• OAPSTETTU KIERTOMATKA
  Viskimatka Skotlannin Ylämaille
 • OAPSTETTU KIERTOMATKA
  Viskimatka Skotlannin Ylämaille
 • OAPSTETTU KIERTOMATKA
  Viskimatka Skotlannin Ylämaille
 • OAPSTETTU KIERTOMATKA
  Viskimatka Skotlannin Ylämaille
 • OAPSTETTU KIERTOMATKA
  Viskimatka Skotlannin Ylämaille
 • OAPSTETTU KIERTOMATKA
  Viskimatka Skotlannin Ylämaille
 • OAPSTETTU KIERTOMATKA
  Viskimatka Skotlannin Ylämaille
Opastetut aktiivi- ja hyvinvointimatkat Eurooppa / Skotlanti (Iso-Britannia)

Viskimatka Skotlannin Ylämaille

Skotlanti (Iso-Britannia)  
Edinburgh | Aberlour

Whisky in the Jar! Matka Skotlannin ylämaille johdattaa sinut viskin maistelun saloihin asiantuntijan johdolla. Tarjolla on hyvän ruoan lisäksi maan parhaita viskejä, melontaa Spey-joella ja kauniita Ylämaan maisemia.

Matkan hintaan kuuluu kaikki kuljetukset, hyvätasoinen majoitus, sopiva määrä maisteluita asiantuntijan johdolla ja herkulliset ruuat. Sinulle jää aistinvarainen arvionti matkan aikana.

Matkanjohtajana toimii viskimies Jyri Pylkkänen ja paikallisena oppaana erittäin kokenut viskiasiantuntija ja -vaikuttaja Mitch Bechard.

Matkan kesto
4 päivää, perillä 3 yötä
Matkan hinta
2 480 €
Hotellissa on muutama pienempi 1hh, jotka annetaan ensin varanneille ilman lisämaksua.
1hh-lisä 320 €, kun majoittuu isompaan kahden hengen huoneeseen yksin.
Lähdöt
 • 22.5.2024–25.5.2024
VARAA MATKA
 •  
  Jyri Pylkkänen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Edinburgh
Päivät 2–3 | Aberlour
Päivä 4 | Edinburgh – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Upeat maisemat, maistelut ja ruuat
• Asiantunteva suomalainen matkanjohtaja ja asiantuntija mukana koko matkan ajan
• Paikallinen opas ja viskiexpertti mukana koko matkan ajan
• Matkalle ei tarvita aikaisempaa maistelu- tai kajakointikokemusta
• Maksimiryhmäkoko matkalla on 15 henkilöä, minimi 9 henkilöä.
• Mahdollisuus lisäöihin esim. Edinburghissa. Olethan yhteydessä toimistollemme!

Lennot
Helsinki – Edinburgh 08.25–09.15
Edinburgh – Helsinki 18.00–22.35
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset ateriat ja maistelut
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
- Melontaan tarvittavat varusteet
- Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
- Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet ja todistukset
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Edinburgh
The Dowans Hotel | I
Lennämme Edinburghiin aamulennolla. Perillä vastaanotto ja kuljetus Ylämaille, Aberlourin kylään. Majoitumme idylliseen Dowans Hotelliin. Saapumisen jälkeen mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen sekä kiertelyyn Aberlourin kylässä. Illallinen hotellilla, jonka yhteydessä nautimme heidän ainutlaatuisesta viskitarjonnastaan. 

Päivä 2 | Aberlour
The Dowans Hotel | A, L, I
Nautittuamme aamiaisen lähdemme päivän opastetulle kierrokselle. Tutustumme Balvenien ja Glenfiddichin tislaamoihin ja perehdymme mallasviskin valmistukseen. Lounastamme Glenfiddichin tasokkaassa ravintolassa. Kierroksen jälkeen ajamme maisemareittiä pitkin takaisin hotellille tutustuen samalla alueen tarjontaan ja viskeihin. Iltapäivällä vapaa-aikaa kunnes kuljetus kolmen ruokalajin ilalliselle Seven Stills -ravintolaan. Aterian yhteydessä maistelemme luonnollisesti myös viskejä.

Päivä 3 | Aberlour
The Dowans Hotel | A, L, I
Aamiaisen jälkeen lähdemme kauniille Spey-joelle melomaan kanooteilla yhdessä oppaan kanssa. Melonnan jälkeen nautimme lounaan joen rannalla sekä maistelemme viskejä. Retken jälkeen kuljetus takaisin hotellille illalliselle. Mikäli intoa riittää vielä päivän aktiviteetin jälkeen, on halukkaille mahdollisuus omatoimiseeen pubikierrokseen .

Päivä 4 | Edinburgh – Helsinki
The Dowans Hotel | A, L
Nautimme aamiaisen, jonka jälkeen lähdemme tutustumis- ja maistelukierrokselle Glenfarclasin tislaamolle. Syömme lounaan CopperDog - ravintolassa Craigellachiessa, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä tislaamosta. Tämän jälkeen paluukuljetus Edinburghiin, josta iltalento takaisin Helsinkiin. 

 

Kohde-esittelyt

 

Skotlanti (Iso-Britannia)


Pääkaupunki
Edinburgh

Pinta-ala
77 925 km²

Asukasluku
5 466 000 (6/2020)

Valuutta
Englannin punta (GBP)

Uskonto
Uskonnottomat 51 %, kristinusko 22 %, katolilaisia 14 %, muu kristinusko 10 %, muu 4 %

Kieli
Englanti 99 % (virallinen), skotti 30 %, gaeli 1 %

Päätuotteet
Ruoka & juoma, tekstiilit, öljy & kaasu, uusiutuva energia, teknologia

Hallitusmuoto
Monarkia (Yhdistynyt Kuningaskunta)

Skotlanti tarjoaa kokemuksia sekä luonnon ystäville että urbaanimpia maisemia kaipaaville.

