Aruba ja Curaçao

Palaa matkan pääsivulle

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)
Aruba (Alankomaat) | Curacao (Alankomaat)

Alankomaiden Antilleihin lukeutuvat Aruban ja Curaçaon saaret tarjoavat kaksi upeaa, mutta myös erilaista saarikokemusta. 

Aruban pitkät, valkeat ja puhtaat hiekkarannat ovat maailmanlaajuisesti vertaansa vailla. Elämä saarella on hyvin rentoa ja lomatunnelmaan pääsee nopeasti kiinni.

Curaçaon rantapoukamat ovat myös upeita, mutta saaren ehdoton valtti on sympaattinen Willemstadin kaupunki joka on yksi kuudesta UNESCOn maailman perintökohteesta Karibialla. Kaupungissa voi viettää päiviä kävellen sen pikkukujilla ja ihastellen värikkäitä taloja ja rakennuksia. Pundan alue tarjoaa lukemattoman määrän viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Kaupungista löytyy myös useita taidenäyttelyitä ja museoita kulttuurinnälkäiselle. Molemmilla saarilla on mahdollista harrastaa myös useita eri aktiviteetteja muun muassa joogaa, pyöräilyä, melontaa, snorklausta, sukellusta, leijasurffausta, syvänmerenkalastusta ja golfia.

Saaret sijaitsevat hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella ja ovat siksi ympärivuotinen matkakohde. Lämpötila on +30 asteen tietämillä ympäri vuoden.

Kalleimpien hintojen korkeasesonki on joulukuun puolesta välistä huhtikuun loppuun. Toukokuun alusta hinnat putoavat huomattavasti ja tasokastakin majoitusta saa edullisesti.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
alkaen 2 590 €/hlö, 2hh:ssa
Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Aruba
Päivät 2-4 | Aruba
Päivä 5 | Lento Aruba – Curaçao
Päivät 6-8 | Curaçao
Päivät 9-10 | Lennot Curaçao – Helsinki

Lennot
Helsinki – Amsterdam 07.05–08.40
Amsterdam – Aruba 12.25–16.30
Aruba – Curaçao 12.10–12.50
Curaçao – Amsterdam 17.50–12.50
Amsterdam – Helsinki 09.40–13.05
Kaukolennot KLM
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa (sis. verot ja matkatavarat)
- Sisäiset lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Sisäisten lentojen mahdolliset lentokenttäverot/maastapoistumismaksut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Aruba
Amsterdam Manor Beach Resort 4* | A
Saapuminen Aruballe. Kuljetus hotellille, joka sijaitsee upealla valkealla Eagle Beachilla.

Päivät 2-4 | Aruba
Amsterdam Manor Beach Resort 4* | A
Omatoimista rantalomailua. Hotellilta on mahdollista varata erilaisia aktiviteetteja ja retkiä.

Päivä 5 | Lento Aruba – Curaçao
Lions Dive Beach Resort 4* | A
Lyhyt 25 minuutin lento Arubalta Curaçaolle. Kuljetus Lions Dive rantahotelliin jonka monipuolisiin palveluihin kuuluu mm. tasokas sukelluskeskus.

Päivät 6-8 | Curaçao
Lions Dive Beach Resort 4* | A
Omatoimista lomailua.

Päivät 9-10 | Lennot Curaçao – Helsinki | A

Ateriat:
A = aamiainen x 8

 

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
290 877 (12/2019)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Alankomaiden Antillit koostuvat kahdesta saariryhmästä, suojanpuolen saarista ja tuulenpuolen saarista. Suojanpuolen saaret tunnetaan paremmin nimellä ABC-saaret, eli Aruba, Bonaire ja Curacao. Nämä sijaitsevat Venezuelan rannikon edustalla. Saaret ovat tuliperäisiä ja mäkisiä eikä niillä ole juuri mahdollisuuksia maanviljelyyn. Ilmasto on trooppinen.

Bonaire on saarista paras sukeltamisesta kiinnostuneille matkaajille, Aruballa on pisimmät ja kauneimmat hiekkarannat. Curacao on kiva yhdistelmä rantaa, snorklausta/sukellusta sekä kaupunkielämää - Willemstad on saariryhmän viehättävin kaupunki.

Aruba (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
119 428 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Aruban valkeat ja puhtaat hiekkarannat kuuluvat ehdottomasti maailman upeimpien joukkoon. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti uimiseen, snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Saarella on tiettävästi asunut ihmisiä jo 4000 vuotta sitten ja nykytiedon mukaan Arawak – intiaanit ovat heistä tunnetuimmat. Vuonna 1499 saapuneet espanjalaiset eivät kauaa viihtyneet pienellä ja karulla saarella, mutta vuonna 1636 saapuneet hollantilaiset ottivat saaren haltuunsa. ABC – saarista (Aruba, Bonaire, Curacao) kaikista pienin Aruba on nykyään näistä hollannin entisistä siirtomaasaarista kaikkein suosituin matkailukohde. Saaren infrastruktuuri on kehittynyt ja saarelta löytyy hyvät lääkäripalvelut, paljon tasokkaita hotelleita ja ravintoloita. Saaren asukkaista yli 90% työskentelee turismin parissa, puhuen neljää kieltä (englantia, hollantia, espanjaa ja papiamentoa.) Aruba on yksi turvallisimmista matkakohteista ja sopii siksi loistavasti myös perheille. Aruba sijaitsee hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella ja on siksi ympärivuotinen rantalomakohde.

