Opastetut aktiivi- ja hyvinvointimatkat Eurooppa / Vaativuustaso 1

Partioaitta 365 -klubimatka
Luontoelämyksiä Islannissa

Islanti  
Reykjavik | Ísafjörður | Hornstrandir

Islanti

Islannin lippu

Pinta-ala
103 000 km²

Asukasluku
350 734 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Reykjavik

Kieli
Islanti, englanti, saksa ja muut skadinaaviset kielet

Hallitusmuoto
Tasavalta

Islanti on saarivaltio Atlantin valtamerellä ja sijaitsee pohjoisen napapiirin eteläpuolella. Se on asukastiheydeltään pienin Pohjoismaa. Maan pääkaupunki on Reykjavik, ja on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki. Kymmenesosa Islannista on jäätiköiden peitossa, lisäksi maassa on satoja kuumia lähteitä. Islannin keskellä on vuoristoja ja jäätikköä, ja rannikolla on tasaisempaa maastoa. 

Islanti on osa Atlantin pohjassa sijaitsevaa vuoristojonoa. Vuoristo sijaitsee kahden toisistaan hitaasti poispäin liikkuvan mannerlaatan välissä ja tästä syystä Islannissa on useita toimivia tulivuoria. Maan ilmasto on sijainnistaan huolimatta golf-virran ansiosta suhteellisen leuto. Kesät ovat viileitä ja talvet leutoja. Islannissa voit uida kuumissa lähteissä, tunnetuin niistä on Blue Lagoon eli Sininen laguuni joka sijaitsee vain 50km päässä Reykjavikista. Se on Islannin suosituin vierailukohde. Vesi Sinisessä laguunissa on hyvin mineraalipitoista, noin 35 astetta lämmintä ja sijaitsee keskellä rosoisia laavalohkareita. Uinti laguunissa on ainutlaatuinen elämys! 

Islannissa on myös mahdollisuus ratsastaa ainutlaatuisilla islanninhevosilla niiden omalla kotisaarella aidossa ympäristössä. Islanninhevoset ovat pieniä ja kestäviä, ja soveltuvat erinomaisesti myös aloittelijoille. Issikat ovat tunnettuja ystävällisestä ja uteliaasta luonteestaan, ja niiden erikoisuus on neljäs askellaji nimeltä töltti.

Reykjavik

Viehättävä Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki. Asukkaita kaupungissa on lähes 130 000 ja koko suur-Reykjavikin alueella noin 200 000, mikä tarkoittaa että lähes puolet islantilaisista asuu pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Viihtyisässä Reykjavikissa on kuitenkin hyvin kodikas pienen kaupungin tunnelma, etäisyydet ovat lyhyet ja kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat musiikkitalo Hjarpa ja massiivinen Hallgrímskirkja, jonka tornista avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja laajalle sen ympäristöön. Kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita sekä vilkas kahvilakulttuuri ja värikäs yöelämä. Lukuisat taidegalleriat, konsertit ja tapahtumat kertovat Reykjavikin runsaasta ja  monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Kaupungista noin 45 kilometrin päässä laavakenttien keskellä oleva Sininen Laguuni, Blue Lagoon, on ehdottomasti vierailun arvoinen ja rentoutuminen sen lämpimässä turkoosissa mineraalivedessä on unohtumaton kokemus.


Hornstrandir

Luonnonsuojelualue Hornstrandir sijaitsee Islannin luoteisosassa. Alueella ei ole ollut ihmisasukkaita sitten vuoden 1950. Alue on hyvin syrjäinen, maisemat dramaattisia ja sen luonto on uskomattoman puhdasta. Hornstrandir tarjoilee luonnonystäville upeita nähtävyyksiä: vuonoja, vuoria, jäätiköitä, laaksoja, jokia, mustahiekkaisia rantoja ja vesiputouksia. Alueella asuu satoja tuhansia merilintuja, kuten kiisloja, lunneja, myrskyliitäjiä ja ruokkeja. Hornstrandir kuuluu siitä syystä naalin reviiriin, ja mahdollisuudet sellaisen bongaamiseen ovat suuret! 

Samankaltaisia matkoja

> Islannin vaellusmatka: Reykjavik ja Vatnajökullin kansallispuisto

> Grönlannin melonta- ja vaellusmatka
> Vaellusmatka Norjassa: Jotunheim

> Vaellusmatka Norjassa: Romsdal

> Balkanin vaellusmatka: Albaniasta Kosovoon
> Balkanin vaellusmatka: Bosnia

> Slovenian vaellusmatka


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.