Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Galapagossaaret (Ecuador)


Ecuadorin ja Galapagosin luontoihmeet ja Amazon

Ecuador  
Quito | Coca | Amazon | Papallacta | Galapagos | Santa Cruz | Santa Fe | Floreana | Isabela | Guayaquil

Ecuador
Pinta-ala
283 520 km²

Asukasluku
16 904 867 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Quito

Väestö
40 % mestisejä, 40 % intiaaneja, 15 % espanjalaisia, 2% mustia

Kieli
Espanja, quechua (ketsua), quichua sekä muut intiaanikielet

Päätuotteet
Öljy, banaanit, katkaravut, kala, kahvi, tekstiili,metalliteollisuus, paperituotanto, puuntuotanto, kemikaalit, muovi

Hallitusmuoto
Tasavalta

Ecuador on hieman Suomea pienempi maa, joka sijaitsee nimensä mukaisesti päiväntasaajalla. Andien läntinen ja itäinen pääjono jakaa maan kolmeen pääalueeseen; Tyynenmeren rannikkoon, vuorijonojen väliseen ylänköön ja lähes luonnontilaiseen sademetsäalankoon. Ecuadorille kuuluvat myös tuliperäiset Galapagos-saaret. Kasvi- ja eläinlajisto on saarten erillisen aseman vuoksi maapallon erikoisinta. Monet saarten kotoperäiset lajit kiinnostivat myös Charles Darwinia ja tutkimusmatka saarille vaikutti hänen käsitykseensä eliölajien kehityksestä.

Ecuador on Etelä-Amerikkaa monipuolisimmillaan; lumihuippuisia tulivuoria, vehreitä kumipuumetsiä ja Andien rinteitä viljeleviä intiaaniheimoja.

Ecuador tunnetaan monipuolisista elämyksistä, joihin kuuluu alueen merkittävimpiä matkakohteita. Galapagossaaret, Cotopaxin ja Chimborazon lumihuiput, Amazonasin alueen viidakot löytyvät kaikki sopivan matkan päästä.

Ecuadorissa Andien alueen alkuperäinen kulttuuri, luonnonihmeet sekä siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri yhdistyvät upeisiin rantoihin ja Galapagoksen ainutlaatuiseen luontoon.

Etäisyydet ovat naapurimaita lyhyempiä ja matkailupalvelut tasokkaita. Jos aikaa on rajoitetusti ja haluat kokea Andien alueen kaikki elementit yhdellä kertaa, voidaan kohteeksi suositella lämpimästi Ecuadoria.

Ecuadoriin voi tutustua myös helposti vaikka maastopyöräillen, meloen, surffaten tai sukeltaen.

Quito

Maan pääkaupunki, jossa asuu n. 1,2 miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee 2850 m merenpinnan yläpuolella lumihuippuisten vuorten ympäröimässä laaksossa. Kirkkaana päivänä kaupungista avautuu upea näkymä kaupunkia ympäröiville lumen peittämille tulivuoren huipuille. Kaupunki oli muinoin yksi inkojen suurimmista kaupungeista. Espanjalaisten vaikutus näkyy kaupungissa huomattavasti inkoja paremmin. Vanhassa kaupungissa on säilynyt useita kolonialismin aikaisia rakennuksia. Kaupunki on hyväksytty vuonna 1978 UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

HOTELLIT

La Casona de la Ronda (3+)

Astuessasi puisista ovista sisään astut keskelle Ecuadorin historiaa. Quitossa sijaitseva La Casona de la Ronda sijaitsee Las Corralasin vanhassa espanjalaisessa rakennuksessa, joka rakennettiin vuonna 1738. Hotellin sisäpiha on kaunis puisine pylväineen ja rehevine kasveineen. Hotellin yleiset tilat ja kaikki huoneet on sisustettu Ecuadorin kulttuuria vaalien. Hotellilla on oma ravintola ja mahdollisuus pesulapalveluihin. Myös internetyhteys löytyy. Keskeinen sijainti tekee kaupungin keskustaan tutustumisen helpoksi. Lähellä sijaitsevat mm. San Franciscon aukio, useat suositut museot ja kirkot.

