Opastetut aktiivimatkat / Grönlanti (Tanska)

Luksusmatka Grönlantiin – aktiviteetteja ja arktista kauneutta

Grönlanti (Tanska) | Islanti  
Reykjavik | Nuup Kangerlua | Nuuk

Grönlannin upea arktinen luonto ja uskomattomat maisemat lumoavat varmasti jokaisen. Tämä matka on todellinen irtiotto arjesta ja sopii sinulle, joka viihdyt luonnonrauhassa, nautit ulkoilmasta ja aktiviteeteista sekä yksinkertaisesta mutta tyylikkäästä majoituksesta.

Camp Kiattua sijaitsee keskellä Grönlannin kauneinta luontoa, vuonon varrella, yksityisellä rannalla, jossa ei tämän leirin lisäksi ole muita. Päivät vietätään omien mieltymysten mukaan monipuoliseen luontoon tutustuen. Voit muun muassa patikoida, meloa, kalastaa tai jopa vierailla paikallisen inuiittiperheen luona oppimassa uutta heidän kulttuuristaan. Hyvällä tuurilla voit nähdä valaita tai hylkeitä.

Leirin henkilökunta ja paikallisoppaat pitävät huolen, että nautit olostasi. Leiriin palatessasi pääset nauttimaan huippukokkien valmistamasta ruoasta ja vuonon rauhasta. Päivän kruunaa saunan lämpö tai pulahdus lämpimään paljuveteen. Majoituksenasi toimii yksinkertainen, mutta tyylikäs luksusteltta.

Matkan kesto
7 päivää, perillä 6 yötä
Matkan hinta
Alkaen 7 890€/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lento Reykjavikiin, jossa 1 yö
Päivä 2 | Lento Reykjavik – Nuuk, Camp Kiattua
Päivät 3–5 | Camp Kiattua
Päivä 6 | Lento Nuuk – Reykjavik, jossa 1 yö
Päivä 7 | Lento Reykjavik – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Pieni ja yksityinen, luksustason Camp Kiattua, joka on voittanut lukuisia matkailualan palkintoja.
• Camp Kiettua on auki Suomen kesäkuukausina eli kesäkuun puolesta välistä syyskuun alkuun.
• Kokeneet englantia puhuvat paikallisoppaat.
• Camp Kiattuassa oma opas mahdollistaa aktiviteettien suunnittelun täysin omien mieltymysten mukaan.
• Grönlannin mielenkiintoinen luonto ja kulttuuri sekä Reykjaikin kaupunkikulttuuri.
• Syrjäinen sijainti mahdollistaa täyden irtioton arjesta.
• Matkaasi voit jatkaa Nuukin tai Islannin lisäpäivillä.
• Muutokset matkaohjelmassa mahdollisia.

Lennot
Helsinki – Reykjavik
Reykjavik – Nuuk
Nuuk – Reykjavik
Reykjavik – Helsinki
Lennot Iceland Air ja Air Iceland
Hintaan sisältyy
- Lennot turistiluokassa
- Majoitukset kahden hengen huoneessa/teltassa, mainituin aterioin. Camp Kiattuassa täysihoito
- Camp Kiattuan aktiviteetit muutamaa poikkeusta (esim. helikopterilentoa) lukuunottamatta
- Kaikki kuljetukset/lennot kohteiden välillä
- Englanninkielisen asiantuntevan paikallisoppaan palvelut Grönlannissa.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Lisämaksulliset retket
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Reykjavik | E
Lento Helsingistä Islannin pääkaupunkiin Reykjavikiin. Majoittuminen kaupunkihotelliin. Illalla aikaa omatoimisesti tutustua kaupunkiin. Kauttamme saa vinkkejä sopivan illallisravintolan löytämiseen.

Päivä 2 | Reykjavik – Nuuk, Camp Kiattua | AI 
Lento Reykjavikista Nuukiin. Grönlanti on maailman suurin saari ja Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen alue, jonka pääkaupunkina Nuuk toimii.

Lentokentältä kuljetus satamaan, josta noin 2 tuntia kestävä venematka kohti Camp Kiattuaa alkaa. Kuljetus tapahtuu avoveneellä (lisämaksusta mahdollisuus helikopterikuljetukseen tai kuljetukseen suljetulla veneellä). Näin huikeita maisemia pääsee ihailemaan heti saavuttaessa. Veneessä on tarjolla lisävaatetusta, jottei matkalla tule kylmä.

