Marquesassaaret - Polynesialaista eksotiikkaa

Palaa matkan pääsivulle

Ranskan Polynesia (Ranska)
Tahiti | Hiva Oa | Nuku Hiva

Ia Orana! Ranskan Polynesian Marquesassaaret tarjoaa huikean polynesialaisen kulttuuri- ja luontoelämyksen. Saarien energia, jylhyys ja elementit erottavat ne muista Ranskan Polynesian saarista. 

Hiva Oa on tunnettu polynesialaisen kulttuurin kehtona. Nuku Hivan mystinen luonto vuorineen, vesiputouksineen ja mustahiekkaisine rantoineen tarjoaa upeita patikointi- ja ratsastusmahdollisuuksia. Yhdistä Marquesassaaret osaksi Ranskan Polynesian matkaasi. 

Esitetty matkapaketti on mahdollista toteuttaa kokonaisuudessaan tai vaikka vain osana. Kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää. Ole meihin yhteydessä niin räätälöimme juuri sinulle sopivan matkan!

Matkan kesto
9 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 040 €/hlö, 2hh:ssa
Matka-ajankohta ja majoitustaso vaikuttaa hintoihin
Matkaohjelma

Päivät 1 | Tahiti (1 yö)
Päivät 2-3 | Hiva Oa (2 yötä)
Päivät 4-7 | Nuku Hiva (4 yötä)
Päivä 8 | Tahiti (1 yö)Matkan erityispiirteet
  • Polynesialaista kulttuuria ja luontoa, eksotikkaa
  • Ei turistimassoja, pienet majapaikat
  • Mahdollisuus saada alkuperehdytys Ranskan Polynesiaan Tahitilla asuvalta Aventuran matkanjohtaja Tuomolta
  • Pitkät lennot ja aikaero
  • Yhdistä Ranskan Polynesia osaksi Oseanian tai maailmanympärimatkaasi


Lennot
Papetee - Hiva Oa
Hiva Oa - Nuku Hiva
Nuku Hiva - Papetee

Esimerkkipaketti ei sisällä kaukolentoja.
Yhdistä Marquesassaaret osaksi Ranskan Polynesian matkaasi tai laajempaa matkakokonaisuutta. Kysy lisää toimistolta.

Hintaan sisältyy
- Ranskan Polynesian sisäiset lennot Papeteelta
- Ohjelman mukaiset majoitukset aamiaisilla
- Kaikki kuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Viisumi
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Tahiti, Papeete
Intercontinental Tahiti 4*, Superior Lagoon room
Saapuminen Tahitille, kuljetus hotellille ja lepoa. 

Päivä 2 | Hiva Oa | A
Hotel Hiva Oa Hanakee Lodge 3*, Mountain Bungalow 
Kuljetus lentokentälle ja lento kohti Marquesassaaria, Hiva Oaa. Saavuttaessa kuljetus majoitukseen upeisiin vuorimaisemiin. 

Päivä 3 | Hiva Oa | A
Hotel Hiva Oa Hanakee Lodge 3*, Mountain Bungalow 
Päivä aikaa nähdä ja kokea saaren kulttuuri- ja luontotarjontaa omien toiveiden mukaan. 

Päivät 4 | Nuku Hiva | A
Le Nuku Hiva by Pearl Resorts 3*, Bay View Bungalow
Siirtyminen Marquesassaarten suurimmalle saarelle Nuku Hivalle. 

Päivät 5 - 7 | Nuku Hiva | A
Le Nuku Hiva by Pearl Resorts 3*, Bay View Bungalow
Kolme kokonaista päivää aikaa nähdä ja kokea Nuku Hivan mystistä ja kaunista saarta. Tee retkiä ihastelemaan luonnonihmeitä ja tutustumaan saaren kyliin ja kulttuuriin. Pyöräile, patikoi, ratsasta ja nauti Le Nuku Hiva Lodgen tunnelmasta ja maisemista.

Päivä 8 | Tahiti, Papeete | A
Intercontinental Tahiti 4*, Superior Lagoon room
Paluu Tahitille ja majoittuminen jo tutussa hotellissa.

Päivä 9 | Tahiti, Papeete 
Kohti kotia tai matkan seuraavaa kohdetta. 

Kohde-esittelyt

 

Ranskan Polynesia (Ranska)

Ranskan Polynesia ei ole itsenäinen valtio vaan kuuluu Ranskaan.
Se on Ranskan merentakainen territorio.

Pinta-ala
3 523 km²

Asukasluku
280 908 (arvio 6/2020)

Pääkaupunki
Papeete

Kielet
Ranska, englanti, tahiti

Väestö
78% on polynesialaisia, 12% kiinalaisia, 6% prosenttia paikallisia ranskalaisia ja 4% varsinaisia ranskalaisia. 

Uskonto
Suurimmat uskontoryhmät ovat protestantismi 54 %, katolisuus 30 %, muut uskonnot 10 % ja uskonnottomat 6 %. 

