Sukellusmatka Bonaire ja Curacao

Palaa matkan pääsivulle

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)
Bonaire (Alankomaat) | Curacao (Alankomaat)

Lähde pinnan alle Karibian hienoimpiin vesistöihin Bonairelle ja Curacaolle. Bonairen vedenalainen kansallispuisto lumoaa sinut värikkäillä koralliriutoillaan ja trooppisten kalojen uskomaton määrä saa sinut varmasti haukkomaan henkeä. Curacaolla taas hylkysukellukset ja pehmytkorallit ovat omaa luokkaansa.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 490 €/hlö, 2hh:ssa
Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Bonaire
Päivät 2-6 | Bonaire 6 yötä
Päivät 7-8 | Curacao 3 yötä
Päivät 9-10 | Curacao – Helsinki

Lennot
Helsinki - Amsterdam 07.00-08.35
Amsterdam - Bonaire 12.25-18.35
Bonaire - Curacao
Curacao - Amsterdam 15.25-06.40
Amsterdam - Helsinki 09.55-13.20
Kaukolennot KLM (alkaen hinta laskettu tämän lentoaikataulun mukaan, muutkin lentoyhtiöt ja -reitit mahdollisia)
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Lentokenttäkuljetukset
- Rantasukellukset sekä Bonairella ja Curacaolla ilman laitteita. Kysy laitevuokrasta toimistoltamme.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Paikallislentojen mahdolliset lentokenttäverot
- Bonairen vedenalainen kansallispuistomaksu 25 USD/hlö.
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Viisumikulut (kts. huomioitavaa)
- Laitevuokra sukelluksiin
- Lisämaksulliset retket.
 

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
290 877 (12/2019)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Alankomaiden Antillit koostuvat kahdesta saariryhmästä, suojanpuolen saarista ja tuulenpuolen saarista. Suojanpuolen saaret tunnetaan paremmin nimellä ABC-saaret, eli Aruba, Bonaire ja Curacao. Nämä sijaitsevat Venezuelan rannikon edustalla. Saaret ovat tuliperäisiä ja mäkisiä eikä niillä ole juuri mahdollisuuksia maanviljelyyn. Ilmasto on trooppinen.

Bonaire on saarista paras sukeltamisesta kiinnostuneille matkaajille, Aruballa on pisimmät ja kauneimmat hiekkarannat. Curacao on kiva yhdistelmä rantaa, snorklausta/sukellusta sekä kaupunkielämää - Willemstad on saariryhmän viehättävin kaupunki.

Bonaire (Alankomaat)

Lippu

Pinta-ala
288 km²

Asukasluku
20 104 (12/2019)

Pääkaupunki
Kralendijk

Kieli
Hollanti

Päätuotteet
Öljy, suola

Bonaire on Alankomaihin kuuluva saari Karibianmerellä. Se on oma erityisasemassa oleva kuntansa. Yhdessä Aruban ja Curaçaon kanssa se muodostaa ABC-saariksi kutsutun saariryhmän Venezuelan rannikon edustalla. Saaren kaksi kaupunkia ovat Kralendijk (pääkaupunki) ja Rincon. Virallisen kielen hollannin lisäksi saarella puhutaan papiamentoa, englantia ja espanjaa. Bonaire oli vuoteen 2010 asti osa Alankomaiden Antilleja, joka hajotettiin 10. lokakuuta. Bonaire, Saba ja Sint Eustatius saivat erityskunnan aseman, ja Sint Maartenista ja Curaçaosta tehtiin autonomisia valtioita.

HOTELLIT

Captain Don's Habitat (3)

Captain Don’s Habitat on perustettu jo 1976 jolloin ympäristöaktivisti Don Stewart saapui Bonairen saarelle ja ihastui paikkaan niin että jäi sinne. Hänen rakkautensa ympäristöön ja vedenalaiseen maailmaan on näkyvillä myös hotellin sisustuksessa ja toiminnassa. Hotellin sähkö on tuotettu aurinkopaneelein ja huoneiden suunnittelussa on huomioitu jokainen pieni yksityiskohta niin että hotellin toiminnasta on mahdollisimman vähän haittavaikutuksia herkkään ekosysteemiin joka elää Captain Don’s Habitatin edessä. Hotellin vehreällä alueella asuu myös monia lintulajeja ja liskoja. Hotellin jokainen huone on ilmastoitu ja niissä on TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, kahvinkeitin, pieni terrassi/parveke ja internetyhteys. 

