• HYVINVOINTIMATKA
  Toscana, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Toscana, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Toscana, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Toscana, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Toscana, Italia
Opastetut hyvinvointimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Italia


Hyvinvointimatka Italian Toscanassa Karitan kanssa

Italia  
Toscana

Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen unohtumattomalle retriitille Italiaan.

Hotellimme Borgo Pignano on yksi Toscanan ja koko Italian parhaista, ja luo upeat puitteet elämykselliselle hyvinvointimatkalle.

Joogatunnit on teemoitettu "Dharman" ympärille. Dharma tarkoittaa omaa elämäntehtävää – purpose of the life. Käymme matkan aikana läpi oman matkan itseemme, omaan voimaamme, tavoitteisiimme ja unelmiimme. Mitä sielumme huutaa ja mistä on hyvä päästää irti. Tavoitteena selkeyttää omia arvoja ja oppia nauttimaan elämästä täysillä. Tunneilla käytetään myös ah, niin ihania eteerisiä öljyjä syventämässä tunnin teemaa.

Nautimme loistavasta ja terveellisestä ruuasta hotellimme upeissa puitteissa. Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, spa-hoitoja, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta.

Tämä matka on jokaiselle, joka tykkää pienestä luksuksesta, herkullisesta italialaisesta ruoasta ja haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan. We are so worth it! 

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Tämä voi olla "uuden elämäsi" ensimmäinen askel.

MATKAN KESTO
6 päivää, perillä 5 yötä
MATKAN HINTA
3 230 €
hlö 2hh:ssa, 1hh-lisä 1 650 €
LÄHDÖT
 • 25.05.2023–30.05.2023
VARAA MATKA
 •  
  Karita Aaltonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

 • Valtiot/Italia2020/477472
 • Valtiot/Italia2020/477488
 • Valtiot/Italia2020/477494
 • Valtiot/Italia2020/478137
 • Valtiot/Italia2020/ITTALIA-2
 • Valtiot/Italia2020/ITTALIA-3
 • Valtiot/Italia2020/ITTALIA-4
 • Valtiot/Italia2020/ITTALIA-5
 
 
Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Firenze
Päivät 1–5 | Borgo Pignano 5 yötä
Päivä 6 | Firenze – Helsinki

Matkan erityispiirteet

* Matkalle mahtuu mukaan 14 matkustajaa.
* Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. 
* Luksusmatka (majoitus, ruoka, elämys)
* Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Lennot
Helsinki – Frankfurt 06.30-08.10
Frankfurt – Firenze 12.30-14.00
Firenze – Frankfurt 18.55-20.30
Frankfurt – Helsinki 21.50-01.15
Lentoyhtiö Lufthansa / Air Dolomiti

*pidätämme oikeudet lentoreitin- ja lentoaikataulun muutoksiin.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa
- Majoitus 5 yötä Borgo Pignano
- Aamiainen x 5
- Lounas x 5
- Illallinen x 5
- Yksityiset kuljetukset
- Matkaohjelmassa mainitut retket
- Karitan ohjaamat joogatunnit.
Hintaan ei sisälly
- toimistomaksu 35 eur/hlö
- PCR testit/todistukset
- juomat aterioilla
- vakuutukset
- tipit
- muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | L, I
Saavuttuamme Firenzen lentokentälle meillä on reilun tunnin kestävä kuljetus retriittipaikkaamme Toscanan maaseudulle. Perillä meitä odottaa lounas, jonka jälkeen meille esitellään ainutlaatuinen hotelliimme. Iltapäivän vietämme rentoutuen hotellin uima-altaalla ja tutustuen upeaan retriittipaikkaamme. Tervetuloillallinen.


Päivä 2 | A, L, I
Aloitamme aamumme kehoa herättelevällä lempeällä yin&yang-joogalla, jonka jälkeen nautimme ihanan aamiaisen. Tänään teemme pitkän kävelyretken kartanomme miljööseen ja sitä ympäröivään upeaan luontoon tutustuen. Hotellimme noudattaa ”farm to table” periaatetta ja pääsemme näkemään hotellin omat vihannes- ja yrttiviljelmät sekä mehiläisfarmin. Nautimme picnic-lounaan luonnon helmassa. Iltapäivällä palaamme takaisin hotellillemme. Pidämme rentouttavan yin-joogan auringon laskiessa. Illallisen nautimme kynttilöiden valossa terassilla.

 
Päivä 3 | A, L, I
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen vietämme päivää rennosti hengaillen. Nyt on aikaa nauttia ihanista hoidoista (lisämaksusta) sekä lekottelusta altaalla.

