• KIERTOMATKASUOSITUS
  Uzbekistan, Kirgisia, Kazakstan ja Tadžikistan
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Tansania
 • RÄÄTÄLÖITY RYHMÄMATKA
  Aventura järjestää myös melontamatkoja
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Etelä-Afrikka, Namibia, Sambia, Botswana ja Zimbabwe
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Benin, Togo ja Ghana
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Kuuba, Bahama, Yhdysvallat, St. Kitts ja Nevis, Antigua ja Barbuda, St. Martin
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Kenia
 • ROKOTETUTKIMUS JATKUU BENINISSÄ
  Lähde Länsi-Afrikkaan auttamaan arvokkaassa työssä
 • AVENTURA JA AIR FRANCE RITARIHUONEELLA 16.–17.11.
  Tervetuloa räätälöimäään seuraavaa kaukomatkaasi!
 

Syksyiset terveiset Aventurasta!

Tailor-made Travel Event 16.–17.11. Helsingissä

Rokotetutkimus jatkuu Beninissä – lähtisitkö mukaan?

Aventura räätälöi myös melontamatkoja

Ensi kevään kiertomatkapoimintoja ja vaellusmatkasuosituksia


Tailor-made Travel Event 16.–17.11. Helsingissä

Aventura osallistuu tänäkin vuonna Tailor-Made Travel Eventiin, nyt yhdessä Air Francen kanssa. Näillä matkailun minimessuilla esitellään korkeatasoisia räätälöityjä matkavaihtoehtoja. Kaksipäiväinen tilaisuus järjestetään tänä vuonna Ritarihuoneen tyylikkäissä tiloissa. Olet tervetullut messuosastollemme keskustelemaan kaukomatkasuunnitelmistasi ja kuulemaan Aventuran ja Air Francen yksilöllisen matkustamisen mahdollisuuksista. Tapahtuma on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. 

Seuraa Aventuran Facebookia ja/tai Instagramia, siellä julkaisemme tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumisohjeet niiden päivityttyä tapahtuman nettisivuille.Rokotetutkimus jatkuu – lähtisitkö Beniniin?

Ripulirokotetutkimukseen Länsi-Afrikkaan pääsee vielä mukaan – tutkimusta jatketaan maaliskuun loppuun 2019

Helsingin yliopiston ja Helsingin yliopistollisen sairaalan tutkijoiden vetämään ripulirokotetutkimukseen voi vielä osallistua. Tutkittavien ohjelmaan kuuluvia kahden viikon lomamatkoja länsiafrikkalaiseen Beniniin järjestetään maaliskuun loppuun 2019 asti. Kesällä 2017 käynnistynyt professori Anu Kanteleen johtama ripulirokotetutkimus jatkuu täydellä teholla. Jo yli viisisataa suomalaista on osallistunut tutkimukseen liittyvälle kulttuurimatkalle ja lomaillut kaksi viikkoa länsiafrikkalaisessa Beninin valtiossa Grand Popon kylässä. Aventura on mukana projektissa järjestämässä tutkimusporukan sekä tutkimukseen osallistuvien lennot.

Rokotetutkimus tehdään Helsingin yliopiston, HYKSin infektioklinikan, Göteborgin ja Virginian yliopistojen sekä Yhtyneet Medix Laboratorioiden ja Aavan Lääkärikeskuksen välisenä yhteistyönä. Mukana ovat yhteistyökumppaneina Medfiles Oy, Matkatoimisto Aventura ja Truly Agency Oy. Tutkimuksen rahoittavat rokotteen valmistaja, Scandinavian Biopharma AB sekä Bill ja Melinda Gates Foundationilta rahoituksensa saava kansainvälinen terveysjärjestö PATH.

Tarkempaa tietoa tutkimuksesta sekä ilmoittautumisohjeet tutkimusprojektin verkkosivulla: www.tutkimusmatka.com. Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen info@tutkimusmatka.com tai anu.kantele@hus.fi.

STT:n tiedote rokotetutkimuksesta

> Helsingin Sanomien uutinen rokotetutkimuksesta


Aventura järjestää myös melontamatkoja

Partioaitta järjesti 90-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhdessä Matkatoimisto Aventuran kanssa kaksi ainutlaatuista melonta- ja vaellusmatkaa Grönlantiin elokuussa 2018. Molemmat matkat myytiin nopeasti loppuun ja suuren suosion takia päätimme toteuttaa matkan myös kesällä 2019. 