Bonaire tarjoaa kaiken kaikkiaan 86 sukellusspottia ja sieltä löytyy 57 eri korallilajiketta ja 350 rekisteröityä kalalajia. Sukelluskohteisiin pääsee joko helposti suoraan rannalta tai venekuljetuksella. Captain Don’s Habitatissa on 5 tähden PADI sukelluskeskus. Rantasukellukset hotellilta ovat maailmanluokan parhaimmistoa. 


Curacao (Alankomaat)

Pinta-ala
444 km²

Asukasluku
151 345 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Willemstad

Kielet
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Saari sijaitsee Karibialla ja kuuluu Alankomaiden Antilleihin. Pääkaupunki Willemstadin arkkitehtuuri on upeaa ja täynnä hollantilaisia vaikutteita. Kaupungin keskusta on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Willemstadista löytyy paljon tasokkaita ravintoloita, kahviloita sekä baareja. Saari on tunnelmaltaan rento, nuorekas,elämäniloinen sekä turvallinen. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen ja sukeltamiseen.

Curaçaolta löytyy pienehköjä poukamia rauhallista rantalomaa kaipaaville. Nähtävää tarjoavat Haton tippukiviluolat sekä maanalaiset vesiputoukset. Curaçao on myös taitelijoiden suosiossa ja Willemstadista löytyy useita taidegallerioita vaihtuvine näyttelyineen.

HOTELLIT

Lions Dive Beach Resort (4)

Lions Dive Beach Resort sijaitsee rannalla saaren lounaisosassa. Willemstadiin on viiden minuutin ajomatka. Hotellilla on ilmainen kuljetus kaupunkiin kaksi kertaa päivässä. Hotelli on rakennettu karibialaiseen tyyliin ja sitä ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on oma suojaisa ranta, 2 uima-allasta ja 2 ravintolaa. Ilmastoiduissa huoneissa on jääkaappi, televisio, puhelin, tallelokero sekä parveke tai terassi. Hotelli sopii mainiosti perheille ja tarjolla on lisämaksusta isompia 2 makuuhuoneen huoneistoja.

 

Alankomaiden Antillit (Alankomaat) - huomioitavaa

Ilmasto
Lämmin ja aurinkoinen ympäri vuoden. Sadekausi ajoittuu loka-helmikuulle. Sateen määrä on vähäistä ja sadetta esiintyy yleensä yöaikaan.

Matkustussesongit
Vilkkain matkailusesonki on joulukuun puolestavälistä huhtikuun puoleenväliin. Hinnat ovat korkeimmillaan joulu-tammikuun vaihteessa. Touko-marraskuu on hiljaisempaa matkustusaikaa.

Viisumi
Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän matkoilla. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.

Rokotukset
A-hepatiitti- ja lavantautirokotetta suositellaan. Keltakuumerokotustodistus tarvitaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen riskialueilta. Tarkista myös että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Tarkistathan rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta. Lisätietoja saat Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen matkailijan terveysoppaasta.

Sähkövirta
127 volttia, 50 Hz

Puhelut
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus omalta puhelinoperaattoriltasi. Suuntanumerot: Aruba +297, Bonaire +599, Curacao +599. 

Valuutta
Valuutta ABC-saarilla on Alankomaiden Antillien guldeni (ANG), josta käytetään myös nimeä florin. USA:n dollarit käyvät maksuvälineenä yleisesti. Luottokorteilla voi maksaa hotelleissa ja paremmissa ravintoloissa.

Tipit
Tipin antaminen on suotavaa. Laukunkantajille hotelleissa suositeltava tipin määrä on 1 dollari / laukku. Taksinkuljettajalle n. 10% loppusummasta. Ravintoloissa ja hotelleissa n. 10% tippi on usein sisällytetty laskuun.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Turvallisuus
ABC-saaret ovat suhteellisen turvallinen matkakohde. Yöllä yksin kulkemista tulee kuitenkin välttää ja yleinen varovaisuus on koko matkan aikana suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internet-sivuilta

Ruoka ja juoma
Hanaveden juominen ei ole suositeltavaa. Hedelmät ja vihannekset tulee huuhdella hyvin. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä ja uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.