Camp Kiettuan upea telttaleiri sijaitsee kirjaimellisesti "keskellä ei mitään" . Henkilökunta pitää huolen vieraidensa viihtyvyydestä ja paikallisoppaat kertovat erilaisista aktiviteettimahdollisuuksista. Mikäli aika sallii, on myöhemmin iltapäivällä mahdollista tehdä pieni patikointi läheiselle vesiputoukselle.  

Päivät 3–5 | Camp Kiattua  | AI
Upeat päivät leirissä keskellä karunkaunista Grönlannin luontoa. Leirin henkilökunta ja oma paikallisopas pitävät huolen, että päivien ohjelma vastaa henkilökohtaisia toiveitasi. Mahdollisuus lähteä esimerkiksi melomaan, patikoimaan, kalastamaan ihan omien mieltymysten mukaan.

Illalla leirissä nautitaan loistavasta ruoasta viineineen  ja rentoudutaan.  Halutessaan leirissä pääsee myös saunomaan.

Päivä 6 | Nuuk – Reykjavik  | A
Aamiaisen jälkeen joko hetki aikaa vielä nauttia leirin aktiviteettitarjonnasta tai rentoutua. Venekuljetus takaisin Nuukiin ja lentokentälle, josta lento Reykjavikiin. Mikäli aika sallii, suosittelemme lisäyötä Nuukissa, jossa voi omatoimisesti tutustua saaren kaupunkikulttuuriin.

Saavuttaessa Reykjavikiin kuljetus kuuluisalle Blue Lagoonille ja majoittuminen kylpylän vieressä olevaan hotelliin. Illalla aikaa nauttia lämpimistä kylvyista ja hotellin tarjonnasta. 

Päivä 7 | Reykjavik – Helsinki | A
Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. 
Halutessasi voit pidentää matkaasi Islannin lisäpäivillä ja käydä tutustumassa upeisiin luontokohteisiin. Lisätietoja toimistoltamme.

A = aamiainen
L = Lounas
I = Illallinen
AI = All inclusive
E = Ei aterioita

 

Kohde-esittelyt

 

Grönlanti (Tanska)

Flag of Greenland

Pinta-ala
2 166 086 km2

Asukasluku
57 616 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Nuuk

Uskonnot
Evankelisluterilaisuus ja perinteiset inuiittiuskonnot

Kieli
Gröönlanti ja tanska

Valuutta
Tanskan kruunu

Päätuotteet
Kala, kulta, uraani, rauta ja timantit

Hallitusmuoto
Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen alue

Grönlanti on Tanskalle kuuluva itsehallintoalue ja maailman suurin saari Pohjois-Atlantin ja Pohjoisen jäämeren välissä. Maantieteellisesti Grönlanti kuuluu Pohjois-Amerikkaan, hallinnollisesti se on Tanskan itsehallinnollinen osa. Virallinen kieli on inuiittikieliin kuuluva grönlannin kieli. Valtaosa Grönlannin yli kahdesta miljoonasta neliökilometristä on jäätikön peitossa. Saaren noin 57 000 asukasta keskittyvät jäättömälle 350 000 km2 laajuiselle alueelle, jolla voidaan harjoittaa jopa maanviljelyä. Kalastus ja metsästys ovat aina olleet tärkeitä elinkeinoja Grönlannissa. Skandinaavit ovat asuneet Grönlannissa suunnilleen 1000-luvulta alkaen. Skandinaavien asutus hävisi 1400-luvun alussa ja aloitettiin uudelleen 1700-luvulla. Norjan erotessa Tanskasta Tanskalle jäi Grönlannin alueet. Saaren itsehallinto on voimistunut asteittain.

