• Italia
  • Italia
  • Italia
  • Italia
  • Etna-tulivuori
    Italia
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Italia

Luksusmatka
Piemonte – Viiniä, suklaata & tryffeleitä

Italia  
Piemonte | Torino | Pollenzo | Alba | Monforte d'Alba

Italia

Italian lippu

Pääkaupunki
Rooma

Pinta-ala
301 340 km²

Asukasluku
60 317 000 (arvio 9/2020)

Väestö
Englanti 34%, ranska 16%, espanja 11%, saksa 5%, muut 6%

Uskonto
Kristittyjä 83,3%, uskonnottomia 12,4%, islamilaisia 3,7%, muita 0.6%

Kieli
Italia (virallinen), saksa, ranska, slovenia

Valuutta
Euro (EUR)

Päätuotteet
Koneet, tekstiilit, turismi, viini

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen tasavalta

Piemonte

Piemonte eli Piedmonte (käännös vuoren juurella) on saanut paljon: hyvät viinit, ruoan, suklaan, pähkinät, tryffelit ja tietenkin Fiat:n, jonka autotehdas oli aikoinaan maailman suurin. Nykyään siellä valmistetaan myös mm. Maseratia.
Piemonte on noin 4,4 miljoonan asukkaan ja noin 2,5 kertaa Uudenmaan läänin kokoinen alue. Pinta-ala muodostuu tasangoista, kukkuloista, vuorista ja laaksoista. Tasangoilla viljellään mm. riisiä ja maissia. Piemonten on pinta-alaltaan Italian toiseksi suurin Sicilian jälkeen. Alueen halki virtaa myös Italian pisin Po-joki. Talvella ohuen lumipeitteen saa usein suuri osa Piemontea pariksi viikoksi ja vuorilla voi hiihtää marraskuusta helmikuulle


Torino

HOTELLIT

Hotel Victoria Torino (4)

Hotelli Victoria sijaitsee Torinon sydämessä. Omistajien Mian ja Riccardon ainutlaatuinen maku ja jatkuva intohimo vieraanvaraisuuteen kertovat heidän rakkaudestaan ranskalaiseen ja italialaiseen taiteeseen. Mia ja Riccardo ovat matkustelleen ympäri maailmaa ja tätä kautta kehittäneet oman ainutlaatuisen tyyliinsä ja rakkautensa Viktoriaaniseen aikakauteen. Lopputulos on todella huomioita herättävä tyyli, joka tekee Hotelli Victoriasta mielenkiintoisimman boutique hotellin Torinossa. Hotellissa on hieno sisäpuutarha ja upea kylpyläosasto, elegantteja ja kodikkaita huoneita, uniikki kirjasto ja puutarhaan katsova cocktail-baari. Hotellin vuokrapyörillä voi myös tutustua Torinoon ja keskustaan. 

Pollenzo

HOTELLIT

Albergo Dell'agenzia (4)

Upea hotelli Albergo dell’agenzia Pollenzossa on osa neo-goottilaista arkkitehtuurikompleksia, jonka on rakennuttanut Carlo Petrini agrikulttuurisen tutkimuksen ja kehityksen keskukseksi Piemontessa. Tämä keskus kuvaa hänen ruokamatkaansa slow food tyylin kehittelijänä. Slow food on kehitetty pikaruoan vastapainoksi. Ruuan valmistuksessa otetaan huomioon perinteet, puhtaat ja lähellä tuotetut raaka-aineet sekä hidas nautiskelu. 

Hotelli sijaitsee Langhen sydämessä Roeron rinteillä ja yhdistää hienostuneen arkkitehtuurin ja ainutlaatuisen maiseman, jonka myös Unesco on noteerannut. Hotellia reunustaa vihreä puisto terasseineen, jossa voi nauttia lasillisen viiniä auringon siivittämänä tai loikoilla lämmitetyssä uima-altaassa puutarhassa. Hotellissa on myös 2 saunaa. 5 minuutin päässä autolla on 18-reikäinen Golf Club, jonka on suunnitellut Marco Croze. Clubin ravintola tarjoaa parhaimmat erikoisuuden Piemonten keittiöstä. Viinipankki sijaitsee hotellin vieressä. 

Alba

HOTELLIT

Hotel Vin Cafe (3)

Hotelli sijaitsee aivan Alban historiallisessa keskustassa lähellä kaikkia palveluita. Tämän pienen ja idyllisen Vincafe-kahvilan naapurista löytyy pieni B&B tyylinen majatalo. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja. 

Monforte d'Alba

Monforte d'Alban vanha kaupunki ympäröivineen viiniköynöksineen on lähes täydellinen maisema nauttia upeista Barolo-viineistä. Ihastuttavassa historiallisessa keskustassa on hyvä valikoima kahviloita ja ruokapaikkoja. Koska Monforte on yksi Barolo alueen yksi tärkeimmistä kylistä, se tarjoaa todella laajan valikoiman toinen toistan parempia ravintoloita. Alueella on myös 1000-luvun linna.

HOTELLIT

Hotel Villa Beccaris (4)
 

Samankaltaisia matkoja

Italian upeat järvet

> Sisilian herkut ja kiehtova historia


Haluatko lisäpäiviä?

Kysy suositukset toimistoltamme.


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.