• RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Pohjoisen Thaimaan kulttuurikierros
 • RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Pohjoisen Thaimaan kulttuurikierros
 • RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Pohjoisen Thaimaan kulttuurikierros
Opastetut kiertomatkat / Thaimaa

Pohjoisen Thaimaan kulttuurikierros

Thaimaa  
Bangkok | Pitsanuloke | Sukhothai | Chiang Mai | Thatorn | Chiang Rai

Koe Thaimaan helmet tällä klassisella reitillä maan halki Bangkokista pohjoisen Chiang Raihin. Näet Thaimaan nykyisen pääkaupungin Bangkokin lisäksi myös maan ensimmäisen pääkaupungin Ayuthanan. Pohjoisen helmet Chiang Mai ja Chiang Rai, niiden lukuisat temppelit ja kuuluisa kolmen maan rajat yhdistävä Golden Triangle – Kultainen Kolmio kuuluvat matkan ohjelmaan.

Matka toteutetaan kansainvälisessä ryhmässä englanninkielisen oppaan johdolla 2-15 hengen ryhmälle. Sopii hyvin myös yksin matkustavalle! Matka voidaan toki toteuttaa myös muina ajankohtina. Kysy lisää toimistoltamme.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 480 €, 2hh:ssa
1hh-lisä 249 €/hlö
VARAA MATKA
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki – Bangkok, Bangkok 1 yö 1
Päivä 3 | Pitsanuloke 1 yö 2
Päivä 4 | Sukhothai 1 yö 3
Päivä 5-6 | Chiang Mai 2 yötä 4
Päivä 7 | Thatorn 1 yö 5
Päivä 8 | Chiang Rai 1 yö 6)
Päivät 9-10 | Chiang Rai – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Lennot
Esimerkkiaikataulu (Turkish Airlines):
Helsinki - Istanbul 13:05-16:35
Istanbul - Bangkok 20:05-09:25
Chiang Rai - Bangkok 17:30-18:50
Bangkok - Istanbul 23:30-05:35
Istanbul - Helsinki 08:35-12:05

Matkan hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan. Mahdollisuus käyttää myös muita lentoyhtiöitä esim. Finnair. Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Lennot turistiluokassa
- Majoitukset kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin (1hh lisämaksusta)
- Kaikki kuljetukset/lennot kohteiden välillä
- Englanninkielisen asiantuntevan oppaan palvelut.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Lisämaksulliset retket
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1-2 | Helsinki Bangkok
Asia Bangkok 3* | A
Saapuminen Bangkokiin ja kuljetus hotellille. Loppupäivä omatoimisesti.

Päivä 3 | Bangkok, Ayuthaya, Lopburi, Pitsanuloke
Amarin Lagoon Hotel 3* | A, L, I

Aamulla aikainen lähtö hotellilta.Matka Bangkokista Ayuthayaan taittuu kaupungin omaleimaisen tuktukin kyydissä. Ohi vilahtelevat historialliset jäänteet ja ikivanhat temppelit. Matkan varrelta jää mieleen Wat Mahathat - banyan puun juurten ympäröimä Buddhan pää sekä apinoiden valloittama Prang Sam Yod – temppeli. Perillä Pitsanulokessa kirjautuminen hotelliin jossa nautitaan illallinen. Myöhemmin mahdollisuus vierailla night marketissa, jossa voi tutustua paikallisiin kulinaarisiin herkkuihin.

Päivä 4 | Pitsanuloke, Sukhothai, Sri Satchanalai
Legendha Sukhothai Resort 4* | A, L, I
Aamiaisen jälkeen vieraillaan kauniissa Wat Maha Dhatin buddhalaistemppelissä josta jatketaan Thaimaan ensimmäiseen pääkaupunkiin Sukhothaihin. Nykyään kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Sangkhalokin keramiikkakylässä voi kokeilla käsinmaalausta paikallisten käsityöläisten opastuksella. Lounaan jälkeen jatketaan Sri Stchanalain kylään tutustumaan sen lukuisiin temppeleihin. Sisäänkirjautuminen hotellille ja illallinen.

