Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

Palaa matkan pääsivulle

Marokko
Marrakech | Imlil | Agafay

Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton matka Marokkoon.

Luvassa on todella odotettu auringon ja energian tankkaus keskellä pimeintä aikaa (täällä Suomessa).
Loistelias, värikäs, todella aito marokkolainen hotellimme tarjoaa upeat puitteet aamun ja illan joogatunneille ja vapaa-aikaan.Tämä paratiisi on varattu siis vain meidän käyttöömme koko viikon ajaksi.

Joogatunnit on teemoitettu chakrojen mukaan. Käymme viikon aikana läpi oman "chakramatkan" itseemme, feminiinisyyteemme, omaan voimaamme, tavoitteisiimme ja unelmiimme. Mitä sielumme huutaa ja mistä on hyvä päästää irti. Tavoitteena selkeyttää omia arvoja ja oppia nauttimaan elämästä täysillä. We are so worth it! Tunneilla käytetään myös ah, niin ihania eteerisiä öljyjä syventämässä tunnin teemaa.

Nautimme hyvästä ja terveellisestä ruuasta hotellimme upeissa puitteissa. Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, spa-hoitoja, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Seikkailun täyteinen viikkomme huipentuu Agafayn aavikolle jossa vietämme viimeisen yömme upeassa aavikkoleirissä.

Tämä matka on jokaiselle, joka tykkää seikkailusta ja elämyksistä, hyvästä ruuasta ja haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa terveellistä ja hyvää marokkolaista ruokaa, ehkä muutama lasi skumppaa.

It's all about balance!

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Tämä voi olla "uuden elämäsi" ensimmäinen askel.

Matkan kesto
8 päivää, perillä 7 yötä
Lähdöt
  • 06.11.2021–13.11.2021
  • 30.10.2022–06.11.2022
Matkan hinta
2 380 €, hlö/2-hengen jaetussa huoneessa
Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Marrakech
Päivät 1–6 | Marrakech 6 yötä
Päivä 7 | Agafay-aavikko 1 yö
Päivä 8 | Marrakech – Helsinki

Matkan erityispiirteet

* Matkalle mahtuu mukaan 12 matkustajaa.
* Matkalla majoitutaan kahden hengen huoneissa, yhden hengen huone lisämaksusta ei ole mahdollinen. 
* Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. 
* Hotelli Dar Zemora on varattu kokonaan vain ryhmällemme.
* Vietämme yön upeassa White Camel aavikkoleirissä.

Lennot
Helsinki – Pariisi 06.25-08.35
Pariisi – Marrakesh 12.10-15.35
Marrakesh - Pariisi 07.00-10.30
Pariisi - Helsinki 12.35-16.25
Lentoyhtiö Air France

Pidätämme oikeuden lentoyhtiön sekä lentoaikataulujen muutokseen.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Majoitus 6 yötä Dar Zemorassa www.darzemora.com
- Majoitus 1 yö White Camel leiri
thehitecamel.ma
- Aamiainen x 7, lounas x 6, illallinen x 6
- Kaikki kuljetukset ilmastoiduissa autoissa
- Matkaohjelmassa mainitut retket
- Karitan ohjaamat joogatunnit ja luennot
- Juomavesi
- Suomalaisen matkanjohtajan Karitan sekä paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa.
Hintaan ei sisälly
- toimistomaksu 35 eur/hlö
- PCR testit/todistukset
- spa-hoidot
- juomat aterioilla
- omakustanteinen illallinen
- vakuutukset
- tipit
- muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1
Helsinki – Pariisi - Marrakech. 

Saavuttuamme kuljetus hotelliimme. Huoneet saatuamme meillä on aikaa tutustua ihanaan hotelliimme ja virkistäytyä ennen illallista hotellin tunnelmallisessa ravintolassa.

Päivä 2
Aloitamme aamumme kehoa herättelevällä lempeällä yin&yang-joogalla, jonka jälkeen nautimme terveellisen aamiaisen. Tänään luvassa on tutustumista hotelliin, vapaa-aikaa, taivaallisia spa-hoitoja ja chillailua.

Illan pitkä yin ja illallinen hotellissamme.

Päivä 3
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen lähdemme koko päivän kestävälle retkelle upeaan Atlas-vuoristoon. Tutustumme paikalliseen kyläelämään ja matkalla pysähdymme ihanassa marokkolaisessa butiikissa missä myydään mm upeita marokkolaisia värikkäitä kulhoja ja lautasia (ps. jätä tilaa laukkuihin:)), tutustumme myös puhtaan Arganöljyn valmistukseen ja myös sieltä voimme ostaa tuliaisia kotiin vietäväksi. Vuoristossa patikoimme ja syömme lounasta huimissa maisemissa. Illaksi palaamme takaisin omaan paratiisiimme. Iltameditaatio ja illallinen.