HOTELLIT

Amsterdam Manor (4)

Hotellissa on muun muassa kaksi ravintolaa, baari, internet, uima-allas sekä lastenallas, autonvuokraus, kauppa sekä pesulapalvelut. Huoneet ovat ilmastoituja studiota, tai yhden ja kahden makuuhuoneen sviittejä, jotka sijaitsevat ympäri mukavaa puutarhamaista hotellialuetta, jolta avautuu myös mahtava merinäköala. Kaikissa huoneissa on kaapelitelevisio, puhelin, tallelokero, silitysvälineet, hiustenkuivaaja ja minibaari. Huoneissa on myös joko keittiö tai keittonurkkaus, josta löytyy muun muassa jääkaappi, mikro, kahvinkeitin ja leivänpaahdin.

Curacao (Alankomaat)

Pinta-ala
444 km²

Asukasluku
151 345 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Willemstad

Kielet
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Saari sijaitsee Karibialla ja kuuluu Alankomaiden Antilleihin. Pääkaupunki Willemstadin arkkitehtuuri on upeaa ja täynnä hollantilaisia vaikutteita. Kaupungin keskusta on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Willemstadista löytyy paljon tasokkaita ravintoloita, kahviloita sekä baareja. Saari on tunnelmaltaan rento, nuorekas,elämäniloinen sekä turvallinen. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen ja sukeltamiseen.

Curaçaolta löytyy pienehköjä poukamia rauhallista rantalomaa kaipaaville. Nähtävää tarjoavat Haton tippukiviluolat sekä maanalaiset vesiputoukset. Curaçao on myös taitelijoiden suosiossa ja Willemstadista löytyy useita taidegallerioita vaihtuvine näyttelyineen.

HOTELLIT

Lions Dive Beach Resort (4)

Lions Dive Beach Resort sijaitsee rannalla saaren lounaisosassa. Willemstadiin on viiden minuutin ajomatka. Hotellilla on ilmainen kuljetus kaupunkiin kaksi kertaa päivässä. Hotelli on rakennettu karibialaiseen tyyliin ja sitä ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on oma suojaisa ranta, 2 uima-allasta ja 2 ravintolaa. Ilmastoiduissa huoneissa on jääkaappi, televisio, puhelin, tallelokero sekä parveke tai terassi. Hotelli sopii mainiosti perheille ja tarjolla on lisämaksusta isompia 2 makuuhuoneen huoneistoja.

 

Alankomaiden Antillit (Alankomaat) - huomioitavaa

Ilmasto
Lämmin ja aurinkoinen ympäri vuoden. Sadekausi ajoittuu loka-helmikuulle. Sateen määrä on vähäistä ja sadetta esiintyy yleensä yöaikaan.

Matkustussesongit
Vilkkain matkailusesonki on joulukuun puolestavälistä huhtikuun puoleenväliin. Hinnat ovat korkeimmillaan joulu-tammikuun vaihteessa. Touko-marraskuu on hiljaisempaa matkustusaikaa.

Viisumi
Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän matkoilla. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.

Rokotukset
A-hepatiitti- ja lavantautirokotetta suositellaan. Keltakuumerokotustodistus tarvitaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen riskialueilta. Tarkista myös että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Tarkistathan rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta. Lisätietoja saat Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen matkailijan terveysoppaasta.

Sähkövirta
127 volttia, 50 Hz

Puhelut
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus omalta puhelinoperaattoriltasi. Suuntanumerot: Aruba +297, Bonaire +599, Curacao +599. 

Valuutta
Valuutta ABC-saarilla on Alankomaiden Antillien guldeni (ANG), josta käytetään myös nimeä florin. USA:n dollarit käyvät maksuvälineenä yleisesti. Luottokorteilla voi maksaa hotelleissa ja paremmissa ravintoloissa.

Tipit
Tipin antaminen on suotavaa. Laukunkantajille hotelleissa suositeltava tipin määrä on 1 dollari / laukku. Taksinkuljettajalle n. 10% loppusummasta. Ravintoloissa ja hotelleissa n. 10% tippi on usein sisällytetty laskuun.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Turvallisuus
ABC-saaret ovat suhteellisen turvallinen matkakohde. Yöllä yksin kulkemista tulee kuitenkin välttää ja yleinen varovaisuus on koko matkan aikana suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internet-sivuilta

Ruoka ja juoma
Hanaveden juominen ei ole suositeltavaa. Hedelmät ja vihannekset tulee huuhdella hyvin. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä ja uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.