Päivä 5 | Sukhothai, Lampang, Chiang Mai
Furama Chiang Mai 3+* | A, L, I
Aamulla vierailu luomufarmilla jossa tutustutaan riisinkasvatukseen ja thaimaalaisten riisinviljelijöiden elämäntapaan. Pääset myös osallistumaan riisitaimien istutukseen ja sadonkorjuu – menetelmiin. Iltapäivällä jatketaan Lampangin kautta kohti Chiang Maita. Illallinen nautitaan perinteikkäässä The Gallery –ravintolassa Ping joen varrella. Halukkaat voivat jatkaa illalliselta vielä tekemään edullisia löytöjä Chiang Main tunnettuun night marketiin, josta voi hankkia esim. paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita.

Päivä 6 | Chiang Mai
Furama Chiang Mai 3+* | A, L, I
Päivä alkaa harmonisissa tunnelmissa kun käymme tutustumassa buddhalaisten munkkien elämään läheisessä temppelissä. Temppelivierailun jälkeen palaamme hotellille aamiaiselle jonka jälkeen matka jatkuu serpentiinitietä ylös kohti Wat Doi Suthep –temppeliä joka on Chiang Main luultavasti tunnetuin nähtävyys. Ylhäältä avautuvat upeat näkymät alas Chiang Maihin. Iltapäivällä vieraillaan mm. käsityömarketeissa. Illan ohjelmaan kuuluu perinteinen Kantoke -illallinen jonka aikana päästään nauttimaan Pohjois-Thaimaan kulttuurin ominaisista tanssi- ja musiikkiesityksistä.

Päivä 7 | Chiang Mai, Thatorn
Mae Kok River Village Resort 4* | A, L, I
Lähtö Chiang Maista kohti Thatornia. Vierailu norsutilalla jossa lisämaksusta mahdollisuus kokeilla elefanttiratsastusta. Matkalla Thatorniin vieraillaan Chiang Daon kalkkikiviluolassa jonka seiniä koristavat buddhalaiset kuvat. Illalla saavutaan Burman rajalle Thatornin pieneen kylään. Kirjautuminen hotelliin ja loppuilta vapaa-aikaa.

Päivä 8 | Thatorn, Chiang Rai
The Legend Chiang Rai Boutique River Resort and Spa 4* | A, L, I
Aamiaisen jälkeen vierailu Phami Akha – heimon kyläyhteisössä. Kylässä vierailu on osa matkailun kehittämishanketta joka edistää kestävää, omavaraista kehitystä Akha – yhteisössä ja pyrkii parantamaan kyläläisten elämänlaatua. Kuljetus Ban Pha Taihin josta matkustetaan perinteisillä moottoriveneillä kolmituntinen matka alas Kok – jokea, jonka varrella on pieniä heimokyliä, bambumajoja ja viidakkoa. Iltapäivällä kirjautuminen hotelliin, jonka jälkeen jatketaan nähtävyyskierrosta vielä vierailemalla mm. Valkoisessa Temppelissä ja Heimomuseossa.

Päivä 9-10 | Chiang Rai - Bangkok - Helsinki
Matka jatkuu Chiang Raista kohti Kultaista Kolmiota eli paikkaa jossa Thaimaan, Myanmarin ja Laosin rajat kohtaavat toisensa. Lyhyt veneajelu Mekong –joella, jossa nautitaan pikniklounas. Kuljetus Chiang Rain lentokentälle. Paluulennot.

 

Kohde-esittelyt

 

Thaimaa
Pinta-ala
514 000 km²

Asukasluku
68 977 400 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Bangkok

Uskonto
Thaimaan virallinen uskonto on Theravada-buddhalaisuus 94 %. Muslimeja on 5-6 %, kristittyjä 1 % ja hinduja vielä vähemmän.

