Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Uusi-Seelanti


Unohtumaton Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti  
Auckland | Rotorua | Tongariro | Ohakune | Marlborough Sounds | Marlborough | Wellington | Christchurch | Greymouth | Franz Josef Glacier | Milford Sound | Queenstown

Uusi-Seelanti
Pinta-ala
269 000 km²

Asukasluku
4 925 477 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Wellington

Kielet
Englanti, maori

Valuutta
Uuden-Seelannin dollari (NZD) 

Väestö
Useimmat eurooppalaiset Uusi- Seelantilaiset 76,8% ovat brittiläistä, irlantilaista tai alankomaalaista alkuperää. Maorit 14,9% ovat toiseksi suurin väestö ryhmä. Aasialaisia on noin 9,7% ja Tyynenmeren saarilta kotoisin olevia 7,2%. 

Uskonto
Kristittyjä 46,6%, muita ilmoitettuja uskontoja ovat hindulaisuus 2,1%, buddhalaisuus 1,4% sekä islam 1,1%. 38,6% uskonnottomia.

Päätuotteet
Maataloustuotteet

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Uusi-Seelanti sijaitsee Tyynen valtameren lounaisosassa itäisen ja läntisen pallonpuoliskon rajalla n. 1900 km päässä Australian rannikosta. Uusi-Seelanti koostuu kahdesta pääsaaresta. Pohjoissaari on ilmastoltaan hieman lämpimämpi ja maaperältään tuliperäinen. Pohjoissaarella on maan parhaat rannat. Eteläsaari on vehreämpi ja saarelta löytyy lumihuippuisia vuoria ja vuonoja. Pääsaarien lisäksi maahan kuuluu joitakin pienempiä saaria. Vaikka maa on kooltaan pieni, niin nähtävää ja koettavaa löytyy runsain mitoin. Tulen, jään ja vihreiden vuoristoniittyjen maan luonto ja raikas ilmasto tekevät vaikutuksen. Maan alkuperäiskansan Maorien kulttuuri ja taide ovat ainutlaatuisia. Ilmasto on hyvin vaihteleva siitä syystä, että maa sijaitsee kahden lämpövyöhykkeen rajalla, maan keskilämpö on +10 - +16 asteen välillä.

Auckland

Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki. Yli miljoonan väkiluvusta huolimatta se ei ole maan pääkaupunki. Auckland on kaupankäynnin ja teollisuuden keskus sekä monikulttuurinen kaupunki. America´s Cup purjehduskilpailut ovat herättäneet Aucklandin satama-alueen uudelleen henkiin ja kaupunki on saanut lisänimen ´City of Sails´. Sataman lisäksi kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Auckland Museum, jossa on laaja Maorien historiallisten esineiden kokoelma sekä Sky Tower -näköalatorni. Kaupungista voi tehdä päiväretkiä lähisaarille ja -rannoille, esimerkiksi Waiheken saarelle, joka on vain 40minuutin lauttamatkan päässä Aucklandin keskustasta. Waihekella voi esimerkiksi patikoida tai viettää päivää jollain saaren lukuisista rannoista.

HOTELLIT

Auckland City Hotel (3+)

Erected in 1912, the building has been extended and transformed into a captivating boutique hotel. Retaining its iconic facade with its ideal combination of inventive design and traditional efficiency, Auckland City Hotel has retained the character and charm of its past enhanced with a relaxing contemporary decor. 

Rotorua

Rotorua on uniikki kaupunki Pohjoissaarella. Se sijaitsee noin 230 kilometriä Aucklandista kaakkoon, Rotorua-järven rannalla. Kaupunki on suosittu matkailukohde sen maorikulttuurin, sekä geotermisen toiminnan kuten kuumien lähteiden, geysireiden ja kuplivien mutakylpyjen ansiosta.  Kaupunki on onnistunut säilyttämään hurmaavan maalaiskaupungin hengen. 
Rotorua on tulivuorten ympäröimä ja alueella on loistavat  vaellus -ja patikointimahdollisuudet.  Maorien värikäs kulttuuri elää vieläkin hyvin vahvana ja kaupunki onkin yksi parhaista kohteista tutustua maorikulttuuriin.  Kaupungista löytyy muun muassa maorien kulttuurikeskus, jossa pääsee tutustumaan lähemmin paikallisiin perinteisiin ja tapoihin.

