• KEVÄT 2022
  Opastetut vaellusmatkat
 • OPASTETUT VAELLUSMATKAT
  Nepal
 • KEVÄT 2022
  Opastetut vaellusmatkat
 • OPASTETUT VAELLUSMATKAT
  Nepal

Nepalin vaelluskausi 2022 alkaa huhtikuussa

Viimeisen kahden vuoden aikana moni meistä on joutunut tyytymään haaveiluun. Matkailun näkökulmasta kaamos on vihdoin hellittämässä otettaan tai ainakin saavuttanut uuden, matkustamisen mahdollistavan, normaalin. Viime syksynä toteutimme ensimmäisen Nepalin vaellusmatkamme pandemian alun jälkeen. Tälle vuodelle vuorossa onkin tuhti värisuora vaelluksien osalta: Nepal on auki ja sesonki lähtee heti huhtikuun alussa käyntiin Everestin perusleirin vaelluksella ja Island Peakin kuusitonnisella. Everestin perässä seuraavat Manaslu, Mera, Baruntse ja Annapurna – kaikki vaellusmaailman superlatiiveja.

Nyt on hyvä hetki alkaa miettiä, kuuluuko aurinkoinen vaellus maailman upeimmilla vaelluspoluilla sinunkin vuoteesi 2022.


Tarjoamme käyttöösi kokeneiden ja koulutettujen ammattilaisten asiantuntemuksen harjoittelusta matkan toteutukseen

Aventuralla on jo yli 20 vuoden kokemus opastettujen aktiivimatkojen järjestämisestä. Tunnemme omakohtaisesti Euroopan ja kaukokohteiden vaellus- sekä kiipeilyreitit. Matkalle lähtö Aventuran kautta on helppoa, sillä me hoidamme järjestelyt ja selvitämme kunkin maan maahantulosäädökset ja mahdolliset rajoitukset. Ja matkaa varten kaikki detaljit on mietitty valmiiksi, jotta voit keskittyä ja nauttia itse vaelluksesta.

Sopivan vaativuustason määrittelee omat kiinnostuksen kohteesi ja tavoitteesi. Järjestämme kaikille vaellusmatkalaisillemme matkakohtaisen infotilaisuuden ja autamme sinua valmistautumisessa sekä varustautumisessa. Tutustu matkoihimme ja jos sinulla herää kysymyksiä, olemme täällä vastaamassa ja apunasi!


Matkasuositukset Nepaliin
– suomalaisen matkanjohtajamme opastamat vaellusmatkat


NEPALIN VAELLUSMATKA: EVEREST BASE CAMP (5545m)
Seuraava matka: 01.04.–18.04.2022

Uudistettu ohjelma yhdistelee Everestin kansallispuiston idyllisiä kyliä sekä huikeita vuoristomaisemia Khumbun laakson vähemmän ruuhkaisilla poluilla. Vaellus huipentuu yöpymiseen Everestin perusleirissä.

TUTUSTU MATKAANNEPALIN VAELLUSMATKA: EVEREST BASE CAMP JA ISLAND PEAK (6189m)
Seuraava matka: 01.04.–22.04.2022

Everestin perusleirin jälkeen suuntaamme Island Peakille, joka tarjoaa kiipeilijöille upean haasteen monipuolisella reitillään. Nousemme huipulle johtavaa seinämää kiinteissä köysissä nousukahvaa apuna käyttäen.

TUTUSTU MATKAAN


NEPALIN VAELLUSMATKA: MANASLU CIRCUIT (5213m)
Seuraava matka: 23.04.–14.05.2022

Nepalin yksi kauneimmista vaelluksista, Loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat vierailla Nepalin vähemmän kuljetuilla vaelluspoluilla. Vaellus sopii kaikille seikkailumielisille ja aktiivisesti liikkuville.

TUTUSTU MATKAANNEPALIN VAELLUSMATKA: ANNAPURNA CIRCUIT (5416m)
Seuraava matka: 17.09.–03.10.2022 

Yksi maailman klassikkovaelluksista – upea yhdistelmä vaellusta, luontoa ja kulttuuria hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä, buddhalaisten asuttamaan Tiibetin kaltaiseen karuun ylänköerämaahan.

