• OPASTETTU KIERTOMATKA
  Suuri Kolumbian kiertomatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Suuri Kolumbian kiertomatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Suuri Kolumbian kiertomatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Suuri Kolumbian kiertomatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Suuri Kolumbian kiertomatka
Opastetut kiertomatkat / Kolumbia

Suuri Kolumbian kiertomatka

Kolumbia  
Bogota | Armenia | Medellin | Cartagena

Kattava matkamme luonto- ja kulttuuririkkaaseen Kolumbiaan alkaa tutustumalla maan historialliseen pääkaupunkiin, Bogotaan.

Pääsemme sisään kahvintuotannon saloihin maan kauneimmilla kukkuloilla Armenian kahvinviljelysalueella. Medellinin kaupunki on täynnä kiinnostavaa historiaa.

Loppupäivinämme Cartagenan kadut lumoavat meidät värikkäine taloineen ja iloisine ihmisineen. Kolumbialainen ystävällisyys yllättää iloisesti!

Matkanjohtajana toimii Petri Jaakkola.

Matkaasi voit jatkaa esim. Panamassa tai laajemminkin Keski-Amerikassa. Kysy lisää toimistoltamme.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
3 490 €
1hh-lisä 390 €
Lähdöt
 • 29.10.2024–8.11.2024
VARAA MATKA
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1-2 | Lennot Bogotaan, jossa 2 yö
Päivät 3-4 | Armenia 2 yötä
Päivät 5-7 | Medellin 3 yötä
Päivät 8–9 | Cartagena 2 yötä
Päivät 10–11 | Cartagena – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Laaja kattaus Kolumbian mielenkiintoisimpiin kohteisiin
• Tutustuminen Armenian kahvialueeseen
• Kaunis luonnon ja mielenkiintoinen historia
• Upea ja värikäs Cartagena
• Sisäisillä lennoilla matkatavararajoitus 15kg
• Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot).

Lennot
Helsinki – Pariisi 07.35–09.40
Pariisi – Bogota 13.10-18.40
Bogota – Armenia
Pereira – Medellin
Medellin – Cartagena
Cartagena – Amsterdam 18.40–10.00
Amsterdam – Helsinki 13.50–17.15
Kaukolennot KLM
* Huom. Muutokset lentoaikatauluihin ja -reititykseen mahdollisia. Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
- Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
- Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Viisumit
- Koronavirustestit ja -todistukset
- Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Muu mainitsematon.
* Jos kysymyksiä herää kohdekohtaisista matkadokumenttivaatimuksista (viisumit, rokotustodistukset yms.), toimistotiimimme vastaa mieluusti.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Bogota

Lennot Helsingistä Kolumbian pääkaupunkiin Bogotaan, jonne saapuminen saman päivän iltana. Kuljetus hotellille ja majoittuminen yhdeksi yöksi.

Päivä 2 | Bogota | A

Aloitamme tähän noin 2600 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevaan kaupunkiin tutustumisen Monserraten kukkulalta, jossa ihailemme huikeaa maisemaa ja tutustumme Monserraten kirkkoon.

Kävelykierroksella näemme La Candelarian alueen, jossa hallintorakennukset ympäröivät Plaza Bolivar -aukiota. Kierroksen päätteeksi vierailemme vaikuttavasta kokoelmastaan tunnetussa kultamuseossa sekä tutustumme kolumbialaisen taiteilija Fernando Boteron maalauksiin ja veistoksiin.

Päivä 3 | Bogota - Zipaquira - Armenia | A

Aamupäivällä matkaamme reilu tunnin päähän Bogotasta vierailulle Zipaquiran suolakatedraalille. Iltapäivällä matka jatkuu Bogotan lentokentälle, josta lennämme Armeniaan, Quindion kahvialueen sydämeen.

Päivä 4 | Armenia | A

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti vehreiden kukkuloiden ympäröivää Cocoran laaksoa, jossa kasvavat parhaimmillaan jopa 70 metrin korkeuteen kurkottavat vahapalmut, Kolumbian kansallispuut. Kevyen patikan jälkeen vierailemme värikkäiden rakennusten koristamassa Salenton kaupungissa.

Päivä 5 | Armenia - Medellin | A

Aamupäivän kierrokselle tutustumme kahvintuotannon eri vaiheisiin ja näemme, miten vehreiden lehtien keskellä kasvavat punaiset kahvimarjat lopulta päätyvät aromikkaaksi kupilliseksi tummaa juomaa, jota maailmanlaajuisesti kulutetaan yli kaksi miljardia kupillista päivässä.