HOTELLIT

Sudima Rotorua

Sudima Rotorua sijaitsee kauniilla paikalla aivan Rotorua järven rannalla Pohjoissaarella. Hotellilta on lyhyt matka Rotoruan keskustan palveluiden ääreen. Heillä on yhteensä 247 eri tasoista huonetta. Huoneiden perusvarusteluihin kuuluu ilmastointi, televisio, Wi-Fi, radio, silitysrauta ja -lauta, kahvi ja tee, kassakaappi, hiustenkuivain ja jääkaappi. Hotellin palveluja ovat mm. uima-allas, 24 h-vastaanotto, ravintola, valuutanvaihto, lastenhoito ja hieronta. 

Tongariro

Tongariron kansallispuisto sijaitsee keskellä Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. Lähimmät kaupungit ovat Turangi, National Park ja Ohakune. Tongariron maailmanperintöalue perustettiin vuonna 1887 ja oli näin ollen ensimmäinen kansallispuisto Uudessa-Seelannissa ja neljäs koko maailmassa. Kansallispuistossa näkyy niin Maorikulttuurin kuin hengellistenkin perinteiden vaikutukset sekä upea luonto: uniikit eläinlajit, tulivuoret, yrttipellot, metsät ja tyynet järvet. Tongarirossa saa ihailla perinteiden luomasta tunnelmasta sekä erilaisista aktiviteeteista.

Ohakune

Ohakunen kylä sijaitsee Tongariro kansallispuiston, sekä aivan Mt Ruapehu tulivuoren vieressä, noin 215 kilometriä Wellingtonista pohjoiseen. Tongariro on Uuden-Seelannin vanhin kansallispuisto ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listaan. Ohakunen vuoristokylä on pieni ja sympaattinen, ja tarjoaa monia ulkoilma aktiviteetteja mm. patikoijille, pyöräilijöille, laskettelijoille ja perheille. Tongariron kansallispuistossa on monia maastopyöräily- ja patikointireittejä. Muita aktiviteetteja ovat esimerkiksi hevosratsastus, kanoottisafarit ja golf. Laskettelukausi Ruapehun vuorella ajoittuu yleensä heinäkuusta lokakuuhun. Ohakunen kylästä löytyy hyvä valikoima majoituspaikkoja, ravintoloita, sekä museoita ja kulttuuria.  

HOTELLIT

Powderhorn Chateau (3+)

Hotelli Powderhorn Chateau sijaitsee Ruapehun alueella, Hotellilta on lyhyt matka Tongariron ja Whanganuin kansallispuistoihin, joista kummastakin löytyy paljon aktiviteetteja, kuten patikointia, maastopyöräilyä, tai laskettelua ja lumilautailua talvella, Hotelli tarjoaa erikokoisia huoneita, joiden varusteluihin kuuluu Wi-Fi, ilmastointi, televisio, minibaari, hiustenkuivain, kahvi ja tee, sekä huonepalvelu. Hotellilta löytyy lämmitetty sisäuima-allas, 2 ravintolaa, pyörävarasto, biljardipöytä ja pelejä.

Marlborough Sounds

Marlborough Sounds on kaunis vuonoalue eteläsaaren pohjoisrannikolla ja koostuu neljästä erillisestä salmesta, jotka ovat: Queen Charlotte, Kenepuru, Pelorus ja Mahau. Salmien ympärillä on hyvät patikointimahdollisuudet ja näköalat reiteillä ovat upeat. Puhtaat, kirkkaat vedet ja huikeat maisemat tarjoavat hienot puitteet nauttia luonnosta. Täällä kannattaa suunnata vesille, esimerkiksi rauhallisesti kajakilla tai suplaudalla, järjestetyllä veneretkellä tai vaikkapa sukeltamaan tai kalastamaan. Vuonoissa voi bongata delfiinejä, hylkeitä, miekkavalaita ja talvella jopa ryhävalaita. Alueella on myös eripituisia patikointi- ja pyöräilyreittejä upeissa maisemissa, niistä tunnetuin on Queen Charlotte Track. Tunnetuimmat rannikkokaupungit, viehättävät Picton ja Havelock ovat hyviä tukikohtia, joista löytyy monia ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja gallerioita. 
Picton on myös eteläinen päätepiste pohjois- ja eteläsaaren yhdistävälle lauttareitille.

