Vuorivaelluksia vuosien kokemuksella

Minäkö vaellusmatkalle?

Vuorilla vaeltaminen on erinomainen tapa tutustua kohdemaan kulttuuriin ja luontoon samalla matkalla. Monille vaellusmatkoillemme voit lähteä ilman aikaisempaa kokemusta, kunhan olet varma omasta kunnostasi. Kokeneet matkanjohtajamme pitävät huolen siitä, että matkasi on nautittava ja ennen kaikkea turvallinen.

Aventura on erikoistunut vuorivaelluksiin kaukomailla: vuosien kokemus vaellusmatkojen järjestämisestä ja alansa parhaat yhteistyökumppanit takaavat sinulle laadukkaan sekä onnistuneen matkan. Ohjelmistossamme on laaja valikoima vaelluksia, joissa yhdistyvät mahtavat maisemat, energinen yhdessä tekeminen sekä henkiset ja fyysiset haasteet – nämä tekevät vaellus- ja kiipeilymatkoistamme unohtumattomia kokemuksia.

Paikalliset vuorioppaat

Jokaisella Aventuran vaellusmatkalla on asiantuntevan suomalaisen matkanjohtajan lisäksi myös paikalliset ammattitaitoiset vuoristo-oppaat, jotka tuntevat juuri kyseisen kohteen vaelluspolut, olosuhteet ja kulttuurin.

Useissa kohteissa paikalliset oppaamme ovat olleet kanssamme jo vuosia ja tuntevat tapamme toimia. Näin pidämme huolen siitä, että vaelluksesi on elämyksellinen ja ennen kaikkea turvallinen kokemus.

Kokeneet matkanjohtajat

Aventuran matkassa olet hyvissä käsissä. Kokeneet matkanjohtajamme tuntevat kohteet ja korkeassa ilmanalassa vaeltamisen. Voit keskittyä matkasta nauttimiseen ja opit paljon uutta vuorilla kulkemisesta, luonnosta sekä kulttuureista. Olemme suunnitelleet kaikki matkat siten, että akklimatisointiin eli ohueen ilmaan totuttautumiseen on varattu tarpeeksi aikaa. Turvallisuus on vuorilla pääasia – sen otamme huomioon kaikessa toiminnassamme.

Ennen matkaa

Matkanjohtajamme pitävät aina ennen matkalle lähtöä infotilaisuuden, jossa käydään läpi matkaan liittyviä käytännön asioita sekä annetaan tietoa vaelluksella tarvittavista varusteista. Toimistomme ja matkanjohtajamme auttavat sinua matkan joka vaiheessa, heti ensimmäisestä yhteydenotostasi lähtien.

Kannat vain päiväreppusi

Suurimmalla osalla vaelluksistamme kulkevat ryhmämme mukana myös kantajat. Kannat siis itse vain päiväreppusi. Näin voit paremmin keskittyä matkantekoon. Ennen matkaa järjestettävässä info-tilaisuudessa saat Aventuralta itsellesi vaelluskassin, johon voit pakata kaikki vaellusvarusteesi. Tätä kassia oma kantajasi kantaa päivittäin koko vaelluksen ajan.

Vaelluksiin valmistautuminen

Vuoristovaellus on elämyksellinen sekä antoisa harrastus. Korkeassa ilmanalassa liikkumiseen liittyy kuitenkin aina fyysisiä ja henkisiä haasteita, ja vuorivaellukset edellyttävät sekä hyvää kuntoa että terveyttä. Hyvinvointisi ja turvallisuutesi on meille pääasia ja haluamme, että vaelluksesi on mahdollisimman nautittava. Huolellinen valmistautuminen on siis ensiarvoisen tärkeää lähdettäessä vaeltamaan kaukomaiden vuorille. Tutustuminen etukäteen kohteen olosuhteisiin sekä vaelluksella tarvittaviin tietoihin ja taitoihin edesauttaa matkasi onnistumista.

Toimistohenkilökuntamme ja matkanjohtajamme auttavat sinua matkaan valmistautuessasi ja lisäksi Aventura tekee yhteistyötä Adventure Partnersin kanssa, joka on vuorivaellukseen, kiipeilyyn sekä köysitoimintaan erikoistunut palveluyritys. AP järjestää kursseja ja luentoja kaikille, jotka ovat lähdössä ensimmäiselle vuorikiipeilymatkalleen tai korkealle vuoristoon suuntautuvalle vaellukselle. Kurssit ja luennot ovat erinomainen tapa tutustua matkalla tarvittaviin tietoihin ja taitoihin jo Suomessa. Lisätietoa kursseista saat toimistoltamme tai osoitteesta www.adventurepartners.fi.

Minäkö vaellusmatkalle

Vuorilla vaeltaminen on erinomainen tapa tutustua kohdemaan kulttuuriin ja luontoon samalla matkalla. Monille vaellusmatkoillemme voit lähteä ilman aikaisempaa kokemusta, kunhan olet varma omasta kunnostasi. Kokeneet matkanjohtajamme pitävät huolen siitä, että matkasi on nautittava ja ennen kaikkea turvallinen.
Vaelluksen valitsemisen helpottamiseksi olemme jakaneet matkat viiteen kategoriaan vaelluksen vaativuuden mukaan. Tämän tarkoituksena on auttaa valitsemaan juuri omalle kunnollesi sopiva matka. Myös toimistoltamme saat apua sopivan vaelluksen valitsemiseen.

Vuorivaellusten vaativuustasot

Luontoa ja patikointia < 3 000 m
Helppo. Sopii kaikille luonnossa kävelystä kiinnostuneille. Patikointia omaan tahtiin.

Vaellusta ja kulttuuria +/- 4 000 m
Helpohko. Sopii kaikille peruskuntoisille. Alle viikon vaellus.

Lyhyet vaellukset > 4 000 m
Keskitasoinen. Sopii kaikille hyvän peruskunnon omaaville. Mukana jo haastavia osuuksia. Noin viikon vaellus.

Haastavammat vaellukset < 6 000m
Haastava. Hyvä kuntopohja vaaditaan. Noin kahden viikon vaellus.

Huipullenousut 6 000 m / 7 000 m
Vaativa. Vahva kuntopohja vaaditaan. Osalla matkoista aikaisempi kiipeilykokemus ei pakollinen, vaativimmilla huipuillenousumatkoilla vaaditaan kokemusta ylävuoriston vaelluksista.