Kolumbia on maailman toiseksi suurin kahvintuottajamaa heti Brasilian jälkeen, ja kolumbialaista kahvia pidetään laadultaan yhtenä maailman parhaista.

Iltapäivällä siirrymme lentokentälle ja lennämme Medelliniin.

Päivä 6 | Medellin | A

Medellinin kaupunkikierros tutustuttaa meidät tähän mielenkiintoiseen metropoliin. Vielä 1990-luvun alkupuolella Medellinin katsottiin lukeutuvan yhdeksi maailman vaarallisimmista kaupungeista, jossa silloinen huumekartelli kukoisti.

2000-luvun taitteen jälkeen kaupunki on kuitenkin kokenut suuren muutoksen, ja kaupunkikuvan täyskäännökseen ovat vaikuttaneet erityisesti paikalliseen infrastruktuuriin sekä koulutukseen onnistuneesti tehdyt investoinnit.

Päivä 7 | Medellin | A

Vierailu värikkääseen Guatapen pikkukaupunkiin n. 80km Medellinistä. Energisimmät voivat kiivetä El Peñon de Guatapelle - kaupungin reunalla sijaitseva monoliitti nousee 200m korkeuteen ja tarjoilee upeat näköalat kauas horisonttiin.

Päivä 8 | Cartagena | A

Lento "Karibian helmeksikin" kutsuttuun Cartagenaan. Kulttuurihistoriallisesti rikas kohde on tunnettu kuvauksellisesta, espanjalaisten siirtomaa-ajalta peräisin olevasta arkkitehtuurista. Lisäksi Cartagena tarjoaa mainiot puitteet rannoista, ruoasta ja eloisasta iltaelämästä nauttimiseen.

Päivä 9 | Cartagena | A

Kaupunkikierroksella vierailemme kahdessa kaupungin ulkopuolisessa kohteessa, San Felipe de Barajasin linnoituksessa sekä La Candelarian kirkossa, ja kävellen tutustumme Cartagenan hurmaavaan vanhaankaupunkiin.


Päivät 10-11 | Cartagena – Helsinki

Vielä päivä aikaa vaellella pitkin Cartagenan romanttisia kujia sekä ihastella siirtomaa-ajan arkkitehtuuria tai nauttia kaupungin ravintoloiden herkullisista antimista.

Iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja lennot Cartagenasta Helsinkiin.


Ateriat:
A = aamiainen x 9

 

Kohde-esittelyt

 

Kolumbia

Flag of Colombia

Pinta-ala
1 141 748 km²

Asukasluku
49 336 454 (arvio 2023)

Pääkaupunki
Bogotá

Kieli
Espanja

Uskonto
Roomalaiskatollisia

Päätuotteet
Öljy, kahvi, banaani ja kulta

Hallitusmuoto
Tasavalta

Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan pohjoisrannikolla Venezuelan naapurissa ja se on monipuolinenmaa, jolla on paljon tarjottavaa matkailijalle. Lännessä kohoaa upeat lumiset Andien huiput, joiden välissä virtaavat Cauca- ja Magdalena joet. Etelässä on suuri trooppinen alue ”Amazonia”, joka kuuluu Amazonin sademetsään. Pohjoisosassa on alue jota kutsutaan nimellä ”Los Llanos” joka on savannia. Tämän kaiken lisäksi Kolumbia on Etelä- Amerikan ainut valtio jossa voi nauttia Tyynenmeren sekä Karibianmeren rannoista.

Kolumbialla on värikäs historia lukemattomine sisällissotineen, joiden vaikutukset näkyvät edelleen laajasti koko yhteiskunnassa. Vuosina 1829-1830 Suur-Kolumbia hajosi kolmeen osaan: Venezuela, Ecuador ja Uusi Granada. Uudesta Granadasta tuli 1863 Kolumbian yhdysvallat ja 1886 se sai nykyisen nimensä Kolumbian tasavalta.

Kolumbia on yksi maailman suurimmista ja maukkaimmista kahvin tuottajamaista, sen tuoksun voi tuntea kaduillakin. Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa voit tutustua legendaariseen, salaperäisen El Doradon aarteeseen, sekä vierailla smaragditehtailla. Väestö on sekoitus eurooppalaisten-, afrikkalaisten- ja alkuperäiskansojen jälkeläisiä, joista jokaisella on oma historia- ja kulttuurinsa, jonka voi kokea eripuolilla maata. Kolumbialaiset ovat iloisia ja ystävällistä kansaa, joille musiikki ja tanssi on suuressa merkityksessä jokapäiväisessä elämässä. Kansallismusiikkia cumbiaa kuulee maassa joka puolella. Maan olot ovat viime vuosina parantuneet huimasti, kannattaa kumota ennakkoluulot maata kohtaan ja kokea eksoottisen kiehtova Kolumbia.

