Kerala Karitan kanssa – Hyvää oloa ja mieltä aamusta iltaan!

Palaa matkan pääsivulle

Intia
Kumarakom | Thekkady | Munnar | Alappuzha |

Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton matka Intiaan. Tämän retriitin aikana tulemme tutustumaan niin omaan itseemme kuin aitoon Intiaan. Matka on yhdistelmä todellista seikkailua, luonnon villieläimiä, upeita maisemia, kokonaisvaltaista hyvinvointia, joogaa sekä ayurvedisia hoitoja. 

Asumme lumoavissa neljän tai viiden-tähden hotelleissa. Ensimmäiset seitsemän päivää seikkailemme ja loput kolme päivää vietämme ayurveda-keskuksessa hoidoista nauttien.

Retkien aikana tutustumme mm. paikalliseen kyläelämään Kumarakomissa, seikkailemme Periarin kansallispuistossa, nautimme maisemista jeeppisafarilla Munnar-vuorilla ja annamme hyvän kiertää vieraillessamme paikallisessa orpokodissa. 

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta. Tämä matka on jokaiselle joka haluaa kokea elämänsä seikkailun mahtavassa seurassa, rakastaa luontoa ja eläimiä sekä haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan ja nauttia elämästä. Luvassa terveellistä ja todella uskomattoman hyvää intialaista ruokaa, ehkä muutama lasi skumppaa. It's all about balance!

Matkan kesto
12 päivää, perillä 10 yötä
Lähdöt
  • 05.03.2020–16.03.2020 | LOPPUUNMYYTY
Matkan hinta
2 680 €, hlö / 2 hengen jaetussa huoneessa
1hh-lisä 850€
Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Lennot Helsinki - Kochin
Päivät 2–3 | Kumarakom 2 yötä
Päivät 4–5 | Thekkady 2 yötä
Päivät 6–8 | Munnar 3 yötä
Päivät 9–11 | Alappuzha 3 yötä
Päivä 12 | Kochin – Helsinki

Matkan erityispiirteet

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta.

Lennot
Helsinki - Doha 16.25-23.35
Doha - Cochin 02.30-09.40
Cochin - Doha 10.55-13.20
Doha - Helsinki 15.40-21.20
Kaukolennot Qatar Airways (One world -allianssi)
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset
- Aamiaiset, lounaat ja päivälliset
- Kaikki kuljetukset ilmastoiduissa autoissa
- Matkaohjelmassa mainitut retket
- Karitan ohjaamat joogatunnit ja luennot
- Ayurveda konsultaatio ja hoidot
- Juomavesi
- Suomalaisen matkanjohtajan Karitan sekä paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa.
Hintaan ei sisälly
- Toimistokulu 25 eur
- Intian viisumi
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Vakuutukset
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

5.-6.3.2020
Tapaaminen lentokentällä kello 14.00. Lennot Dohan kautta Kochiniin, jonne saavumme perjantai-aamuna klo 9.40. Kuljetus Kochinin kansainväliseltä lentokentältä hotelliimme Kumarakomiin (2h30min/95 km). 

Kumarakom on Vembanad-järven rannalla sijaitseva kylä Etelä-Intian Keralassa. Ns. sanottu backwaters alue on tunnettu upeista kanavistaan ja asuntoveneistään. Järven Pathiramanalon saari on uhanalaisten lintujen turvasatama. Muinainen Thazhathangady-moskeija sijaitsee Kumarakomista itään.

Yöpyminen Coconut Lagoon -hotellissa. 

7.3.2020
Ihana lempeä aamujooga klo 8-9. Nautimme aamiaisen hotellissamme, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan kyläelämään Kumarakomissa. Matkaamme kylään vallomeilla eli paikallisilla veneillä, joita perinteisesti kylän naiset työntävät sauvoilla kanavia pitkin. Tämän hitaan matkan aikana kanaalien kylien elämä tulee tutuksi, näemme mm. kyläläisiä riisipelloillaan, lasten ilakoivan kanaaleissa, monenlaisia kalastajia, naisia kutomassa kookoskuiduista mattoja. Tämän puolipäivänretken aikana näemme selvästi aidon ja unohtumattoman häivähdyksen elävästä elämästä Kurakomin joen rannoilla.Täältä jatkamme matkaamme vierailulle paikalliseen orpokotiin ja laitamme hyvää kiertämään (tästä tulee lähtijöille lisää infoa lähempänä matkaa). Tarkoitus on konkreettisesti osallistua orpokodin elämään pieneksi hetkeksi ja viettää aikaa lasten kanssa.

Yöpyminen Coconut Lagoon-hotellissa.

