Opastetut aktiivimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Venäjä


Mt. Elbrus -vaellusmatka (5 642 m)

Venäjä  
Baksan-laakso | Mt. Elbrus | Mt. Elbrus -vaellus (5 642 m)

Venäjä - huomioitavaa

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Viisumi
Suomen kansalainen tarvitsee voimassa olevan passin sekä viisumin Venäjälle. Passin tulee olla voimassa 6 kk maasta lähdön jälkeen. Aventura voi anoa viisumin asiakkaan puolesta lisämaksua vastaan. Ota yhteyttä toimistoomme.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/ hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi ja mm. Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Venäjän rahayksikkö on rupla. 1 € = n. 40 RUB. Valuuttaa saa Suomesta. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Aikaero Suomeen
Venäjä + 1 h.

Sähkö
220 V

Ilmasto
Vuori on tunnettu erittäin vaihtelevasta ilmastostaan. Talvisin ilma on kirkas, kuiva ja tuulinen. Korkealla lämpötila saattaa painua aina -30 asteeseen jopa päiväsaikaan. Kesäisin puolestaan esiintyy paljon ukkosmyrsyjä ja sateita. Vakain sää esiintyy heinä- ja elokuussa.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on heinäkuusta elokuuhun. Silloin sää on vakaa ja ilma miellyttävä suurimmassa osassa maata.

Ruoka ja juoma
Venäläinen keittiö on tunnettu erityisesti keitoista, suolaisista leivonnaisista sekä kalaruoista. Suosittuja liharuokia ovat erilaiset paistit, myös sieniä ja kasviksia käytetään paljon. Tunnettuja venäläisiä ruokia ovat muun muassa borssikeitto, kaalikeitto, blinit sekä stroganov. Yleisiä ruoka- aineita ovat smetana, kaviaari, tattari sekä suolakurkut, jotka ovat vaikuttaneet myös muihin maailman keittiöihin. Yleinen ja suosittu juoma Venäjällä on tee, jonka vesi keitetään perinteiden mukaan samovaarissa. Kvassi on kansallinen juoma, joka tarkoittaa alkoholipitoista olutta. Vodka kuuluu perinteisesti myös Venäläiseen kulttuuriin. 

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 

Samankaltaisia matkoja

> Mt. Kazbek (5047m)

> Mt. Toubkal (4167m)

> Kilimanjaro (5895m)

> Illiniza ja Cotopaxi (5897m)

> Aconcagua (6962m)

> Everest Base Camp ja Island Peak (6189m)

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.