Valuutta
Ranskan Tyynenmeren frangi (XPF)

Päätuotteet
Matkailu

Hallitusmuoto
Ranskan merentakainen territorio

Ranskan Polynesia koostuu 118:sta laguunien ympäröimästä trooppisesta saaresta. Englantilaista Captain Samuel Wallisia pidetään saarten löytäjänä 1767, vaikka ensimmäisenä sen löysivät Espanjalaiset jo vuonna 1606, mutta eivät kiinnittäneet siihen kovin suurta huomiota. Saaret saivat nimensä Kapteeni Cookilta 1769, brittiläisen Royal Society- tiedekunnan mukaan. Vuodesta 1946 Ranskan Polynesia on kuulunut Ranskan merentakaisiin valta-alueisiin.

Saariryhmä tunnetaan paremmin pääsaaren mukaan Tahiti-nimellä. Tahiti, Bora Bora ja Moorea ovat tunnetuimmat ja suurimmat saaret. Saaret houkuttelevat monia häämatkalaisia, romantikkoja, seikkailijoita ja lomalaisia, jotka haluavat hetkeksi irti arjesta. Kirkkaat vedet luovat oivan mahdollisuuden snorklaukseen ja sukellukseen. Korallit ja merenalainen maailma on henkeä salpaavan kauniita. Valkoiset hiekkarannat jäävät mieleen ja houkuttelevat palaamaan näille taianomaisille saarille aina uudelleen. Trooppinen ilmasto on lämmin ympäri vuoden, marraskuusta maaliskuuhun on kuumaa ja kosteaa, huhtikuusta lokakuuhun viileämpää ja kuivempaa.

Polynesian saaret ovat kuuluisia ruoastaan. Kaikilla saarilla voi nauttia herkullisesta sekoituksesta ranskalaista-, aasialaista-, ja tyynen valtameren- keittiötä. Niin kuin arvata saattaa, saarilla saa paljon tuoreita mereneläviä ja trooppisia hedelmiä.

Se mikä tekee saarista myös hyvän matkailukohteen, ovat asukkaat, jotka toivottavat matkailijan tervetulleeksi lämmöllään ja vieraanvaraisuudellaan. Saarelaisten rakkaus omia saariaan kohtaan on nähtävissä heidän musiikissaan, tanssissaan sekä kukissaan.

Tahiti

Ranskan Polynesian pääsaari on Tahiti, joka on myös sen suurin saari. Papeete, joka sijaitsee Tahitilla, on Ranskan Polynesian hallinnollinen pääkaupunki. Tahitilla on 169 674 asukasta, joka on 69% koko Ranskan Polynesian väkiluvusta. Tahitin viralliset kielet ovat ranska ja tahiti.

Tahiti koostuu kahdesta paratiisisaaresta Tahiti Nui (suuri saari) ja Tahiti Iti (pieni saari), jotka nousevat smaragdin värisestä merestä. Suurempi saari, Tahiti Nui yhdistyy sen "pikkusiskoon" Tahiti Itiin, kapean laguunin, Taravao Isthmuksen välityksellä. Molempien saarien keskeltä kohoavat massiiviset tulivuoret. Mount Orohena- tulivuori sijaitsee Tahiti Nuin sydämessä ja kohoaa yli 2000m:n. Pienempi tulivuori, Mount Mairenui nousee 1300m:n korkeuteen keskeltä Tahitia. Vuoret suojaavat syviä laaksoja, kirkkaita puroja ja korkeita vesiputouksia.

Molemmilla saarilla on monia mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä sekä hyvät harrastemahdollisuudet, esimerkiksi ratsastusta, snorklausta ja surffausta voi harrastaa melkein joka paikassa. Herkuttelijoille Tahitilta löytyy monia erityylisiä keittiöitä. Monet hotellit tarjoavat buffet-pöytiä värikkäiden tanssiesitysten kera. Saarella on myös mahdollisuus rentoutua polynesialaisissa kylpylöissä trooppisessa ilmapiirissä.

Pääkaupunki Papeete tarjoaa matkailijoille monia aarteita; värikkäitä toreja, helmikauppoja, taide- ja historiamuseoita, kasvitieteellisiä puutarhoja sekä elävää iltaelämää. Monet viettävätkin muutaman päivän kaupunkiloman Papeetessa ennen kuin siirtyvät muille saarille nauttimaan rantaelämästä.

HOTELLIT

Intercontinental Tahiti Resort & Spa (4)

Saaren paras hotelli sijaitsee Papeeteella, Tahitin pääkaupungissa, vain kahden kilometrin päässä lentokentältä. Kaikissa huoneissa on mm. ilmastointi, parveke tai terassi, hiustenkuivaaja, TV, teen ja kahvinkeitin, silityslauta- ja rauta. Intercontinental Tahiti Resort & Spassa on infinity-pool, josta voi katsella vaikka iltaisin auringonlaskua ja nauttia samalla cocktaileja allas-baarista.  Ravintola valikoima on laaja, illallistaa voi vaikka merenpäällä sijaitsevalla terassilla tai ulkoterassilla. 