HOTELLIT

Furneaux Lodge

HNestled at the head of Endeavour Inlet in the heart of New Zealand´s stunning Marlborough Sounds, Furneaux Lodge is the first stop on the renowned Queen Charlotte Track. It looks out over the calm, clear water of the bay, embraced by 800 hectares of virgin native forest, unchanged since Captain Cook´s first visit to the inlet in 1769. Part of the beauty of this historic destination is isolation - no roads lead to Furneaux Lodge. Here at the Lodge the pace is easy, and the atmosphere comfortable and relaxed. Explore the inlet, kayaking, swimming, mountain biking and walking, or spend the day fishing, diving and dolphin watching.

Marlborough

Marlborough on tunnettu viinitiloistaan ja etenkin Sauvignon Blanc viinin tuotannosta. Alue sijaitsee Eteläsaaren koillisosassa ja ilmasto siellä on kuiva ja miellyttävä, alue on yksi Uuden-Seelannin aurinkoisimmista paikoista. Marlboroughissa pääsee nauttimaan maailmallakin tunnetuista ja palkituista viineistä, sekä uskomattoman tuoreista merenantimista ja hedelmistä. Maisemat Marlboroughissa ovat myös upeita, ja niitä on mukava ihailla mm. patikoiden, maastopyöräillen tai erilaisilla veneretkillä.

Wellington

Wellington on maan pääkaupunki ja se sijaitsee Pohjoissaaren eteläosassa. Kaupunki on Uuden-Seelannin hallinnollinen ja poliittinen keskus, kuten myös kulttuuri- ja viihde-elämän keskus. Kulttuuritarjonnan lisäksi kannattaa tutustua Te Papa kansallismuseoon, kauniiseen satama-alueeseen ja luonnontieteelliseen puutarhaan, jonne pääsee mukavasti köysiradalla.

HOTELLIT

Ibis Wellington (3)

The Ibis Wellington is in the heart of the city near the bustle of Lambton Quay. The three star hotel offers 200 simple rooms with wireless internet access, a flat screen TV with inhouse movies and Sky channels as well as a work desk. The Vivant Restaurant and Bar is open for breakfast, lunch and dinner.

Christchurch

Christchurch sijaitsee Eteläsaaren itärannikolla ja on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Christchurch on mukavan rauhallinen ja erittäin englantilaistyylinen kaupunki. Useat hyvin hoidetut puistot ja istutukset tekevät kaupungista kutsuvan. Keskusta-alue on pieni ja siellä on helppo liikkua joko jalan tai raitiovaunulla. Parhaat ostomahdollisuudet ovat Colombo-kadulla ja ravintolat Oxford Terracen ympäristössä.

HOTELLIT

Ibis Christchurch (3)

Hotel Ibis Christchurch sijaitsee aivan historiallisen puutarhakaupungin sydämessä, lähellä Christchurchin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Huoneita hotellissa on 155 joista kaikki on hyvin varusteltuja. Huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, tv, internetyhteys, puhelin, hiustenkuivain, minibaari, tee - ja kahvinkeitto- mahdollisuus. Hotellin palveluihin kuuluvat coctailbaari, ravintola, konferenssitilat, internet-yhteys, hissi, tallelokerot sekä pesulapalvelut.

Greymouth

Greymouthin kaupunki on Eteläsaaren länsirannikon suurin kaupunki. Kaupungin historiaan kuuluu jadekivien metsästys, kullankaivuu ja dramaattiset jokitulvat. Aktiviteetteja täällä onkin vanhoihin kultakaivoksiin tutustuminen, jadekivi ja kullankaivuu museot ja galleriat, kalastus, sekä seikkailullisemmat aktiviteetit kuten koskenlasku. Yksi kaupungin kuuluisin ”nähtävyys” on Monteith’s Panimo, jossa pääsee maistelemaan paikallisia oluita.