Nuup Kangerlua

Grönlannin länsirannikolla sijaitseva huikean kaunis Nuup Kangerlua on yksi maan suurimmista vuonoista ja on pisimmillään 160 kilometrin pituinen. Pääkaupunki Nuuk sijaitsee vuonon suulla ja toimii luonnollisena porttina alueelle. Sinivalkoiset veden, lumen ja jään muodostamat maisemat muuttuvat vuodenaikojen mukaan. Arktinen kasvillisuus vaihtaa väriään, jäävuoret muuttavat muotoaan ja on vaikea valita ovatko rinteiden vesiputoukset kauniimpia keskellä kesää vai talvella jolloin ne muuttuvat pakkasen muovaamiksi jääveistoksiksi. Vuonon kauneutta voi ihailla veneestä käsin, mutta valittavana on myös eritasoisia ja -pituisia patikointireittejä.  Alueen vuorille nouseminen palkitaan upeilla maisemilla.


HOTELLIT

Camp Kiattua

Camp Kiattua tarjoaa ainutlaatuiset ja tasokkaat olosuhteet majoittua keskellä Grönlannin huikeita maisemia. Camp Kiattuan sijainti on rauhallinen, se on rakennettu Nuup Kangerluan vuonon rannalle noin 80 kilometrin, kahden tunnin venematkan tai noin 20 minuutin helikopterimatkan päähän pääkaupunki Nuukista. Leiri on pieni,  mikä myös omalta osaltaan takaa rauhallisen tunnelman ja yksilöllisen palvelun.
Leirissä majoitutaan tilavissa teltoissa, jossa mahtuu yöpymään 1-3 henkilöä seurueestasi riippuen. Telttamajoituksessa aistit luonnon ympärilläsi, kuulet tuulen huminan, vuonon äänet ja tunnet kuinka aamun auringonsäteet alkavat lämmittää viileän yön jälkeen.
Teltta pysyy lämmittimen avulla lämpimänä kylmälläkin säällä. Leiristä löytyy myös telttasauna ja kylpypalju jossa voit rentoutua ihaillen ympäröivää maisemaa. Maan parhaimpiin kuuluvat kokit valmistavat ateriat jotka nautitaan pääteltassa.

Camp Kiattua on avoinna kesäkuukausina ja leirissä olon voi räätälöidä 4, 5 tai 7 päivän pituiseksi. Camp Kiattua on all inclusive leiri ja kattaa ateriat, juomat (muutamia poikkeuksia esim. shampanja lukuunottamatta) sekä päivittäiset aktiviteetit. 

Lomapäivien lopullisen ohjelman suunnittelette paikan päällä, kun olette saaneet paremman käsityksen millaisesta paikasta on kyse ja mitä haluaisitte tehdä. Aktiviteetteihin kuuluu muun muassa patikointia ja melontaa oppaan kanssa, nämä voidaan muokata toiveidesi ja taitojesi mukaisesti. Kalastusretkillä pääset kokeilemaan kalaonneasi vuonolla tai voit kokeilla syvänmerenkalastusta, päivän lopuksi kokki valmistaa saaliista aterian seurueellesi. Oppaan kanssa opit mitä kaikkea arktisella luonnolla on tarjota ruokapöytään, keräät mm. yrttejä, simpukoita ja sieniä ja halutessasi voit myös osallistua ruuanlaittoon. Lisämaksusta pääset ihailemaan upeita jäätikkömaisemia yläilmoista käsin helikopterilennolla. Henkilökunta ja paikalliset oppaat auttavat päiväohjelmien suunnittelussa.

Muutama esimerkki retkistä:
Hike or scramble 
Aamiaisen jälkeen lähdetään veneellä vuonolle, jonka rannoilta löytyy useita erilaisia patikkareittejä joista voidaan valita sopivin ottaen huomioon osallistujien toiveet, kunto ja kokemus. Helpoin reitti ei vaadi vaadi aikaisempaa kokemusta, haasteellisin reitti nousee alueen korkeimman vuoren huipulle 1650metrin korkeuteen. Patikoinnin jälkeen venekuljetus takaisin leiriin.

The power of the ice 
Tällä retkellä veneillään Nuukin vuonolla keskellä sen huikeita maisemia. Retken aikana ihaillaan vesiputouksia, jäätikkömaisemia ja ympärillä kohoavia vuoria. Maisemien ihailemisen lisäksi voit pukea päällesi suojapuvun ja kävellä jäälohkareilla ja halutessasi jopa pulahtaa uimaan kylmään veteen.