Bogota

Bogota on Kolumbian pääkaupunki ja samalla myös maan suurin kaupunki. Bogota sijaitsee noin 2640 metrin korkeudessa, kahden yli 3000 metriä korkean vuoren välissä. Nämä Guadalupen ja Monserraten vuoret kuuluvat osaksi Andien vuorijonoa. 

Bogotassa asuu noin 8 miljoonaa ihmistä. Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuu muun muassa kultamuseo ”Museo del Oro”, jossa on näytteillä yli 55 000 kultaesinettä. Museossa voi ihailla kuuluisaa isoa kultalaivaa, joka tunnetaan nimellä ”Balsa Muisca”. Bogotan toinen kuuluisa nähtävyys on Monserrate, noin 3152 metriä korkea vuori, jota ei voi olla huomaamatta Bogotassa vieraillessa. Monserrate on uskonnollisista syistä tärkeä Bogotan symboli, ja vuoren huipulla sijaitsee kirkko, joka on auki vierailijoille. Monserraten vuorelle kulkee kabiini-hissi, ja näköalat ovat kokemisen arvoiset. La Candelarian alueella sijaitseva Plaza Bolivar on myös vierailun arvoinen kohde, ja aukiolla sijaitseva Simon Bolivarin patsas on kaupungin tärkeä monumentti.


HOTELLIT

Hotel Casa de La Vega (3)

Hotel Casa de La Vega on 15 huoneen viehättävä boutique hotelli, joka on kauniisti entisöity ja värikkäästi sisustettu. Hotelli sijaitsee Bogotan historiallisessa keskustassa. Tässä kauniissa talossa asui aikanaan Jose Maria Vargas Vila, yksi 1900-luvun kiistellyimmistä kirjailijoista. Sekä hänen sukulaisensa Jose de la Vega, toimittaja ja senaattori, joka yhdessä entisen presidentti Laureano Gomezin kanssa perusti sanomalehti El Siglon vuonna 1936. Viehättävissä huoneissa on langaton internetyhteys, lämmittimet, tallelokero ja kaapelitelevisio. Hotellilla on myös ravintola ja välipalabaari, pesula sekä huonepalvelu.

Armenia

Kolumbialaisen kahvin sanotaan olevan maailman parasta kahvia, ja Quindion maakunnassa sijaitseva Armenia on yksi Kolumbian tärkeimmistä kahvintuotantoalueista. Armeniassa kahvi näkyy osana jokapäiväistä elämää, ja alue onkin mainio kohde kahviplantaasivierailuun. Alueella viljellään runsaasti myös esimerkiksi erilaisia hedelmiä. Quindion alueen halki virtaavalla Rio de la Viejalla on mahdollista kokeilla muun muassa jokipurjehdusta, ja Armenian kasvitieteellisessä puutarhassa puolestaan on paljon kauniita, värikkäitä perhosia.

HOTELLIT

Finca Campestre La Tata (3)

Finca Hotel La Tata sijaitsee Armenian läheisyydessä. Hotellilla on omat kahviplantaasit, mikä mahdollistaa ainutlaatuisen tutustumisen paikalliseen kahvin tuotantoprosessiin. Hotellissa on 28 huonetta, uima-allas sekä lasten allas, kaksi poreallasta, pieni kuntosali ja ravintola. Kaikkien huoneiden mukavuuksiin kuuluu mm. TV, Wifi ja minibaari. 

Medellin

Medellin sijaitsee vuorten ympäröimässä laaksossa, jossa sää on miellyttävä ympäri vuoden. Medellin on Antioquian maakunnan pääkaupunki, ja tunnetaan modernisoituneesta ilmeestään. Medellinissä on Kolumbian kehittynein joukkoliikenne, ja metrolla sekä kaapelimetrolla pääsee liikkumaan tässä suuressa kaupungissa kätevästi. Tehokkaan infrastruktuurin ansiosta Medellinissä järjestetään maailmanluokan tapahtumia, ja vuonna 2013 Medellin palkittiin maailman innovatiisivimpana kaupunkina Wall Street Journalin vuosittaisessa kilpailussa. Kaupunkia ympäröiviltä vuorilta näkee kuinka Medellin-joki kulkee rinnakkain metron kanssa, ja miten joki yhdistää monia kaupunginosia. Medellinissä on runsaasti puistoja, kirjastoja, ostoskeskuksia, museoita ja julkisia paikkoja, joissa järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Kaupunkia pidetäänkin erittäin vieraanvaraisena ja vierailijat lämpimästi tervetulleiksi toivottavana.

