Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret


Rantaloma – Mauritius

Mauritius  
Blue Bay | Grand Baie | Le Morne | Grand Gaube | Bel Ombre | Balaclava | Belle Mare

Mauritius - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Rokotukset
Perusrokotuksien lisäksi Mauritiukselle matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Ilmasto
Mauritiuksella vallitsee ympäri vuoden lämmin ja leuto ilmasto. Sadekausi ajoittuu tammikuusta toukokuuhun, trooppisessa ilmastossa sateet ilmenevät yleensä öisin. Tammi–helmikuussa on olemassa hirmumyrskyjen mahdollisuus, mikä ei kuitenkaan ole yleistä. Mauritiuksen kesäkuukaudet ovat joulukuusta huhtikuuhun, jolloin ilmasto on kuuman kostea.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Mauritiukselle on kesäkuusta joulukuuhun. Silloin sataa vähän ja keskilämpötila pysyy 25 asteen paikkeilla.

Valuutta
Mauritiuksen valuutta on rupia (1 € = 34 MUR). Käteisvaroiksi voi ottaa dollareita tai euroja. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Mauritiuksella ei ole yleisesti tapana jättää tippiä. Hotelleissa ja ravintoloissa voi kuitenkin halutessaan jättää noin 10 % tipin. Lomakeskuksissa kannattaa jättää juomaraha yhteiseen tippilaatikkoon yksittäisen työntekijän tippaamisen sijasta.

Sähkövirta
Mauritiuksen sähkövirta on 230 V, 50 Hz. Käytössä on sekä eurooppalaiset että brittiläiset pistokkeet, joten otathan mukaan myös adapterin.

Matkapuhelimet
Tarkistathan matkapuhelimesi kuuluvuuden ja hinnat operaattoriltasi. Mauritiuksen suuntanumero on +230.

Aikaero
Mauritiuksen aikaero Suomeen on talvella +2 tuntia ja kesällä +1 tunti.

Turvallisuus
Mauritius on yleisesti ottaen turvallinen matkailumaa. Arvoesineet kannattaa säilyttää hotellin tallelokerossa ja yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Mauritusta kutsutaan yhdeksi maailman herkullisimmaksi paratiisisaareksi. Saaren värikkyys näkyy maan keittiössä. Saarelle oman vaikutuksensa ovat vuosien mittaan tuoneet muuttovirrat ja matkailijat. Paikalliset kutsuvat ruokaansa kreolilaiseksi ruoaksi, joka usein tarkoittaa kalaa, mereneläviä erilaisilla kastikkeilla sekä chilillä maustettua tomaattikastiketta. Lisäkkeenä käytetään pikkelöityjä hedelmiä tai kasviksia sekä chutneyta. Myös intialaiset vaikutteet näkyvät mm. curryjen muodossa, sekä kiinalaisen ruoan makumaailma. Erikoisuutena jäännöksiä siirtomaavallan aikakaudesta moni ravintola tarjoaa jälkiruokalistalla ranskalaista Creme Bruleeta. Tuoreita ja maukkaita hedelmiä on tarjolla runsaasti. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.