Dubai ja Ras Al Khaimah

Palaa matkan pääsivulle

Arabiemiraattien liitto
Dubai | Ras Al Khaimah

Alkaen 1 140 €


Monipuolinen Dubai tarjoaa aktiiviset loman aloituspäivät. Voit lähteä aavikolle päiväretkille tai illalliselle beduiinileiriin. Dubaissa voit myös hypätä tandemlaskuvarjohypyn, käydä ratsastamassa tai pyöräillä rannoilta aavikolle ja takaisin. Ski Dubai on maailman suurin sisähiihtokeskus. Dubaissa on valtavasti hyviä ruokaravintoloita. Samoin iltaelämä on vilkasta huolimatta islaminuskosta, on paljon tyylikkäitä drinkkibaareja ja yökerhoja. Dubai on lisäksi yksi maailman shoppailukeskuksia.

Jatkat Dubain osuuden jälkeen Ras Al Khaimahin rannoille. Ras Al Khaimahin maisemaa värittävät niin vuoristoiset seudut, punertava hiekka-aavikko kuin vehreät, hyvin hoidetut nurmialueetkin. Valkeat hiekkarannat sekä kirkas vesi houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan. Ras Al Khaimahissa on myös historiallisia nähtävyyksiä, esimerkiksi kukkulan laella sijaitseva Dhayah´n linnoitus sekä Saaban kuningattaren palatsiksikin nimetyt rauniot.

---

Matkaohjelmaesimerkit

Dubai 2 yötä + Ras Al Khaimah 5 yötä | lentoineen 8 päivää, perillä 7 yötä
Päivä 1 | Lento Helsinki – Dubai
Päivät 1–2 | Dubai 2 yötä
Päivä 3 | Kuljetus Dubai – Ras Al Khaimah (n. 1 tunti)
Päivät 3–7 | Ras Al Khaimah 5 yötä
Päivä 8 | Kuljetus Ras Al Khaimah – Dubai (n. 1 tunti), lento Dubai– Helsinki

Ateriat
Joka päivä aamiainen (puolihoito tai täysihoito lisämaksusta, Ras Al Khaimahissa myös all inclusive)

Kuljetukset
Lentokenttäkuljetuksetsekä kuljetukset hotellien välillä sisältyvät hintaan

---

Matkan kesto
8 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1 140 €, 2hh:ssa
Matkaohjelma

Valitse mieleisesi hotellit sekä majoitustaso:
– esimerkkipaketit perillä Dubai 2 yötä + Ras Al Khaimah 5 yötä = 7 yötä

3*-hotellipaketit alkaen 1 140 €
Dubai: Towers Rotana 4-* + Ras Al Khaimah: Doubletree by Hilton 4-* | alk. 1 140 €

4*-hotellipaketitalkaen 1 340 €
Dubai: JA Ocean View 4* + Ras Al Khaimah: Hilton Ras Al Khaimah 4+* | alk. 1 340 €

5*-hotellipaketitalkaen 1 690 €
Dubai: Sofitel Dubai Downtown 5* + Ras Al Khaimah: Hilton Ras Al Khaimah 4+* | alk. 1 690 €
Dubai: The Ritz Carlton Dubai 5* + Ras Al Khaimah: Waldorf Astoria 5* | 3 790 € alk.

Muut Dubain ja Ras Al Khaimanin kohde- ja majoitusvaihtoehdot
Tiedustele toimistolta tarkemmin ja pyydä tarjous

Lisäpäivät
Voit ottaa lisäpäiviä kyseisiin kohteisiin/hotelleihin tai voit valita muitakin jatkokohteita. Pyydä tarjous toimistoltamme.

