Intian vaellusmatka: Stok Kangri (6 153 m)

Palaa matkan pääsivulle

Intia
Delhi | Leh | Stok Kangri

Stok Kangri -vaellus ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta ja sopii hyvin kaikille kokeneille vaeltajille. Reitti kulkee kauniiden ja karujen masiemien läpi. Stok Kangrin huipulta pääsemme ihailemaan ympäristön muita lumihuippuja, maisemissa siintää esimerkisi K2. Vaelluksella majoitutaan vaellusteltoissa.

Ennen ja jälkeen vaelluksen ehdimme tutustua Delhiin sekä paikalliseen elämään Lehissä. Matkan kohokohtia vaelluksen lisäksi ovat värikäs Intia, sen kulttuuri sekä historia.

Matkan kesto
12 päivää, perillä 10 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 390 €, 2hh:ssa
Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Delhiin, jossa 1 yö
Päivät 3–4 |  Leh 2 yötä
Päivät 5–10 | Vaellus 5 yötä
Päivä 11 | Delhi 2 yötä
Päivä 12 | Delhi – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Mielenkiintoiset paikalliset kylät ja niiden kulttuuri
• Vaelluksella yövytään teltoissa
• Nousu ei ole teknisesti vaikea.

Lennot
Helsinki – Delhi 20:15–05:25
Delhi – Leh
Leh – Delhi
Delhi – Helsinki 09:45–14:45
Kaukolennot Finnair
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ruokailut
- Kaikki ruokailut vaelluksella
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tarvittavat viisumit ja vakuutukset (kts. huomioitavaa)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki – Delhi
Hotel Africa Avenue
Saapuminen Delhiin. Majoittaudumme Delhissä yhden yön ja tutustumme värikkääseen kaupunkiin.

Päivä 3 | Leh 3 500 m
Hotel Sera Courtyard | A, L, I
Lennämme aikaisin aamulla Lehiin, josta jatkamme matkaa hotellille. Leh sijaitsee 3500 metrissä, joten päivä on varattu korkeaan ilmanalaan tottumiseen. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan Sankar Gompaan, Shantin pyhäkköön ja myöhemmin pujottelemme pääbasaarin vilkkaudessa, josta kävelemme takaisin hotellille.

Päivä 4 | Leh 3 500 m
Hotel Sera Courtyard | A, L, I
Aamiaisen jälkeen vietämme päivämme tutustuen kolmeen eri luostariin – Hemis, Shey ja Thiskey. Historian ja upeiden maisemien täyteinen päivä tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää. Kierroksen päätteeksi palaamme takaisin hotellille, ennen seuraavana päivänä alkavaa vaellusta.

Päivä 5 | Manikarmo 4 600 m
Vaellusteltta | A, L, I
Aamiaisen jälkeen ajamme Stokin kylään, josta aloitamme vaelluksemme kohti Manikarmoa (4600m). Matkalla ihastelemme karuja vuoristomaisemia sekä erämaata. Patikoimme ylös Matho River laaksoa ja päivän päätteeksi pystytämme leirin.

Päivä 6 | Bace Camp 5 020 m
Vaellusteltta | A, L, I
Aloitamme nousumme kohti perusleiriä, jossa päivän vaelluksen jälkeen pystytämme leirimme. 

Päivä 7 | Advanced Bace Camp 5 300 m
Vaellusteltta | A, L, I
Aamulla teemme lyhyen kävelyn ylempään perusleiriin, jotta elimistömme tottuu paremmin korkeaan ilmanalaan. Vietämme aikaa lähellä jäätikköä, josta palaamme takaisin leiriimme perusleirissä. 

Päivä 8 | Summit Mt Stok Kangri 6 153 m 
Vaellusteltta | A, L, I
Aloitamme nousumme kohti Stok Kangrin huippua (6153m) varhain aamulla. Huipulta käsin näemme upeita vuoria, kuten K2:sen ja muita Karakoramin korkeimpia huippuja. Laskeudumme takaisin perusleiriin, jossa yövymme vielä yhden yön ennen paluuta takaisin Lehiin.

Päivä 9 | Leh 3 500 m
Hotel Sera Courtyard | A, L, I
Aamiaisen jälkeen aloitamme vaelluksen takaisin Stokin kylään, josta matkamme jatkuu autolla takaisin Lehiin. Yövymme samassa hotellissa kuin ennen vaellusta.

Päivä 10 | Leh 3 500 m
Hotel Sera Courtayrd | A, L, I
Tämän päivän lepäämme ja nautimme vapaa-ajasta Lehissä. 

Päivä 11 | Leh - Delhi
Hotel Africa Avenue | A, I
Aloitamme aamumme aikaisin ja lennämme aamiaisen jälkeen takaisin Delhiin. Yhteistyökumppanimme edustaja on meitä vastassa Delhin lentokentällä ja vie meidät hotelliimme. Iltapäivällä kaupunkikierros Delhissä.

Päivä 12 | Delhi – Helsinki
Hotel Africa Avenue
 | A
Aamiaisen jälkeen suuntaamme takaisin Delhin lentokentälle, josta lennämme takaisin Suomeen.