Coca

HOTELLIT

La Selva Lodge

Selva on espanjaa ja tarkoittaa suomeksi viidakkoa. La Selva Lodge sijaitsee n. 60 km Cocan kaupungista, Napo- joen rannalla. Napo-joki on yksi Amazonas-joen sivuhaaroista. La Selva Lodgen bambusta rakennetut bungalowit on korotettu maanpinnan yläpuolelle lehvästöön ja yhdistetty toisiinsa puisin riippusilloin. Ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ainutlaatuisen trooppisen metsän ihmeiden tarkkailuun. Tarjolla on retkiä ympärillä olevaan koskemattomaan luontoon asiantuntevien oppaiden johdolla, mutta La Selva Lodgessa voi myös uida, kalastaa, meloa, bongata lintuja tai lepäillä ja nauttia hyvästä ruoasta. Bungaloweissa on kylpyhuoneet, moskiittoverkot ja pullotettua vettä. Viidakkoretket ja kaikki ruoat juomineen sisältyvät hintaan.

Papallacta

HOTELLIT

Hotel Termas Papallacta (3)

Luonnonkauniissa Papallactan kylässä sijaitseva Hotel Termas Papallacta on oikea rauhan tyyssija. Hotellista löytyy 32 huonetta, joissa kaikissa lämmitys ja oma kylpyhuone. Huoneet sijoittuvat myös aivan luonnonlähteiden viereen jotta pääsy kylpemään näissä olisi mahdollisimman helppoa. Hotellista löytyy oma ravintola jossa suositaan oman puutarhan luomutuotteita.

Galapagos

Galápagossaaret sijaitsevat n. 1000 kilometrin päässä Ecuadorin rannikolta länteen sisältäen 13 pääsaaren lisäksi useita pienempiä saaria. Suurin osa saarista ovat asumattomia. Galápagossaaret ovat kuuluisia uniikista luonnostaan. Eksoottisia lintuja ja liskoja pääsee tarkkailemaan muutaman metrin etäisyydeltä aivan kuin television luontodokumenteissa. Galápagosilla voi tavata muun muassa merileijonia, jättiläiskilpikonnia, valtavia leguaaneja, albatrosseja sekä mahdollisesti pingviinejä. Charles Darwin kehitti evoluutioteoriansa saavuttuaan näille asuttamattomille saarille vuonna 1835. Saaret merialueineen ovat suojeltua kansallispuistoaluetta, joka on perustettu vuonna 1959.

Galápagossaarten luonnonpuistomaksut ovat yhteensä 120 usd/hlö.

Matkalle mukaan

• Hyvät kävelykengät (sisäänajetut)
• Sandaalit (suosittelemme vaellussandaaleita)
• Kevyet housut ja shortsit
• Uimapuku ja pyyheliina
• Aurinkolasit ja -voide
• Hattu tai huivi auringonsuojaksi

Lisäksi suosittelemme
• Kiikarit
• Täytettävä vesipullo
• Kosteuspyyhkeitä/savetteja, käsidesinfiointiaine
• Kamera ja muistikortteja (suosittelemme myös vedenalaista kertakäyttökameraa)

Santa Cruz

Galapagoksen saariryhmän toiseksi suurin saari Isabelan jälkeen. Pinta-ala 986 km2 ja asukkaita noin 30 000. Saari on sammunut tulivuori, jolla korkeutta 864m. Saaren etelä- ja itäosissa troopista metsää. Pohjoinen ja läntinen osa kuivempaa. Saarella sijaitsee saariryhmän pääkaupunki Puerto Ayora. Saarella sijaitsee kuuluisa Darwinin tutkimuskeskus ja sen lisäksi saarella useita suojeltuja alueita. Tunnettu upeista hiekkarannoistaan kuten Tortuga Bay, Mansa ja Bachas Beach sekä laavatunneleistaan. Saarella pienimuotoista maanviljelyä ja karjanhoitoa. Erinomaiset mahdollisuudet nähdä luonnossa eläviä jättiläiskilpikonnia. Laava- ja meri leguaanit esiintyvät saarella sekä useita kotoperäisiä lintulajeja. Lähin lentokenttä saaren pohjoispuolella sijaitsevalla Baltran saarella. Saarien välissä kapea Itabacan kanaali.


HOTELLIT

Ikala Galapagos Hotel (4)

Ikala Galapagos hotelli sijaitsee Puerto Ayorassa Santa Cruzin saarella loistavalla sijainnilla. Hotellin lähellä sijaitsevat kaupat, ravintolat ja nähtävyydet, kuten Ninfas laguuni sekä Tortuga Bay. Huoneisiin kuuluu ilmastointi, tuuletin, WIFI sekä tallelokero. Hotellissa on uima-allas, ravintola, baari sekä pesulapalvelut. 