Franz Josef Glacier

Franz Josefin jäätikkö sijaitsee Uuden-Seelannin korkeimpien vuorien, Mt. Cookin ja Mt. Tasmanin, sekä alavan sademetsänhenkeäsalpaavissa maisemissa. Alue tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten melontaa, veneretkiä, vallusratsastusta, patikointia, lintujen tarkkailua sekä rentouttavia hetkiä kuumissa altaissa, hieronnoissa tai elokuvissa. Franz Josef Glacier -kylä oli alun perin pieni kullankaivajien ja maanviljelijöiden kylä. 1900-luvun alussa Franz Josefiin avattiin pieni majatalo ja alettiin järjestää retkiä jäätikölle. Vaikkakin alueen turismi on kasvanut vuosien saatossa huomattavasti, tahti ja tunnelma ovat edelleen rentoa ja rauhallista. Kylässä on muutamia ravintoloita sekä kauppoja.

HOTELLIT

Rainforest

Rainforest on ympäristöystävällistä ja perinteikästä majoitusta tarjoava motelli Franz Josefin kylässä. Motellista on lyhyt matka alueen eri aktiviteettien pariin. Huoneet ovat kotoisia, ja kaikissa niissä on pieni keittiö sekä sohva. Muita mukavuuksia on televisio, Wi-Fi, hiustenkuivain, kahvi ja tee. Motellissa on myös ravintola ja baari.

Milford Sound

Milford Sound, Tahitin kielellä Piopiotahi, on vuono Uuden-Seelannin eteläsaarella, lounaisrannikolla. Alue on yksi suosituimmista turistikohteista Uudessa-Seelannissa, se on listattu yhdeksi päämatkustuskohteeksi koko maailmassa, ja sitä on tituleerattu jopa maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Milford Sound on kansallispuisto ja se kuuluu Te Wahipounamun maailmanperintökohteisiin, se on 15 km pituinen alue Tasmanianmeren rannikolla. Sen edustalla merestä nousee jopa yli 1200 metriin kohoavia pystysuoria kallioita. Milford Sound on yksi maailman sateisimmista asutuista alueista. Siellä elää muun muassa hylkeitä, pingviinejä ja delfiinejä, joskus voi nähdä myös valaita.

Queenstown

Queenstown sijaitsee Eteläsaaren eteläosassa. Pieni, rauhallinen ja luonnonkaunis kaupunki on perustettu Wakatipu-järven ja Remarkables-vuoren lumihuippujen keskelle. Queenstown on kiistaton seikkailumatkailijoiden "pääkaupunki". Kaupunki on lomanviettopaikka, jossa voi kokea seikkailuelämyksiä ympäri vuoden. Aktiviteettivaihtoehdoista löytyy kaikille jotain golfista ja laskettelusta extremeurheiluun. Kaupunki nukkuu harvoin, sillä sieltä löytyy yli 160 baaria ja kahvilaa. Keskustasta löytyy muun muassa hienostuneita viini-baareja, jazz-klubeja ja discoja.

HOTELLIT

Heartland Hotel Queenstown

Sveitsiläis/alppimaja -tyylisesti sisustettu Heartland Hotel sijaitsee Queenstownissa, kävelymatkan päässä ravintoloista ja palveluista. Hotellilta aukeaa upeat vuoristomaisemat, sekä näkymät Wakatipu järvelle. Hotelli tarjoaa neljää eri huonevaihtoehtoa, joista kaikista löytyy Wi-Fi, televisio, hiustenkuivain, hygieniatarvikkeita, minijääkaappi, kahvi ja tee, silityslauta ja -rauta. Hotellin palveluihin kuuluu mm. ravintola & baari, aulabaari, pyykinpesu mahdollisuus, huonepalvelu ja ilmainen pysäköinti.

 

Haluatko lisäpäiviä?

Sydney

Singapore

Cooksaaret

Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

-------

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.
Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.