Inuit way of life 
Aamiaisen jälkeen lähdetään veneellä Kapisillitin alueelle. Alueella on runsas lohikanta ja pääset kokeilemaan kalaonneasi ja kalastamaan perinteisillä inuiittien välineillä. Lounas nautitaan kauniissa maisemissa joenvarrella . Lounaan jälkeen kävellään Kapisillitin kylään. Kylässä asuu noin 50 inuiittia ja vierailulla pääset tutustumaan tämän syrjäiseen kylään ja asukkaiden tapoihin.

Nuuk

Nuup Kangerluan vuonon suulla sijaitseva Nuuk on Grönlannin pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Asukkaita on noin 17 000 ja kaupungissa kohtaat sekä vanhat inuiittien perinteet että modernin elämänmenon. Kaupungissa on vilkas kahvila- ja ravintolakulttuuri sekä  kiinnostavia museoita. Upea luonto on aivan lähellä, kaupungista käsin pääset helposti patikoimaan, melomaan, veneilemään, kalastamaan sekä ihailemaan vesiputouksia, jäätiköitä ja kaikkea mitä Grönlannin karun kaunis luonto tarjoaa.


Islanti

Islannin lippu

Pinta-ala
103 000 km²

Asukasluku
350 734 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Reykjavik

Kieli
Islanti, englanti, saksa ja muut skadinaaviset kielet

Hallitusmuoto
Tasavalta

Islanti on saarivaltio Atlantin valtamerellä ja sijaitsee pohjoisen napapiirin eteläpuolella. Se on asukastiheydeltään pienin Pohjoismaa. Maan pääkaupunki on Reykjavik, ja on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki. Kymmenesosa Islannista on jäätiköiden peitossa, lisäksi maassa on satoja kuumia lähteitä. Islannin keskellä on vuoristoja ja jäätikköä, ja rannikolla on tasaisempaa maastoa. 

Islanti on osa Atlantin pohjassa sijaitsevaa vuoristojonoa. Vuoristo sijaitsee kahden toisistaan hitaasti poispäin liikkuvan mannerlaatan välissä ja tästä syystä Islannissa on useita toimivia tulivuoria. Maan ilmasto on sijainnistaan huolimatta golf-virran ansiosta suhteellisen leuto. Kesät ovat viileitä ja talvet leutoja. Islannissa voit uida kuumissa lähteissä, tunnetuin niistä on Blue Lagoon eli Sininen laguuni joka sijaitsee vain 50km päässä Reykjavikista. Se on Islannin suosituin vierailukohde. Vesi Sinisessä laguunissa on hyvin mineraalipitoista, noin 35 astetta lämmintä ja sijaitsee keskellä rosoisia laavalohkareita. Uinti laguunissa on ainutlaatuinen elämys! 

Islannissa on myös mahdollisuus ratsastaa ainutlaatuisilla islanninhevosilla niiden omalla kotisaarella aidossa ympäristössä. Islanninhevoset ovat pieniä ja kestäviä, ja soveltuvat erinomaisesti myös aloittelijoille. Issikat ovat tunnettuja ystävällisestä ja uteliaasta luonteestaan, ja niiden erikoisuus on neljäs askellaji nimeltä töltti.

Reykjavik

Viehättävä Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki. Asukkaita kaupungissa on lähes 130 000 ja koko suur-Reykjavikin alueella noin 200 000, mikä tarkoittaa että lähes puolet islantilaisista asuu pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Viihtyisässä Reykjavikissa on kuitenkin hyvin kodikas pienen kaupungin tunnelma, etäisyydet ovat lyhyet ja kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat musiikkitalo Hjarpa ja massiivinen Hallgrímskirkja, jonka tornista avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja laajalle sen ympäristöön. Kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita sekä vilkas kahvilakulttuuri ja värikäs yöelämä. Lukuisat taidegalleriat, konsertit ja tapahtumat kertovat Reykjavikin runsaasta ja  monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Kaupungista noin 45 kilometrin päässä laavakenttien keskellä oleva Sininen Laguuni, Blue Lagoon, on ehdottomasti vierailun arvoinen ja rentoutuminen sen lämpimässä turkoosissa mineraalivedessä on unohtumaton kokemus.