Lennot
Helsinki – Dubai 08.25–15.30
Dubai – Helsinki 16.40–22.15
Lennot Finnair (vain ajalla 10.10.2015 – 15.4.2016)

Helsinki – Tukholma 11.05–11.05
Tukholma – Dubai 14.15–22.30
Dubai – Tukholma 08.00–12.30
Tukholma – Helsinki 15.05–17.00
Lennot Emirates
Hintaan sisältyy
• Finnairin lennot, halutessasi myös Emiratesin lennot mahdolliset
• Majoitukset ilmoitetuin aterioin
• Kaikki kuljetukset
• Englanninkielisin palveluin.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 25 €/hlö
• 31.3.2014 astui voimaan Dubain turismivero, joka maksetaan hotellille uloskirjautuessa. Maksu on per huone per yö seuraavasti:
- 5*-hotelli 20 AED/yö/huone (n. 5,00 €)
- 4*-hotelli 15 AED/yö/huone (n. 3,75 €)
- 3*-hotelli 10 AED/yö/huone (n. 2,50 €)
- 1 EUR = n. 4 AED
• Matkavakuutus
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.
 

Arabiemiraattien liitto
Pinta-ala
83 600 km² (sisältäen noin 200 saarta, 77 700 km² ilman saaria)
Abu Dhabin emiirikunta on 67 350 km² ja Dubain 3 900 km². 97 prosenttia maan pinta-alasta on autiomaata.

Asukasluku
Arviot väkiluvusta vaihtelevat eri lähteiden mukaan: noin 5 – 9 miljoonaa. (by 7/2016)

Pääkaupunki
Abu Dhabi

Väestö
Alle 20 % Arabiemiraattien liiton väestöstä on maan kansalaisia, ja muut ovat ulkomaisia työntekijöitä, joiden tarkka määrä ei ole tiedossa.

Kieli
Virallinen kieli on arabia, ja englanti on yleisesti käytössä erityisesti liike-elämässä.

Uskonto
Virallinen uskonto on islam, ja suuri osa tunnustaa sunni-islamilaisuutta. Maassa asuvat ulkomaalaiset ovat pääosin hinduja, buddhalaisia ja kristittyjä.

Hallitusmuoto
Seitsemän emiirikunnan liittovaltio, jossa presidenttinä toimii suurimman emiirikunnan Abu Dhabin hallitsija ja pääministerinä Dubain hallitsija, joka on samalla varapresidentti.

Arabian niemimaan itäosassa sijaitseva Arabiemiraattien liitto koostuu seitsemästä emiraatista, joita rajaavat Saudi-Arabia etelässä sekä lännessä, Qatar pohjoisessa ja Oman idässä. Seitsemän emiraattia ovat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah sekä Fujairah.

Arabiemiraattien liitto koostuu seitsemästä emiraatista, joita kolme on matkailullisesti tärkeitä: Dubai, Abu Dhabi ja Ras Al Khaimah.

Dubaissa kaikki on suurta: Burj Khalifa on maailman korkein rakennus ja The Dubai Mall puolestaan maailman suurin ostoskeskus. Monipuolinen Dubai tarjoaa hiekkarantojensa ja suureellisten rakennuskompleksien ohella monenlaisia aktiviteettejä. Matka Dubaista taittuu sekä Ras Al Khaimahiin että Abu Dhabiin noin tunnissa.

Abu Dhabi on Dubain tavoin tunnettu vaikuttavista ostosmahdollisuuksistaan ja hienoista hotelleistaan. Kaupungin vaikuttavin nähtävyys on sheikki Zayed Bin Sultan Al Nahyanin mukaan nimetty Suuri Moskeija. Ras Al Khaimahin valkeat rannat sekä kirkas vesi houkuttelevat matkailijoita sinne rentoutumaan.

Dubai

Dubai on emiraateista toiseksi suurin, mutta väestöltään runsain. Dubai tiedetään kohteena erityisesti suurisuuntaisista rakennusprojekteistaan, korkeatasoisista hotelleistaan ja monipuolisista ostosmahdollisuuksistaan. Dubaissa sijaitseva Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, The Dubai Mall puolestaan maailman suurin ostoskeskus. Dubaissa matkailijoita houkuttelevat myös esimerkiksi jättimäisen rakennusprojektin tuloksena syntyneet Palm Jumeirah -saaret, Burj Al Arabin kuuluisa luksushotelli sekä The Dubai Fountainin vaikuttavat, päivittäiset ohjelmanumerot. Joka päivä kello 18.30 suurilla suihkulähteillä alkaa valtava valoshow.