8.3.2020
Aloitamme aamun Karitan ohjaamalla joogalla klo 8.00-9.00, jonka jälkeen nautimme aamiaisen.

Tänään matkaamme Kumarakomista Thekkadyyn (4h/130 km), jossa nautimme vapaasta ajasta rentoutuen tai nauttimalla esim. Ayurveda-hoitoja tai hierontoja. 

Yöpyminen Spice Village-hotellissa. 

9.3.2020
Auringon noustessa lähdemme pienelle "Tiger-walk" -vaellukselle Periar Wildlife Sanctuary - kansallispuistoon. Retken aikana tulemme näkemään monenlaisia maisemia ja eläimiä, pieniä ja isoja. Periarin alueella asuu norsuja, tiikereitä, villisikoja, kauriita ja lukuisia muita eläimiä.

Thekkady on tunnettu norsuistaan, jotka vaeltavat Periyar-järven rannoilla ja virkistäytyvät sen vesissä. Jos olemme onnekkaita voimme nähdä näitä viidakon jättiläisiä retken aikana omissa luonnollisissa puuhissaan.

Aamuisen seikkailun jälkeen palaamme aamiaiselle hotelliimme ja vähän rentoutumaan ennen seuraavaa seikkailua. Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan tähän kansallispuistoon myös vesitse. Osallistumme risteilyyn, jolta käsin voimme turvallisesti seurata rannoilla kulkevia eläimiä, toivottavasti näemme myös norsuja vauvoineen vedessä virvoittelemassa ja leikkimässä. Myöhemmin iltapäivällä Karitan lempeä Yin-jooga ja illallinen. 

Yöpyminen Spice Village -hotellissa.

10.3.2020
Aloitamme aamumme 
paikallisen intialaisen joogaopettajan joogalla klo 8.00-9.00, jonka jälkeen nautimme aamiaisen.

Tänään matkaamme Thekkadystä kohti upeita Munnar-vuoria (n. 3,5 h/100 km). Munnar on Länsi-Ghatin vuoristossa sijaitseva kaupunki Intian Keralan osavaltiossa. Matkalla näemme upeita vesiputouksia, teeplantaaseja ja silmän kantamattomiin niin upeita maisemia. Ei ihme että Keralasta sanotaan että se on "God´s own country". Alueella on myös Eravikulamin kansallispuisto, jossa asustaa mm. uhanalainen Nilgiri tahra-vuohi. 

Auringon laskua menemme ihalemaan pyhälle The Dolmens -paikalle.

Yöpyminen Spice Tree -hotellissa. 

11.3.2020
Tänään vuorossa on jeeppisafaripäivä. Suuntamme ensimmäisenä ylös vuorenrinnettä Kolukkumalai Tea Estate -plantaasille, joka sijaitsee noin 2,4 km korkeudessa ja on siten yksi maailman korkeimmista teeviljelmistä. Koukeroinen tie plantaasille on elämys itsessään ja matkan aikana nautimme henkeäsalpaavista maisemista. Kolikkamalain teeplantaasi on tunnettu maailmanlaajuisesti aromaattisesta mausteisesta teestään. Tähän kultaiseen juomaan saamme tutustua teehuoneella, jossa perehdymme myös teen valmistukseen ja siihen liittyviin perinteisiin. 

Yöpyminen Spice Tree -hotellissa.

12.3.2020
Tänään vuorossa hieman rauhallisempi päivä. Aamiaisen jälkeen teemme muutaman tunnin city-seikkailun Munnarin kaupungissa ja loppupäivän rentoudumme hotellimme uima-altaalla. Illalla pitkä yin-jooga ja illallinen.

Yöpyminen Spice Tree -hotellissa.

13.-16.3.2020
Jätämme Munnarin vuoret sydämiimme ja matkaamme alas kohti upeaa ayurveda-resorttiamme. Tästä alkaa lomamme rentouttava "zen-osuus". Seikkailuosion jälkeen onkin ihana nauttia rauhallisista aamiaisista, lempeästä joogasta aamuin ja illoin, pitkistä illallisista ja ah niin ihanista ayurveda-hoidoista. Luvassa on meille jokaiselle lääkärin pika-ayurvedakonsultaatio. Saamme vinkkejä omalle keholle sopivasta ruokavaliosta ja elämäntavasta. Viikonlopun aikana nautimme omalle kehotyypillemme (Vata, Pitta, Kapha) sopivista hoidoista, joilla saamme niin kehon, kuin mielenkin tasapainoon.

Viikonlopun aikana Karita pitää meille Dharma-Code -luennon (purpose of the soul, passion). Luennolla kirkastetaan omia vahvuuksia, oman elämän arvoja ja tärkeimpiä asioita. Täydellinen pysähtyminen oman elämän äärelle. Tavoitteena on löytää ja hyödyntää omat vahvuudet ja oppia elämään tasapainoista, onnellista ja omien arvojen mukaista elämää.