Pääsemme tutustumaan hotellimme omaan saippualaboratorioon jossa tehdään 100% orgaanisia tuotteita. Voimme ostaa niitä myös mukaan kotiin vietäväksi. Lounas ja illallinen ihanassa hotellissamme.

 

Päivä 4 | A, L, I
Aloitamme aamumme joogalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään on luvassa lisämaksullinen (140 eur) ratsastusretki siitä kiinnostuneille. Retkelle voi osallistua kokemattomampikin ratsastaja.

Retkellä liikutaan ryhmissä eri tason mukaan. Retkellä näemme Borgo Pignanon tilaa ympäröiviä kauniita viljelyksiä, oliivi- ja viinitiloja, laaksoja, kukkuloita ja vesiputouksia. Retki sisältää picnic-lounaan. Illalla rentouttava jooga hotellillamme. Herkullinen illallinen jälleen omassa ihanassa hotellissamme. Jokainen illallinen on täällä ainutlaatuinen elämys.


Päivä 5 | A, L, I
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen vietämme jälleen päivää rennosti hoidoista nauttien. Täältä ei halua lähteä pois. Nautimme pitkän lounaan. Iltapäivällä teemme vierailun läheiselle viinitilalle ja  pääsemme maistelemaan paikallisia viinejä. Upea viimeinen illallinen Al Fresco ravintolassamme kynttilöiden loisteessa.

 

Päivä 6 | A

Alkuiltapäivästä kuljetus takaisin Firenzen lentokentälle josta lennot Frankfurtin kautta konetta vaihtaen kotiin. Saavumme Helsinkiin puolen yön jälkeen.


Pidätämme oikeudet matkaohjelman muutoksiin.


Kohde-esittelyt

 

Italia

Italian lippu

Pääkaupunki
Rooma

Pinta-ala
301 340 km²

Asukasluku
60 317 000 (arvio 9/2020)

Väestö
Englanti 34%, ranska 16%, espanja 11%, saksa 5%, muut 6%

Uskonto
Kristittyjä 83,3%, uskonnottomia 12,4%, islamilaisia 3,7%, muita 0.6%

Kieli
Italia (virallinen), saksa, ranska, slovenia

Valuutta
Euro (EUR)

Päätuotteet
Koneet, tekstiilit, turismi, viini

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen tasavalta

Toscana

Toscanan maakunta sijaitsee keski-Italiassa ja se on yksi Italian suosituimmista matkailualueista. Toscana tarjoilee kulttuurillista rikkautta, uniikkeja maisemia, idyllisiä kyliä ja monipuolisia matkakohteita. 

Alueen pääkaupunki Firenze tarjoilee kulttuuria, taidetta ja historiallisia kohteita. Firenzen katukuvassa esittäytyy museoita, kirkkoja ja palatseja, jotka pitävät sisällään maailman arvokkaimpia taideteoksia. Kaupungin jakaa kaunis Arnojoki, ja osa kaupungin puistoista ja puutarhoista on ehdottomasti näkemisen arvoisia. Merkittävimpiä kohteita Firenzessä on esimerkiksi Firenzen katedraali, Uffizin ja Bargellon palatsi, sekä Galleria dell’Accademia.

Toscanalaista idyllistä tunnelmaa tarjoaa myös viehättävä Siena, jonka keskustan kapeat kujat, keskiaikaiset tornit ja vaikuttavat aukiot kuuluvat UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Sienan kaupungissa kohoaa Palazzo Pubblicon yli 300-metrinen kellotorni, jonka päältä avautuu näkymät Sienaan ja Toscanan maaseutumaisemiin. Toscanan merkittävä vierailukohde on myös Pisan kalteva torni, joka sijaitsee Pisan kaupungissa. 

Chiantin viinialueella pääset tutustumaan alueen maaseudun sykkeeseen ja syventymään paikallisen viinin saloihin. Chianti on Italian tunnetuin viinintuotantoalue. Sen vehreillä kukkuloilla nousee viiniköynnösten lisäksi keskiaikaisia linnoja ja vanhoja kyliä, joita voi tutkailla esimerkiksi pyöräillen. 

Paikallinen ruokakulttuuri hurmaa yksinkertaisilla mutta aidoilla mauilla. Toscanan luonto tarjoilee viiniköynnösten ja vuorien lisäksi upeita saaria ja rannikkoalueita, joita ei pidä unohtaa. Toscana on monipuolinen matkakohde ja se pitää sisällään vaihtelevia maisemia ja kulttuurikohteita vain lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan. 