HOTELLIT

Hotel Boutique la Campana (3)

Hotel Boutique la Campana sijaitsee rauhallisessa Zona Rosan naapurustossa. Hotelli on perheyritys, jossa on kotoisa ilmapiiri ja vehreän rauhoittava ympäristö. Heidän ravintolassaan pääsee nauttimaan amerikkalaisesta aamiaisesta linnunlaulua kuunnellen. Kodikkaissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, langaton internetyhteys, kaapelitelevisio sekä minibaari. La Campana Boutique -hotelli on sitoutunut kestävään kehitykseen ja vastuulliseen luonnonvarojen, kulttuurisen-, sosiaalisen- ja taloudellisen perinnön käyttöön. Heidän tavoitteenaan on lisätä henkilöstön ja vierailijoiden tietoisuutta heidän päivittäisessä toiminnassaan syntyvistä vaikutuksista ja kehittää mekanismeja negatiivisten minimoimiseksi ja positiivisten ylläpitämiseksi tai parantamiseksi.

Cartagena

Cartagena, viralliselta nimeltään Cartagena de Indias, sijaitsee Kolumbian pohjoisrannikolla Karibianmeren rannalla. Cartagenassa kohtaavat kulttuuri ja historia, ja kaupungin satoja vuosia vanhat, värikkäät talot houkuttelevat matkailijoita. Cartagena kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja kaupunki on toistaiseksi yksi eniten suosiotaan kasvattavista matkakohteista maailmassa. Kaupungin historiallista keskustaa ympäröivät muurit, joita pidetään yhtenä kaupungin tärkeimmistä tunnusmerkeistä. Kaupungissa voi esimerkiksi kuljeskella mukulakivikaduilla, vierailla San Felipen linnoituksella ja tutustua siirtomaa-ajan arkkitehtuuriin. Cartagenassa järjestetään myös paljon erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, ja kaupunki onkin monipuolinen, kulttuurihistorialtaan rikas sekä tunnelmaltaan hurmaava Karibianmeren kohde. 

HOTELLIT

Hotel 3 Banderas (3)

Hotel 3 Banderas sijaitsee Cartagenan historiallisessa keskustassa, vain noin 50 metrin päässä San Diego Plazalta, ja on entisöity alkuperäiseen ulkoasuunsa hieman taianomaiseen tyyliin. Hotellilla on kaksi sisäpihaa, terassi ja uima-allas katolla sekä oma spa. Värikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi, kattotuuletin, tallelokero, minibaari, kaapelitelevisio sekä langaton internetyhteys. Hotellin keskeinen sijainti taas tarjoaa vierailijoille erinomaiset mahdollisuudet tutustua tärkeisiin maamerkkeihin ja alueen ravintoloihin.

Huomioitavaa

Kolumbia - huomioitavaa

Viisumit
Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, vaan voimassa oleva passi riittää. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Suositeltavia rokotuksia ovat kaikki kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ja niiden lisäksi Hepatiitti A+B. Kiertomatkoillamme suosittelemme myös keltakuumerokotuksen ottamista. Keltakuumerokotus ei kuitenkaan ole Euroopasta Kolumbiaan saavuttaessa pakollinen.

Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi.

Huomioithan myös että maassa esiintyy malariaa viidakkoalueilla ja pieni riski on olemassa myös enemmän asutuilla alueilla. Näillä pieniriskisillä alueilla on hyvä muistaa käyttää hyttysmyrkkyä ja suojautua iltaisin hyttysenpistoksilta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta

Kolumbian valuutta on Kolumbian peso (COP). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Takseissa on tapana pyöristää summaa lähimpään 500-1000 pesoon.

Aikaero Suomeen
Aikaero Kolumbiasta Suomeen on Suomen kesällä -8 tuntia ja Suomen talvella -7 tuntia.

Sähkövirta
Kolumbiassa sähkövirta on 110V. Pistorasia on samanlainen kuin Yhdysvalloissa, joten suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus kohteissa operaattoriltasi. Kolumbian suuntanumero on +57.

Ilmasto
Yleinen sääntö on että Kolumbiassa on talvi kun Suomessa on kesä ja päinvastoin. Koska Kolumbia kuuluu kuumaan ja kosteaan tropiikkiin, ilmasto vaihtelee suuresti paitsi vuodenaikojen myös alueiden ja korkeuserojen mukaan. Kolumbian pääkaupungin, Bogotan ilmaston sanotaan muistuttavan suomen kesää, välillä sataa ja vuoden keskilämpötila kaupungissa on 20C, kun taas Kolumbian Karibialla, San Andresilla vuoden keskilämpötila on 30C. Sadekausi Kolumbiassa ajoittuu pääasiassa huhti-toukokuusta loka-marraskuuhun.