TUTUSTU MATKAANNEPALIN VAELLUSMATKA: MERA PEAK (6476m)
Seuraava matka: 14.10.–04.11.2022

Nousu Nepalin korkeimmalle vaellushuipulle Mera Peakille hurmaa kokeneenkin vaeltajan. Alkupäivinä kuljemme vehreässä ja hiljaisessa Hinku-laaksossa, josta nousemme pikkuhiljaa karun kauniisiin ylävuoristomaisemiin.

TUTUSTU MATKAANNEPALIN VAELLUSMATKA: MERA PEAK (6476m) JA BARUNTSE (7129m)
Seuraava matka: 14.10.–18.11.2022

Mera Peakin ja Baruntsen  klassinen yhdistelmämatka, jolla noustaan molemmille huipuille. Vaellus sopii kokeneille vuoristossa liikkujille ja toivomme osallistujilta aikaisempaa kokemusta yli 6000 metrin retkikunnista.

TUTUSTU MATKAAN


Matkasuositukset Eurooppaan
– suomalaisen matkanjohtajamme opastamat vaellusmatkat

MAROKON VAELLUSMATKA: MT. TOUBKAL (4167m)
Seuraavat matkat: 13.04.–21.04. ja 12.10.–20.10.2022

Vaellusmatka Pohjois-Afrikan korkeimmalle huipulle on unohtumaton kokemus. Atlas-vuoriston ohella pääset nauttimaan marokkolaisesta kulttuurista ja vanhojen medinoiden värikkäästä tunnelmasta. 

TUTUSTU MATKAANBALKANIN VAELLUSMATKA: ALBANIA, MONTENEGRO JA KOSOVO
Seuraava matka: 29.05.–05.06.2022

Uutuusmatkamme suuntaa Balkanin niemimaalle, Albanian pohjoisosista Montenegron rajaa pitkin Kosovoon kulkevalle upealle vaellusreitille aluetta toporafisesti hallitsevien, dinaaristen alppien jylhiin maisemiin.

TUTUSTU MATKAANMELONTA- JA VAELLUSMATKA GRÖNLANNISSA
Seuraavat matkat: 08.08.–17.08. ja 05.08.–24.08.2022

Retki suuntautuu Etelä-Grönlannissa sijaitsevan Narsarsuaqin läheisille vuonoille, missä matkaa taitetaan patikoiden ja kajakeilla meloen. Pääset kokemaan Grönlannin lumoavan luonnon vedenrajasta vuoristoon.

TUTUSTU MATKAAN

Tutustu myös muihin valloittaviin ja haastaviin suomalaisen matkanjohtajan opastamiin vaellusmatkoihimme

KAIKKI VAELLUSMATKAMME, JOILLA SUOMALAINEN MATKANJOHTAJA


Pieni opas Nepalin vaellusreiteille 

Namaste, tervehtii ystävällinen vastaantulija vuoristopolulla. Rauha on käsinkosketeltavaa ja maisemat henkeäsalpaavan kauniita. Kahdeksan maailman neljästätoista korkeimmasta vuoresta sijaitsee Nepalissa. Nepal tunnetaan korkeista vuorista, vieraanvaraisista sherpoista ja mystisestä kulttuuristaan. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille vuorille.

LUE LISÄÄ


Näin valitset itsellesi sopivan ensimmäisen vuorikohteen

Kiehtovia ja eri tyylisiä vuorikohteita löytyy ympäri maailmaa. Toiset hakevat vuorilta haasteita kiipeilyn muodossa ja toiset haluavat tutustua paikalliseen kulttuuriin vaeltamalla vuoristokylästä toiseen. Olemme listanneet asioita, jotka auttavat löytämään itselle sopivimman kohteen ensimmäiseen vuoristoseikkailuun. Autamme toimistollamme juuri sinua löytämään itsellesi sopivan ja mieluisan matkan. Vaellukset ovat keskenään hyvin erilaisia kokemuksia, joten etukäteen kyseleminen kannattaa!

LUE LISÄÄ

...

Aventura Lounge – hyvää lukemista kaukomatkaajalle

PALAA LOUNGEN ALKUUN

...

Aventura Lounge – selaa artikkeleita: