Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Galapagossaaret (Ecuador)


Ecuadorin ja Galapagosin luontoihmeet ja Amazon

Ecuador  
Quito | Coca | Amazon | Papallacta | Galapagos | Santa Cruz | Santa Fe | Floreana | Isabela | Guayaquil

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Quito | 
Saapuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon iltapäivällä. Majoittuminen lentokentän läheisyydessä. 

Päivä 2 | Quito - Coca | A, L, I 
Aamiaisen jälkeen lyhyt lento Quitosta Cocaan ja siirtyminen kanootilla (n. 2h) Sacha Lodgeen

Päivät 3 - 4 | Sacha Lodge, Amazon | A, L, I

Sacha Lodgessa sinulla on mahdollisuus valita mieleisesi aktiviteetit lodgen tarjoamista aktiviteeteista. Kaikki lodgen ohjelmat ovat opastettuja. 

Saapuminen Sacha Lodgeen on lounasaikaan, jonka jälkeen tapaat oppaasi. Iltapäivällä ensimmäinen sademetsäkävely. Päivällisen jälkeen jännittävä yösafari. 

Tyypillinen päivä Sacha Lodgessa alkaa jo ennen auringonnousua, jolloin viidakon eläimet ovat aktiivisimmillaan. Aamiaisen jälkeen päivä alkaa lipumalla puukanooteilla läpi tummavetisten järvien sekä purojen, jossa liaanit, palmut, orkideat sekä epifyytit kukoistavat. Retkellä nautit myös linnuista ja eläimistä kuten kääpiömarmoseteista, oseloteista ja tukaaneista. Kanootti-retken jälkeen voimme astua moottoriveneen kyytiin, joka kuljettaa meidät Napo-jokea pitkin vierailulle Yasuní yhteisöön. 

Paluu takaisin lodgelle lounasaikaan, iltapäivä vapaata ennen illan aktiviteettien alkamista. Voit lähteä esimerkiksi patikoimaan tai riippusiltakävelylle, eli 30-metrin korkeudessa sijaitsevalle vaijeririippusillalle. Näkymät riippusillalta ovat vertaansa vailla, josta sademetsän elämää on helppo tarkkailla puun latvustosta käsin.

Päivä Sacha Lodgella ei pääty illalliseen tai auringonlaskuun, vaan yölliset retket taskulampun valossa tarjoavat mahdollisuuden tavata eläimiä, kuten kaimaaneja tai suurikokoisia hyönteisiä, joihin ei päiväsaikaan törmäisi. 

Päivä 5 | Coca - Quito | A, L 
Lento takaisin pääkaupunkiin Quitoon, jossa illalla tapaaminen suomalaisen ryhmän sekä matkanjohtajan kanssa. Hotelli sijaitsee kaupungin historiallisen keskustan läheisyydessä. Nautimme  tervetuliaisdrinkit. Bienvenidos! 

Päivä 6 | Quito | A, L 
Aloitamme päivän kävelyretkellä Quiton vanhassa historiallisessa keskustassa (kävelymatka 10min), joka on Unescon maailmanperintökohde. Itsenäisyydenaukiota hallitsevat siirtomaa-aikaiset upeat rakennukset kuten presidentin palatsi ja kaupungintalo. Käymme myös La Companiassa, kultaisessa kirkossa sekä San Franciscon munkkiluostarissa. Jatkamme tutustumista Quitoon bussilla. Kaupunki sijaitsee 2800 metrin korkeudessa upeassa Machangarajoen laaksossa aktiivisen Pichincha-tulivuoren juurella. Nousemme Panecillon kukkulalle ihailemaan kaupunkia enkelipatsaan päältä.

Suuntaamme päiväntasaajalle, lyhyen matkan päähän (26km) ja nautimme siellä lounaan. Päiväntasaajalle rakennetun Ciudad Mitad del Mundon nähtävys on ranskalais-espanjalaisen geodeettisen retkikunnan kunniaksi pystytetty muistomerkki. 

Päivämme kruunaa käynti vaikuttavassa Guayasaminin museossa. Ecuadorin ja ehkä koko Etelä-Amerikan kuuluisimman taitelijan suurikokoiset teokset eivät jätä ketään kylmäksi.