Päivä 4
Aamun lempeä yin&yang-jooga. Aamiaisen jälkeen rentoutumista hotellin uima-altaalla vaikka hyvän kirjan parissa. Tänään on hammam-päivä (lisämaksullinen). Hammam on perinteinen marokkolainen "saunahoito", puhdistautumisrituaali, jossa hoidetaan niin kauneutta kuin sieluakin. Perinteisesti kylän naiset kokoontuvat Hammamiin viikottain nauramaan, juttelemaan ja viettämään sosiaalista aikaa. Hammam on kokemus, jonka jokaisen täytyy kokea ainakin kerran elämässään. Illan pitkä yin ja illallinen.

Päivä 5
Tänään vuorossa on Marrakech-päivä. Ensiksi vierailemme kuuluisassa Yves Saint Laurentin museossa sekä Majorellen upeassa puutarhassa, jossa saamme ihastella kauniita kukkia ja kasveja sekä suihkulähteitä. Siitä jatkamme lounaalle (omakustanteinen) vanhaan kaupunkiin ja pääsemme tutustumaan todelliseen Marrakechin sykkeeseen ja humuun. Ehdimme tehdä myös ostoksia. Paluu alkuillasta hotellillemme missä nautimme jälleen pitkän illallisen.

Päivä 6
Aamu alkaa auringon noustessa yhteisellä aamujoogalla, jonka jälkeen aamiainen. Tänään on hoitopäivä. Nautimme spa-hoidoista ja lekottelemme uima-altaalla laiskotellen. Lounas omassa upeassa keitaassamme. Alkuillasta kokoonnumme Karitan huoneessa ja lähdemme siitä viettämään iltaa Marrakechiin. Käymme drinkillä La Sultana -hotellin kattoterassilla (säävaraus) sekä syömme illallisen (omakustanteinen) kauniissa ravintolassa.

Päivä 7
Rauhallisen aamiaisen jälkeen sanomme haikeat hyvästit paratiisillemme ja vaihdamme paikkaa viimeiseksi yöksi. Viikon seikkailu huipentuu Agafayn aavikolle joka sijaitsee n. tunnin ajomatkan päässä Marrakechista. Kyseessä ei ole Saharan kaltainen hiekka-aavikko, mutta maisemat on silti eeppiset. Patikointiretken jälkeen saavumme kävellen majapaikkaamme jossa nautimme lounaan. Iltapäivällä rentoudumme uima-altaalla. Illan pitkä yin upeissa maisemissa keskellä aavikkoa kynttilöiden loisteessa. Illan hämärtyessä lyhdyt ja tulet syttyvät ja meille katetaan upea illallinen. Vietämme yön aavikkoleirin rauhassa.

Päivä 8
Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Marrakechin lentokenttää. 

Unelmat on tehty toteuttaviksi. 

– If your dreams don´t scare you, they are not big enough –


Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

 

Marokko

Pinta-ala
712 500 km²

Asukasluku
35 561 654 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Rabat

Kieli
Arabia

Väestö
Arabi-berberit 99 %, muita 1 %

Uskonto
Islam (melkein kaikki sunneja) 99 %, muut uskonnot 1 %

Päätuotteet
Maatalous 19 %, palvelut 50 %, teollisuus 31 %

Hallitusmuoto
Monarkia

Marokko sijaitsee Pohjois-Afrikan luoteisosassa ja se on maailman neljänneksi suurin arabimaa. Kansanryhmistä merkittävin on berberit ja äidinkielenään berberiä puhuvia on noin 12 miljoonaa. Marokko on entinen Ranskan siirtomaa, josta se itsenäistyi vuonna 1956 ja ranskankieltä puhutaan vieläkin yleisesti. Maan virallinen kieli on kuitenkin arabia.

Marokko on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, historiallisista maailmanperintökohteistaan ja värikkäistä tekstiileistään, jotka ovat myös tärkeä vientituote.

Marrakech

Atlasvuorten juurella sijaitseva, lähes tuhat vuotta vanha, kulttuuriltaan rikas Marrakech on yksi Marokon suosituimmista kaupunkilomakohteista. Yli miljoonan asukkaan kaupunki koostuu mystisestä vanhasta kaupungista (Medina), jota ympäröi 12 kilometriä pitkä muuri, sekä modernista uudesta kaupungista. Medinan basaarit tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet ja sen sykkivä sydän on Afrikan vilkkain basaarialue Djemaa el Fna, jonka taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia aamuvarhaisesta yömyöhään. Myös vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia vierailukohteita moskeijoista palatseihin ja lukemattomiin aukioihin. Kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskustasta.

