Partioaitta 365 -klubimatka: Melonta- ja vaellusmatka Grönlannissa

Palaa matkan pääsivulle

Grönlanti (Tanska)
Reykjavik | Narsarsuaq

Partioaitta järjesti 90-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhdessä Matkatoimisto Aventuran kanssa kaksi ainutlaatuista melonta- ja vaellusmatkaa Grönlantiin elokuussa 2018. Molemmat matkat myytiin loppuun ja suuren suosion takia päätimme toteuttaa matkan myös 2019. 

Retki suuntautuu Etelä-Grönlannissa sijaitsevan Narsarsuaqin läheisille vuonoille, missä matkaa taitetaan patikoiden ja kajakeilla meloen. Pääset kokemaan Grönlannin lumoavan luonnon vedenrajasta vuoristoon. Ennen lentoa Grönlantiin matkalla on myös aikaa tutustua Islannin värikkääseen pääkaupunkiin, Reykjavikiin, jossa vietämme yhden yön matkan alussa. Matkanjohtajana retkellä toimii monelle klubilaiselle jo tutuksi tullut Teemu Suominen sekä paikalliset kokeneet vaellus- ja melontaoppaat. Matka sopii erinomaisesti kaikille retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Matkalle ei tarvita aikaisempaa melontakokemusta.

Kaikki osallistujat saavat 100€ arvoisen lahjakortin Partioaittaan. 

Annamme mielellämme lisätietoa matkasta toimistollamme.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 7 yötä, vaellus/melonta 6 pv
Lähdöt
  • 26.08.2019–04.09.2019 | LOPPUUNMYYTY
Matkan hinta
3 290 €, 1hh-lisä 250 € (sisältää yhden hengen huoneen Islannin hotelleissa. Vaelluksella ja retkillä 1-hh ei ole saatavilla).
Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Reykjavik, yö Reykjavikissa
Päivä 2 | Reykjavik – Narsarsuaq
Päivät 3-8 | Vaelluksella/melontaretkellä
Päivä 9 | Narsarsuaq – Reykjavik, yö Reykjavikissa
Päivä 10 | Reykjavik – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Upeat vuoristomaisemat 
• Asiantunteva suomalainen matkanjohtaja
• Matkalle ei tarvita aikaisempaa melontakokemusta
• Maksimiryhmäkoko matkalla on 12 henkilöä.

Lennot
Helsinki – Reykjavik 15.05–15.30
Reykjavik – Narsarsuaq 17.25–18.10
Narsarsuaq – Reykjavik 18.55–23.25
Reykjavik – Helsinki 07.30–13.55
Lennot Icelandair & Air Iceland
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset ateriat (kaikki ateriat vaelluksella ja melontaretkellä)
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
- Melontaan tarvittavat varusteet
- Teltat, keittimet sekä keittovälineet.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 25 €/hlö
- Matkavakuutus
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Henkilökohtaiset vaellusvarusteet
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Reykjavik
Central Hotel Klopp | E
Lennämme aamulennolla Reykjavikiin, jossa majoitumme kaupungin keskustaan. Koko päivä aikaa tutustua tähän värikkääseen pääkaupunkiin. Lisämaksusta mahdollisuus erilaisiin päiväretkiin Reykjavikin läheisyydessä.

Päivä 2 | Reykjavik - Narsarsuaq
Majatalo | A, I
Lento saapuu Narsarsuaqin lentokentälle. Lentokentältä jatkamme matkaa kumisilla Zodiac-moottoriveneillä kohti Qassiarsukia. Matkamme kulkee Eriksfjord-vuonon yli.  Kirjaudumme Leif Eriksson Hostelliin ja nautimme illallisen. 

Päivä 3 | 
Telttamajoitus | A, L, I
Aamulla jatkamme patikoiden matkaa kohti Tasiusaqin kylää. Kylä sijaitsee Sermilik-vuonon juurella kauniin, jäävuorten täyteisen lahden rannalla. Alueella on useita lammasfarmeja sekä maatiloja. Täältä saamme kajakit sekä muut tarvittavat vedenpitävät retkivarusteet. Otamme ensikosketuksen veteen ja käymme läpi tärkeitä turvallisuusasioita tulevaa varten.

Päivä 4 | 
Telttamajoitus | A, L, I 
Aamiaisen jälkeen lähdemme kajakeilla tutkimaan vesistöä. Oppaidemme avulla suunnistamme kohti avoimempia vesiä puikkelehtien jäälauttojen sekä suurempien jäävuorten keskellä. Tyynten vetten hiljaisuutta rikkoo vain kajakkiemme ääni. Nautimme henkeäsalpaavista maisemista, hyvällä tuurilla voimme nähdä myös hylkeitä. Päivän aikana taitamme matkaa noin 10 kilometriä länteen Sermilik-vuonoa pitkin, kohti seuraavaa leiriytymispaikkaamme. Pystytämme telttamme kannakselle ja teemme kävelyretken ihailemaan upeaa näkymää Eqalorutsit-jäätikölle. Samalla saamme käsityksen siitä miksi jäävuoria on niin paljon. 