Matkustussesongit
Kolumbiassa sadekausi on huhtikuusta toukokuuhun ja lokakuusta marraskuuhun. Bogotan alueelle on hyvä matkustaa ympäri vuoden ja lämpötila pysyy 20 asteen tuntumissa. Kolumbian Karibialla keskilämpötila on n. 30 astetta ja talvikaudella sademäärä lisääntyy.

Uskonto
Maassa 90 % on roomalaiskatollisia ja 10 % muita uskontoryhmiä. Kolumbialaiset ovat uskonnollista kansaa, niin kuin useimmissa Etelä-Amerikan valtioissa. Uskonto näkyy heidän joka päiväisessä elämässään.

Maastapoistumismaksu
Kolumbiasta poistuttaessa maksua ei peritä. HUOM! Maksut saattavat muuttua paikallisten viranomaisten toimesta.

Valokuvaus
Etelä-Amerikan väestö on hyvin valokuvauksellista. Hyviin tapoihin kuitenkin kuuluu luvan pyytäminen kuvattavalta henkilöltä, ennen kuvan ottamista. Valokuvaamisesta saatetaan myös pyytää tippiä.

Ruoka ja juoma
Kolumbian ruokakulttuuri on yhtä kirjava kuin maa itsekin, vaihdellen huomattavasti alueen ja vuodenaikojen mukaan. Luontonsa monimuotoisuuden ansiosta Kolumbiassa on monia kotoperäisiä hedelmiä, joita ei koti-Suomesta löydy ja joista et mahdollisesti ole kuullutkaan, kuten zapote, nispero, lulo, uchuwa, borojo, curuba ja mamoncillo. Ruokakulttuuri kehittyy vauhdilla kolumbialaisten kokkien ottaen inspiraatiota vanhoista perinteistä ja paikallisista aineksista. Aamupalalla ja lounaalla on tapana syödä enemmän, kun taas päivällinen ei ole yhtä tukeva.

Tamalet ovat perinteinen mesoamerikkalainen ruokalaji, jota nautitaan yhteisillä aterioilla, pohjoisilla alueilla erityisesti jouluna ja uutena vuotena. Tamalen sisällä on maissista tehtyä taikinaa, joka höyrytetään banaanin lehtiin käärittynä. Muita tyypillisiä ruokalajeja ovat Andien kanakeitto ajiaco, bandeja paisa tarjotin täynnä lihoja, papuja, riisiä ja kananmunia sekä arepa, maissijauhoista leivottu leipä. Arepojen ohella kaduilla voi törmätä maissista tehtyihin mazamorra-juomaan, empanadoihin sekä tuoreisiin hedelmiin ja hedelmämehuihin. Karibian rannoilla on herkullista kalaruokaa, usein kookoksen ja riisin kanssa tarjoiltuna.

Tavallinen virvoitusjuoma on aguapanela, alkoholiton juoma, joka on tehty sokeriruo’osta ja limemehusta. Hyviä, tuoreita hedelmämehuja on tarjolla kaikkialla Kolumbiassa. Chicha on perinteinen Andien alkuperäiskansojen juoma, joka valmistetaan käymismenetelmällä maissista tai hedelmistä. Alkoholijuomista olut ja rommi ovat tavallisimpia ja edullisia. Kolumbialaiset ovat hyvin ylpeitä aguardiente-likööristään, joka on suosittu juoma Etelä-Amerikassa. Kolumbiassa se valmistetaan sokeriruo’osta ja anisruohosta.

Kolumbian vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää. On myös mahdollista, että erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa vatsavaivoja, suosittelemme esim. maitohappobakteerien syömistä.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti

Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/Cartagena-Kolumbia
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-10
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-11
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-12
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-2
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-3
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-4
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-5
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-6
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-7
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-8
 • Valtiot/Kolumbia/2020/Uusia/KOLUMBIA-9
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Kolumbia ja Panama
> Keski-Amerikan eteläosa

> Keski-Amerikan pohjoisosa

> Costa Rica

> Meksikon kiertomatka

> Halki Etelä-Amerikan

> Argentiina, Paraguay ja Brasilia

> Perun ja Bolivian kohokohdat


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Cartagenan lisäpäivät (Kolumbia)
• Islas de Rosario lisäpäivät (Kolumbia)

• Mexico City (Meksiko)
• La Paz (Bolivia)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.