Kieli
Thai

Valuutta

Baht (THB)

Päätuotteet
Riisi, maniokki, sokeriruoko, elektroniikka

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Thaimaa on kaunis lomakohde jossa vallitsee trooppinen ilmasto. Maasta löytyy kauniita valkoisia hiekkorantoja, ystävällisiä ihmisiä ja herkullista ruokaa. Thaimaa on lomakohteena erittäin monipuolinen; matkailija voi virkistäytyä thaimaan saarilla ja rannoilla, tutustua suurkaupunkien vilkkaaseen elämään tai lähteä patikoimaan luontoon. Thaimaa on ennen ollut erityisesti reppureissaajien suosiossa, mutta on nyt kasvattanut suosiotaan mm. lapsiperheiden keskuudessa.


Bangkok

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on useammasta pikkukaupungista yhteen kasvanut metropoli, jonka koon vuoksi matka kaupungin laidalta toiselle voi helposti viedä puoli päivää. Tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuninkaallisin jalokivin koristeltu Royal Palace, Emerald Buddha, thai-perinteitä vaaliva Wat Pho -luostari sekä muinoin seikkailuretkilleen kadonneen silkkikeisari Jim Thompsonin talo sijaitsevat taksimatkan päässä Länsi-Bangkokin hotelleista. Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on valtavan kokoinen viikonlopputori, jossa myydään tavaraa laidasta laitaan. Matkailijoiden suosimia alueita ovat myös Silom ja Surawong -kadut, niiden välillä risteilevät sivukadut sekä Patpongin iltatori, baarit sekä yökerhot.

HOTELLIT

Asia Hotel Bangkok

Asia Hotel Bangkok sijaitsee hieman yli kolmenkymmenen kilometrin päässä Bangkokin kansainväliseltä lentokentältä, ostos- ja liikealueiden sekä viihdekeskusten läheisyydessä. Hotellissa on kaksi uima-allasta sekä sauna, ja hotellivieraiden viihtymisestä pitävät huolen useat ravintolat, joiden valikoima vaihtelee paikallisen keittiön erikoisuuksista kansainvälisen keittiön makuihin. Hotellin huoneissa on perusvarustelun lisäksi muun muassa tallelokero ja minibaari.

Chiang Mai

Pohjois-Thaimaa on aluetta, jossa ensimmäiset kuningaskunnat kukoistivat ja merkkinä tästä ovat alueelta löytyvät lukuiset mielenkiintoiset temppelit ja rauniot. Chiang Main kaupunki sijaitsee 700 km Bangkokista pohjoiseen, ja on vilkas pieni metropoli, jossa riittää aktiviteetteja niin thaimaalaisille kuin matkailijoillekin: jo pelkästään kaupungin alueelta löytyy yli 300 temppeliä ja kaupungin taustalla kohoava, 1676 m korkea Doi Suthep -vuori tarjoaa reittejä retkeilijöille. Ostoskeskukset, basaarit, baarit sekä ravintolat ovat yleensä auki myöhään asti.

HOTELLIT

Chian Mai Plaza Hotel (4)
Chian Mai Plaza Hotel (4)

Chiang Rai

Chiang Rai on Thaimaan pohjoisin maakunta ja on Lanna alkuperäiskansojen asuinseutua. Monet heimot noudattavat edelleen ikivanhoja tapojaan esimerkiksi pukeutumalla perinteisiin asuihin ja ovat tunnettuja mm. taidokkaista käsitöistään. Maakunta tarjoaa monia upeita nähtävyyksiä, kuten Wat Rong Khun, joka on kuin valkoinen satulinna ”Taru sormusten herrasta” sekä Mingmuang, joka on Chiang Rain vanhin temppeli. Chiangin alueella on valtavia teeviljelmiä, jonne voi käydä tutustumassa halutessaan.

Upean vehreät vuoristoiset maisemat houkuttelevat patikoimaan ja rikas kulttuuri jättää vierailijalle mieleenpainuvat muistot.