Retki suuntautuu Etelä-Grönlannissa sijaitsevan Narsarsuaqin läheisille vuonoille, missä matkaa taitetaan patikoiden ja kajakeilla meloen. Pääset kokemaan Grönlannin lumoavan luonnon vedenrajasta vuoristoon. Ennen lentoa Grönlantiin matkalla on myös aikaa tutustua Islannin värikkääseen pääkaupunkiin, Reykjavikiin, jossa vietämme yhden yön matkan alussa. Matkanjohtajana retkellä toimii monelle klubilaiselle jo tutuksi tullut Teemu Suominen sekä paikalliset kokeneet vaellus- ja melontaoppaat. Matka sopii erinomaisesti kaikille retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Matkalle ei tarvita aikaisempaa melontakokemusta.

Seuraava matka 26.8.–4.9.2019

Lue lisää matkasta

Ensi kevään kiertomatkapoimintoja

Opastettuja kiertomatkoja kaikkialle kaukomaailmaan kokeneen ja asiantuntevan suomalaisen matkanjohtajan opastuksella


Benin, Togo ja Ghana

Länsi-Afrikan kiertomatka

Länsi-Afrikka pursuaa värejä ja rytmejä. Matka kiertää alueen kauniita rannikkoalueita pitäen ajomatkat mukavan lyhyinä. Kohtaamme länsiafrikkalaisen elämänilon keskellä kylmintä talveamme. Vietämme myös mielenkiintoisen päivän Afrikan suurimmassa voodootapahtumassa, joka järjestetään vuosittain 10.1. Beninissä. Lähde kokemaan Länsi-Afrikka itse!

Seuraava matka 8.1.–18.1.2019 | Matkanjohtajana Tero Norvio

Lue lisää matkasta


Etelä-Afrikka, Namibia, Sambia, Botswana ja Zimbabwe

Kapkaupunki, Namibia ja Victorian putoukset -kiertomatka

Kapkaupunkia ei turhaan sanota yhdeksi maapallomme kauneimmista kaupungeista. Monipuolinen kiertomatkamme alkaa tutustumisella tähän upeaan merenrantakaupunkiin. Koet Pöytävuoren henkeäsalpaavat maisemat yli kaupungin, Hyväntoivonniemelle asti. Kapkaupungista matka jatkuu lentäen Namibiaan, jonka karua kauneutta ei voi ylistää liikaa. Pääkaupungin Windhoekin jälkeen dyynit ihastuttavat maailman vanhimmalla aavikolla Namib Desertillä, josta jatkamme läpi vuoriston ja kanjonien Swakopmundin kaupunkiin Atlantin rannalle. Kuljemme Livingstonen jalanjälkiä Afrikan suurimmille vesiputouksille, Victorian putouksille, joita ihastelemme sekä Sambian että Zimbabwen puolelta. Safarielämästä pääsemme nauttimaan Botswanan kuuluisassa Choben kansallispuistossa, joka lukuisten villieläintensä lisäksi tarjoaa upeat jokimaisemat.

Seuraava matka 8.2.2019–22.2.2019 (Lähdöt 30.10.2018 ja 22.1.2019 loppuunmyytyjä)

Lue lisää matkasta


Kuuba, Bahama, Yhdysvallat, St. Kitts ja Nevis, Antigua ja Barbuda, St. Martin

Pohjoisen Karibian saarikierros

Matka esittelee karibialaisuuden hyvin erilaisia puolia. Ensimmäiset päivät tutustumme Havannan kauniin ränsistyneeseen olemukseen. Havannan salsan rytmien ja Bahaman Nassaun vilkkaan kaupunkielämän jälkeen rauhoitumme Eleutheran saaren autioilla ja pitkillä hiekkarannoilla. Meri ei tätä turkoosimpaa voi olla! Bahaman rantarentoutuksen jälkeen nautimme Miamin South Beachin hyvistä ravintoloista ja iltaelämästä. Loppuloman vietämme St. Kittsin, Antiguan ja St. Martinin saarten kauniilla rannoilla.

