Golfmatka Portugali

Palaa matkan pääsivulle

Portugali
Lissabon | Estoril

Portugalin golfkentät keskittyvät Lissabonin ympäristöalueille, ja etelään Algarven alueelle.

Lissabon, ja sen lähistöllä sijaitsevat  Cascais, Estoril ja Sintra ovat helposti saavutettavissa suorilla lennoilla Helsingistä. Cascais ja Estoril ovat perinteisiä rantalomakaupunkeja, joissa löytyy golfin lisäksi paljon nähtävää ja muutakin tekemistä golfin lisäksi.  

Kuuluisan Estorilin kasinon läheisyydessä sijaitseva perinteikäs Palacio Estoril-hotelli on rannikon yksi parhaista majoituspaikoista.  James Bond-elokuva Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa-elokuvaa kuvattiin laajasti hotellissa vuonna 1968. Hotellissa on 161 ylellistä huonetta ja sviittiä, 2 ravintolaa ja baari, uima-allas, sekä SPA. Hotellin golfkenttä Estoril Golf on alueen vanhimpia ja arvostetuimpia golfkenttiä. Kenttä tarjoaa upeita maisemia merelle ja Estoriliin, ja on ympäröity eukalyptus-, mimosa- ja pinjapuilla.

Miltä kuulostaa golfloma näissä legendaarisissa maisemissa?

Lisätietoja Palacio Estoril.

Muitakin suosittuja golfhotelleja lähellä, mm. Oitavos ja Quinta da Marinha.
Matkan kesto
8 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
1370 € / hlö, alkaen, kun 2 matkustaa (huhti- ja lokakuu)
Lennot
TAP Air Portugal.
Myös Finnairin lennot mahdollisia.
Hintaan sisältyy
- TAP Air Portugalin lennot turistiluokassa veroineen
- matkatavarat (1 laukku/bägi ruumaan ja 1 käsimatkatavara)
- kuljetukset Lissabonin kentältä Estoriliin
- 7 yön majoitus 2hh huoneessa
- aamiainen hotellissa
- 5 kierrosta golfia Estoril Golfissa
- Aventuran 24/7 hätäpäivystys
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tarvittavat vakuutukset
- Muu mainitsematon.
 

Portugali

Pinta-ala
92,090km2

Asukasluku
10 302 674 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Lissabon

Kieli
Portugali

Uskonto
Väestöstä 81 % kuuluu katolilaiseen kirkkoon. Muiden kristillisten uskontokuntien edustajia on 3,3 % ja muihin uskontokuntiin kuuluvia 0,6 %. Uskontokuntiin kuulumattomia on 6,8%.

Valuutta
Euro

Päätuotteet
Maataloustuotteet (elintarvikkeet, viini, nahka), puunjalostustuotteet ja korkki, öljy- ja kemianteollisuuden tuotteet sekä vaatteet ja jalkineet.

Hallitusmuoto
Demokratia


Portugali on valtio Pyreneiden niemimaalla, Euroopan lounaisosassa. Se on manner-Euroopan läntisin maa. Portugali rajoittuu idässä ja pohjoisessa Espanjaan, lännessä ja etelässä Atlantin valtamereen. Manner-Portugalin lisäksi maalla on Atlantilla kaksi saaristoa, Azorit ja Madeira. Lisäksi Selvagens-saaret ovat hallinnollisesti osa Madeiraa. Portugalissa on 3 100 vuoden aikana vaikuttanut useita eri sivilisaatioita. Portugalin kulttuuriin, historiaan, kieleen ja väestöjakaumaan ovat jättäneet jälkensä muun muassa iberit, tartessolaiset, keltit, foinikialaiset, karthagolaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, germaanit, egyptiläiset, seemiläiset kansat ja maurit. 1400–1500-luvuilla Portugali oli tärkeä taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen keskus ja sen imperiumi ulottui Brasiliasta Malakan niemimaalle. Portugalin siirtomaaimperiumi oli Euroopan vanhin ja pitkäikäisin. Sen historia alkoi vuonna 1415 Ceutan valloituksesta ja päättyi vuonna 1999 Macaon, Portugalin siirtomaan luovutukseen Kiinalle. Maa on nykyisin Euroopan unioniin kuuluva teollisuusmaa.

