Opastetut aktiivimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Norja


Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä

Norja  
Lyngen

Päiväohjelma

Päivä 1
Tapaamme Koppangenin pienessä kylässä Koppangen Bryggerin edessä klo 9 aamulla ja lähdemme venekyydillä kohti Strupenia. Venematka kestää noin 20 min. Perillä Strupenissa perustamme leirin, jossa vietämme seuraavat kolme yötä teltoissa. Leirin pystyttämisen jälkeen lähdemme nousemaan kohti Strupbreenin jäätikköä, jossa tutustumme kuivalla jäätiköllä tarvittaviin tKursiiviietoihin ja taitoihin. Käymme läpi köysistöön sitoutumisen, jäärautojen ja jäähakun käyttöä, sekä reittivalintoja ja jääruuvien käyttöä.

Päivä 2
Harjoittelemme jyrkässä lumirinteessä ja lumipeitteisellä jäätiköllä tarvittavia tietoja ja taitoja. Harjoittelemme myös köysistön liikkumista lumirinteessä, lumiankkurien käyttöä ja itsensä pysäyttämistä jäähakkua käyttäen, eli ns. self-arrestia.

Päivä 3
Tämän päivän omistamme täysin railopelastukselle. Teemme päivän aikana useamman railopelastusharjoituksen Strupbreenin jäätiköllä. Iltapäivällä perehdymme leirissä seuraavan päivän retken suunnitteluun.

Päivä 4
Toteutamme kurssilaisten suunnitteleman retken ja nousemme yhdelle alueen vuorista. Yhtenä vaihtoehtona retkelle on 1395 metriä korkea Tafeltinden, josta avautuvat upeat maisemat Lyngenin korkeimmille huipuille. Harjoittelemme samalla reittivalintoja ja lumisiltojen arviointia railojen ylittämisen aikana, sekä suunnistamista vuoristossa. Pitkän, opettavaisen ja palkitsevan päivän päätteeksi palaamme venekyydillä takaisin Koppangenin kylään, jossa majoitumme viihtyisään majataloon kurssin viimeiseksi yöksi. 

Päivä 5
Kotiinpaluu voi alkaa aamupäivällä.