• OPASTETTU AKTIIVIMATKA
    Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä
  • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
    Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä
Opastetut aktiivimatkat / Norja

Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä

Norja  
Lyngen

Tervetuloa Norjan vuorille kanssamme!

Kesällä 2024 järjestämme yhdessä Adventure Partnersin kanssa jälleen viiden päivän jäätikkökurssin Steindalsbreenilla Pohjois-Norjan Lyngenissä.

Kurssi sopii kaikille vuorivaelluksesta ja kiipeilystä kiinnostuneille. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta jäätiköillä liikkumisesta. Jäätikkökurssilla harjoitellaan turvallisia toimintatapoja jäätiköillä ja vuoristossa liikuttaessa. Kurssin aikana opit liikkumaan köysistössä, käyttämään monipuolisesti jäähakkuja ja -rautoja, pelastamaan railoon pudonneen, käyttämään jääruuveja sekä tekemään ennakkoarviota jääkentän turvallisuudesta. Iltoina keskitymme nauttimaan hyvästä seurasta ja kauniista maisemista, sekä tulevan päivän suunnitteluun ja teoriaopetukseen. Kokonaisuus on hyvin sovitettavissa osallistujien toiveiden mukaan.

Oppaana kurssilla toimii Aventuran vaellus- ja kiipeilymatkoista vastaava Kari Heimonen.

Kysy lisää kurssista toimistoltamme!

Matkan kesto
5 päivää
Matkan hinta
780 €
Lähdöt
  • 8.7.2024–12.7.2024
  • 13.7.2024–17.7.2024
VARAA MATKA
  •  
    Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkan erityispiirteet

• Asiantunteva suomalainen opas
• Maksimiryhmäkoko kurssilla on 6 henkilöä.
• Sääolosuhteet vuoristossa ovat hyvin vaihtelevat
• Majoitumme ryhmälle varatussa yksityisessä tuvassa kurssin ajan.

Lennot
- Matka ei sisällä lentoja.
Hintaan sisältyy
- Kurssin asiantunteva opastus
- Majoitus Steindalshyttalla 4 yötä
- Kaikki tarvittavat kiipeilyvarusteet
Hintaan ei sisälly
- Kuljetuksia Lyngeniin
- Ruokailut
- Matkavakuutus.

Päiväohjelma

Päivä 1: Tapaamme iltapäivällä 13.7. Steindalenin pienessä kylässä. Pakkaamme varusteet ja lähdemme patikoimaan kohti Steindalshyttaa, joka toimii majapaikkanamme seuraavat 4 päivää. Käymme läpi kurssilla tarvittavat kiipeilyvarusteet sekä käymme läpi seuraavien päivien ohjelmaa.

Päivä 2: Harjoittelemme kuivalla/paljaalla jäätiköllä tarvittavia tietoja ja taitoja. Harjoittelemme myös köysistössä liikkumista jäätikön jyrkemmissä osissa varmistuksia hyväksi käyttäen. Käymme läpi lumiankkurien käyttöä ja itsensä pysäyttämistä jäähakkua käyttäen, eli ns. self-arrestia.

Päivä 3: Tämän päivän omistamme täysin railopelastukselle. Teemme päivän aikana useamman railopelastusharjoituksen Steindalsbreenin jäätiköllä.

Päivä 4: Käymme läpi liikkumista lumipeitteisellä jäätiköllä. Opettelemme arvioimaan railojen päällä olevien lumisiltojen kantavuutta ja navigoimista ympäristössä, jossa on paljon railoja.

Päivä 5:  Kurssin viimeisenä päivänä pyrimme toteuttamaan kurssilaisten itse suunnitteleman pidemmän retken lähialueiden jäätiköillä. Antoisan ja opettavaisen päivän jälkeen kurssin yhteenveto jonka jälkeen kotimatka voi alkaa.


Kurssiohjelmaan voi tulla muutoksia olosuhteista ja säästä johtuen. Opas katsoo tilanteen mukaan parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen ohjelman huonon sään päiville.

 

Kohde-esittelyt

 

Norja

http://www.sciencekids.co.nz/images/pictures/flags96/Norway.jpg

Pinta-ala
385 178 km2

Asukasluku
5 467 439 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Oslo

Kieli
Norja

Uskonto
Väestöstä 70,6 % kuuluu evankelis- luterilaiseen Norjan kirkkoon. Muiden kristillisten uskontokuntien edustajia on 4 %, muslimeja 1,8 % ja muita 8 %.

Valuutta
Norjan kruunu

Päätuotteet
Öljy ja maakaasu, kala, laivat, mineraalit, puutavara, paperi, sellu ja kemianteollisuudentuotteet sekä tekstiilit.

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Norjan kuningaskunta on perustuslaillinen monarkia Pohjois-Euroopassa. Maa kuuluu Pohjoismaihin ja Skandinaviaan. Se on Ruotsin länsi- ja Suomen pohjoisnaapuri, ja sillä on yhteistä rajaa myös Venäjän kanssa. Norjan alueisiin kuluu myös Huippuvuoret sekä muita merentakaisia alueita. Vuonot ja vuoret ovat Norjan maiseman keskeisiä elementtejä. Norjassa on inhimillisen kehityksen indeksin mukaan maailman korkein elintaso. Maan vaurauden perustana ovat energiavarat: öljy, maakaasu ja vesivoima. Myös kalastuksessa ja kalankasvatuksessa Norja on maailman johtavia maita. Maassa puhutaan norjaa, jota kirjoitetaan kahdella eri kirjakielellä (kirjanorja ja uusnorja), ja kolmea saamelaiskieltä. Norja on menestyvä talviurheilumaa, joka on järjestänyt kahdet olympialaiset. Norja kuuluu Natoon mutta on jättäytynyt Euroopan Unionin ulkopuolelle. Se on kuitenkin EFTAn jäsenenä mukana ETA-alueessa.


Huomioitavaa

Norja - huomioitavaa

Ilmasto
Lauhkea meri-ilmasto vallitsee rannikolla. Matalapaineet ja kovat tullet tulevat Atlantilta. Maan eteläosassa on suuremmat sademäärät kuin pohjoisessa. Arktinen ilmasto vallitsee vuorilla. Talvella on lunta, pakkasta ja kovia tuulia. Oslon seuduilla on yleensä kylmempi talvi, lämpimämpi ja kuivempi kesä verrattuna rannikkoalueeseen.

Maan ilmasto on paljon leudompi Golfvirran ansiosta. Norjassa on lämpimämpi ilmasto verrattuna Alaskaan, Grönlantiin ja Siperiaan vaikka ne ovat yhtä kaukana pohjoisessa.

Matkustussesongit
Norjaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta parasta aikaa on touko–syyskuu.

Ruoka ja juoma
Norjassa käytetään paljon paikallista riistaa kuten hirven- ja lampaanlihaa sekä Atlantin ja Norjan vuoristopurojen tarjoamaa monipuolista kalatarjontaa. Erityisesti käytetään turskaa, lohta, silliä sekä makrillia. Lammaskaali on Norjan kansallisruoka ja turska suosituimpia ruokakaloja. Lofoottien saariryhmä Pohjois- Norjassa on turskankalastuksen keskus. Usein norjalainen aamiainen on tukeva ja lounas kevyempi. Päivällisellä syödään monesti perunaa, lihaa tai kalaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.