Matkakohteena Tadžikistan

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Tadžikistan pähkinänkuoressa

Tadžikistanin naapurivaltioita ovat etelässä Afganistan, pohjoisessa Kirgisia, lännessä Uzbekistan ja idässä Kiina. Keski-Aasian valtioista Tadžikistan on pienin. Pamir ja Altai ovat yhdet maailman korkeimmista ja tunnetuimmista vuorista jotka kulkevat maan halki. Tadžikistanin vuoristosta virtaa monia jokia, joiden vettä käytetään sekä puuvillapeltojen kasteluun että vesivoiman tuottamiseen.

Tadžikistanin lippu

Pääkaupunki
Dušanbe

Pinta-ala
142 600 km2

Väkiluku
8 604 882 (7/2018)

Väestötiheys
60 henkilö per neliökilometri

Väestö
Tadžikit 79.9 %, uzbekit 15.3 %, venäläiset 1,1 %, kirgiisit 1,1 %, muut 2,6 %

Aikavyöhyke
UTC+5

Kesäaika
Ei käytössä

Virallinen kieli
Tadzikin ja venäjän kieli 

Päätuote
Vesivoima, puuvilla, alumiini

Valuutta
Somoni (TJS)

Hallitusmuoto
Presidentti

Uskonto
Sunnimuslimit 85 %, šiiamuslimit 5 %, muut 10 %


Tadžikistan, yleistä

Ilmasto
Tadzikistanin ilmasto on suurimmassa osassa maata mantereinen, mutta alavilla seuduilla myös subtrooppinen. Lämpötila maassa riippuu aika paljon maaston korkeudesta. Tadzikistanissa on myös paljon aavikkoa ja puoliaavikkoa.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on syyskuusta lokakuuhun tai huhtikuusta kesäkuuhun. Silloin lämpötila on 20-26 asteen tuntumissa.

Viisumi
Matkustaessa Tadzikistaniin suomen kansalainen tarvitsee viisumin. Tarkistathan ohjeistuksen viisumin hakemiseen.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että perusrokotukset ovat voimassa. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Valuutta
Tadzikistanin somoni (TJS)

Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Sähkövirta
220 V, 50Hz

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internet-sivuilta

Ruoka ja juoma
Kannattaa juoda vain pullotettua vettä heikon hygienian vuoksi. Jos on tarjolla vain vesijohto vettä, niin kannattaa se ensiksi keittää. Jääpaloja kannattaa välttää juomissa.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.