Päivä 7 | Papallacta | A, L, I 
Aamupalan jälkeen nousemme bussiin ja ylitämme Andit 4100m korkeudella ja laskeudumme alas Papallactaan kylään. Maisemaa hallitsee lumihuippuinen Antisana -tulivuori. Pysähdymme Guango Lodgessa, jossa teemme lyhyen kävelyretken vuoristometsässä. Lodgen alueella näemme kolibreja, joita siellä esiintyy 14 lajia. Saavumme Hotel Termas Papallactaan puolenpäivän jälkeen. Hotelli sijaitsee kauniissa laaksossa, jossa maan uumenista pulppuavat kuumat lähteet. Iltapäivän nautimme ja rentoudumme kylpylähotellissa todella upeissa maisemissa.

Päivä 8 | Quito – Baltra – Puerto Ayora | A, L
Aamuvirkut voivat lähteä matkanjohtajan kanssa lyhyelle kävelylle. Aamiaisen jälkeen ajamme Quiton lentokentälle, jonne ajoaikaa on vain noin tunti. Lennämme Quitosta Galapagosille Baltran saarelle. Lyhyen bussimatkan aikana Itabacan kanaalille on jo mahdollisuus nähdä maaleguaaneja. Ylitämme kanaalin (n. 5min) ja jatkamme bussilla kilpikonnien suojelualueelle El Chatoon ja nautimme lounaan. Vierailemme myös Darwinin tutkimuskeskuksessa, jossa näemme eri jättiläiskilpikonnalajeja sekä tutustumme keskuksen toimintaan. 
Majoitumme Puerto Ayoran kaupunkiin seuraaviksi kolmeksi yöksi lähelle Darwinin tutkimuskeskusta.  Hotelli sijaitsee keskellä Puerto Ayoran sykkivää keskusta. Poikkea ehdottomasti vilkkaalta rantakadulta muutaman korttelin verran sivulle ja löydät paikallisia baareja, leipäkauppoja, kioskeja ja ravintoloita. Eksy kaupungin kaduille ja kujille ja kohtaa paikallista elämää.

Päivä 9 | Santa Fe* | A, L
Aloitamme saarihyppelyn ja nousemme aamulla upeaan päiväristeilijäämme. Matkaamme noin kaksi tuntia Santa Cruzista kaakkoon sijaitsevalle Santa Fe -saarelle. Siirrymme hiekkarannalle, jossa hylkeet usein lepäilevät. Ne viihtyvät saaren kalaisissa vesissä. Nousemme jättiläiskaktusten ”metsään”, jossa voimme nähdä Galapagoksen suurimman petolinnun galapagosinhiirihaukan. Uteliaat matkijalinnut pyrähtelevät jaloissa ja laavaleguaanit lämmittelevät auringossa. Santa Fe on monien mielestä Galapagosin kaunein saari. Täällä saamme hyvät maistiaiset siitä mitä tuleman pitää muilla saarilla. Snorklaamme vielä Fisherman´s Bayssa. Näemme monien kalalajien lisäksi merileguaaneja ja mahdollisesti rauskuja sekä merikilpikonnia. Palaamme Puerto Ayoraan illaksi.

Päivä 10 | Floreana* | A, L
Tämän päivän kohde on Floreana (Isla Santa Maria), joka on Galapagoksen eteläisimpiä saaria. Tällä saarella kävi myös Charles Darwin tutkimusmatkallaan kuuluisalla Beagle-aluksella. Saari on myös ensimmäisiä asuttuja saaria Galapagoksen historiassa. Valaanpyytäjät perustivat Galapagoksen ensimmäisen ”postitoimiston” 1700-luvun lopulla ja norjalaiset purkittivat kalaa saarella 1920-luvulla. Saarella on mielenkiintoinen historia onnenonkijoineen ja seikkailijoineen, mutta myös kaunis luonto ihmistoiminnasta huolimatta. Hylkeet, merileguaanit, flamingot, sinijalkasuulat ja galapagosinpingviinit kuuluvat lajistoon. Snorklaamme tulivuoren kraatterissa Devil´s Crownessa haiden, rauskujen ja trooppisten kalojen seassa. Devil´s Crowne on yksi Galapagoksen parhaimmista snorklauspaikoista. Palaamme illalla takaisin Puerto Ayoraan