Seuraava matka 1.4.–15.4.2019 | Matkanjohtajana Tero Norvio

Lue lisää matkasta


Uzbekistan, Kirgisia, Kazakstan ja Tadžikistan

Keski-Aasian kiertomatka

Matkalla pääset tutustumaan neljään Keski-Aasian valtioon. Tutuksi tulevat Uzbekistan, Kirgisia, Kazakstan ja Tadžikistan. Kaikki ovat entisiä neuvostotasavaltoja, mutta niiden historia, tavat ja perinteet eroavat paljonkin toisistaan.

Alueita ovat asuttaneet uzbekit, kirgiisit, kazakit, tadžikit, venäläiset sekä myös mm. persialaiset, tataarit, uiguurit, mongolit ja turkkilaiset – alueen kulttuuri ja perinteet ovat moninaiset. Keski-Aasian pääuskonto on islam. Islaminuskonnosta huolimatta voi kuumina päivinä pukeutua kevyesti. Keski-Aasian kiertomatka on erittäin kompakti ja mielenkiintoinen kierros – tervetuloa mukaan!

Seuraava matka 5.4.–15.4.2019 | Matkanjohtajana Kaisa Vainio

> Lue lisää matkasta


> Kaikki Aventuran suomalaisen matkanjohtajan opastamat kiertomatkat

Ensi kevään vaellusmatkasuosituksia

Opastettuja vaellusmatkoja kaukokohteiden kiehtovimmille reiteille turvallisesti suomalaisen matkanjohtajan opastuksella


Kenia ja Tansania

Mt. Kenya -vaellusmatka (4 985 m) ja Sansibar

Yhdistä liikuntamatka ja luonnon hienoudet. Valloita 4 985 metriä korkea Mt. Kenya -vuoren Point Lelana -huippu ja ihastele korkeudesta avautuvia maisemia. Vaelluksella mukanamme kulkevat vuorioppaiden ohella kokki ja kantajat. Viiden päivän mittaisen vaelluksen jälkeen rentoudumme Sansibarin tarunhohtoisilla hiekkarannoilla.

Seuraava matka 14.2.–24.2.2019 | Matkanjohtajana Anne-Mari Hyryläinen

> Lue lisää matkasta


Tansanian vaellusmatka

Kilimanjaro (5 895 m), Rongai-reitti

Afrikan korkein vuori Kilimanjaro sijaitsee Pohjois-Tansaniassa lähellä Kenian rajaa. Ajamme Nairobista Tansanian rajalle, josta alkaa vaellus. Nousemme Kilimanjarolle pitkin Rongai-reittiä, jolla voi vielä vaeltaa rauhassa ilman suuria turistivirtoja. Rongai-reitti on paitsi kaunis myös hyvin palkitseva – Kilimanjaro näkyy edessämme koko nousun ajan. Vaelluksella mukanamme kulkevat suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten vuorioppaiden ohella kokki ja kantajat.

Seuraavat matkat 15.10.–23.10.2018 ja 19.2.–27.2.2019 | Matkanjohtajana Anne-Mari Hyryläinen

Lue lisää matkasta


Nepalin vaellusmatka

Everest Base Camp ja Island Peak (6 189 m)

Island Peak on yksi helpoiten saavutettavista yli 6000 metrin huipuista. Vain loppuharjanteelle nousu on jyrkkä. Se kivutaan köysien ja nousukahvojen avulla. Matkalla tarvittavat kiipeilyvarusteet kuuluvat matkan hintaan. Ennen Island Peakin huipulle nousua teemme akklimatisointitrekkinä vaelluksen Everest Base Campiin. Näin pääsemme tutustumaan myös maailman korkeimman vuoren laelle nousevien kiipeilijöiden valmistautumiseen.

Seuraava matka 4.4.–26.4.2019 | Matkanjohtajana Tatu Kullberg

> Lue lisää matkasta


> Kaikki Aventuran opastamat aktiivimatkat

Iloisia syyspäiviä, toivottavat Tero ja tiimi!Seuraa Aventuraa:

> Voit tilata Aventuran uutiskirjeen myös ystävällesi