Päivä 5 | 
Telttamajoitus | A, L, I
Aamiaisen jälkeen katsomme, miltä väylä läpi jään näyttää. Jos olosuhteet ovat suotuisat, voimme tutustua Kangerluan alueeseen, joka on jään peitossa ympäri vuoden. Vaihtoehtoisesti melomme vuonon läntiselle niemelle, mistä pääsemme ihailemaan lähemmin Eqalorutsit-jäätikköä. Päivän lopuksi suuntaamme takaisin Tasiusaqiin, jossa vietämme yön leirissä.

Päivä 6 | 
Telttamajoitus | A, L, I
Aamiaisen jälkeen palaamme takaisin Nasarsuaqiin ja suuntaamme kohti Mellem-vuoristoa. Nasarsuaqista aloitamme vaelluksemme ensimmäisen etapin, joka kulkee vehreän laakson läpi ylemmäs vuoristoon. Yhtäkkiä jalkojemme juureen avautuu vaikuttava Kiattutin jäätikkö. Mahdollisuuksien mukaan laskeudumme jäätikölle, jolloin saamme tuntea jalkojemme alla yli miljoona vuotta vanhan jään. Tästä matka jatkuu pienten järvien ja ikiroudassa olevan tundran läpi. Pystytämme leirin ja yövymme teltoissa Mellemin upeissa vuoristomaisemissa.

Päivä 7 | 
Telttamajoitus | A, L, I
Seuraavalla etapillamme suuntaamme itään kohti mahtipontista Qooroq:n jäätikköä. Matka tänne on maastoltaan helppokulkuista ja kulkee läpi vaikuttavan järvialueen. Jäätikkö, joka kaukaisuudessa näyttää kuin suurelta valtatieltä, on yksi ”aktiivisimmista” koko Grönlannissa. Päivittäin siitä virtaa yli 200 000 tonnia jäätä mereen. Näiden vaikuttavien jäisten maisemien ympäröiminä yövymme teltoissa.

Päivä 8 | 
Majatalo | A, L, I
Aamiaisen jälkeen puramme leirimme ja aloitamme paluuvaelluksen kohti Nasarsuaqia. Upeita vuoristomaisemia matkalla alas. Kuljetus kumiveneillä Qassiarsuqiin, jossa majoittuminen majataloon.

Päivä 9 | 
Keflavik Airport Hotel | A
Aamiaisen jälkeen on mahdollista osallistua opastetulle kierrokselle Brattahlidiin viikinkien siirtokunnan raunioille. Kierroksella hypätään ajassa taaksepäin ja tutustutaan Eric the Redin matkaan Grönlantiin ja paikan asuttamiseen. Erityishuomiota kiinnitetään viikinkien asuinmuotoihin ja siihen, miten he selvisivät saaren rajuissa olosuhteissa. Vertauksena tutustutaan myös eskimokansan, inuiittien, rakennelmiin ja nerokkaisiin tapoihin, joilla he sopeutuivat armottomiin sääolosuhteisiin. Illalla kuljetus lentokentälle ja lento Reykjavikiin. Yöpyminen hotellissa lentokentän läheisyydessä.

Päivä 10 | A
Aikainen aamulento Reykjavikista Helsinkiin.

Ateriat:
A = aamiainen 
L = lounas 
I = illallinen 
E= ei aterioita

 

Grönlanti (Tanska)

Flag of Greenland

Pinta-ala
2 166 086 km2

Asukasluku
57 691 (7/2018)

Pääkaupunki
Nuuk

Väestö
88% Inuiitteja, 12% Tanskalaisia ja muita

Uskonnot
Evankelisluterilaisuus ja perinteiset inuiittiuskonnot

Kieli
Gröönlanti ja tanska

Valuutta
Tanskan kruunu

Päätuotteet
Kala, kulta, uraani, rauta ja timantit

Hallitusmuoto
Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen alue

Grönlanti on Tanskalle kuuluva itsehallintoalue ja maailman suurin saari Pohjois-Atlantin ja Pohjoisen jäämeren välissä. Maantieteellisesti Grönlanti kuuluu Pohjois-Amerikkaan, hallinnollisesti se on Tanskan itsehallinnollinen osa. Virallinen kieli on inuiittikieliin kuuluva grönlannin kieli. Valtaosa Grönlannin yli kahdesta miljoonasta neliökilometristä on jäätikön peitossa. Saaren noin 57 000 asukasta keskittyvät jäättömälle 350 000 km2 laajuiselle alueelle, jolla voidaan harjoittaa jopa maanviljelyä. Kalastus ja metsästys ovat aina olleet tärkeitä elinkeinoja Grönlannissa. Skandinaavit ovat asuneet Grönlannissa suunnilleen 1000-luvulta alkaen. Skandinaavien asutus hävisi 1400-luvun alussa ja aloitettiin uudelleen 1700-luvulla. Norjan erotessa Tanskasta Tanskalle jäi Grönlannin alueet. Saaren itsehallinto on voimistunut asteittain.

 

Grönlanti (Tanska) - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Grönlantiin.

Ilmasto
Grönlannissa vallitsee arktinen ilmasto. Vuoden keskilämpötila on 0,5 °C. Kesäkuusta syyskuuhun on lämpimin aika vuodesta jolloin lämpötilat vaihtelevat 10-15 °C välillä.

Ruoka ja juoma
Grönlantilaiseen ruokavalioon kuuluu perinteisesti paljon kalaa, perunaa, vihanneksia sekä säilykkeitä. Joissakin inuittiyhteisöissä syödään paljon jääkarhun- ja hylkeenlihaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.