• BLUE MOUNTAINS
  • TASMANIA
  • SYDNEY
  • TASMANIA
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia

Australia
Sydney ja Tasmania

Australia  
Sydney | Hobart

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
25 466 459 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Valuutta

Australian Dollari (AUD)

Väestö

Australialaisia 37,13 %, Englantilaisia 31,65%, Irlantilaisia 9,08%, Skotlantilaisia 7,56%, Italialaisia 4,29%, Saksalaisia 4,02%, Kiinalaisia 3,37% sekä Kreikkalaisia 1,87%. 

Uskonto

Australialla ei ole valtiouskontoa, mutta kristinusko on maan valtaususkonto 52,1 % joista katolilaisia 22,6 % ja anglikaaneja 13,3 %. Muita uskontoja ovat islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% sekä hindulaisuus 1,9%. Hyvin suuri osa väestöstä ei tunnusta uskontoa lainkaan.

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi- ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory sekä Northern Territory. Tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari, että pienin maanosa. Välimatkat Australiassa ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen, ja välimatkat kaupungista toiseen taittuvatkin nopeiten lentäen.

Australian sijaitessa eteläisellä pallonpuoliskolla ilmasto on päinvastainen totutusta: Kesäsesonki ajoittuu joulu-helmikuulle ja talvisesonki kesä-elokuulle. Pohjois-Australiassa lämpötilat pysyvät lämpimänä ympäri vuoden.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet, kuten opossumit ja vompatit. Monimuotoinen luonto tarjoaa upeita rantoja, korkeita kallioita, suuria vesiputouksia ja ikivanhoja eukalyptusmetsiä. Outbackin karu aavikko ja pohjoisen sademetsien trooppinen ilmasto. 

Australiassa asutus on keskittynyt rannikoille, josta löytyvät maan suurimmat kaupungit. Maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa, josta australialaiset käyttävät nimitystä "outback". Outbackin siimeksestä, Australian ytimestä löytyy Punaisen Keskuksen suurin nähtävyys, joka on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock eli Uluru. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen. 

Australialaiset on tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja ystävällisyydestään, joka ei varmasti jää huomaamatta. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Sydney

Sydney sijaitsee Australian itärannikolla ja on maan suurin kaupunki. Kaupunki on rakennettu sataman ympärille, joka lukeutuu yhdeksi maailman tärkeimmäksi. Satamaristeilyllä voi ihailla Sydneyn maamerkkejä, Harbour Bridge -siltaa ja kuuluisaa oopperataloa, joka toimii samalla suurena kulttuurikeskuksena.

Shoppailun ohella voi rentoutua vaikka rannalla. Kaupungin ympäristöstä löytyy useita rantoja, joista kuuluisimmat ovat Bondi ja Manly. Kaupungin alueelta löytyy myös kaksi luonnonpuistoa. Darling Harbourin alueelta löytyy useita baareja ja ravintoloita sekä kulttuuritarjontaa, samoin The Rocksin kaduilta Harbour Bridgen läheltä. Sydneystä voi tehdä päiväretkiä Blue Mountainsille, Hunter Valleyn viinialueille tai vaikka pääkaupunkiin Canberraan. Sydneyssä liikkumista helpottaa kattava julkinen liikenneverkosto.

HOTELLIT

Amora Jamison Sydney (5)

Sydneyn keskustassa sijaitseva ylellinen hotelli, joka on vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin päänähtävyyksistä. Hotellista löytyy oma ravintola ja baari, kuten myös uima-allas, sauna, poreamme, höyryhuone ja kylpylä. Huoneen mukavuuksiin kuuluu ilmainen wifi, 24/7 huonepalvelu, silitysrauta, hiustenkuivaaja, kassakaappi, kylpyamme, tv ja upeat kaupunkinäkymät. 

Hobart

Hobart on Tasmanian pääkaupunki ja Australian toiseksi vanhin pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Kaupunki sijaitsee Derwent joen suulla, ja kaupunkia ympäröi hyvin säilynyt luonto ja vuoret. Kaupunki tarjoaa sekoituksen maailmanperintöä, maisemia ja kulttuuria. Moderni elämäntyyli ja arkkitehtuuri kohtaa kaupungin perinteiset hiekkakivirakennukset ja historialliset kohteet. Nämä kontrastit tekevät kaupungista viehättävän ja suositun matkakohteen. Salamanca Place tarjoilee historiallista tunnelmaa 1830-luvun georgialaisessa miljöössä. Vanhat varastorakennukset ovat täynnä taidegallerioita, teattereita, käsityöliikkeitä sekä idyllisiä ravintoloita ja kahviloita. Lauantaisin mukulakiviaukiolle pystytetään Australian parhaaksi nimetty ulkoilmatori, Salamanca Market. 

HOTELLIT

Hotel Grand Chancellor Hobart Harbour (4)

Hotelli veden ääressä, jossa pääset nauttimaan satama-alueen tunnelmasta ja vain lyhyestä matkasta kaupungin päänähtävyyksiin. Kaikki hotellin 244 huonetta on suunniteltu asiakkaiden mukavuudeksi. Aamupala- ja à la carte ravintola, sekä hotellin aulassa sijaitseva aulabaari palvelevat asiakkaita. Hotellin mukavuuksista löytyy langaton nettiyhteys, tee-/kahvinkeitin, tv ja minibaari.

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

- Australia: Etelärannikon helmet

- Trooppinen Queensland, tarunomainen Uluru ja kulttuurin keskus Melbourne

- Itäisen Australian kierros: Cairns, Sydney ja Melbourne
- Länsi-Australia
- Uusi-Seelanti: Kahden saaren kierros


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.