan ja ruokakulttuuriin. Esimerkiksi Old Townissa on erinomaisia meksikolaisia ravintoloita. 

HOTELLIT

Tower23 (4)

Tyylikäs boutique-hotelli sijaitsee Pacific Beachilla erinomaisella paikalla aivan meren äärellä. Ainoastaan viihtyisä rantapromenadi erottaa hotellin uimarannasta joten täällä on erinomaisen helppo nauttia rennosta rantaelämästä. Toisaalta San Diegon keskustakin on ainoastaan lyhyen taksimatkan päässä. Kauniit huoneet ja sviitit on sisustettu vaalein rauhallisin sävyin ja niistä on joko merinäköala tai kaupunkinäkymä. Hotellissa on oma viihtyisä ravintola ja hotellissa on tarjolla myös rentouttavia hierontoja ja kasvohoitoja.


Havaiji (Yhdysvallat)


File:Flag of Hawaii.svg

Asukasluku
1 415 872 (7/2019)

Pääkaupunki
Honolulu

Viralliset kielet
Englanti, Havaiji

Valuutta
Yhdysvaltojen dollari

Väestö
Suurimmat etniset ryhmät 2010 olivat valkoiset 24,7 %, filippiiniläiset 14,5 %, japanilaiset 13,6 % ja havaijilaiset 5,9 %

Havaiji on yli sadan saaren ja atollin saariryhmä ja oma osavaltionsa kaukana Tyynellämerellä. Se sijaitsee noin 3800km päässä Yhdysvaltojen länsirannikosta. Saaret ovat tuliperäisiä ja vuoristoisia, niiden maisemaa hallitsevat trooppiset sademetsät, vuoret, upeat vesiputoukset, turkoosina kimalteleva meri ja kauniit rannat. Havaiji on upea kohde luonnosta kiinnostuneelle ja siellä riittää tekemistä aktiiviselle lomailijalle. Patikointi, lintujen, merikilpikonnien, hylkeiden ja valaiden bongaus, surffaus, snorklaus ja sukellus - Havaiji tarjoaa loistavat puitteet kaikkeen tähän. Saarilla on myös rikas kulttuuriperintö sekä englannin ohella oma havaijin kielensä, johon matkailija törmää erityisesti paikkojen nimissä. Aloha! 


Havaijin saarista vain murto-osa on asuttuja. Suurin saarista on Big Island, jota kutsutaan myös Hawaii Islandiksi. Big Island on vuoristoinen sekä vehreä ja saaren tärkein nähtävyys on Kilauea, yksi maailman aktiivisemmista tulivuorista. Eteläosassa saarta sijaitsee Hawaii Volcanoes National Park, upea trooppinen kansallispuisto, joka syystäkin on saaren suosituin nähtävyys. Muita suosittuja vierailupaikkoja ovat luolat sekä laavatunnelit, kahvi-, tee-, ja kaakaofarmit, värikkäät maalaismarkkinat ja upea näköalareitti Hamakua. 

 

Maui on toiseksi suurin ja lomakohteena saarista suosituin. Trooppisen luonnon lisäksi saarella matkailijoita houkuttelevat rannat, joita on yhteensä 200km pituudelta. Maui on myös golfaajien suosikki. Mauilla olevan tulivuori Haleakalan sanotaan olevan yksi upeimmista paikoista ihailla auringonnousuja ja -laskuja. Havaijin kielellä Haleakala tarkoittaakin auringon kotia. 

 

Oahulla asuu suurin osa koko Havaijin asukkaista ja saarella sijaitsee myös osavaltion pääkaupunki, lähes 400 000 asukkaan Honolulu. Vilkkaan kaupunkielämän ja toisaalta monipuolisten luontokohteiden lisäksi saarella matkailijoita houkuttelee lukuisat rannat, joista kuuluisin, Waikiki Beach, on pääkaupungissa. Saarella sijaitsee Pearl Harborin sotilastukikohta, joka on yksi saaren tunnetuimmista nähtävyyksistä. 