HOTELLIT

Dar Zemora (4)

Dar Zemora sijaitsee rauhallisella La Palmeraie:n alueella, lyhyen matkan päässä Marrakechin keskustan vilskeestä. Täällä nautit upeasta puutarhasta palmuineen ja oliivipuineen, sekä aurinkovoimalla lämmitetystä uima-altaasta. Korkeatasoinen asiakaspalvelu tekee Dar Zemorasta erityisen. Jokaisesta maulla sisustetusta huoneesta avautuu puutarhanäkymät ja sviiteillä on omat terassit. Hotellissa on yhteensä kolme huonetta ja kolme sviittiä, ja kaikista löytyy säädettävä ilmastointi.

 

Marokko - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse Marokkoon viisumia. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/ hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai esimerkiksi osoitteesta www.rokote.fi

Valuutta
Marokon rahayksikkö on dirham. 1 € = n. 11 MAD. Suomessa Dirhameita voi tällä hetkellä tilata Forex bankin kautta. Euroja voi pitää mukana varavaluuttana. 

Tipit
Tippaus kuuluu tärkeänä osana Marokon kulttuuriin ja melkein kaikista palveluista annetaan juomarahaa. Laukunkantajille voi antaa 5-20 dirhamia ja kahviloiden tarjoilijoille noin 2 dirhamia. Ravintoloissa kuuluu tipata 10 % laskun hinnasta.

Aikaero
Marokon aikaero Suomeen on talvella -1 tunti ja kesällä -2 tuntia.

Sähkövirta
Marokon sähkövirta on 220 V (50Hz). Suomalaisiin laitteisiin ei tarvita adapteria.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operattoriltasi. Marokon suuntanumero on +212.

Ruoka ja juoma
Marokkolainen ruoka on usein edullista ja herkullista. Perinteisiä ruokalajeja kannattaa kokeilla kuten tagine-padat, lammasruoat ja kuskus. Ruoat valmistetaan monesti kartiomaisissa saviastioissa, joissa liha- ja kalamuhennukset kypsennetään. Tajine on eräänlainen karjalanpaisti, mutta siinä on käytetty enemmän mausteita kuten; kuminaa, korianteria, inkivääriä sekä sahramia. Annokseen kuuluvat myös taatelit ja mantelit. Kefta mkaoura tagine on tomaattikastikkeessa haudutettuja lihapullia, joihin lisätään vielä muutama kananmuna. Pastilla on ohuesta lehtitaikinasta valmistettu piiras, jossa yhdistyy sekä suolaisuus että makea makumaailma. Piiraan sisällä on manteleita, kyyhkyä tai kanaa, kananmunaa, jauhettua mantelia sekä sahramia. Piirakan päälle lisätään kerros tomusokeria ja kanelia, joskus myös hunajaa. Kuskus tunnetaan myös nimellä couscous, joka on jauhetusta durumvehnästä valmistettu lisäke. Couscous on myös marokkolainen kansallisruokalaji, joka alun perin on lähtöisin berbereiltä. Yleensä kuskus on osa pääruokaa, mutta se sopii myös salaatteihin sekä jopa jälkiruoaksi. Kannattaa myös kokeilla paikallista viiniä sekä makeaa minttuteetä joka on Marokossa kansallisjuoman asemassa. Alkoholijuomia on nykyisin helpommin saatavilla, varsinkin turisteille suunnatuissa hotelleissa ja ravintololoissa. Kaupungeissa hanavesi on juomakelpoista, mutta muualla kannattaa ostaa pullotettua vettä.

Ilmasto
Atlasvuoriston vuoristoilmasto on ennalta-arvaamaton ja saattaa muuttua lyhyessä ajassa kesästä talveksi, joten retkelle osallistujien tulee olla varustautuneita sääolojen äkillisiin muutoksiin. Säänmuutokset saattavat aiheuttaa myös muutoksia retkiaikatauluumme.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa yleisiä ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Matkustussesongit

Paras aika matkustaa Marokkoon on kevät ja syksy, mutta myös talvea kannattaa harkita. Talvikaudella yöt ovat kylmiä, mutta päivän mittaan aurinko lämmittää mukavasti.

Vaatetus
Suosittelemme kaikkia pukeutumaan olkapäät peittäviin yläosiin. Polvea lyhyemmät shortsit nähdään varsinkin kaupunkien ulkopuolella sopimattomina.

Valokuvaus
Marokossa pääset ottamaan upeita kuvia, mutta hallituksen rakennuksien kuvaamista kannattaa välttää. Myös muista strategisista kohteista kuten lentokentistä, silloista ja poliiseista ei kannata ottaa kuvia. Hyviin tapoihin kuuluu luvan pyytäminen kuvattavalta henkilöltä, ennen kuvan ottamista.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.