Lissabon

Lissabon on Portugalin pääkaupunki, jonka väkiluku noin puoli miljoonaa asukasta. Metropolialueella asuu 2,8 miljoonaa ihmistä (2012). Lissabon on Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Portugalin länsiosassa, Atlantin valtameren rannalla, Tejojoen suulla. Lissabonin pinta-ala 84,6 km². Toisin kuin monien muiden suurkaupunkien, Lissabonin rajat ovat kaupungin historiallisten rajojen mukaan vedetyt. Historiallinen keskus on rakennettu seitsemälle kukkulalle, mikä aiheuttaa osaan kaupungista hyvin suuria korkeuseroja. Läntisessä osassa Lissabonia on Monsanton luonnonpuisto, yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Maurien vaikutus on yhä havaittavissa Lissabonissa. Lissabonista tuli Portugalin pääkaupunki vuonna 1255 keskeisen sijaintinsa vuoksi. Lissabonin kaupunkikuva on varsin monipuolinen ja kaupunginosat sinänsä muodostavat kukin omanlaisensa nähtävyyden. Melko kattavan kuvan Lissabonista saa tutustumalla maurilaisvaikutteiseen, keskiaikaista asemakaavaa noudattelevaan vanhaankaupunkiin eli Alfamaan, 1700-luvulla luotuun ruutuasemakaavaiseen liikekeskustaan Baixaan sekä moderniin keskustaan Tejojoen rannalla Orientessä kaupungin pohjoispuolella. Myös yläkaupunki Bairro Alto sekä vauras, pääasiassa muotiin ja ylellisyystavaroihin keskittyvä Chiado ovat matkailijalle antoisia. Alfamassa kaupunkikukkulan huipulla sijaitseva maurilinnoitus Castelo de São Jorge on nähtävyys jo upeiden maisemiensa ansiosta.

 

Portugali - huomioitavaa

Aikaero Suomeen
Portugali -2 h

Sähkö
220V

Ilmasto
Ilmastollisesti Portugalissa vaikuttaa atlanttinen meri-ilmasto, mannerilmasto ja välimerenilmasto. Atlanttinen ilmasto on laajimmalle levinnyt. Etelässä ilmasto on jonkin verran lämpimämpi ja kuivempi kuin pohjoisessa. Sateisinta on Serra da Estrelan vuoristossa, muuten vuotuinen sademäärä vaihtelee suuresti alueittain. Madeiran ja Azorien ilmasto on niiden maantieteellisen sijainnin vuoksi kosteampi kuin muualla Portugalissa. Lunta saadaan joskus Pohjois-Portugalin vuoristoisilla alueilla.

Turvallisuus

Portugali on turvallinen maa matkustaa, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Taskuvarkauksia voi esiintyä varsinkin suurissa kaupungeissa. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Matkustussesongit

Vilkkain sesonki on kesäaikana, kesäkuusta syyskuulle, jolloin keli on lämpimin.

Ruoka ja juoma
Portugalilaiset ruokalajit vaihtelevat alueittain. Kalaa, kuten sardiinia, käytetään yleisesti. Arabien ja maurien ruokakulttuureista on jäänyt joitakin vaikutteita myös portugalilaiseen ruokaan, varsinkin maan eteläosissa. Chiliä ja valkosipulia käytetään laajasti. Tavallisimpia kasviksia ovat tomaatit, kaali ja sipuli. Juusto ei kuulu tyypillisiin portugalilaisiin ruokalajeihin, vaan sitä syödään usein ennen ateriaa tai sen jälkeen. Portugalilaisia juustoja ovat esimerkiksi vuohenmaidosta tehty Castelo Branco ja tuorejuusto Saloio. Portugali tunnetaan ulkomailla portviineistä ja madeiraviineistä. Maassa tuotetaan myös roséviini Mateusta. Suomessa vähemmän tunnettu viinityyppi on Portugalin pohjoisosassa valmistettava vihreä viini (vinho verde).

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.