Maakunnassa sijaitsee myös Chiang Rai City, unelias maakuntakaupunki, jossa on rento, maanläheinen ilmapiiri. Kaupungissa näkyy myös vahvasti Lanna-kulttuuri temppeleiden, taiteen, kielen, ruokakulttuurin ja musiikin kautta.


Huomioitavaa

Thaimaa - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle kuukauden matkoilleen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Riskiarvion perusteella on myös syytä harkita Lavantauti ja Japanin aivotulehdus ja lavantauti- rokotteita.Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Baht (THB). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Aikaero
GMT +7

Sähkö
220v, 50Hz

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Trooppinen monsuuni-ilmasto, lämmintä ympäri vuoden.

Ruoka ja juoma
Monipuolisen thaikeittiön perusta on thairiisi, jota höystetään tulisilla curreilla (kaeng), chileillä, kasviksilla ja kalalla tai äyriäisillä. Maan pohjoisosassa ruoka on saanut vaikutteita laosilaista ruoasta, ja siellä syödään enemmän lihaa ja sekä tahmeampaa riisiä kuin muualla. Thaimaalainen ruoka on hyvin värikästä ja maukasta sekä usein myös hyvin edullista. Erityisesti ns. katuruoka on edullista ja kokeilemisen arvoista. On kuitenkin hyvä suosia katuruokakeittiöitä, joissa on paljon myös muita asiakkaita, niin ruoan tuoreus on varmempi. Thaimaalaisessa ruoassa voidaan tunnistaa samanaikaisesti suolaisuutta, makeutta, happamuutta sekä tulisuutta, mikä ei ole tyypillistä esimerkiksi suomalaiselle keittiölle. Tunnettuja thaimaalaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi Pad Thai, joka on paistettua nuudelia tarjoiltuna katkarapujen tai tofun kanssa. Yleisesti käytettyjä mausteita ovat lime, chili sekä kalakastike. Tom Yum on mausteinen katkarapukeitto, tulisessa keitossa makua antavat chili, lime sekä sitruunaruoho, johon on lisätty katkarapuja ja sieniä. Guay Teow on nuudelikeitto, joka syödään syömäpuikoilla, ruokalaji on lähtöisin Kiinasta, joka on saanut oman thaimaalaisen säväyksensä. Riisi- tai kananmunanuudelien joukkoon lisätään liemi, joka antaa keitolle maun. Liemessä käytetään yleensä chiliä, sokeria, limetinmehua sekä kalakastiketta. Proteiinipitoisuutta keitto saa naudan, sian tai kanan lihasta. Som Tam on raikas papaijasalaatti, johon tulee raakaa papaijaa sekä alueen mukaan mm. katkarapuja, valkosipulia, papuja, tomaattia, pähkinöitä sekä yleiset mausteet chili, limen mehu sekä kalakastike. Jälkiruoista suosittu tuoreiden hedelmien lisäksi on Khao Niao Mamuang, joka on mangon kanssa tarjottava tahmea riisi, jossa on kookoskermaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta muun muassa taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla kaupungeissa voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on marraskuusta helmikuuhun. Silloin lämpötila pysyy 25–32 asteen välillä. Maaliskuusta toukokuuhun on kuumin aika ja lämpötila saattaa nousta jopa 40 asteeseen.

Uskonto
Theravada buddhalaisuus (n. 94% väestöstä)

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, sekä tapoja kaikilla matkoillamme.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Hyvä tietää
Pyydämme matkalle osallistujia kunnioittamaan maan tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti. Varsinkin naisten olisi hyvä välttää liian kireitä ja pintaa paljastavia vaatteita kaupungeissa liikuttaessa.

 • 098-Thaimaa-Combo/d2/1
 • 098-Thaimaa-Combo/d2/2
 • 098-Thaimaa-Combo/d2/3
 • 098-Thaimaa-Combo/d2/5