HOTELLIT

Towers Rotana (4-)

4-tähden Towers Rotana -hotelli sijaitsee Burj Khalifan vieressä. Dubai Mall -ostoskeskus, Dubain kansainvälinen finanssikeskus ja Jumeirahin ranta ovat kaikki lähettyvillä. Hotelli sijaitsee aivan Financial Centren metroasemaa vastapäätä.

Towers Rotana tarjoaa aurinkoterassilla varustetun ulkouima-altaan ja modernin kuntokeskuksen. Hotellihuoneissa on mm. ilmastointi ja satelliitti-tv.

Towers Rotana Dubai on 12 km:n päässä Dubain kansainväliseltä lentokentältä. Paikan päällä on ilmainen pysäköintimahdollisuus.

Sofitel Dubai Downtown (5*)

Sofitel Dubai Downtown sijaitsee Burj Khalifan vastapäätä ja se tarjoaa moderneja huoneita, jotka on sisustettu eleganttiin tyyliin. Hotellialueella on kaksi ulkouima-allasta, ja sen kaikissa tiloissa on ilmainen WiFi.

Hotellilta on suora yhteys Dubai Mall -kauppakeskukseen. Burj Khalifa on aivan hotellin vieressä. Jumeira Beach Residencen ranta ja Dubai Marina Walk -kävelykatu ovat 20 minuutin ajomatkan päässä.

Sofitel Dubai Downtownista on 20 minuutin ajomatka Wild Wadi Water Park -vesipuistoon ja Ski Dubai -sisähiihtokeskukseen. Dubain kansainvälinen lentokenttä on 15 km:n päässä.

JA Ocean View (4)

JA Ocean View Hotel sijaitsee kuuluisan Jumeirahin The Walk -kävelykadun varrella aivan hiekkarannan tuntumassa. Ympärillä on paljon ravintoloita ja kahviloita. Hotelli sopii erinomaisesti matkailijoille, joita kiinnostavat ranta ja rentoutuminen.

Hotellihuoneet ovat sisutettu moderniin tyyliin ja jokaisessa huoneessa ja sviitissä on ilmainen Wi-Fi, parveke, taulu-tv ja tilava kylpyhuone. Hotellin muita palveluita ovat kuntosali, ulkouima-allas, sauna, spa sekä ravintola.

Hotelli järjestää retkiä lähialueille. Dubai Marina Mall -ostoskeskus on 10 minuutin ajomatkan päässä hotellista. Burj Khalifa ja Dubai Mall ovat 20 km:n päässä. Dubain kansainvälinen lentoasemalle on 30 km.

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah on Arabiemiraattien liiton seitsemästä emiraatista pohjoisin, ja matka Dubaista taittuu Ras Al Khaimahiin jopa alle tunnissa. Kohteessa maisemaa värittävät niin vuoristoiset seudut, punertava hiekka-aavikko kuin vehreät, hyvin hoidetut nurmialueetkin. Ras Al Khaimahissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, joihin lukeutuvat esimerkiksi kukkulan laella sijaitseva Dhayah´n linnoitus sekä historialtaan kiistellyt, Saaban kuningattaren palatsiksikin nimetyt rauniot. Valkeat rannat sekä kirkas vesi houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan.

HOTELLIT

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa (4+)

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa koostuu päärakennuksesta, villoista ja seitsemästä uima-altaasta. Hotelli sijaitsee viehättävällä puutarha-alueella aivan meren rannalla ja hotellin ja rannan välillä on kätevä kulkuyhteys.

Hotellissa on monipuoliset palvelut ja hyvät harrastusmahdollisuudet; kuntosali sekä juoksu- ja kävelyrata, rannalla toimii vesiurheilu- ja sukelluskeskus.