HOTELLIT

Borgo Pignano (5)

Toscanan maaseudun sydämessä sijaitseva Borgo Pignano tarjoaa elegantin majoittumisen oliivi- ja viinitarhojen ympäröimänä. Tila sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Volterran ja San Gimignanon historiallisista kylistä, sekä Florencen ja Sienan kaupungeista ja Chiantin viinitarhoilta.

Tilan päärakennus on 1900-luvun villa. Villassa on 14 huonetta ja sviittiä, joiden lisäksi Borgo Pignanon tilalla on erilaisia ja erikokoisia majoitusrakennuksia "maisonnettes" joiden huoneet ovat tilavia, ylellisiä ja henkivät toscanalaista maalaisromanttista tunnelmaa. Villan päärakennuksessa on hissi, joka mahdollistaa esteettömän pääsyn huoneisiin. Alueella on myös langaton Internet-yhteys.

Borgo Pignano sijaitsee luomumaatilalla, jossa tuotetaan omaan käyttöön esimerkiksi oliiveja, luomuviljaa, kananmunia, hedelmiä, siemeniä ja hunajaa. Villan tuoreista raaka-aineista pääset nauttimaan aamupalalla. Villalla on lisäksi kaksi ravintolaa: Rennossa ulkoilmaravintolassa tarjoillaan oman tilan jauhoista valmistettua ja puu-uunissa paistettua pitsaa, sekä muita kotitekoisia herkkuja, luomuoluiden ja viinien kera. Toinen ravintola tarjoaa hienostuneemman tunnelman ja innovatiivisen à la carte menun toscanalaisten viinien saattelemana.

Borgo Pignano tarjoaa majoittumisen lisäksi paljon oheistoimintaa. Infinity uima-altaalta avautuu mykistävät näkymät Toscanan maaseudulle ylle ja Pignanon oma spa tarjoaa tasokkaita hoitoja sekä mahdollisuuden höyrysaunan käyttöön. Kaikissa  spa-hoidoissa hyödynnetään tilan orgaanisesti tuotetuista yrteistä ja villikukista valmistettuja öljyjä ja tuoksuja. Tilalla on mahdollisuus myös esimerkiksi joogaan, ratsastukseen ja maastopyöräilyyn. Tilan putiikista voi myös ostaa mukaan omalla tilalla valmistettua luomu oliiviöljyä, yrttejä, hilloja, saippuaa, hunajaa, sekä muita tilan tuotteita.

Borgo Pignano panostaa vastuulliseen toimintaan ja kestävään kehitykseen toiminnassaan. Suuri osa tilalla valmistetuista raaka-aineista hyödynnetään ruuanlaitossa, tilan eläimille ruuaksi ja esimerkiksi kylpytuotteiden käytössä. Tilalla käytetään aurinkopaneeleita energiantuotantoon, panostetaan ympäristöystävällisiin ja eettisesti tuotettuihin tuotteisiin ja palveluihin, sekä paikallisuuteen.

Huomioitavaa

Italia - huomioitavaa

Turvallisuus
Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Taskuvarkauksia voi esiintyä suurissa kaupungeissa ja toreilla. Vuoristossa tule huomioida lumivyöryriski. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Vakuutus
Suosittelemme Eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista yllättävän sairaustapauksen varalta.

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Ilmasto
Kesällä voi lämpötila nousta yli 40 C asteen, mutta talvella on etenkin vuoristoissa varauduttava lumeen ja vaikeaan ajokeliin. Italiassa voi tapahtua maanjäristyksiä.

Juomavesi
Italialainen vesijohtovesi on sellaisenaan juomakelpoista.

Aikaero
Italia sijaitsee UTC+1 (kesällä UTC+2) aikavyöhykkeellä eli on tunnin jäljessä Suomen ajasta.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus kohteissa operaattoriltasi. Italian suuntanumero on +39.

Tipit
Italiassa palvelumaksu lisätään usein ravintolan laskuun ja tämän tulisi lukea ruokalistassa (servizio incluso). Jos palvelu oli erittäin hyvää voi antaa tippiä.

Taksissa ja majoituksen palveluissa tippiä arvostetaan, mutta se ei ole pakollista.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 

Samankaltaisia matkoja

> UUTUUS: Ranskan retriitti Happy Hamletissa
> Kenia Karitan kanssa

> Nepal Karitan kanssa

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!
> Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Sri Lanka ja Malediivit Karitan kanssa

> Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa


Haluatko lisäpäiviä?

Kysy suositukset toimistoltamme.


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.