Santa Fe

Pieni asumaton saari Santa Cruzin kaakkoispuolella. Geologisesti yksi Galapagoksen vanhimpia saaria. Ikää sillä on noin 4 miljoona vuotta. Pinta-ala on 24km2. Saarella elää laavaleguaanien alalaji, joka esiintyy vain Santa Fellä. Saarella elää myös merileguaaneja sekä harvinainen gekkolaji. Erinomainen paikka nähdä Galapagosinhylkeitä, jotka yleensä lepäilevät saaren hiekkarannoilla, mutta uteliaina innostuvat usein uimaan ihmisten kanssa.  Hyvät mahdollisuudet nähdä galapagosinhiirihaukka ja lisäksi yöhaikaroita, kyyhkyjä, matkijalintuja. Hienoja oputiakaktusmetsiä sekä tohtoripuita (Bursera graveolens). Hyvät uinti ja snorklauspaikat. Yksi Galapagoksen kauneimpia saaria.


Floreana

Historiallinen saari monessa mielessä. Ensimmäisiä Galapagoksen pysyviä asukkaita, valaanpyytäjiä, vankeja, sota- ja kauppalaivoja ja tietysti Charles Darwin, jonka teoria lajien kehityksestä sai potkua juuri tältä saarelta. Kuten lähes kaikki Galapagoksen saaret, niin myös Floreana on syntynyt tulivuoren purkauksista. Cerro Pajas on saaren korkein kohta 640m. Pinta-alaa saarella on 173 km2. Vaikka jättiläiskilpikonnia ei saarella enää ole, niin linnusto ja varsinkin merenalainen elämä on runsasta. Galapagoksen parhaimpia snorklaus/uitipaikkoja kuten vedenalainen kraatteri Devil´s Crown.


Isabela

Todellinen miniatyyri Galapagoksesta. Runsas lajisto niin merenelävää, lintuja kuin matelijoita. Galapagoksen nuorimpia saaria. Merihevosen muotoinen ja 4588 km2 kokoinen saari. Suurin Galapagoksen saarista. Muodostunut viidestä tulivuoresta, josta Sierra Negralla yksi maailman suurimmista kalderoista. Korkein tulivuori Wolf 1660m saaren pohjoisosassa. Upeaa trooppista metsää. Pieni parin tuhannen asukkaan sympaattinen kylä Puerto Villamil. Ihmeelliset Tintorerasin laavasaaret. Mahdollisuus nähdä luonnonvaraisia jättiläiskilpikonnia. Paljon mahdollisuuksia eri aktiviteeteille. Upeita hiekkarantoja. 


HOTELLIT

Isamar Hotel (4)

Hotelli sijaitsee Puerto Villamin rannalla Isabelan saarella. Hotelli tarjoaa loistavaa palvelua, hyvää ruokaa sekä rentouttavan ympäristön. Hotellilta on vain 15-minuutin matka Puerto Villamilin lentokentälle ja 5-minuutin matka Isabelan satamaan. Hotelli on myös hyvällä sijainnilla lähellä rantoja, ravintoloita sekä nähtävyyksiä. Jokaiseen huoneeseen kuuluu  ilmastointi, TV, hiustenkuivain sekä tallelokero. Hotellissa on oleskelutila, ravintola sekä baari ja yksityinen kulkureitti rannalle. 

Guayaquil

Guayaquil on Ecuadorin tärkein satama, jota pidetään myös maan talouspääkaupunkina. Vaikka Guayaquil on moderni kaupunki, esimerkiksi ‘Las Peñas´:n alue puutaloineen ja kapeine mukulakivikatuineen tarjoaa matkailijalle siirtomaa-aikaista tunnelmaa. Guayaquilista löytyy myös komeita kirkkoja, lukuisia museoita ja taidekeskuksia. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on mm. Guayaquilin luonnonhistoriallinen museo. Muutaman tunnin ajomatkan päässä kaupungista sijaitsevat kaupungin kauneimmat rannat, jossa voi nauttia auringosta ja vesiurheilulajeista.

HOTELLIT

Hotel Unipark (3)

Hotelli Unipark sijaitsee kaupungin keskustassa, vastapäätä historiallista Bolivar- puistoa. Matkaa lentokentälle on 15 minuuttia. Lähistöltä löytyvät kaupungin liike-elämän keskus sekä kulttuuriset nähtävyydet. Hotellissa on 139 huonetta, ravintola, aulabaari, huonepalvelu, kauppoja, kuntosali sekä lastenhoito. Hotellihuoneissa on kylpyhuone ja minibaari.

 

Samankaltaisia matkoja

> Peru - inkojen poluilla

Ecuador ja Galapagosin luontoihmeet


Haluatko lisäpäiviä?

Peru (Machi Picchu)

Cuenca

Havanna (Kuuba)

Kolumbia ja/tai Panama


Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.