Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret


Sukellusmatka Malediiveille - Manta Expedition

Malediivit  
North Male | South Male | Ari | Rashdoo | Baa

Malediivit

Pinta-ala
298 km²

Asukasluku
391 904 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Malé

Väestö
Enemmistö aasialaista alkuperää

Kieli
Divehin kieli

Uskonto
Islam on pääuskonto

Päätuotteet
Matkailu, kalastus, kookospalmun kopra, kookospähkinä, maissi, bataatti

Hallitusmuoto
Tasavalta

Malediivit sijaitsevat n. 700 kilometriä lounaaseen Sri Lankasta ja koostuu 26 atollista. Alue mihin saaret ovat asettuneet on n. 98 000 neliökilometrin kokoinen, kuitenkaan maata ei ole enempää kuin 300 neliökilometriä, mikä on noin Espoon suuruinen pinta-ala. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia. Näistä 200 on asuttuja. Saarista 80 on hotellien käytössä. Malediivit on maailman matalin valtio. Korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella.

Malediivien pääkaupunki on Malé, joka sijaitsee omalla saarellaan. Lentokenttä Hulhule sijaitsee myös omalla saarellaan, muutaman minuutin venematkan päässä Malesta.

Melediivit sai itsenäisyyden vuonna 1965, johon asti se oli Ison-Britannian protektoraatti. Uskonto on hyvin tärkeässä asemassa paikallisten elämää ja islaminuskon vuoksi esimerkiksi alkoholia saa ainoastaan turistisaarilta. Muuten uskonnon vaikutukset ovat turisteille melko vähäiset. Monilla malediivien saarilla on yksi ainoa hotelli ja ne ovat eristäytyneitä toisistaan.

Rauhallisen rantaloman lisäksi voi Malediiveilla myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. sukellusta, snorklausta, kalastusta tai surffausta. Sesongit vaihtelevat hyvinkin paljon ja esimerkiksi sukelluskausi on syyskuusta maaliskuuhun, kun taas parhaimmat aallot surffaukseen ovat kesä-elokuussa trooppisten myrskyjen saapuessa.

North Male

North Malen atollilla matkailu on hyvin kehittynyttä. Saariryhmällä on monia eri hotelleita ja hotellikomplekseja. Malediivien pääkaupunki, Male, sijaitsee juuri North Male atollilla niin kuin lentokenttäsaari, Hulhulekin.  Sukelluskohteena North Male on suosittu ja suurin osa liveaboard-veneistä lähtee tältä atollilta. Alue on tunnettu värikkäästä korallistaan, luolista ja makrosukelluksesta, sillä siellä tavataan usein monia hailajeja sekä paholaisrauskuja. Koska atolli on vanhan kauppareitin varrella, löytyy sieltä muutama hylkykin. Manta Point on nimensä mukaan spotti jolla hyvällä onnella voi nähdä enemmän paholaisrauskuja kuin pystyt kahden käden sormilla laskemaan mutta sukelluksilla tavataan myös mustekaloja, murenoja ja riuttahaita. Paras sukellus aika on marraskuusta toukokuuhun. Toinen suosittu urheilulaji tällä atollilla on surffaus maaliskuusta lokakuuhun. 

South Male

South Malen atollilla on vähemmän asukkaita kuin pohjoissaarella North Malella. South Malella on vain kolme asuttua saarta. Suurin South Malen saari on viehättävä Maafushi jossa asuu noin 1200 ihmistä. Maafushi on omatoimimatkaajien keskus Malediiveilla. Koralliriutat eivät ole yhtä säilyneitä South Malella kuin esimerkiksi North Malella ja Ari atolleilla, mutta South Male tarjoaa isoja kalaparvia, paljon pehmeää korallia, luolia ja löytyy sieltä yksi hylkykin, Kuda Giri. Kandooma Thila on atollin suosituin sukellusspotti.

Rashdoo

Rasdhoo on pieni atolli joka sijaitsee Ari Atollin koilliskulmassa. Ari Atollien pääsaari on myös nimeltään Rasdhoo, se on Alif Alif atollin pääkaupunki. Rasdhoo on pieni viehättävä kylä, jossa on yläaste, terveyskeskus, moskeijoita ja matkamuistomyymälöitä. Saarella asuu noin 850 asukasta. Saarella voi havaita jäännöksiä buddhismin yhteiskunnasta. Nykyään saari on tunnettu turismista. 

 

Muita opastettuja sukellusmatkoja

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bali ja Komodo

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken ja Raja Ampat

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken 11 yötä

> Sukellusmatka Indonesiassa:

Bunaken 7 yötä

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.