• KURANDA SCENIC RAIL
  • MELBOURNE
  • AYERS ROCK - ULURU
  • GORGE WALK
  • PORT DOUGLAS
  • WHITSUNDAYS
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia


Trooppinen Queensland, tarunomainen Uluru ja taiteen keskus Melbourne

Australia  
Whitsundays | Hamilton Island | Cairns | Cape Tripulation | Port Douglas | Cooktown | Ayers Rock | Melbourne

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
25 466 459 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Valuutta

Australian Dollari (AUD)

Väestö

Australialaisia 37,13 %, Englantilaisia 31,65%, Irlantilaisia 9,08%, Skotlantilaisia 7,56%, Italialaisia 4,29%, Saksalaisia 4,02%, Kiinalaisia 3,37% sekä Kreikkalaisia 1,87%. 

Uskonto

Australialla ei ole valtiouskontoa, mutta kristinusko on maan valtaususkonto 52,1 % joista katolilaisia 22,6 % ja anglikaaneja 13,3 %. Muita uskontoja ovat islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% sekä hindulaisuus 1,9%. Hyvin suuri osa väestöstä ei tunnusta uskontoa lainkaan.

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi- ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory sekä Northern Territory. Tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari, että pienin maanosa. Välimatkat Australiassa ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen, ja välimatkat kaupungista toiseen taittuvatkin nopeiten lentäen.

Australian sijaitessa eteläisellä pallonpuoliskolla ilmasto on päinvastainen totutusta: Kesäsesonki ajoittuu joulu-helmikuulle ja talvisesonki kesä-elokuulle. Pohjois-Australiassa lämpötilat pysyvät lämpimänä ympäri vuoden.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet, kuten opossumit ja vompatit. Monimuotoinen luonto tarjoaa upeita rantoja, korkeita kallioita, suuria vesiputouksia ja ikivanhoja eukalyptusmetsiä. Outbackin karu aavikko ja pohjoisen sademetsien trooppinen ilmasto. 

Australiassa asutus on keskittynyt rannikoille, josta löytyvät maan suurimmat kaupungit. Maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa, josta australialaiset käyttävät nimitystä "outback". Outbackin siimeksestä, Australian ytimestä löytyy Punaisen Keskuksen suurin nähtävyys, joka on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock eli Uluru. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen. 

Australialaiset on tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja ystävällisyydestään, joka ei varmasti jää huomaamatta. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Hamilton Island

Hamilton Island sijaitsee Whitsundays saarirykelmän sydämessä, aivan Suuren Valliriutan kupeessa. Saari tarjoaa rauhallisen majoittumisen, sekä erilaisia aktiviteettaja niitä kaipaaville. 

HOTELLIT

Reef View Hotel (4)

Catseye Beachin kupeessa sijaitseva hotelli, jonka huoneista avautuvat näkymät joko trooppisiin puutarhoihin tai merinäköala turkoosiin mereen. Jokaisessa huoneessa on myös oma parveke. Hotellista löytyy kuntosali, spa, sauna, tenniskenttä ja Hamilton Island Golf Club. Hotellin mukavuuksiin kuuluu myös  ilmainen wifi, saarien välinen ilmainen kuljetus, useiden eri aktiviteettivälineiden vuokraus, kuten snorklausvälineet, purjelaudat ja kajakit.

Cairns

Cairnsin kaupunki sijaitsee Australian luoteisosassa Queenslandin osavaltiossa. Sitä ympäröivät vihreät vuoret ja turkoosi meri. Alue on myös paikallisten suosima lomakohde. Cairnsin palvelut on keskittynyt pienelle alueelle Esplanadin ja sataman väliin. Aktiviteettimahdollisuudet kaupungin ympäristössä ovat moninaiset esim. snorklaus tai sukellus koralliriutalla, koskenlaskua ja patikointia sekä tutustumista vehreään luontoon. Cairns on reppumatkailijoiden suosima tukikohta. Yksi Cairnsin vetovoiman syy on värikäs Great Barrier Reef eli Suuri Valliriutta, joka koostuu korallien muodostamista riutoista. Veden alta löytyy värikäs ja monimuotoinen maailma. Värikäisiin koralleihin ja kaloihin pääsee tutustumaan mm. päiväristeilyillä Cairnsin ja Port Douglasin kaupungeista.

Cape Tripulation

Cape Tribulation on kylä, jossa kohtaavat kaksi Australian tunnettua maailmanperintökohdetta: Daintreen sademetsä ja Suuri Valliriutta. Daintree-sademetsä on kuin astuisi toiseen maailmaan, joka on koskematon, eikä melu tai ilmansaasteet kosketa sitä. Hengitä sademetsän puhtautta ja tuoksua ja tutustu luontoon. Cape Tribulation tarjoaa  monia aktiviteetteja, kuten sademetsäkävelyitä, melontaa, ratsastusretkiä, sukellusta ja snorklausta, eksoottisten hedelmien maistelua, jokiristeilyä, vaijeriliukua sademetsän läpi, sekä 4WD-safarit.

HOTELLIT

Cape Trib Beach House Retreat (3½)

Cape Trib Beach House sijaitsee seitsemän hehtaarin alueella. Koe viehättä yksityinen ranta, joka on äänestetty yhdeksi Lonely Planetin sadasta suosituimmista rannoista maailmassa. Löydä runsaasti kasveja ja villieläimiä samalla kun tutkit 110 miljoonan vuoden vanhaa sademetsää, nauti drinkki baarissa, pulahda veteen uima-altaassa tai rentoudu kävellen Cape Tribulation Beachillä. Usein illalla rannalle sytytetään nuotio, jossa pääset jakamaan tarinoita ja paahtamaan vaahtokarkkeja katsellen tähtiä. Hemmottele itseäsi ulkona sijaitsevassa rantaravintolassa, jossa tarjoillaan laaja valikoima herkullisia ruokia. Huoneista löytyy leveä sänky, teetä ja kahvia, yksityinen parveke, minijääkaappi, ilmastointi ja kattotuuletin.

Port Douglas

Cairnsin pohjoispuolella sijaitseva Port Douglas on matkaajien trooppinen pakopaikka. Tämä vaatimaton ja rento kaupunki on täydellinen pakopaikka, pois suurten kaupunkien hälinästä. Voit tehdä ostoksia pienissä putiikkikaupoissa ja ruokailla upeissa ulkoilmaravintoloissa. Port Douglas on suosittu tukikohta, josta tehdä retkiä Suurelle Valliriutalle, Four Mile Beachille, trooppiseen sademetsään ja Cape Tripulationin tutkimiseen. 

HOTELLIT

Thala Beach Nature Reserve

Tämä ympäristöystävällinen luonnon helmassa sijaitseva lepopaikka sijaitsee 10 minuutin päässä Port Douglasista ja 45 minuutin päässä Cairnsin keskustasta. Majoituspaikat ovat ekoystävällisiä bungaloweja, jotka sijaitsevat 145 hehtaarin suuruisella alueella, yksityisessä metsässä, jossa on myös oma yksityinen ranta. Alueella on kookospalmuistutuksia, ja luonnollisesti muodostuneita uima-altaita, jotka muodostuvat graniittilohkareista ja vesiputouksista. Puusta rakennetut bungalowit on rakennettu korkealle paalujen päälle, ja ne sijaitsevat sademetsän siimeksessä, aivan luonnon keskellä. Bungaloweissa on tyylikäs sisustus, ja niistä on näkymät merelle, vuorille tai metsään. Tilavan huoneiston mukavuuksista löytyy esimerkiksi yksityinen parveke, ilmastointi, kattotuuletin, tv, minibaari, teetä ja kahvia, sekä hiustenkuivain.

Cooktown

Cooktown on viehättävä, historiallinen kaupunki, jota modernin elämän kiire ei kosketa. Cooktown on tunnettu kaupunki sen historian vuoksi. Cooktown on ensimmäinen kaupunki, jossaeurooppalaisten tiedetään rantautuneen maihin ja kohdanneen maan alkuperäiskansoja. Kapteeni Cook kohtasi rannikon edustalla vallliriuttoja, jonka seurauksena ajoi veneensä karille ja astui maihin. Cooktownissa voit astua ajassa taaksepäin, ihmetellä kaupungin vanhoja rakennuksia, monumentteja ja museoita, jotka kertovat tästä suurten vaikeuksien ja voittojen aikakaudesta.

HOTELLIT

Sovereign Resort Hotel (4)

Cooktownin sydämessä sijaitseva resortti. Kevyesti sisustetut ja tilavat huoneet tarjoilevat mukavan majoittumisen kaupungin läheisyydessä. Huoneista löytyy oma parveke, tv ilmaisilla urheilu- ja elokuvakanavilla, minibaari, sekä ilmastointi. Hotellissa on myös oma ravintola, sekä kahvila/baari.

Ayers Rock

Uluru, eli Ayers Rock, on Australian aboriginaalien pyhä kivi, joka sijaitsee aivan Australian keskipisteessä. Ulurun historia ulottuu pitkälle ja sen merkitys alkuperäiskansoille on merkittävä. Tämä monoliitti sijaitsee erämaassa "outbackissa", kaukana sivistyksestä. Lähin kaupunki on Alice Springs, jonne on noin 320km matka. Muut kaupungit sijaitsevat tuhansien kilometrien päässä tästä mystisestä kivestä. Ulurun erikoisuus on kalliomaalausten ja pitkän historian lisäksi sen punainen väri, joka vaihtuu vuorokaudenajasta riippuen tummanpunaisesta okraan. 

HOTELLIT

Emu Walk Apartments (4)
Eukalyptuspuiden suojassa sijaitseva hotelli tarjoaa tilavia ja keveitä huoneistoja. Jokaisessa huoneistossa on erillinen olohuone, ruokailualue ja keittiö. Keittiö on vatustettu mikrolla, jääkaapilla ja liedellä. Hotelli sijaitsee vain pienen matkan päässä alueen ruokakaupoista, ja 20km päässä alueen nähtävyydestä Ulurusta. 

Melbourne

Melbourne on eurooppalaistyylinen ja merkittävä kulttuurikaupunki, jossa järjestetään vuosittain yli 15 festivaalia, aiheena esim. teatteri, elokuva, ruoka ja viini. Kaupungista löytyy myös useita mielenkiintoisia museoita. Kaupungin parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Bourke-kadun sekä Elizabeth- ja Swanston-katujen väliltä. Paras tapa liikkua paikasta toiseen on vanhanaikaiset raitiovaunut.

HOTELLIT

The Savoy Hotel on Little Collins (4)

Hotelli sijaitsee aivan Melbournen keskustassa, Southern Cross -aseman vastapäätä. Hotellin edessä sijaitsee myös ratikka-asema, joka on nopein ja helpoin tapa liikkua kaupungissa pidempiä matkoja. Bourke Street Mall sijaitsee 1,1 km päässä hotellista, ja Southbankin kasino ja ravintolat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Tämä moderni hotelli on kunnostettu 1928 vuonna rakennetusta Hotel Alexanderista. Hotelli on sisustettu klassisesti marmorilla, sekä hillityillä väreillä. Huoneissa on panostettu tyylikkyyteen, mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Huoneissa on WiFi, minibaari, silitysrauta, hiuestenkuivaaja, ilmastointi, sekä televisio. Hotellista löytyy myös oma baari.

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

- Australia: Sydney & Tasmania

- Australia: Etelärannikon helmet

- Itäisen Australian kierros: Cairns, Sydney ja Melbourne
- Länsi-Australia
- Uusi-Seelanti: Kahden saaren kierros


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.
Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.