Viimeiset 3 yötä vietämme Abad Turtle Beach Resortissa

16.3.2020
Aamiaisen jälkeen aloitamme kotimatkamme siirtymällä ensin Kochinin lentokentälle, josta lennot Dohan kautta Helsinkiin. Saapuminen illalla.

 

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 296 834 042 (07/2018)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Kumarakom

Kumarakom on kylä Vembanad-järven rannalla, lähellä Kottayamin kaupunkia. Alueella on tarjolla kukoistavaa, monimuotoista luontoa; eksoottisia retkiä sekä veneilyä ja kalastusta perinteisillä kettuvallam-laivoilla. Paratiisimaisessa luonnossa on runsaasti mangrovemetsää, smaragdinvihreitä riisipeltoja sekä kookospuita. Backwater-jokien ja kanaalien reunat kukoistavat kauniisti hibiscus-kukista sekä vesihyasinteista. Vesillä kulkevat asuntolaivat ovat laajasti tunnettuja ja niiden lisäksi alueella kulkevat perinteiset kettuvallam-laivat, joita käytetään yleensä kalastukseen ja tavaroiden toimitukseen.

HOTELLIT

Coconut Lagoon (4+)

Coconut Lagoon sijaitsee Vembanad-järvellä, joka on yksi Intian suurimmista järvistä. Hotellille saavutaan yksityisellä veneellä ihaillen kaunista luontoa. Hotellin jokainen mökki laguunin rannalla on yksilöllinen käsityönnäyte, sillä ne rakennettiin vanhan aateliston kartanon osista, jotka tuotiin paikalle ja kasattiin uudelleen. Huoneet on sisustettu perinteisin huonekaluin sekä paikallisten käsityöläisten koristein.

Thekkady

Thekkady on pieni alue Periyarin kansallispuiston rajalla, sekä lähellä Periyarin tiikerien suojelualuetta. Alue on tunnettu ikivihreistä metsistään ja ruohoisista savanneistaan, joissa asustaa mm. norsuja, peuroja, tiikereitä, partamakakeja sekä nilgirinlangureita. Thekkadyssa kasvaa useita luonnonmausteita, kuten pippuria, kanelia, kardemummaa, muskottipähkinää ja inkivääriä.

HOTELLIT

Spice Village (4)

Spice Village sijaitsee Thekkadyn kuvankauniilla kukkuloilla. Hotelli rakennettiin ympäristöystävällisesti, suosien paikallisia materiaaleja sekä perinteistä tekniikkaa ja käsityötä. Mökkien kivilattioita peittävät kookosmatot ja tuuli kulkee ilmavasti avatuista ikkunoista ja terassien ovista. Ympäri hotellia pääsee nauttimaan luonnon läheisyydestä ja ruokaan saadaan aineksia hotellin omasta puutarhasta. Hotellilla on uima-allas ja kauneushoitola virkistäytymiseen sekä sulkapallo- ja koripallokenttä kevyeen liikuntaan.

Munnar

Munnar on kaupunki vuoristoisessa Keralassa ja se sijaitsee 1 600 metrin korkeudella merenpinnasta. Jo brittien siirtomaa-aikaan se oli suosittu kesälomakohde. Alueella on useita teeviljelmiä sekä luonnonsuojelualueita, joilla voi ihailla reheviä kukkuloita mausteiden tuoksuisessa ilmassa. Alueen eläimistöön kuuluvat mm. jättioravat, nilgirinkyyhkyt, norsut, gaurit, sambarhirvet sekä nilgirinlangurit. Eravikulamin kansallispuisto, uhanalaiset nilgiri tahrit sekä neelakurinji-kukat ovat alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Tuliaisiksi kannattaa ostaa paikallista teetä ja mausteita, kuten kardemummaa.

HOTELLIT

Spice Tree (5)

Spice Tree -boutiquehotelli sijaitsee ikivihreiden Kannan Devan ja Bison Valley -kukkuloiden kauniissa maisemissa. Luonnonläheisyys inspiroi ja auttaa rentoutumaan. Jokaisesta huoneesta on kauniit näkymät vuoristoon ja ympäröivään laaksoon. Tarjolla on useita aktiviteetteja ja palveluja, kuten kauneushoitoja, joogaa, meditaatioita, teen maistelua, ruoanlaittokursseja ja retkiä lähiluontoon. Hotellilta löytyy uima-allas sekä oma ravintola, jossa on tarjolla mestarikokkien annoksia.

Alappuzha

Alappuzha, joka tunnetaan myös Alleppeynä, on kaupunki ja alue Intian länsirannikolla, 70 kilometriä Kochista etelään. Kaupunki on historiallisesti merkittävä rannikon sekä Keralan takavesien satamakaupunki. Sanotaan, että Marco Polo nimesi alueen ”idän Venetsiaksi” sen kanaaliverkoston takia. Matkailijoille takavesien alue tarjoaa palmujen reunustamia kanaaleja, tyyniä laguuneja ja pitkiä hiekkarantoja.