Ateriat:
A = aamiainen x 10
L = lounas x 8
I = illallinen x 9

 

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Delhi

Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa. Delhi sai alkunsa Agrassa muinoin hallinneen Maharadjan muutettua valtakuntansa keskuksen hieman pohjoiseen. Tästä elävänä muisto-merkkinä ovat edelleen vanhaa kaupunkia reunustavat punaiset muurit.

HOTELLIT

Hotel African Avenue

African Avenue hotelli sijaitsee New Delhin sydämessä Bhikaji Cama Placen läheisyydessä, vain 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä ja 20 minuutin päässä rautatieasemalta. Tilavissa ja viihtyisissä hotellihuoneissa on perusvarustelut sekä ilmastointi. Hotellin palveluihin kuuluvat muun muassa ympärivuorokautinen huonepalvelu ja pesula.

Leh

Ladakhin maakunnan pääkaupunki Leh sijaitsee Jammu/Kashmirin osavaltiossa aivan Intian pohjoisosassa, Indus-jokilaaksossa. Se on ylänköerämaiden ja vuoristojen saartama keidas keskellä ei mitään. Kaupunkiin on rakennettu ahkerasti majataloja ja hotelleja viime vuosina. Katukuva ja tunnelma kaupungissa on kuitenkin edelleen verkkainen ja mielenkiintoinen. Väestö Lehissä koostuu tiibetiläistästä alkuperää olevista khampoista, ladakheista sekä kashmirilaisista muslimeista.

 

Intia - huomioitavaa

Viisumit
Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Intiaan. Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinta voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen. Huom! Osalla matkoistamme yövymme lentokenttähotellissa transfer-alueella. Tätä varten ei Intian viisumi ole tarpeellinen.

Vakuutus 
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Aikaero Suomeen 
+3 h 30 min.

Valuutta
Intian valuutta on Intian rupia (INR), 1 € = n. 53,7 INR. Käteistä rahaa voi vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Sähkö 
220 V.

Vaatetus
Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.

Uskonto
Intiassa tunnustetaan hinduismia, buddhismia, jainalaisuutta, sikhiläisyyttä, kristinuskoa ja islamilaisuutta. Hinduismi on maan suurin ja tärkein uskonto. Arviolta noin 82 % intialaisista on hinduja. Buddhalaisuutta tunnustetaan pääasiassa vuoristoisessa maan pohjoisosissa.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Ilmasto
Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma

Intiassa on useita ruokakulttuureja pitkän historian sekä useiden uskontojen vuoksi. Intialaiselle ruoalle on tyypillistä alueelliset erot, runsas mausteiden käyttö sekä uskontojen asettamat rajoitukset. Kulttuurillisia vaikutteita Intia on saanut mm. moguleilta, arabeilta, iranilaisilta sekä kiinalaisilta. Uskontojen puolesta eniten on vaikuttanut Islam ja hindulaisuus. Hindulaisuus kieltää naudanlihan syönnin ja Islam kieltää muslimeilta sianlihan syönnin. Kasvisruokavalio on hyvin suosittua etenkin hindulaisten keskuudessa. Intialaisessa ateriassa yhdistyvät kuusi perusmakua hapan, makea, kirpeä, suolainen, karvas ja jumoava. Tärkeimpiä käytettyjä mausteita ovat sinapinsiemenet, chilipaprikat, kurkuma, roomankumina, sarviapila, inkivääri, korianteri sekä hajupihk. Jälkiruoissa käytetään kardemummaa, kanelia, muskottipähkinää sekä sahramia.

Aterioihin käytetään usein jogurttia, sipulia, valkosipulia, kermaa, kookosrasvaa, ghitä, seesami; oliivi ja sinappiöljyä. Raaka- aineista paljon käytettyjä ovat palkokasvit kuten kikherneet, linssit, kidneypaput, mustasilmäpavut sekä mungopavut. Intian arvostetuin riisilajike on basmati. Intialaisia perinteikkäitä leipiä on useita esimerkiksi veteen leivottu vehnäleipä chapati tai roti tai uunissa paistettu naan- leipä. Ateriat nautitaan usein metallilautaselta tai kulhoista sekä banaaninlehdeltä. Erilaiset curryt ovat perinteistä intialaista ruokaa tai mm. samosa joka on uppopaistettu ja taikinaan kääritty liharuoka. Jälkiruokiin käytetään usein maitoa mm. erilaisten vanukkaiden muodossa. Hedelmätarjonta on myös laaja. Juomista Pohjois- Intiassa suositaan teetä ja Etelä- Intiassa kahvia. Käytetään myös kookosmaitoa sekä jogurttijuoma Lassia. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Matkustussesongit
Trooppinen monsuuni-ilmasto vallitsee Intiassa. Sääolot vaihtelevat todella paljon vuodenajasta ja paikasta riippuen. Intian talvi on tammi-helmikuussa ja kuuma kesäkausi maalis-toukokuussa. Paras matkustusaika riippuu paljon kohteesta. Suurimmassa osassa maata hyvä aika matkustaa on marras-helmikuussa, kun ilma on miellyttävän lämmin ja kuiva.

Temppelit
Hindutemppelit ovat geometrisen mandalan muotoon rakennettuja pyhäkköjä. Vierailtaessa temppeleissä on syytä muistaa samat pukeutumissäännöt kuin stupissa. Myös hindutemppeleitä kierretään myötäpäivään.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.