Skotlanti on tunnettu erityisesti viskistä, upeista golfkentistä, säkkipilleistä sekä jylhistä maisemistaan. Karkeasti Skotlanti jakautuu kahteen osaan, Ylämaihin ja Alamaihin. Harvaan asutut Ylämaat hurmaa dramaattisilla rantakallioilla sekä vuorenhuipuilla, kun taas Alamaat tarjoaa enemmän kaupunkiloman tuntua historiallisine nähtävyyksineen sekä kulttuurisilla kohteillaan.


Edinburgh

Edinburgh on Skotlannin pääkaupunki ja kaupungissa asuu yli 500 000 henkeä. Vuonna 1125 perustettu Edinburgh on maan toiseksi suurin kaupunki. Edinburghissa riittää nähtävää ja tekemistä vuodenajasta riippumatta, joskin kesäkuukaudet tarjoavat miellyttävämmät sääolosuhteet. Edinburgh lukeutuu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin ja on jo itsessään näkemisen arvoinen. Kuuluisimpiin nähtävyyksiin Edinburghissa lukeutuu Edinburghin linna, Holyroodin palatsi sekä the Royal Mile - kävelykatu. Edinburgh huokuu historiaa ja yksi maan suosituimmista museoista, Skotlannin kansallismuseo, sijaitsee kaupungissa. Kaupungissa on helppoa kulkea jalan, mutta myös bussilla, taksilla tai raitiovaunulla kulkeminen onnistuu. Edinburgh toimii mainiona hubina myös Skotlannin kiertelyyn autolla tai junalla. 

Aberlour

Aberlour on iso, viihtyisä kylä joka sijaitsee Spey-joen varrella Morayn alueella. Kylää ympäröi kuvankauniit maisemat sekä upea arkkitehtuuri. The Dowans Hotel, Aberlourin tislaamo sekä Walkers Shortbreadin päätoimisto huokuvat Viktoriaanisen aikakauden henkeä. Aberlourista on noin 1,5 h automatka sekä Invernessiin että Aberdeeniin ja Edinburghista matka taittuu noin kolmessa ja puolessa tunnissa. Alle puolen tunnin matkan päässä on myös Cairngormsin kansallispuisto sekä useita maailman kuuluja viskitilaamoja.

HOTELLIT

The Dowans Hotel (4)

Vuonna 1888 rakennettu The Dowans Hotel sijaitsee Aberlourin kylässä. Perheomisteinen hotelli on perustettu vuonna 2012 ja sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päästä Aberlourin keskustasta. Hotellin palveluihin kuuluu 2 baaria sekä 2 ravintolaa. The Dowans Hotel sisältää 16 uniikkia ja eleganttia huonetta, joiden mukavuuksiin lukeutuu oma kylpyhuone, WiFi, televisio sekä teen- ja kahvinkeitin. Jokainen hotellihuone on nimetty eri viskin mukaan. Käytössäsi ovat myös pesulapalvelut, matkatavaroiden säilytys sekä huonepalvelu.

Huomioitavaa

Skotlanti (Iso-Britannia) - huomioitavaa

Aikaero
Skotlanti sijaitsee UTC+0 (kesällä UTC+1) aikavyöhykkeellä eli on kaksi tuntia jäljessä Suomen ajasta.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus kohteissa operaattoriltasi. Skotlannin suuntanumero on +44.

Valuutta
Skotlannissa on rahayksikkönä Englannin punta (GBP). Tarkista valuutan kurssi www.forex.fi.

Turvallisuus
Taskuvarkaita ja muita huijauksia kannattaa varoa kaupungeissa. Vuoristoon meneminen yksin ei ole suositeltavaa. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Vakuutus
Suosittelemme Eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista yllättävän sairaustapauksen varalta.

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Ilmasto
Sää Skotlannissa voi vaihdella rajusti päivän aikana. Skotlannin Ylämaat on Iso-Britannian sateisinta aluetta ja vettä voi tulla jopa 300 mm vuodessa.

Juomavesi
Skotlantilainen vesijohtovesi on sellaisenaan juomakelpoista.

Tipit
Tippaaminen ei ole yleistä, mutta halutessaan voi loppusummaa hieman pyöristää ylöspäin.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Skotlannin_viskimatka/Aberlour-Skotlanti
 • Skotlannin_viskimatka/Balvenie-01
 • Skotlannin_viskimatka/Balvenie-02
 • Skotlannin_viskimatka/Balvenie-03
 • Skotlannin_viskimatka/Glenfiddich-01
 • Skotlannin_viskimatka/Glenfiddich-02
 • Skotlannin_viskimatka/Glenfiddich-03
 • Skotlannin_viskimatka/Glenfiddich-04
 • Skotlannin_viskimatka/Glenfiddich-05
 • Skotlannin_viskimatka/Glenfiddich-06
 • Skotlannin_viskimatka/Glenfiddich-07
 • Skotlannin_viskimatka/Scotch
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Italian kiertomatka Campanian maakunnassa

> Armenian kiertomatka

> Vaellusmatka Norjassa: Jotunheim

> Vaellusmatka Norjassa: Romsdal

> Grönlannin melonta- ja vaellusmatka
> Islannin vaellusmatka: Reykjavik ja Vatnajökull

> Balkanin vaellusmatka: Albaniasta Kosovoon
> Balkanin vaellusmatka: Bosnia

> Slovenian vaellusmatka


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista