• BAROSSA VALLEY
  • 12 APOSTOLIA
  • 12 APOSTOLIA
  • GREAT OCEAN ROAD
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia

Australia
Etelärannikon helmet

Australia  
Melbourne | Apollo Bay | Port Fairy | Robe | Adelaide

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
25 466 459 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Valuutta

Australian Dollari (AUD)

Väestö

Australialaisia 37,13 %, Englantilaisia 31,65%, Irlantilaisia 9,08%, Skotlantilaisia 7,56%, Italialaisia 4,29%, Saksalaisia 4,02%, Kiinalaisia 3,37% sekä Kreikkalaisia 1,87%. 

Uskonto

Australialla ei ole valtiouskontoa, mutta kristinusko on maan valtaususkonto 52,1 % joista katolilaisia 22,6 % ja anglikaaneja 13,3 %. Muita uskontoja ovat islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% sekä hindulaisuus 1,9%. Hyvin suuri osa väestöstä ei tunnusta uskontoa lainkaan.

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi- ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory sekä Northern Territory. Tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari, että pienin maanosa. Välimatkat Australiassa ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen, ja välimatkat kaupungista toiseen taittuvatkin nopeiten lentäen.

Australian sijaitessa eteläisellä pallonpuoliskolla ilmasto on päinvastainen totutusta: Kesäsesonki ajoittuu joulu-helmikuulle ja talvisesonki kesä-elokuulle. Pohjois-Australiassa lämpötilat pysyvät lämpimänä ympäri vuoden.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet, kuten opossumit ja vompatit. Monimuotoinen luonto tarjoaa upeita rantoja, korkeita kallioita, suuria vesiputouksia ja ikivanhoja eukalyptusmetsiä. Outbackin karu aavikko ja pohjoisen sademetsien trooppinen ilmasto. 

Australiassa asutus on keskittynyt rannikoille, josta löytyvät maan suurimmat kaupungit. Maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa, josta australialaiset käyttävät nimitystä "outback". Outbackin siimeksestä, Australian ytimestä löytyy Punaisen Keskuksen suurin nähtävyys, joka on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock eli Uluru. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen. 

Australialaiset on tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja ystävällisyydestään, joka ei varmasti jää huomaamatta. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Melbourne

Melbourne on eurooppalaistyylinen ja merkittävä kulttuurikaupunki, jossa järjestetään vuosittain yli 15 festivaalia, aiheena esim. teatteri, elokuva, ruoka ja viini. Kaupungista löytyy myös useita mielenkiintoisia museoita. Kaupungin parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Bourke-kadun sekä Elizabeth- ja Swanston-katujen väliltä. Paras tapa liikkua paikasta toiseen on vanhanaikaiset raitiovaunut.

HOTELLIT

The Savoy Hotel on Little Collins (4)

Hotelli sijaitsee aivan Melbournen keskustassa, Southern Cross -aseman vastapäätä. Hotellin edessä sijaitsee myös ratikka-asema, joka on nopein ja helpoin tapa liikkua kaupungissa pidempiä matkoja. Bourke Street Mall sijaitsee 1,1 km päässä hotellista, ja Southbankin kasino ja ravintolat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Tämä moderni hotelli on kunnostettu 1928 vuonna rakennetusta Hotel Alexanderista. Hotelli on sisustettu klassisesti marmorilla, sekä hillityillä väreillä. Huoneissa on panostettu tyylikkyyteen, mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Huoneissa on WiFi, minibaari, silitysrauta, hiuestenkuivaaja, ilmastointi, sekä televisio. Hotellista löytyy myös oma baari.

Apollo Bay

Apollo Bay sijaitsee Otwaysin juurella, aivan Great Ocean Roadin sydämessä. Rennon kaupungin keskestä löytyy puolikuun muotoinen hiekkaranta. Kaupunki sijaitsee vihreiden kukkuloiden, vesiputousten sekä kansallispuistojen ympäröimänä. Kuten monet kohteet Great Ocean Roadin varrella, Apollo Bayn ranta on täynnä ympärivuotisia aktiviteetteja: Ui kirkkaassa vedessä, melo merikajakilla hylkeiden kanssa, harjoittele syvänmeren kalastusta, opettele surffaamaan tai ratsasta rannalla auringonlaskun aikaan.

HOTELLIT

Captains at the Bay (3)

Tämä majoituspaikka sijaitsee Apollo Bayssa, alle 5 minuutin kävelymatkan päässä ravintoloista, kahviloista ja kaupoista. Hotelli on nykyaikainen B&B-majoitus, joka tarjoaa tyylikkään oleskelun lähellä kaikkea. Tyylikäs vanha ja perinteinen sisustus kohtaa nykyaikaisen ja rennon ympäristön. Hotellissa on vain 12 huonetta, ja se panostaa vahvasti ystävälliseen ja rentoon palveluun. Huoneen mukavuuksiin kuuluu langaton nettiyhteys, jääkaappi, teetä ja kahvia, tv, sekä ilmainen parkkeeraus. 

Port Fairy

Tämän viehättävän kalastajakylän jokaisessa kulmassa on historiaa aivan Great Ocean Roadin päässä. Port Fairyn laajoja katuja reunustavat 1800-luvun mökit, upeat Norfolkin männyt, vanhat kivikirkot ja majatalot. Monet hienot esimerkit 1800-luvun arkkitehtuurista ovat edelleen ennallaan tässä kaupungissa, ja ympäristönsuojelujärjestö National Trust onkin luokittellut yli 50 rakennusta suojeltavaksi. Port Fairyn satama on yksi Victorian vilkkaimmista kalasatamista, kalastajat purkavat päivittäin rapu- ja abalone-saaliitaan laiturilla, risteilyalukset ja kilpajahdit liikkuvat satamassa ja kalastajat heittelevät vapojaan rannalta. Port Fairy tarjoaa myös erilaisia ​​putiikkeja, antiikki-, taide- ja käsityöliikkeitä, ja museoita tutkittavaksi.

HOTELLIT

Oscars Waterfront Boutique Hotel (3+)

Boutique hotelli sijaitsee Moyne-joen varrella, Port Fairyn kaupungissa. Hotelli sijaitsee lähellä rantaa ja keskeisellä paikalla kaupungin kaikkien nähtävyyksien lähellä. Voit kävellä useisiin gallerioihin, ravintoloihin, kahviloihin, baareihin ja pubeihin, ostospaikkoihin, historiallisiin maamerkkeihin ja tutustua kylän elämään. Ranskalainen provinssityylinen hotelli tarjoaa yksilöllisesti sisustettuja, ylellisesti sisustettuja huoneita, joissa on iso kylpyhuone. Huoneen mukavuuksista löytyy myös esimerkiksi tv, minibaari ja ilmastointi.

Robe

Robe on historiallinen merenrantakohde Guichen Bayn eteläpäässä. Tutustu monipuoliseen rannikkoon tai tutustu Roben merenkulun menneisyyteen, sen kulttuuriperintökohteisiin ja niiden legendoihin. Kaupungin tarjonnasta löytyy paljon erilaisia museoita, mökkejä ja historiallisia kävelyreittejä, jotka herättävät eloon paikallisen merenkäyntikulttuurin. Muista käydä Obeliksen merenkulkumerkillä Cape Dombeyssä ja Old Gaolin kiviraunioilla.

HOTELLIT

Robe House (3)

Rakennettu vuonna 1847, tämä viehättävä rakennus on ensimmäinen rakennus, joka on rakennettu Robeen. Rakennuksen rakentamisvuosista lähtien Robe Housella on ollut tärkeä rooli kaupungin historiassa ja valtion virkamiehien asuinpaikkana. Rakennus on rakennettu paikallisesti louhitusta hiekkakivestä, ja siinä on korkeat holvikatot ja maalaismaiset lattialaudat. Rakennus on muutettu kokonaan bed & breakfast -huoneistoksi.

Adelaide

Adelaide on Etelä-Australian osavaltion pääkaupunki, ja sitä kutsutaan myös Australian viinipääkaupungiksi. Kaupunki perustettiin vuonna 1836 ja se on nimetty kuningatar Adelaiden mukaan, joka oli kuningas William IV puoliso. Vaikka kaupungissa on yli miljoona asukasta, niin elämänmeno on rauhallista. Kaupunkia ympäröi vehreät puistoalueet ja sen ydinkeskustaa reunustaa korkeat kukkulat. Kaupunki on Australian taiteen keskus monine taiteilija kommuuneineen. Vanha kolonialismi näkyy vielä asuintalojen arkkitehtuurissa. Adelaide on myös kulinaristien unelmakaupunki, jonka lukuisat ravintolat ja baarit tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaupungin ympäristöstä löytyy useita viinitarhoja, jotka tuottavat huippulaatuisia viinejä. Rentouttavan päivän voi myös viettää rannalla, noin 20 minuutin ajomatkan päässä kaupungista.

HOTELLIT

Majestic Roof Garden Hotel (4)

Hotelli tarjoaa tyylikkään majoittumisen aivan Adelaiden keskuksessa. Hotellista löytyy tilavat huoneet, ilmainen WiFi, pysäköintipalvelu, palkittu ravintola, pyykkipalvelu, sekä pieni kuntosali ja kattopuutarha. Hotellin palkittu Culshaw-ravintola valmistaa ruuat hienoimmista etelä-australialaisista kausituotteista ja alkuperäisistä australialaisista ainesosista. 

Hotellihuoneen mukavuuksiin kuuluu tv, päivittäinen siivous, 24/7 huonepalvelu, sähköpeitto, kahvinkeitin, teetä ja kahvia, silitysrauta ja rajoittamaton langaton nettiyhteys.