Huomioitavaa

Grönlanti (Tanska) - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Grönlantiin.

Ilmasto
Grönlannissa vallitsee arktinen ilmasto. Vuoden keskilämpötila on 0,5 °C. Kesäkuusta syyskuuhun on lämpimin aika vuodesta jolloin lämpötilat vaihtelevat 10-15 °C välillä.

Ruoka ja juoma
Grönlantilaiseen ruokavalioon kuuluu perinteisesti paljon kalaa, perunaa, vihanneksia sekä säilykkeitä. Joissakin inuittiyhteisöissä syödään paljon jääkarhun- ja hylkeenlihaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

GRÖNLANNIN MELONTAMATKA:

Pakkaaminen
Rinkkaan pakattavat varusteet ja vaatteet on hyvä pakata vedenpitävästi esim. muovipusseihin tai siihen tarkoitukseen tehtyihin varustepusseihin. Lennoilla ruumaan menevien matkatavaroiden painoraja on 20 kg.

Yhteistyökumppaniltamme saatavat varusteet
Teltat Retkikeittimet Kaasu/polttoaine
Melontavarusteet:
Anorakki
Melontahousut
Aukkopeite
Pelastusliivit
Kumisaappaat
Kajakit (double)
Mela
Varamela
Pumppu
Kanoottipussi

Vaellus
Vaelluksen aikana kannetaan omat henkilökohtaiset varusteet, kuten vaatteet, makuupussi ja makuualusta rinkassa. Teltat ja keittovälineet löytyvät leireistä. Molemmat leirit sijaitsevat vuoristossa eikä sähköä ole saatavilla. Muistathan ladata akut täyteen ja tarpeen mukaan ottaa useampi akku mukaan.

Päivän kävelyosuudet ovat noin 4-6 tuntia.

Melonta
Melontaretkelle ei välttämättä tarvita aikaisempaa kokemusta, mutta suositellaan melontakurssia tai tekniikoiden harjoittelua ennen matkaa. Kajakit ovat leveäpohjaisia ja vakaita eikä melonta näissä ole teknisesti vaikeaa.

Majoitus
Qassiarsukissa majoitutaan hostelliin, Leif Erikssoniin, jonka tilavalta terassilta aukeavat vuonomaisemat. Hostellissa yövytään makuupusseissa ja käytössä on yhteiset vessat sekä suihkut.

Tasiussaqissa vietetään kaksi yötä Tasiussaq hostellissa. Hostelli sijaitsee kauniilla paikalla, paikallisella farmilla ja terassilta avautuvat upeat maisemat. Yöpyminen tapahtuu makuupusseissa ja jaetuissa huoneissa.

Turvallisuus ja yhteydenpito
Puhelinyhteydet toimivat pääsääntöisesti kylissä ja jossain osissa rannikkoa. Matkan aluksi opas kertoo kaikki tarvittavat käytännön vinkit, tietoa turvallisuudesta sekä olosuhteista.

Melontaretkellä jokaisella on yllään pelastusliivit sekä melonta-asusteet. Melontaretki tapahtuu suojaisissa vuonoissa, jossa ei ole juuri aallokkoa ja tuulet pysyttelevät yleensä tyyninä. Melomme vain hyvissä olosuhteissa ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta rannikon tuntumassa.

Ruokailut
Aamupala: kahvia, teetä, kaakaota, maitojauhetta, keksejä, leipää, hilloa, mysliä sekä muroja Pakattu lounas: leipää, juustoa, kinkkua, suklaata, pähkinöitä, keksejä, keittoa, kuumaa juomaa… Illallinen: Illalliset kokataan leirissä yhdessä oppaan kanssa (riisiä, pastaa, perunamuusia, makkaroita..). Illalliset hostelleissa koostuvat yleensä paikallisesta kalasta, lihasta, kasviksista, kananmunista, riisistä…

Sääolosuhteet
Grönlannin sää on hyvin vaihteleva. Normaalisti sää on miellyttävä, mutta on tärkeää varautua oikein varustein huonoon säähän. Lämpötilat pysyttelevät yleensä yli 15ºC heinäkuussa ja elokuussa 5 º C ja 10 º C välillä. Elokuussa jotkin yöt saattavat olla kylmiä ja syyskuussa yölämpötilat voivat pudota -5ºC.

