Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä

Palaa matkan pääsivulle

Norja
Lyngen

Tervetuloa Norjan vuorille kanssamme!

Kesällä 2022 järjestämme yhdessä Adventure Partnersin kanssa neljän päivän jäätikkökurssin Strupbreenilla Pohjois-Norjan Lyngenissä. 

Kurssi sopii kaikille vuorivaelluksesta ja kiipeilystä kiinnostuneille. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta jäätiköillä liikkumisesta. Jäätikkökurssilla harjoitellaan turvallisia toimintatapoja jäätiköillä ja vuoristossa liikuttaessa. Kurssin aikana opit liikkumaan köysistössä, käyttämään monipuolisesti jäähakkuja ja -rautoja, pelastamaan railoon pudonneen, käyttämään jääruuveja sekä tekemään ennakkoarviota jääkentän turvallisuudesta. Iltoina keskitymme nauttimaan hyvästä seurasta ja kauniista maisemista, sekä tulevan päivän suunnitteluun ja teoriaopetukseen. Kokonaisuus on hyvin sovitettavissa osallistujien toiveiden mukaan.

Oppaana kurssilla toimii Aventuran vaellus- ja kiipeilymatkoista vastaava Kari Heimonen.

Kysy lisää kurssista toimistoltamme!

Matkan kesto
4 pv, 3 yötä
Matkan hinta
750 €,
Matkan erityispiirteet

• Asiantunteva suomalainen opas
• Maksimiryhmäkoko kurssilla on kuusi henkilöä
• Sääolosuhteet vuoristossa ovat hyvin vaihtelevat
• Majoitumme kurssin ajan teltoissa, kurssin viimeisenä yönä majoitumme majatalossa.

Lennot
- Matka ei sisällä lentoja.
Hintaan sisältyy
- Venekyydit Koppangen-Strupen-Koppangen
- Viimeisen yön majoitus majatalossa
- Kaikki tarvittavat kiipeilyvarusteet
Hintaan ei sisälly
- Lentoja
- Kuljetuksia Lyngeniin
- Ruokailut
- Matkavakuutus.

Päiväohjelma

Päivä 1
Tapaamme Koppangenin pienessä kylässä Koppangen Bryggerin edessä klo 9 aamulla ja lähdemme venekyydillä kohti Strupenia. Venematka kestää noin 20 min. Perillä Strupenissa perustamme leirin, jossa vietämme seuraavat kolme yötä teltoissa. Leirin pystyttämisen jälkeen lähdemme nousemaan kohti Strupbreenin jäätikköä, jossa tutustumme kuivalla jäätiköllä tarvittaviin tKursiiviietoihin ja taitoihin. Käymme läpi köysistöön sitoutumisen, jäärautojen ja jäähakun käyttöä, sekä reittivalintoja ja jääruuvien käyttöä.

Päivä 2
Harjoittelemme jyrkässä lumirinteessä ja lumipeitteisellä jäätiköllä tarvittavia tietoja ja taitoja. Harjoittelemme myös köysistön liikkumista lumirinteessä, lumiankkurien käyttöä ja itsensä pysäyttämistä jäähakkua käyttäen, eli ns. self-arrestia.

Päivä 3
Tämän päivän omistamme täysin railopelastukselle. Teemme päivän aikana useamman railopelastusharjoituksen Strupbreenin jäätiköllä. Iltapäivällä perehdymme leirissä seuraavan päivän retken suunnitteluun.

Päivä 4
Toteutamme kurssilaisten suunnitteleman retken ja nousemme yhdelle alueen vuorista. Yhtenä vaihtoehtona retkelle on 1395 metriä korkea Tafeltinden, josta avautuvat upeat maisemat Lyngenin korkeimmille huipuille. Harjoittelemme samalla reittivalintoja ja lumisiltojen arviointia railojen ylittämisen aikana, sekä suunnistamista vuoristossa. Pitkän, opettavaisen ja palkitsevan päivän päätteeksi palaamme venekyydillä takaisin Koppangenin kylään, jossa majoitumme viihtyisään majataloon kurssin viimeiseksi yöksi. 

Päivä 5
Kotiinpaluu voi alkaa aamupäivällä.


 

Norja

http://www.sciencekids.co.nz/images/pictures/flags96/Norway.jpg

Pinta-ala
385 178 km2

Asukasluku
5 467 439 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Oslo

Kieli
Norja

Uskonto
Väestöstä 70,6 % kuuluu evankelis- luterilaiseen Norjan kirkkoon. Muiden kristillisten uskontokuntien edustajia on 4 %, muslimeja 1,8 % ja muita 8 %.

Valuutta
Norjan kruunu

Päätuotteet
Öljy ja maakaasu, kala, laivat, mineraalit, puutavara, paperi, sellu ja kemianteollisuudentuotteet sekä tekstiilit.

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Norjan kuningaskunta on perustuslaillinen monarkia Pohjois-Euroopassa. Maa kuuluu Pohjoismaihin ja Skandinaviaan. Se on Ruotsin länsi- ja Suomen pohjoisnaapuri, ja sillä on yhteistä rajaa myös Venäjän kanssa. Norjan alueisiin kuluu myös Huippuvuoret sekä muita merentakaisia alueita. Vuonot ja vuoret ovat Norjan maiseman keskeisiä elementtejä. Norjassa on inhimillisen kehityksen indeksin mukaan maailman korkein elintaso. Maan vaurauden perustana ovat energiavarat: öljy, maakaasu ja vesivoima. Myös kalastuksessa ja kalankasvatuksessa Norja on maailman johtavia maita. Maassa puhutaan norjaa, jota kirjoitetaan kahdella eri kirjakielellä (kirjanorja ja uusnorja), ja kolmea saamelaiskieltä. Norja on menestyvä talviurheilumaa, joka on järjestänyt kahdet olympialaiset. Norja kuuluu Natoon mutta on jättäytynyt Euroopan Unionin ulkopuolelle. Se on kuitenkin EFTAn jäsenenä mukana ETA-alueessa.


 

Norja - huomioitavaa

Ilmasto
Lauhkea meri-ilmasto vallitsee rannikolla. Matalapaineet ja kovat tullet tulevat Atlantilta. Maan eteläosassa on suuremmat sademäärät kuin pohjoisessa. Arktinen ilmasto vallitsee vuorilla. Talvella on lunta, pakkasta ja kovia tuulia. Oslon seuduilla on yleensä kylmempi talvi, lämpimämpi ja kuivempi kesä verrattuna rannikkoalueeseen.

Maan ilmasto on paljon leudompi Golfvirran ansiosta. Norjassa on lämpimämpi ilmasto verrattuna Alaskaan, Grönlantiin ja Siperiaan vaikka ne ovat yhtä kaukana pohjoisessa.

Matkustussesongit
Norjaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta parasta aikaa on touko–syyskuu.

Ruoka ja juoma
Norjassa käytetään paljon paikallista riistaa kuten hirven- ja lampaanlihaa sekä Atlantin ja Norjan vuoristopurojen tarjoamaa monipuolista kalatarjontaa. Erityisesti käytetään turskaa, lohta, silliä sekä makrillia. Lammaskaali on Norjan kansallisruoka ja turska suosituimpia ruokakaloja. Lofoottien saariryhmä Pohjois- Norjassa on turskankalastuksen keskus. Usein norjalainen aamiainen on tukeva ja lounas kevyempi. Päivällisellä syödään monesti perunaa, lihaa tai kalaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.