HOTELLIT

Abad Turtle Beach

Abad Turtle Beach sijaitsee Mararikulamin kalastajakylässä. Hotellin mailla voi nauttia valkoisista hiekkarannoista sekä virtaavista puroista. Tilavissa mökeissä ja huviloissa on omat terassit luonnosta nauttimiseen. Kauneushoitolassa on mahdollista nauttia hoidoista ja hieronnoista ja virkistäytymään pääsee myös hotellin uima-altaalla ja hotellin puutarhassa. Ravintola tarjoaa herkullista intialaista sekä länsimaista ruokaa.

 

Intia - huomioitavaa

Viisumit
Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Intiaan. Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinta voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen. Huom! Osalla matkoistamme yövymme lentokenttähotellissa transfer-alueella. Tätä varten ei Intian viisumi ole tarpeellinen.

Vakuutus 
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Aikaero Suomeen 
+3 h 30 min.

Valuutta
Intian valuutta on Intian rupia (INR), 1 € = n. 53,7 INR. Käteistä rahaa voi vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Sähkö 
220 V.

Vaatetus
Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.

Uskonto
Intiassa tunnustetaan hinduismia, buddhismia, jainalaisuutta, sikhiläisyyttä, kristinuskoa ja islamilaisuutta. Hinduismi on maan suurin ja tärkein uskonto. Arviolta noin 82 % intialaisista on hinduja. Buddhalaisuutta tunnustetaan pääasiassa vuoristoisessa maan pohjoisosissa.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Ilmasto
Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.

Ruoka ja juoma
Intiassa on useita ruokakulttuureja pitkän historian sekä useiden uskontojen vuoksi. Intialaiselle ruoalle on tyypillistä alueelliset erot, runsas mausteiden käyttö sekä uskontojen asettamat rajoitukset. Kulttuurillisia vaikutteita Intia on saanut mm. moguleilta, arabeilta, iranilaisilta sekä kiinalaisilta. Uskontojen puolesta eniten on vaikuttanut Islam ja hindulaisuus. Hindulaisuus kieltää naudanlihan syönnin ja Islam kieltää muslimeilta sianlihan syönnin. Kasvisruokavalio on hyvin suosittua etenkin hindulaisten keskuudessa. Intialaisessa ateriassa yhdistyvät kuusi perusmakua hapan, makea, kirpeä, suolainen, karvas ja jumoava. Tärkeimpiä käytettyjä mausteita ovat sinapinsiemenet, chilipaprikat, kurkuma, roomankumina, sarviapila, inkivääri, korianteri sekä hajupihk. Jälkiruoissa käytetään kardemummaa, kanelia, muskottipähkinää sekä sahramia.

Aterioihin käytetään usein jogurttia, sipulia, valkosipulia, kermaa, kookosrasvaa, ghitä, seesami; oliivi ja sinappiöljyä. Raaka- aineista paljon käytettyjä ovat palkokasvit kuten kikherneet, linssit, kidneypaput, mustasilmäpavut sekä mungopavut. Intian arvostetuin riisilajike on basmati. Intialaisia perinteikkäitä leipiä on useita esimerkiksi veteen leivottu vehnäleipä chapati tai roti tai uunissa paistettu naan- leipä. Ateriat nautitaan usein metallilautaselta tai kulhoista sekä banaaninlehdeltä. Erilaiset curryt ovat perinteistä intialaista ruokaa tai mm. samosa joka on uppopaistettu ja taikinaan kääritty liharuoka. Jälkiruokiin käytetään usein maitoa mm. erilaisten vanukkaiden muodossa. Hedelmätarjonta on myös laaja. Juomista Pohjois- Intiassa suositaan teetä ja Etelä- Intiassa kahvia. Käytetään myös kookosmaitoa sekä jogurttijuoma Lassia. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Matkustussesongit
Trooppinen monsuuni-ilmasto vallitsee Intiassa. Sääolot vaihtelevat todella paljon vuodenajasta ja paikasta riippuen. Intian talvi on tammi-helmikuussa ja kuuma kesäkausi maalis-toukokuussa. Paras matkustusaika riippuu paljon kohteesta. Suurimmassa osassa maata hyvä aika matkustaa on marras-helmikuussa, kun ilma on miellyttävän lämmin ja kuiva.

Temppelit
Hindutemppelit ovat geometrisen mandalan muotoon rakennettuja pyhäkköjä. Vierailtaessa temppeleissä on syytä muistaa samat pukeutumissäännöt kuin stupissa. Myös hindutemppeleitä kierretään myötäpäivään.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.