Valuuttakurssit
DKK: noin 1€ = 7,4DKK. ISK: noin 1 € = 122,4 ISK.

Valuuttaa pystyt vaihtamaa Leif Eriksson –hostellissa.

Käyttöraha
Suosittelemme ottamaan Grönlannin matkaosuudelle noin 250€ mukaan käyttörahaksi sekä tippejä varten.

Passi
Grönlantiin matkustettaessa tarvitset voimassa olevan passin, joka on voimassa vähintään 3 kk matkan päättymisen jälkeen.

Rokotukset
Et tarvitse rokotuksia Grönlantiin.

Islanti - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Islantiin.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 
Huomioithan matkasi mahdollisen erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.
Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi. 

Rokotukset ja terveys
Tarkistathan, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositellaan  A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi 

Valuutta
Islannin rahayksikkö on Islannin kruunu (ISK). Rahaa on kohteessa mahdollista vaihtaa lentokentillä, pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Euro soveltuu vaihtovaluutaksi. Luottokorteista Visa ja MasterCard käyvät yleisesti ja pankkiautomaatteja löytyy monin paikoin. 

Aikaero Suomeen
Kesällä -3h, talvella -2h. 

Sähkövirta
Sähkövirta on Islannissa 240 V. Pistorasia on samanlainen kuin Suomessa. 

Matkapuhelimet
Tarkistathan matkapuhelimesi kuuluvuuden ja hinnat operaattoriltasi. 

Ilmasto
Golfvirran ansiosta Islannin ilmasto on leuto. Pohjoisosassa lämpötila laskee alimmillaan noin -15 asteeseen ja eteläosassa -10 asteeseen. Kesällä lämpötila nousee maksimissaan 18-20 asteeseen, mutta pysyttelee yleisimmin noin 14 asteessa. Islannissa helteitä ei esiinny juuri ollenkaan, ja sää saattaa ajoittain olla sumuista, sateista, ja tuulista. 

Matkustussesongit
Sää Islannissa on arvaamaton ja muuttuu nopeasti. Sääennusteisiin ei kannata luottaa, sillä ne saattavat muuttua päivän aikana useastikin. Kannattaa siis varautua kaikkiin mahdollisiin sääolosuhteisiin. Paras matkustusaika on kesällä kun päivät ovat pitkiä ja aurinko ei laske, sekä syksyllä jolloin upeat värit peittävät luonnon mutta lämpötilat ovat silti kesän kaltaisia. 

Tipit
Islannissa palvelumaksut ja verot sisältyvät hintoihin. Tippiä ei siis odoteta, mutta tippiä voi halutessaan jättää hyvästä palvelusta.

Turvallisuus
Islannissa rikollisuus on verrattain vähäistä ja maassa on moderni infrastruktuuri sekä toimivat terveydenhuoltopalvelut. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Matkalle mukaan
Islannissa sää vaihtelee, joten mukaan matkaan kannattaa vuodenajasta riippumatta varata vaatekerroksia, joita voi tarvittaessa lisätä tai vähentää. Sadevarusteet, uimapuku, päähine, aurinkovoide ja -lasit sekä hyttyskarkote kannattaa pakata mukaan. Aktiviteeteista riippuen esimerkiksi hyvät vaelluskengät on myös tärkeää muistaa.

  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/10-view-from-the-tent
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Activity_Kayaking_Drone_Photo_Camp_Kiattua
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Activity_Scrambling_1200m_Photo_Ravens_Eye_Photography-jpg
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Activity_Selfie_on_iceberg_Photo_Raven_Eye_Photography
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Activity_hiking_Uumannaq_Island_Photo_Stanislas_Fautre
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Dining_Tent_Photo_Stanislas_Fautre
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Evening_light_Photo_Stanislas_Fautre
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Food_Photo_Visit_Greenland
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_Transport_Closed_boat_photo_Ravens_Eye
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_hut_tub_Photo_Camp_Kiattua
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_sleeping_tent_1_Photo_Camp_Kiattua
  • Valtiot/Gronlanti/2020_CampKiatua/Camp_Kiattua_transport_closed_boat-_photo_ravens_eyejpg