 

Kauain saarta kutsutaan usein puutarhasaareksi, ja se kuvaakin hyvin tätä vehreää saarta. Trooppiset sademetsät, vesiputoukset ja rannat houkuttelevat viettämään aktiivista lomaa. Upeat maisemat saattavat näyttää tutuilta - saarella on kuvattu mm. elokuvat Jurassic Park ja Jurassic World.

Kauai

Kauain saarta kutsutaan usein puutarhasaareksi, ja se kuvaakin hyvin tätä vehreää saarta. Trooppiset sademetsät, vesiputoukset ja rannat houkuttelevat viettämään aktiivista lomaa. Upeat maisemat saattavat näyttää tutuilta - saarella on kuvattu mm. elokuvat Jurassic Park ja Jurassic World.

HOTELLIT

Castle Kiahuna Plantation and Beach Bungalows (3)

Castle Kiahuna Plantation and Beach Bungalows sijaitsee Kauain etelärannikolla. Upean rannan lisäksi kauniilla hotellialueella on uima-allas, ravintola, grillauspaikkoja, tenniskenttä ja kuntosali. Yhden ja kahden makuuhuoneen viihtyisistä huoneistoista osa on aivan meren äärellä, osasta avautuu näkymät hotellin puutarhaan. Huoneistoissa on mm. keittiö, kaapeli-tv, Wi-Fi sekä parveke tai terassi.

The Westin Princeville Ocean Resort Villas (4)

Kauain pohjoisrannikon kauniissa maisemissa sijaitseva The Westin Princeville Ocean Resort Villas tarjoaa hyvät puitteet rentouttavaan lomaan. Kauniilta hotellialueelta löytyy upean rannan lisäksi useita uima-altaita, ravintoloita ja baareja, grillauspaikkoja, kuntosali ja leikkihuone lapsille. Viihtyisissä huoneissa ja huoneistoissa on mm. parveke tai terassi, tv, Wi-Fi ja keittiö. Ruoanlaittoa tai grillausta varten elintarvikkeet voi ostaa esim. hotellin omasta ruokakaupasta. Hotellin ympäristössä voi ratsastaa, golfata, pelata tennistä tai ihan vaan nauttia kauniista luonnosta ja upeista maisemista.

Big Island

Havaijin saarista suurin on Big Island, jota kutsutaan myös Hawaii Islandiksi. Big Island on vuoristoinen sekä vehreä ja saaren tärkein nähtävyys on Kilauea, yksi maailman aktiivisemmista tulivuorista. Eteläosassa saarta sijaitsee Hawaii Volcanoes National Park, upea trooppinen kansallispuisto, joka syystäkin on saaren suosituin nähtävyys. Muita suosittuja vierailupaikkoja ovat luolat sekä laavatunnelit, kahvi-, tee-, ja kaakaofarmit, värikkäät maalaismarkkinat ja upea näköalareitti Hamakua. 

HOTELLIT

Hilo Palms Cliff House Inn (3+)

Hilo Palms Cliff House Inn on suuri kaunis puuhuvila nimensä mukaisesti upealla paikalla korkean rantakallion päällä. Yksilöllisesti sisustettuja huoneita ja huoneistoja on vain kahdeksan, mikä osaltaan takaa rauhallisen tunnelman. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi merinäköalalla. Huoneissa on myös esim. Wi-Fi sekä pieni jääkaappi ja kahvinkeitin.

Kona Holiday Inn Express (3)

Kona Holiday Inn Express sijaitsee viehättävässä Kailuan pikkukaupungissa noin 20min ajomatkan päässä Kailua Konan lentokentältä. Hotellissa on uima-allas, kuntosali ja aamiaishuone. Huoneissa on taulu-tv, pieni jääkaappi, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni.

Volcano Forest Inn (3)

Big Islandin eteläosassa Volcanon kylän laidalla sijaitseva hotelli on trooppisen sademetsän keskellä. Huoneissa on pieni jääkaappi ja parveke tai terassi. Vehreä ympäristö houkuttelee patikoimaan ja nauttimaan luonnosta. Upea Hawaii Volcanoes National Park on aivan lähellä, toisaalta myös Volcanon kylän palvelut ovat kävelyetäisyydellä.