Jouluterveiset Aventuran tiimiltä!

Toivotamme kaikille asiakkaillemme lämmintä joulunaikaa sekä upeaa ja reissujentäyteistä uutta vuotta 2024!

Kiitos, että olette seikkailleet matkassamme maailmalla tänäkin vuonna. Olemme kovin kiitollisia, että saamme toteuttaa unelmianne ja järjestää teille huikeita matkaelämyksiä. Teemme parhaamme palvellaksemme teitä entistäkin laadukkaammin ensi vuonna.

Toimistomme on avoinna joulun välipäivinä 27.-29.12. klo 9-17. Lomailemme joulupäivänä 25.12., tapaninpäivänä 26.12. sekä uudenvuodenpäivänä 1.1.2024. Jos haluat tulla juttelemaan matkasta, varaathan ajan verkkosivuiltamme!

Viime hetken joululahja: matkalahjakortti!

Vielä ehdit hankkia Aventuran matkalahjakortin pukinkonttiin! Ota heti yhteyttä toimistotiimiimme osoitteeseen info@aventura.fi, niin hoidamme sinulle joulun taatusti mieluisimman lahjan tuossa tuokiossa.

Lahjakortin voi käyttää mihin tahansa Aventuran opastettuun kiertomatkaan tai räätälöityyn matkaan, ja se on voimassa kaksi vuotta ostohetkestä. Emme veloita lahjakortin oston yhteydessä mitään kuluja tai palvelumaksuja.

Aventuran Teron matkakirjavinkit joulunajalle

Tero on Aventuran perustaja ja toimitusjohtaja, ja intohimoinen kaukokohteista kertovien kirjojen lukija.

Hän nostaa hyllystään kolme matkakirjaa ylitse muiden: Leah Chishugin Pitkä matka paratiisiin - pako Ruandan kansanmurhan keskeltä, Chimamanda Ngozi Adichien Puolikas keltaista aurinkoa sekä Juha Vakkurin & Juha Metson upean valokuvateoksen ja tietokirjan yhdistelmän Voodoo - Afrikan arkea. Afrikka-aiheiset teokset inspiroivat erityisesti nyt, kun Tero viettää mantereella paljon aikaa.

Nyt tammikuussa Tero kuljettaa Aventuran kiertomatkaryhmän läpi kymmenen Länsi-Afrikan valtion. Pitkä matka alkaa Beninistä, ja Ouidahin rantakaupungissa ryhmä osallistuu myös maailman suurimmille voodoo-festivaaleille, International Festival of Vodun Arts and Cultures. Tätä mielenkiintoista matkaa voitte seurata Teron lähettämien valokuvaterveisten muodossa verkkosivujemme Lounge-osiossa.

Nämä vaikuttavat kirjat ovat oivallista lukemista esimerkiksi joulunpyhien aikaan. Lue alta Teron mietteitä teoksista!


Leah Chishugi: Pitkä matka paratiisiin

Chishugi kirjoittaa: "Vain muutama vuosi takaperin, kun olin vielä huoleton lapsi, kapusin Gisenyissä asuvan setäni talon takana nousevalle vihreän kimaltavalle kukkulalle, ja siirryin maasta toiseen hymyilevien rajavartijoiden hyväksyvien nyökkäysten saattelemana. Mutta se oli ennen kuin tappaminen alkoi."

Tämä kirjailijan omakohtainen selviytymistarina ja pakomatka pienen vauvansa kanssa Ruandan kansanmurhan keskeltä on lohduttoman karu ja samaan aikaan kaunis tarina ihmismielen vahvuudesta.

Kirja oli jo ensilukemalta vaikuttava, mutta se on saanut aivan uuden ulottuvuuden, lisää syvyyttä, kun viime vuosien ajan ruandalainen kulttuuri on ollut osa omaa henkilökohtaistakin elämääni.

Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa

"Jos aurinko kieltäytyy nousemasta, me pakotamme sen nousemaan."

Kuten esittelytekstikin kertoo, kirja tuo Afrikan värit, unelmat ja tragediat iholle asti. Tarina alkaa 1960-luvun afrikkalaisen akateemisen elämän keskeltä, jonka seesteisyys keskeytyy alkaneeseen Biafran sotaan ja johtaa pakomatkalle.

"Pakolaisleirin kurjuuden, nälän, raakuuksien ja kuoleman keskelläkin jokaisen haaveista suurin on rakkaus."

Tähänkin kirjaan palasin nyt uudemman kerran. Puolikas keltaista aurinkoa on todella vaikuttava kertomus uskosta tulevaan, toivosta parempaan huomiseen, selviytymisestä.

Juuri nyt minulle hyvinkin ajankohtainen kirja, koska heti vuoden alussa lennän Nigerian Lagosiin.

Juha Vakkuri & Juha Metso: Voodoo - Afrikan arkea

"Vodun-uskonto eli voodoo ei ole pelkästään rituaaleja ja poppamiehen johtamia seremonioita, vaan tiivis osa arkielämää", kirjoitti nyt jo edesmennyt Juha Vakkuri.

Hän oli paitsi kulttuurikeskus Villa Karon perustaja, myös todella aktiivinen Afrikan-kohteiden matkaaja ja laaja-alainen Afrikka-asiantuntija. Omastakin hyllystäni löytyy useampi Vakkurin teos.

Voodoo-kirja sisältää paljon mielenkiintoisia detaljeja vodun-uskonnon perinteistä sekä Juha Metson fantastisia kuvia Beninistä ja Togosta.

Syvennyn nyt uudelleen jo pari kertaa lukemaani kirjaan Länsi-Afrikasta - opiksi ja muistinvirkistykseksi, sillä suuntaan sinne matkanjohtajaksi heti vuoden 2024 alussa.