Päivä 11 | Isabela | A, L
Nousemme varhain, sillä vaihdamme saarta. Siirrymme paikallisten käyttämällä pikaveneyhteydellä Galapagoksen suurimmalle saarelle Isabelalle. Saavumme runsaan kahden tunnin merimatkan jälkeen pieneen Puerto Villamiliin, jossa majoitumme kahdeksi yöksi. Sanotaan, että et ole nähnyt Galapagosta, ellet ole käynyt Isabelalla. Heti saavuttuamme teemme retken aivan kylän edustalla oleville pikkusaarille nimeltään Tintoreras. Laavasaarten välissä valkoevähait, merikilpikonnat, rauskut, hylkeet ja pingviinit uivat iloisessa harmoniassa. Sinijalkasuulat syöksyvät veteen metrien syvyyksiin kuin täsmäohjukset pelikaanien tyytyessä saalistamaan pintakaloja. Sukellamme sananmukaisesti keskelle tätä luonnon näytelmää. Iltapäivällä patikoimme tai pyöräilemme Westlands Trail -polulla, jolla näemme merileguaaneja, mangrovemetsiä sekä upeita hiekkarantoja. Illalla voi nauttia drinkkejä rantabaareissa ja etsiä hyvän ruokapaikan kylän ravintoloista.

Päivä 12 | Isabela | A, L
Heti auringon noustessa kannattaa tehdä kävelyretki hiekkarannalla. Tunnet olevasi kuin sisällä Attenboroughin dokumenteissa. Suulat, hylkeet ja pingviinit ovat jo täydessä touhussa. Ainoastaan merileguaanit kyyhöttävät tiiviisti toisissaan kiinni hakiessaan lämpöä. Vähitellen liskot saavat virtaa ja matelevat kohti merta. Isabelalla on viisi tulivuorta, joista yhdelle nousemme tänään. Sierra Negra nousee lähes 1500 m korkeuteen. Ensin ajamme lava-autolla puolisen tuntia ylös tulivuoren rinnettä vaelluksen lähtöpaikalle. Tulivuoren etelä- ja itärinteitä peittävät vehreät trooppiset metsät ja hyvällä onnella näemme galapgosinhiirihaukan, suopöllön tai vaikkapa jättiläiskilpikonnan. Huipulla avautuu upea näkymä valtavaan kalderaan. Jatkamme patikointia Chicon kraatterille. Palaamme Puerto Villamiliin iltapäivällä.

Päivä 13 | Guayaquil | A, I 
Pikaveneemme lähtee aamulla takaisin santa Cruzin saarelle. Sieltä jatkamme matkaa Guayaquiliin, jonne saavumme iltapäivällä. Hotellimme sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten tutustumme kaupunkiin jalkaisin. Käymme leguaanipuistossa ja kävelemme pitkin Guayajokea seurailevaa Maleconia aina värikkääseen Santa Anan kaupunginosaan.

Päivä 14 | Guayaquil – Helsinki | A
Lentomme takaisin Suomeen lähtee vasta illalla. Meille on varattu 2 päivähuonetta hotellistamme, jossa voimme säilöä matkatavaramme ja käydä suihkussa ennen iltalentoa takaisin Eurooppaan. Lisämaksusta oma päivähuone. Kuljetus kentälle myöhemmin iltapäivällä ja ento Amsterdamin kautta Suomeen.

Päivä 15 | Saapuminen Helsinkiin


*Galapagosilla vierailtavat saaret tarkentuvat lähempänä matkan alkua. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Ateriat: 
A = aamiainen x 14
L = lounas x 11
I = Illallinen x 5


 

Samankaltaisia matkoja

> Peru - inkojen poluilla

Ecuador ja Galapagosin luontoihmeet


Haluatko lisäpäiviä?

Peru (Machi Picchu)

Cuenca

Havanna (Kuuba)

Kolumbia ja/tai Panama


Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.