Doubletree by Hilton (4-*)

Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah sijaitsee 50 minuutin ajomatkan päästä Dubain lentokentältä. Hotelli sijaitsee keskustan bisneskeskuksessa rannan läheisyydessä. Hotellin kattoterassi tarjoaa näkymät Ras al Khaimahin lahdelle. Hotellissa on täyden palvelun spa sekä kattouima-allas. Hotelli tarjoaa ilmaisen kuljetuspalvelun Hilton Ras al Khaimah Resort & Span kylpyläkeskukeen, yksityiselle rannalle sekä uima-altaille.

 

Arabiemiraattien liitto - huomioitavaa

Viisumit
Maahantulon yhteydessä hankittava viisumi on saatavana enintään 90 päivän oleskeluun. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta ja passissa ei saa olla Israelin leimaa. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Maastapoistumismaksu
Maasta poistuttaessa maksetaan maastapoistumismaksu, joka on noin 8 eur/hlö. Hinnat ja käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Rokotukset 
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Arabiemiraattien rahayksikkö on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirhami (AED), joka jakautuu 10 filsiin. Valuuttaa voi vaihtaa jo Suomessa, esimerkiksi www.forex.fi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijoille ja ravintolahenkilökunnalle voi jättää 5-10 % tippiä loppulaskusta, ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Laukunkantajille hotelleissa suositellaan annettavaksi noin 5 dirhamia / laukku. Myös oppaille on kohteliasta antaa tippiä, esimerkiksi 20-30 dirhamia/päivä.

Aikaero
Arabiemiraattien aikaero Suomeen on talvella +2 tuntia ja kesällä +1 tunti.

Sähkövirta
Arabiemiraattien sähkövirta on 220 – 240 V, 50 Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitset brittiläisen adapterin.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi. Arabiemiraattien suuntanumero on +971.

Ilmasto
Maan ilmasto on lämmin ympäri vuoden. Talvikuukausina marraskuusta maaliskuuhun päivälämpötilat vaihtelevat tavallisesti 25 – 30 asteen välillä ja kesäkuukausina huhtikuusta syyskuuhun 30 – 45 asteen välillä. Rannikkoalueilla ilmankosteus voi kesäkaudella olla lähempänä 100 prosenttia. 

Ruoka ja juoma
Arabialaisessa ruokakulttuurissa yhdistyvät intialaiset mausteet, Välimeren erikoisuudet sekä persialaiset raaka- aineet. Paikallinen herkku taatelit maistuvat jälkiruokana arabilaisissa leivonnaisissa tai kahvin kanssa suklaakuorrutettuna versiona. Arabialainen hummus tehdään kikherneistä, seesaminsiementahnasta, sitruunasta sekä valkosipulista. Hummus on suosittua ja sitä käytetään lisukkeena eri ruokalajeissa.  Falafelit ovat uppopaistettuja kikhernepyöryköitä, jotka ovat kulkeutuneet myös pohjoismaihin. Falafel on Lähi- Idän suosituimpia kasvisruokia. Shawarma on Lähi- Idän pikaruokaa, tämä on kanasta tai lampaanlihasta valmistettu kebabin tyylinen ruokalaji jossa mausteet ovat vahvassa roolissa. Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Hygienian taso on yleisesti hyvä. Matkailijoille maassa myydään alkoholia ainoastaan hotelleissa.

Turvallisuus
Arabiemiraatit on turvallinen maa. Yleinen varovaisuus ja maalaisjärjen käyttö on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Mitä on elämysmatkailu
Vierailemme ajoittain "off the beaten track" -paikoissa, jotka ovat alueita, joille turismi-infrastruktuuria ei ole vielä rakennettu. Näillä alueilla liikumme, asumme ja syömme kuten paikalliset ihmiset. Tämä on paras ja antoisin tapa tehdä tuttavuutta paikallisten kanssa ja nähdä heidän elämää ja kulttuuria. Aikataulumme ja reittimme saattavat muuttua johtuen jokivesien korkeuksista tai muista luontoon, ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvistä syistä.