Hiva Oa

Hiva Oa on toiseksi suurin saari Marquesasin saaristossa. Saari on tunnettu ainutlaatuisesta kulttuuriperimästään. Erityisesti arkeologiasta ja kulttuurista kiinnostuneet eivät jätä tätä saarta pois matkaohjelmastaan mistään hinnasta! Hiva Oalla sijaitsee Ranskan Polynesian korkein Tiki kiviveistos, Takai, sekä Makaii Taua Pepe, erikoinen vaakatasoon kaiverrettu Tiki. Mutta Hiva Oalla on paljon muutakin tarjottavaa. Saarta on myös kutsuttu ”Marquesasin puutarhaksi”, sillä sen luonto on niin kaunista ja vehreää. Täällä vietät lomasi nauttien luonnon rauhasta, aktiviteeteistä, rannalla loikoilusta ja paikalliseen kulttuuriin tutustumisesta. 

HOTELLIT

Hanakee Lodge (3*)

Hanakee Lodge, pieni hotelli Hiva Oan saarella, tarjoaa vierailleen henkeäsalpaavat näkymät ympäröiville vuorille ja merelle. Hotellilta löytyy 14 bungalowia, joissa kaikissa on hyvät varustelut, kuten oma terassi,  ilmastointi, televisio, tallelokero, kahvi ja tee, minibaari ja hiustenkuivain. Hotellilla on myös uima-allas, ravintola ja baari, ja he järjestävät vierailleen erilaisia aktiviteetteja. Retkivalikoimasta löytyy mm. hevosratsastusta, patikointia sademetsässä ja tutustumista paikalliseen kylään.


Nuku Hiva

Marquesasin saariston suurin saari Nuku Hiva on tunnettu mystisenä saarena. Saaren villi, vehreä, henkeäsalpaavan upea luonto tarjoaa matkailijoille runsaasti hämmästeltävää ja tekemistä. Nuku Hivalta löytyy mm. upeita musta hiekkaisia rantoja, dramaattisia kanjoneita ja maailman kolmanneksi korkein vesiputous (350 m) The Hakaui. Voipa täällä myös törmätä vapaana laukkaaviin villihevosiin. Saarella on vain yksi hotelli ja muutamia vaatimattomia majataloja, joten matkasta saa nauttia ilman suuria turistimassoja. Nuku Hivan upea saari jättää varmasti jokaiseen pysyvän vaikutelman! 

HOTELLIT

Le Nuku Hiva by Pearl Resorts (3*)

Nuku Hivan saari sijaitsee Marquesasin saariryhmällä, 3,5 tunnin lentomatkan päässä Tahitilta. Le Nuku Hiva resort tarjoaa rauhallista majoitusta bungaloweissa saaren upean luonnon keskellä. Huoneet ovat mukavia ja niiden varusteluihin kuuluu ilmastointi, minibaari, televisio, kahvi ja tee, hiustenkuivain, tallelokero ja oma terassi. Resortissa on upea ”infinity” uima-allas, josta aukeaa näkymät kauniille Taiohaen lahdelle. Resort järjestää monenlaisia aktiviteetteja, kuten patikointia, maastoautoajeluita ja veneretkiä saaren vehreässä luonnossa. Heiltä voi myös lainata polkupyöriä ilmaiseksi. Resortissa on myös oma ravintola ja baari.


 

Ranskan Polynesia (Ranska) - huomioitavaa

Viisumit 
Huomioithan että suomenkansalainen ei tarvitse Ranskan Polynesiaan viisumia, mutta suurinosa lennoista lennetään välilaskulla Yhdysvaltojen kautta, jolloin tarvitset Yhdysvaltoihin tarvittavan ESTA-maahansaapumisluvan. 

Ilmasto
Polynesiassa on kaksi vuoden aikaa ja vallitsee lämmin trooppinen ilmasto. Huhtikuusta lokakuuhun kestää kuiva talvikausi. Heinä- ja elokuu ovat vuoden kylmimmät kaudet. Sadekausi kestää marraskuusta maaliskuuhun jonka aikana lämpötila kohoaa, sateet lisääntyvät ja voimistuvat. Hirmumyrskyjen vaara on myös sadekauden aikaan. Saaristojen välillä ilmastoero on pieni.

Matkustussesongit
Saarelle voi matkustaa kaikkina vuodenaikoina. Vesi on lämmintä ympäri vuoden ja vesiaktiviteetteja on paljon tarjolla.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Kun olet aikaisemmin matkustanut keltakuumeen esiintymisalueilta (esim. Etelä-Amerikka, Afrikka), tulee todistuksena keltakuumerokotuksesta pystyä esittämään kansainvälinen rokotuskortti keltakuumerokotusmerkinnällä. Tämä pätee kaikkiin yli 9kk vanhoihin matkaajiin. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Passi
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Valuutta
Ranskan Tyynenmeren frangi (XPF).

Juomavesi
Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua, vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.

Juomarahat
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 10% juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.